torsdag 18. februar 2010

Uka som gikk

På lørdag fikk vi besøk av Hanne, Thea og Bienna – et utrolig velkomment besøk! Vi er superheldige som har dem på naboøya:o) Både Hanne og Thea har beskrevet denne turen i sine blogger – men jeg må bare få tilføye litt jeg også. FOR EN DAG!!! Vi menneskene synes det var superkoselig å se hverandre igjen – og som Hanne skriver – Bienna og Milli var ultrabestiser fra første stund. Jeg lar bildene tale for seg:

DSC_0097

To glade jenter på isen

DSC_0101

Skal vi tørre å løpe til fyret på Vakersholmen Milli?

DSC_0104

Nei, det er nok best å snu:o)

DSC_0118

To herlige jenter fra Nøtterøy:o)

DSC_0122

Milli var glad for å se Hanne og Thea igjen også.

DSC_0108

Bienna riktig KROER seg

DSC_0125

Litt eksprimentering med lukker og blender under kyndig veiledning av Hanne

DSC_0123

En stund til denne båten kan sette seil igjen tror jeg.

Èn ting lurer jeg på etter dette besøket. Thea har jo alltid vært så slank og nydelig, Hanne har blitt slank og nydelig – og det visste jeg, men jammen har Bienna også gått ganske mye ned i vekt. Jeg tror aldri jeg har sett henne så fin som nå. Har dere startet slankefarm eller noe Hanne?? Jeg vurderer seriøst et opphold hos dere nå;o)

Tusen, tusen takk for besøket, jeg håper jeg ser dere veldig snart igjen!!!

Lørdag kveld var i vi Oslo, det var også en flott tur, med et fint Jahn Teigen show og god mat. Vi storkoste oss sammen med Lise og Espen!

Søndag var det tur med Bella igjen. På isen. Bella likte det IKKE!!! De korte bena hennes fant land stadig vekk. Det var kommet ørlite overvann på isen, og det skulle den lille frøkna ikke ha noe av!

DSC_0131

Du, mamma’n til Milli, TA MEG MED VEKK HERFRA!!!!”

I Bellas øyne er jeg “Sjefen over alle sjefer”, siden jeg er sjefen til Milli:o) Ganske morsomt å se hvordan hun tydeliggjør det, lille, vakre Bella:o)

Miraklenes tid er enda ikke forbi, viltkameraet virker fortsatt (til tross for noen uker i våre ukyndige hender….). Se bare her:

MDGC0005

Legge seg nå…

MDGC0006

Nå må da du få lagt deg – det er skrekkelig sent – dessuten vekket du meg….

De to bildene ovenfor er tatt på de liggeplassene jeg hadde bilde av for en liten stund siden. Veldig moro å se at de faktisk “bor” ved fòringsplassen. Jeg fulgte sporene der oppe i går, de går bare til enda flere liggeplasser, så de beveger seg ikke langt nå rådyra. Nå snør det noe innmari ute, så de trenger så absolutt all den hjelpen de kan få. Jeg har fått masse epler av sjefen min, og det er det første de spiser – det er skikkelig godis for dem tror jeg.

Ellers er det ikke stort som skjer. Milli blør, men er fortsatt svært så blid og fornøyd (i hvertfall ute, hun er ganske sløv og sover mye inne). VELDIG hoven bak, pluss at hun nesten la an på Bienna. Dette er tydeligvis løpetiden sin…. Hun er flink til å holde seg ren, så vi merker egentlig ikke noe særlig til det. Tenk på neste løpetid skal vi prøve å parre henne, jeg grue-gleder meg og veksler mellom å ha veldig lyst til å slå det fra meg. Er så fryktelig redd for å mislykkes med noe som helst. Med bedre støttespillere enn Yvonne og Sissel kan jeg ikke ha, det trøster jeg meg med i litt nervøse stunder.

Jeg er forferdelig forsynt med dataen om dagen kjenner jeg – så det blir nok litt ujevne oppdateringer herfra – tror jeg da, plutselig kommer vel lysten tilbake for fullt (evt. så bobler jeg over av noe jeg bare MÅ dele med dere:o)

Enn så lenge – ha en riktig god helg!

18 kommentarer:

Toiwo, Järki og Charlott sa...

Herlige bilder av to lykkelige frøkner! :o))) Og været da, så jo ut som DET påskeværet!
Så må det være artig med bilder på viltkameraet? Vakre dyra....
Flott at dere legger ut mat!

Hanne sa...

Utrolig fine bilder, Gry! Herlig med bildet av Milli og Bienna som "svever" i lufta. Du kan det med "i farta" bilder altså!!!

Vi hadde en sånn flott dag sammen med dere - vil veldig gjerne komme snart igjen!!!

Stakkars rådyra - de orker nok ikke å flytte stort på seg i all denne snøen. De er jammen heldige som har dere til å passe på seg.

Slankefarm, du liksom!!! He-he!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Flotte bilder som vanlig!!Det oser av bstisser fra bildene av Bienna og Milli!!
Det med parring av Milli vil gå så greit og som du skriver så vil du få kjempe flott veiledning!! Gleder meg veldig med deg når den tid kommer!!
Rådyra er heldige som har dere som forer de. De orker nok ikke stort nå i all den snøen!! Kjempe flotte bilder fra forings plassen åsså!!
Ha en flott helg!!!

snorredimma sa...

Så koselig med besøk og det var jo rene påskeværet, jo!

Jeg syns det er så himla gøy at dere får tatt så fine bilder av disse rådyra...skulle nesten vært et videokamera der, også. Tenk så koselig det ville vært og få sett en liten filmsnutt av disse vakre skapningene på egen foringsplass!!

Du snakker om å blø....Dimma har også fått løpetid nå, og det var jo egentlig litt dårlig timing siden vi skal på fjellet..og der er det mye folk og firbeinte. Jeg kommer til å passe på den lille jenta mi som en hauk!!!

Jeg tar gjerne et opphold på slankefarmen til Hanne!!! ;o))

Nøve sa...

Ei uke går som en virvelvind, men det er alltid moro å høre fra deg igjen Gry :o)
Godt at løpetida har normalisert seg. Kommer det friere til gards, eller går det greit?
Den foringsplassen er tydeligvis gull verdt, og dyra lærer fort hvor de finner mat. Det ser ut til å være voldsomt mye snø hos dere!!!

Slankefarm,ja...det hadde vært noe - hvis det lot seg kombinere med ett behagelig hundeliv.. Det er ikke mange som stråler slik som Hanne, men det har jo sin åpenbare grunn. (Når får vi se ham, tro? ;)

Ville sa...

Så kjekt å se bilder av venninne, for det er de virkelig nå, så samkjørte i lek virker de på bildene:o)
Milli så bedårende der hun lener seg inn til Hanne:o)))
Bilde av seilbåten får meg til å små humre:o)))Thea hadde en sånn herlig kommentar da dere tok det bilde:o)

Dådyra er jo ubeskrivelig... den som titter opp fra sin søteste søvn.. så vakkert!
Takk for at du deler de bildene med oss og historien om hvordan de har det.

Selv om du føler at du ikke har skrive kløe for tiden Gry, så var nå dette som vanlig et skikkelig koselig og fortellende innlegg, både med bilder og tekst:o)))

Lurer på hvordan det blir når du får skikkelig skrivekløe;o)))

Jeg er glad på dine vegne fordi du føler at du har all den trygghet i Sissel og Yvonne, som du behøver når den tid nærmer seg.
Gry; det er lenge til neste løpetid;o)
Ha en fin helg...jeg og Ville gleder oss veldig til mai!!!
Tenk når de 2 prinsessene våres endelig får treffe hverandre, ser for meg at de springer isammen sånn som Bienna og Milli:o)

Christian og hundene sa...

Gøy å følge med på rådyra:-)

Ang valper, gleder meg til å følge bloggen din med bilder og erfaringer fra fitt første valpekull:-)

Akkurat nå følger jeg med på halvsøsknene til Bjønn I Sverige:
http://valpar.herdinginstincts.se/

Og i Norge:-) Under "Blogg"
http://www.vesterheim.no/yksi/

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Her kommer ingen friere til gards. Jeg tror ikke de kommer fram nå heller, ytterligere minst 20 cm. snø i natt (stønn - lamming om en måned). Jeg går jo sjelden der hvor det er folk, men på vår ukentlige tur med Bella, så må vi nok velge veien til søndag.... Da er jeg redd noen ivrige beilere sliter seg, for nå er hun virkelig "løpsk".

Berit: Jeg har også sett det for meg! Ville og Milli, like myke og gode, de bare MÅ bli supervenninner. Ingen trenger å slåss - bare moro:o)

Ville sa...

Gry; Jeg har jo forstått at du ikke synes det er gøy med hunder som slåss. Det synes ikke jeg heller.
Du kan være heeeelt trygg, Ville sloss ikke, hun har et godt kroppspåk og leser andre hunder veldig godt.
Det skal veldig mye til før hun blir sint, har bare sett henne sinna et par ganger og da hun var yngre.
Tror hun er tryggere nå og har lært seg avvisnings språk, visst det er noe som heter det;o)

T :-) sa...

Takk for nok et flott innlegg Gry. Sam vanlig er det alltid "gøyal" lesing og mange flotte bilder :-)
GOD HELG!

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Du har helt rett, jeg har et veldig anstrengt forhold til hunder som slåss... Det irriterer meg at jeg er sånn (men det ble sånn etter at Kaisa holdt på å bli spist levende av en Leonberger.... - det føltes i hvertfall sånn). Ville-mor er jeg ikke engstelig for i det hele tatt:o) Du har beskrevet hvor myk hun er og hun høres helt ut som Milli. Milli er også uhyre signalsterk (har lært det ordet av Hilde:o) og jeg tror nok hun umiddelbart ser på Ville som sjefen, både på grunn av størrelse og alder. Valper som ypper derimot (de litt eldre valpene som f.eks. Tussi), DER er hun i oppdragerrollen som bare det. Ikke med andre, voksne hunder, da må de i tilfelle fly på henne, men hun trekker seg som regel unna i steden. GLEDER MEG!!!!

Christian: Jeg vet jeg piper veldig om dette, men jeg er fryktelig redd for å feile. Det er ikke ting, det er levende valper som skal fungere i levende familier.... Yvonne har allerede sendt meg mail med gode tips og råd, og det håper jeg hun fortsetter med! Men, men det at jeg bekymrer meg allerede nå, viser jo for meg selv og andre at jeg slett ikke tar så lett på dette:o)

Dixie sa...

Ser ut som Milli og Bienna hadde det veeeldig kjekt sammen! De har visst blitt kjempegode venner, de to! :D

Spennende med det viltkameraet! Det må jo være veldig kjekt hver gang dere får noen gode bilder av rådyrene! Og veldig bra for dem at de kan få mat av dere nå når det er så mye snø :)

T :-) sa...

Åssen går det med Anna Anka? Og mr- Anka har fortsatt ikke dukka opp?

Luna sa...

fine bilder!
spennende med valper på neste løpetid ja :) Det blir noe å se frem til!
ha en god helg!

Nina og Bonnie sa...

Dette var kjempekoselig å lese, Gry. Jeg sovnet på sofaen under skiskyttingen igår og fikk det med meg før jeg dro på jobb i dag tidlig. Men å kommentere har jeg ikke tid til da.

Du kommer til å bli en mønsterelev på fotoskolen, du som tar så fine bilder. Er sikker på du har en haug til som vi ikke har fått se ennå. :)

Vakre Milli-mor er blitt voksen og oppdrar lille Bella, det er jeg sikker på. De har nok godt av å være sammen.

Såååå moro med rådyra. Veldig artig å se at de holder seg der. Sjefen min snakket om at de la ut mat hjemme hos seg. Der var det mye rådyr også. Nå hadde de fått en avtale med Spar og Meny om å hente gammel frukt. Han var så glad for det. Også selger Felleskjøpet rådyrfor. Det viste ikke jeg.

Ja, er ikke Hanne blitt tynn. Geir sa, sist jeg snakket med dem, at når hun var hos han så var det ikke noe mat der. Stakkars Hanne!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Anna Anka har det greit. Hun freser fortsatt når jeg kommer inn, men spiser og drikker og gjør det hun skal for å overleve. Har kjøpt en 90 liters balje (som siden blir drikkekar for sauene) som hun skal få svømme i. I følge Fuglevakten så er det viktig for fettet i fjærdrakta hennes. Jeg skal sette den inn når det blir litt mildere - nå fryser den bare.

Paul Anka har dessverre ikke dukket opp (han har sluttet å henge utenfor Rimi her ute også, så han har nok funnet seg andre jaktmarker...;o)

Nina: Jeg var akkurat på Spar og hentet en kasse med gammelt frukt og grønt, nå har vi delt det opp og vært på fòringsplassen med en del av det. Spennende å se i morgen - jeg tror nemlig det blir skikkelig fest der i kveld:o))))

Stakkars Hanne - får ikke mat hos kokken Geir... Kanskje det ikke er så kult som jeg innbilte meg, det å være sammen med en kokk? Kanskje de blir drittlei på jobb?;o)

Ragnhild B. sa...

Jeg blir så betatt av bildene dine, Gry, både av de nydelige hundene i lek og av rådyra. Det må være så spennende å få oppleve disse dyra så nær seg på den måten. Det går rådyr svært nær oss også, men jeg tør ikke fóre så nær bebyggelsen,- det er altfor folksomt og "hundesomt" her.
Du kommer til å nyte å være oppdretter og få ditt første kull, det er jeg sikker på! Du forbereder deg jo så godt, og har erfarne støttespillere. Og dersom du tok dette som en "hverdagslig sak", som Karlson på taket sier, så var det nesten bekymringsfullt. Her er det jo en viktig og ansvarsfull job som skal gjøres. Når jeg tenker på eventuelle fremtidig oppdrett, som jeg har en liten drøm om, blir jeg mest bekymret for om jeg kommer til å finne gode hjem til valpene...

Gry og Millis blogg sa...

Ragnhild: Det bekymrer jeg meg kjempemasse for også! Og om jeg orker å la dem reise herfra, jeg har allerede fundert på hvordan jeg skal utforme en kontrakt, sånn at valpene er sikret en best mulig framtid.... For å være helt ærlig, så håper jeg ikke det første kullet blir så stort jeg....:o) Èn skal vi jo ha selv:o)