lørdag 17. april 2010

Skikkelig stusselig….

Milli er på overnattingsbesøk hos bestevenn Charlie, og har det helt strålende. Hun er i de beste hender hos Nina, og bedre lekekamerat enn Charlie kan vel ingen få?!! Det er veldig rart å se at hun finner seg i alt Charlie gjør, Nalle derimot fikk passet sitt påskrevet så fort han bare kastet et stjålent blikk på rompa hennes…. Jeg tror det er fordi Milli synes at Charlie er en valp. Nalle er en voksen mann og får oppføre seg deretter. Sånn er det liksom med den saken. Ryktene forteller også at Milli har inntatt senga til Nina i natt, og jeg bare ler….

Når vi kom til Nina i går, så var Charlie mildt sagt overlykkelig. Herlige, glade Charlie:o) Nina hadde kaffe og kake (Nøvekaka – nammenam) klar, og det ble litt skravling før vi dro. Alltid koselig å komme til Nina og Charlie:o)

DSC_0168

Er det rart det blir stusselig når hele familiens solstråle er borte???

Snille Nina tilbød seg nemlig å ha Milli når jeg klaget litt på at det ble kjedelig å være Milli i lamminga. Dato ble avtalt, og siden vi skal i barnedåp i Larvik i morgen, så passet det fortreffelig:o) En strek i regninga var det imidlertid at det nå har stilnet ganske så mye av på lammingsfronten… Ola savner Milli, jeg savner Milli og ingen av oss i er perlehumør for å si det mildt…. Det er så utrolig hvor innmari glad man blir i dem. Bare i går kveld og i dag er det tusen små ting som minner meg på at hun ikke er her. Ingen kommer løpende når jeg kommer inn, ingen sitter i vinduet og kikker,  og når jeg litt trøstesløst klemmer på en av pipelekene hennes, ja da er det jo ikke noe lite fjes som dukker opp med et håp om litt lek….  Jeg er jo ikke vant til å være hjemme uten henne, men dette har jeg sannelig godt av, særlig når jeg vet at hun blir passet på etter alle kunstens regler….

Så hva gjør man da, jo jeg fant ut at jeg skulle innfri Berits ønske om en film av kopplamma (dessverre før jeg rakk å feie fjøsgangen). De synes det er kjempespennende å få løpe utenfor bingen sin, alt og alle skal hilses på….:o) De er innmari søte, og jeg har stor glede av dem. Jeg lager juling til meg selv, for de skal ut på beite og klare seg selv etterhvert – men den tid den sorg (tenker jeg nå – angrer helt sikkert i juni;o) De har blitt litt bløte i magen, men ingen av dem ser ut som om de er slappe, så da satser vi på at det går bra det også. Nå er nesten alle søyer med lam ute på jordet, så det er merkelig lite å gjøre her. Det er ei søye igjen som skal lamme. Camilla. Hun har vi ingen dato på, men det virker som det er en stund til, så nå tar vi sjansen på å sove på nettene og å dra i barnedåp i morgen (mens naboen sjekker i fjøset).

 

Da ønsker jeg alle en fortsatt riktig god helg – og håper at Nina gir bestisene hvert sitt nuss på nesa fra meg:o)

15 kommentarer:

Nøve sa...

Stakkar stakkar dere ;o)
Jeg håper at dere drar på pinsetur tradisjonen tro - og jeg håper dere kan unnvære Milli noen dager da! Alt håp er vel ikke ute?? Kanskje veldig taktisk dumt av meg å ta opp ett slik tema nå...

Prøv å kos der litt sammen ikveld,da, finn på noe romantisk... Milli koser seg ihvertfall :o)

Klem fra meg og nuss fra Nalle

Nina og Bonnie sa...

Uff da, Gry. ;)) Har dere det så ille??? Men jeg må jo bare si at jeg skjønner den. Det er ikke gøy at huset er så tomt og rart. Hva skal jeg si...???? Ikke hent henne ennå!!! Hold ut til i morgen. Det er såååå gøy og koselig å ha Milli her. Hun er en drøm du kan være sååå stolt av.

Den filmen var koselig, de lamma må jo være en super underholdning. For noen artig sprang de hadde.

Nå er det vel min tur til å skrive noen ord om dagen i dag. Selv om vi har snakket litt sammen så vil vel kanskje de andre lese litt.

PS: nuss er gitt og Milli og Charlie nusser deg tilbake. :)))

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Pinsetur går nok som tradisjonen tilsier dersom vi får hjelp på gården. Det er liksom noe annet det, når vi er på tur så merker vi ikke så godt at hun ikke er her, så alt håp er nok absolutt ikke ute (stemningen hjemme nå innbyr dòg ikke til romantikk for å si det sånn;o) Ola mente jeg var så grinete at vi burde kjøre til Larvik å hente henne umiddelbart, jeg har visst kjefta på'n i hele dag....

Nina: Nå kommer du sikkert snart hit, kopplambingen er åpen for besøk, du kommer til å ELSKE dem. Jeg lover!!! De er så glad i selskap og forsøker å tygge på alt du har, hoppe opp på ryggen din og alt mulig annet de kan finne på:o)

Nina og Bonnie sa...

Ja nå må jeg virkelig få ut fingeren å komme meg bortover. Det er på tide. Vi for se hvordan det passer en helg når det ikke er utstilling eller treff. Det hadde vært så moro å treffe kopplamma nå. I fjor når jeg så dem så var de myyyye større.

Ungen din har tatt kvelden og sover søtt på ryggen i gangen. Charlie ligger her hos meg. Hun har gått i tauet igjen i kveld og begynt å snuse mer. Kanskje det var dumt??? Men nå har de fått en aktivitet sammen. Og Charlie og jeg måtte stå å vente på henne mens hun luktet seg ferdig. Da er Charlie tålmodig. Da ser det ut som han venter så gjerne.

Sov godt nå så sees vi om ikke så mange timer. Gleder meg til å se dere i finstasen i morgen. Kanskje du vil skifte her til mer vanlig klær? Så der det bare å gjøre det. Vet hvor deilig det er å hive finklærne og krabbe inn i noe mer godt slitt.

Dixie sa...

Det hørtes litt tomt ut hos dere uten Milli, men da blir det jo bare ekstra gøy å hente henne igjen i morgen! :)

Hun har det sikkert kjempegøy hos Nina og Charlie! :D

T :-) sa...

ååååh så herlig det er å se på lamma der de står og rister med halen sin :-)

Gry Viola og Roxie sa...

Hallo Gry (hønemor) Milli har det som plomen i egget og koser seg som bare det!!Kos dere dere åsså! Blir artig å treffe dere til neste lørdag på Kongsberg!!

Hilde sa...

Huff Gry, det er rart hvor tomt det er uten de fir-beinte rundt oss. Vi merker hvor mye de betyr for oss nå de ikke er hjemme!

Stakkars både deg og Ola!! Hehe.. Må jo le av kommentaren du skrev om at Ola mente dere burde hente Milli med EN gang.

Såå morsom film av de små. Flotte krumspring og herlig livsglede!!

Nå er nok Milli trygt hjemme og alt faller tilbake til normalen. Det synes du sikkert er godt, Gry. Men bedre hundevakt enn Nina og Charlie kunne du vel ikke fått. Jeg tipper at Nøve og Nalle stiller i samme kategori.

Ei fin uke ønskes dere alle på Glenne!

Ville sa...

Det hørtes veldig stusselig ut uten din vakre solstråle, regner med at hun er vel hjemme igjen. Milli har helt sikkert hatt en ubeskrivelig helg i sammen med bestisen sin.

Takk for at du tok deg tid og filmet koppelamma:o))) så nydelige de er når de gjør sine små bukkesprang.
Moro å se bøtta med smokker!!! Effektivitet!
Dumme meg har trodd at du må gi en og en av flaske.
Håper alt står bra til med Falk også.
Ha en fin uke:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Du er slett ikke dum Berit, helt til i år har jeg først vendt dem til flaska, for så å venne dem til bøtta (noe som kan ta mye tid...). I år har jeg stort sett gjort meg hard og sulta dem ut før jeg satt dem rett på bøtta, da går det på en "snupp", og jeg skulle ha begynt med det for mange år siden:o)

Ville sa...

Så smart Gry, høres jo krevende ut å vende dem til bøtta. Lamma må liksom "søke" seg frem til den selv?

Jeg gleder meg veldig til treffet. Er ikke mange dagene igjen nå:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Er de sultne nok, så går det utrolig fort. Det er skikkelig rart å se hvordan instinktet for å få i seg mat gjør seg gjeldende Berit:o)

Ikke mange dagene igjen. Gleder meg veldig!!!

Har hatt ørlite kontakt med en Rödmossing fra Sandnes. Vilja. Har du truffet henne? Jeg synes det er så moro å ha litt kontakt med flere av de "norske" fra samme oppdrett som Milli. De har vært på noen lapphundtreff.

Ville sa...

Sier du det en Rødmossa i Sandnes! Så gøy:o)
Jeg har ikke truffet henne, tenkte jeg skulle undersøke på Anne-Liss sine innlegg fra lappe-treffene.
Minnes navnet Vilja, men husker ikke sammenhengen jeg leste det.

Nå må jeg løpe, skal på ekstravakt.
Men vi må jo finne utav Vilja:o)))

Ville sa...

Gry, inne på Anne-liss sin blogg, desember 2009, så er der bilder fra et lapphundtreff. Der er det en sort lappe-jente som heter Vilja. Kan det være den Vilja du tenker på?

Gry og Millis blogg sa...

Ja, Berit. Det tror jeg faktisk:o) Jeg er ikke sikker, men eieren til Vilja skrev at de hadde vært med på noen lapphundtreff - det er jo ikke så mange "Vilja'er" heller (innmari fint navn synes jeg:o)