torsdag 10. juni 2010

Litt om oss

Her skjer det i grunnen ikke stort. Deilig det egentlig:o) Tiden går med til å sjekke sau og til å ta meg litt av Milli (litt for lite egentlig – er ikke noe flinke til å trene). Både sauene og Milli har det i grunnen riktig så bra, bortsett fra at Milli plages veldig av den ultraekstreme røytinga. Hun klør og rister seg og gnukker og gnir. Nå er vi snart ferdige med all underulla (og da mener jeg ALL), så jeg er i ferd med å få en Finsk nakenhund:o). Jeg er konstant hysterisk for Borrelia og er konstant i dialog med en forståelsesfull veterinær (som nå har bedt meg “se det an litt” – en annen form for å si “slapp av” tror jeg;o) Milli har vært så vàr for lyder i det siste og jeg var HELT SIKKER PÅ at det var det sikreste tegnet på den fryktede Borreliadiagnosen. Det var det ikke…. Hun sover dårlig pga. av kløen og det at røytinga tar på henne, gjør at hun blir litt utafor kanskje. Merkelig nok så syntes jeg hun ble mye bedre etter (nok en) samtale med dyrlegen (som nok forstår hvor problemet sitter – og det er ikke hos Milli….;o)

Jeg husker ikke om jeg har fortalt dere at jeg har fått snakket med hun som eide de to løse huskyene. Tjøme er et lite sted, og det gjelder bare å være sta nok, så får man resultater (og usosiale meg har foretatt utallige “avhør” av fastboende og badegjester, samt at jeg har satt i gang halve Tjøme med detektivarbeid. Resultatet her ble at hun ringte meg (!) fordi hun hadde hørt at jeg ville snakke med henne. Jeg er skikkelig stolt at at jeg var helt rolig (og til tider ganske hyggelig), men gjorde henne klar over at jeg faktisk tilbrakte store deler av pinsen på jordet og at hundene blir skutt hvis vi observerer dem i jakt på sau. Hun lovte på tro og ære at det ikke skulle gjenta seg. En hyggelig, ung jente fra Hallingdalen (og hvem har bistått meg i etterforskningsarbeidet andre enn visse Hallinger??!! – Stor takk til Nøve og Hilde for at dere prøvde for min skyld:o))))

Ola har vært i Danmark sammen med Stine og Falk denne uken, og jeg har koooooooooooost meg så innmari alene hjemme!!! Det eneste som bekymret meg var om det skulle skje noe med dyra, men da har mannen til Lise lovet å hjelpe meg med kjøring av henger og sånt hvis jeg måtte ha noen hjem. Det har gått helt strålende og alle er pigge og friske. Lise, Bella, Milli og jeg har travet og gått på alle sauebeitene våre. Lise meldte seg som medhjelper og vi har inspisert sau hver dag denne uken. Koseligere saueinspisering skal man jammen lete lenge etter. Milli er superfornøyd, for vi har vært borte noe sånt som 2 timer hver gang:o) Her kommer en liten dokumentasjon på at dette har vært gøy for de to firbente også, og ikke bare nyttig for meg:o)

DSC_0002

Hva skjer’a??

DSC_0005

Milli lurer på hva de driver med på golfbanen (og hun er ikke den eneste;o)

DSC_0006

Milli har badet (mens Bella synes det er bedre å spise litt gåsebæsj:o)

DSC_0007

Milli har akkurat ristet seg, og da MÅ Bella også. Hun speiler Milli i alt hun gjør.

DSC_0009

Lille “Tøtta” tar en ørliten pust i bakken…

DSC_0010

og det gjør Milli-mor også:o)

DSC_0016

Før det er på’n igjen

DSC_0015

Stor og liten:o)

Bella er liten, men har fått lov til å være en skikkelig hund. Heldigvis. Hun går laaaange turer, liker å tasse litt i gjørme og myr, gjerne vasse litt i sjøen og å spise en bæsj i ny og ne (er ikke så kresen på typen;o). Milli har sluttet å være så veldig omsorgsfull, nå synes hun at Bella får leke sånn som hun leker, og ferdig med det! Dette KAN bli litt voldsomt, selv for en tøffing som Bella. Det var moro å se at hun faktisk tok skikkelig igjen de gangene i dag da Milli fikk sine raptuser (hvilket betyr at hun hopper over, hopper oppå, trykker Bella godt ned i bakken etc., alt i en voldsom fart….). Milli enset tilsynelatende ikke at Bella freste av sinne. Lise og jeg gjorde som jeg har lært av Hilde – vi bare gikk! Da ble de så opptatt av oss at de på en måte ikke hadde tid til å være Tuppen og Lillemor, og da ble de bestevenner igjen på en snupp. Hver gang. Vi blir ALDRI lei av å se på dem holde på. Det er et skue av en annen verden.

Nå får jeg vel ta kvelden snart… Gledet meg til en lat fredagsmorgen, nå som vi ikke har dyr i fjøset. Den gang ei – får høner levert på andre siden av Tønsberg i morgen kl. 8 (hulk, hulk, hulk). Siden alternativet er å kjøre til Askim for å hente dem, er det ikke noe å lure på…. I morgen kommer også Ola hjem, så da er det slutt på freden og råderetten over fjernkontrollen for denne gang (hulk igjen;o)

Til sist setter jeg inn bilde av en jettegryte vi gikk forbi i går. Er den ikke fin??

DSC_0003

God helg ønsker jeg dere alle:o)

18 kommentarer:

Berit sa...

God helg til dere også. Ser at dere har hatt fine "gressenke-dager" og kost dere skikkelig. Apropos høner: har ikke hatt høner på 30 år - de tok livet hanen til slutt..

Ville sa...

Så koselig å være med dere på turen! Milli er søt hun...både med mye og lite pels:o)))
Så godt å høre at Milli også leker "voldsomt" med den lille venninna Bella, for da er hun blitt helt lik Ville. Ville har en tibbe-venn Teo, han er maken til Milli i fargen. Det ser jo så voldsomt ut når Ville setter igang, ender med at Teo ligger under henne og kommer med sånne rare snorkelyder, kommer han fri så hopper han på Ville igjen. Han liker det visst:o)

Det er godt at det finnes goè dyrleger, som vet å roe ned bekymrede vovsemammaer:o)
Det bånde du snakket om med berolignede dufter høres ikke dumt ut, tror jeg skal sjekke det opp litt. Kan være smart å bruke sånt når vi reiser på langtur???
Så flink du er Gry, tenker da på samtalen du hadde med husky-mammaen, tenk dere var hyggelige begge parter:o))) Så flott for begge å møte sånne forståelsefulle mennesker. Jeg sjønner liksom ikke det at du kaller deg usosial. Etter midt sjønn så har du kjempe gode sosiale anntenner:o)))
Ha en super duper helg!!!

Marianne sa...

For en herlig uke da Gry!! Godt du koser deg hjemme alene! Bra du fikk snakket med huskydama, og at hun FORSTO istede for å bli sint..noe jeg i grunnen hadde regnet med ( at du skulle treffe på en sinna mann eller noe)! Nå slipper du forhåpentligvis å skyte noen hunder da..for huff!

Borrelia er noe herk!! Du skulle hatt et par uker her nede du, så hadde du blitt IMUN!! (eller hysterisk..alt etter som!!)

Ha en fin helg og kops deg med de nye hønene!!

Siss sa...

Det er så koselig å være med deg på "tur" Gry. Jeg syntes at Milli se veldig bra ut i pelsen jeg.

Så bra at du fikk snakket med disse hunde folka. Tenker det er lenge til neste gang de slipper hundene sine.

God helg til deg og dine.

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Charlotte dyrlege kalte det DAB halsbånd. Det selges på apoteket og er helt uten skadelige stoffer. På bakken står det faktisk et bilde av bl.a. hund i bil:o) Sikkert en kjempeidè å prøve ut.

Jeg har nok sosiale antenner, men jeg er ikke så glad i å prate med folk skjønner du, særlig ikke hvis jeg ikke får velge dem selv;o)

Marianne: Jeg tror vi har like store flåttproblemer som dere. I Tønsberg er det nesten ingenting på Tjøme og øyene rundt er det helt vilt! Jeg har altså ikke blitt immun...., hysterisk derimot. JEPP!! Huskydama var kjempelei seg, noe som vel bidro til at lufta gikk litt ut av meg også (i ettertid er jeg glad for at jeg ikke fikk tak i henne i pinsen..., jeg kjente så absolutt at temperamentet fra "gamle dager" nok bor i en gammel kropp enda;o)

Hanne sa...

Så koselig å høre dra dere igjen - lenge siden sist nå...??

Stakkars Milli-nakenhund! Sikkert ikke bare-bare å røyte så voldsomt. Bienna har ikke kvittet seg med alt, men ser ganske "normal" ut. Jeg mener imidlertid å huske at hun røytet mer da hun var yngre?? Men hukommelsen min er ikke helt itl å stole på... Mener bare å huske at jeg synes hun så så ribba ut - lignet ikke en ordentlig lapphund om sommeren.

Godt at du fikk snakket med hundeeieren - slik at du kunne få ro i sjela!

Geir og jeg var en tur hos dere mandag 31.5 om kvelden, men da var det ingen hjemme. Vi var på en liten motorsykkeltur og svingte innom...

Snakkes snart håper jeg!!!

Nina og Bonnie sa...

Så fint du har hatt det denne uka. Og få fint å få god hjelp av Lise og Bella. Det er så deilig med gode venner. :)

Jeg synes også at Milli er fin i pelsen. Jeg er jo ikke så godt vant med mye pels her. Ser at hun ser litt mer langbeint ut. Men Milli-mor er Milli-mor uansett. :-)

Det var gøy å se bilder av venninene på tur. Og lykken lyser av dem begge. De har det veldig gøy sammen, ser jeg. Godt at Milli har begynt å oppdra litt også. Hun må jo ikke finne seg i alt og nå er Bella blitt så stor at hun vet hva hun vil også.

Deilig med en dyrlege du kan stole 100% på. De må en ta godt vare på. Det er mye rart der ute og ikke alle er bra. Det har jo fler av oss erfart. Har forresten bare sett en skaumann i år. De setter seg ikke ofte på Charlie.

PS: Skal hilse fra Charlie og si at det er lange siden sist. Han savner tante!!!! Kanskje du vil ha besøk en dag???

Gry og Millis blogg sa...

Klart vi har lyst på besøk en dag Nina!!!! Når kommer dere??? :o)))))

Nina og Bonnie sa...

Ikke denne helgen, men hvis det ikke skjer noe så kanskje neste søndag. Bare en dagstur, i første omgang. Hvis det passer for deg, da???

Gry og Millis blogg sa...

Dagstur passer meg også ypperlig nå Nina, kan vi ta det litt på sparket? Legge en sånn "halvveis-plan" liksom? Mulig Ola vil på hytta (og jeg er VELDIG forståelsesfull siden jeg skal bruke all ferien min til valpene som kanskje kommer;o)

Nina og Bonnie sa...

Det er enda lang fram til neste helg. Vi tar det som det kommer.:o)

Dixie sa...

Dixie begynner visst også å røyte litt nå, men hun har ikke mistet så mye pels enda! Det ser jo ikke ut som Milli har røytet sååå mye, hun heller!? Pelsen hennes ser så fin ut på bildene! :D

Det er sikkert ikke borrelia, men det er jo alltid lurt å sjekke med dyrlegen så du slipper å tenke så mye på det!

Ser ut som Milli og Bella har kost seg veldig sammen disse dagene! Veldig kjekt at du fikk snakket med eieren til de løse hundene! :)

Nøve sa...

Savner dere :o)
Så koselig å "høre" du fortelle om hverdagens sorger og gleder på Tjøme.

Klem fra oss!

Wilma sa...

Skjønner veldig godt Borrelia-hysteriet ditt! Må bare spørre: er det sånn at du plukker flått av Milli hver dag, eller? Vi har gudskjelov ikke funnet noen på Wilma ennå i år! Krysser fingre (og tær! :).
Apropos beroligende halsbånd, så hadde Wilma et sånt rundt nyttår, og vi syntes det hjalp litt! Nå går hun med et "urte-halsbånd" som skal hjelpe mot flått bl.a. Det er fordi hun ble badet og vi måtte vente litt med å dryppe henne (hadde ikke gått 4 uker siden sist). Men ihvertfall: hun har ikke fått noen flått når hun har hatt det på (selvfølgelig ikke så stort problem her som hos dere men...) (Trixie ProCare Kräuter-Halsband). Men Wilma luktet VELDIG peppermynte en stund...:)
Forøvrig tror jeg Wilma også er på vei til å bli en Finsk nakenhund om dagen....ny rase? :)
Og ift til små lekekamerater, så har ihverfall Wilma STOR respekt hvis Ebita (canin dachs) sier ifra litt strengt....:)Da hører hun!
Ha en fortsatt fin (og flåttfri!) uke!

Marianne & Wilma
Mar

Gry og Millis blogg sa...

Hei på dere Marianne og Wilma:o)

Ja, til tross for at Milli er behandlet med dråper, så plukker jeg flere flått av henne i uka (kanskje ikke èn om dagen så lenge dråpene virker, uten dem kan jeg plukke opp til 10 tror jeg... - det er helt ekstremt ute hos oss).

Har ikke prøvd halsbåndet enda - det virker som om røytinga er på retur og Milli klør ikke så mye lenger. Hun er heldigvis på vei tilbake til sitt gode, gamle, blide jeg:o))

Ha en fin uke!

Ragnhild B. sa...

Har ikke klart å følge med på bloggene i det siste, - mange andre gjøremål, men jammen var det koselig å lese om hvordan det gikk nede hos dere på Tjøme! Bildene oser av idyll, og jeg tror jeg har vært budeie eller noe sånt i et tidligere liv, siden jeg alltid blir så engasjert av å lese om livet med husdyra! Hun fikk nok litt å tenke på, huskyeieren, og det er jo bra.

Wilma sa...

Uff! Det er nok mye verre tilstander enn her. Men det virker som om du har god kontroll, synes jeg!:) Så lenge de blir plukket av ganske raskt er det jo liten fare.
Vi får håpe noen snart kan lage en effektiv vaksine mot Borrelia!

Fint at røytinga er på retur. Synes Milli er supersøt både med og uten underull! :)

Marianne & Wilma

Irén sa...

Sikkert deilig å være gressenke når det blir sånn av og til :-)

Så fint at du har en forståelsesfull veterinær. Det hkelper nok godt på. Skjønner godt bekymringene dine for Borrelia. Vi har vært gjennom to runder med Balder da han ble smittet for noen år siden. Det var IKKE kjekt, uff og uff!

Jeg går og venter på at Balder skal begynne å røyte, men det lar vente på seg.Han har omtrent full vinterhabitt fortsatt.Snodige greier gitt...

Mange flotte bilder Gry :-)