søndag 26. september 2010

Litt om mye

Her føles det litt tomt akkurat nå. Ola har tatt med seg Milli og reist på fjellet. Veldig, veldig rart og tomt og stille her. Han dro av gårde med minst tusen formaninger (“hun skal ha middag mellom 16 og 18, bare halv boks”, “ikke overfòr henne”, “ikke la henne stå lenge alene i bånd utenfor hytta uten å sjekke henne”, “ikke ha henne løs i bilen, bruk sikkerhetsselen”) etc., etc. Stakkars mann, det er egentlig så urettferdig av meg. Ola er virkelig kjempeflink med Milli, og hun forguder ham. Han går ikke så mye tur, men har leker med henne og tar henne med over alt. Den siste uken har hun vært en skikkelig pappajente, og søkt til Ola hele tiden. Det er veldig moro for både meg og ham å se at han får så utrolig mye tilbake for den tiden og energien han bruker på henne. Sist jeg snakket med ham, så hadde han tatt henne med ned til vannet ved hytta i tilfelle hun ville bade (hvilket hun selvfølgelig ville:o) Jeg blir litt irritert på meg selv, for jeg bør jammen både se å sette pris på at Ola og Milli har “sin greie”, om det ikke blir så mye tur og så mange grenser, så skjer det da jammen mye annet moro for det lille trollet (jeg hører forresten stemmen til Hilde inne i hodet mitt, hun sier at Milli og Ola har skikkelig ferie og kvalitetstid på fjellet, og at jeg bare skal slappe av, for dette har Milli bare godt av – stemmer det Hilde?:o)

På fredag ble det klippet 41 søyer her, det er dem som skal være med oss videre i avl. Den forrige saueklipperen var syk, så vi måtte ut på (det “noe” snevre) markedet å få tak i en ny. Jeg presiserte sterkt overfor ham jeg fikk tak i at sauene skulle behandles rolig under klipping, men var selvfølgelig veldig spent når klipper’ns bil kjørte inn på tunet. Ut av bilen kommer en ung gutt i begynnelsen av 20 åra (maks). Blid som en lerke og veldig hyggelig. Han er helt fersk i gamet, men du og du så utrolig flink. Ikke et kutt å se på dyra våre, rolig og sindig. Han brukte lenger tid enn de mer rutinerte, men det skulle da bare mangle. Han var så utrolig sliten når han var ferdig stakkars. Han klarte ikke å stå rett og svetten rant. Jeg er så vanvittig imponert over at en så ung gutt går på klipperkurs og tar på seg sånne jobber. Det er beundringsverdig, for det er jo liksom ikke helt “in”. Han forlot oss tvekroket, men fornøyd med seg selv håper jeg, for det har i allefall ikke stått på skryt fra vår side!

Dyra går nå på 4 forskjellige steder i tilknytning til gården her. På to av stedene må de fòres daglig, ett av stedene krever bare daglig tilsyn og på beitet her nede skal de nyklipte søyene ha vann hver dag og rundball omtrent hver 4. dag. Ola har gjort ballene klare, sånn at jeg bare kan fjerne plasten og vippe over fòrhekken. Han tok vel med seg Milli litt for å avlaste meg og mye for å ha koselig selskap tror jeg:o) Når jeg har holdt på ute i dag, så har jeg tatt meg selv i å forte meg, for Milli venter inne, også går jeg og ser etter det lille ansiktet hennes i det vinduet hun pleier å sitte og titte på oss i…. Jeg må innrømme at det er litt deilig hver gang jeg kommer på at jeg ikke trenger å forte meg i det hele tatt, da får jeg mere ro til sauene og nyter egentlig det. For dem som gidder å høre mer om dette, så har jeg jo slitt veldig med bena mine siden april. Man blir sliten, grinete og lei seg av at hvert eneste skritt gjør vondt. Legen min virker mest opptatt av at jeg har noen skruer sittende i en ankel, men det funker stor sett greit, det er betennelsen i føttene som plager meg mest til daglig, og som gjør at jeg er ganske lite mobil. Jeg snubler mye (og det er ikke forenlig med en saueflokk på over 40 dyr rundt bena), det har begynt å verke noe j…. i det ene kneet, den ene albuen og litt i fingerleddene på en av hendene mine. I går var det så vondt og frustrerende at jeg var på gråten. Men hva skjer når jeg våkner i dag??? Nesten ikke vondt!!! Jeg er så glad, og det er så deilig (i dag har jeg forsøkt å hinke litt i pur glede – helt sant – og det gikk det òg:o) Så til poenget. Er det en form for gikt jeg kan ha? Noen som vet noe om det, og om jeg evt. bør be om å bli utredet for det? (Sist jeg snakket med legen virket han bare opprådd, og lurte på hva jeg synes han skulle gjøre – det vet jo ikke jeg, det er jo han som er lege!). Beklager sykdomsskrivingen her (er ikke noe glad i klagesanger), men hvis noen har erfaringer rundt dette, så blir jeg glad for å høre det. Nå skal jeg bare hoppe rundt på gode ben resten av kvelden (godt det snart er sengetid;o)

Jeg må skrive litt om Ludo! Vi har noen som graver rundt på tomta her nå. Han gravetypen har med seg en stor schäfertispe han slipper ut av bilen av og til. Ludo har gjennom sprenging og gravearbeid 4 meter unna trappa kun reagert med irritasjon over lyd og rot. (Han ble imidlertid litt blidere når skytebasen ga ham baconost;o) Han lå under tuntreeet når schäferen begynte å “jazze” rundt ham for å jage ham opp. Ingen reaksjon fra Sjefen sjøl. Han lå leeeeeeenge. PLUTSELIG fyrer han både i topp og bånn og flyr på henne, hun hyler og han jagde henne oppover veien her. Et godt stykke opp. Det samme gjentok seg senere den samme dagen. Han er bare så utrolig kul med nerver av stål! Jeg kjenner at jeg blir litt full av beundring for ham. Han gjør aldri noe mot hunder som behandler ham skikkelig, bare de som “køddær” me’n:o)

Høsten er deilig – det er sopptid! Lise og jeg har et hemmelig soppsted. Der har vi vært i dag…..

DSC_0001

Snaut 5 kg. fantastisk fin Piggsopp:o))))

Det var helt vilt mye sopp der, og jeg ble helt fra meg av lykke (sånn glad at jeg blir helt utladet etterpå:o)!!! Det er 10 år siden sist jeg fant like mye. ALT ble tatt i bruk. Kurven var full på 2 minutter, vi sprengspiste medkjøpte muffins for å frigjøre den posen, bæsjeposer var glimrende, matpakkeposer enda bedre. Vi vurderte en stund å fylle ryggsekken, men besinnet oss heldigvis, for kvelden har gått med til å rense, dele og forvelle sopp. Både naboen og Stine har fått en solid porsjon hver:o) Det holdt i massevis!!  En god avslutning på denne uken, evt. en god start på neste.

Hei og hopp:o)

21 kommentarer:

Lappelykke sa...

Det hørtes ut som en trivelig helg, selv med kranglete værguder!

Skjønner godt at det er stille uten Milli der, Stian og Frost var i Bergen i pinsen - det var en stummende sstillhet i huset. Verst når jeg skulle legge meg... Huff. Men vi får være glad for at vi har menn som har sin "greie" med hundene; det er jo ikke alle forunt!

Håper bena dine snart blir bedre, det er vondt å ha vondt, hvor enn dumt det høres ut.

Stilig med soppsted - jeg har så minimal kunnskap om sopp at det begir jeg meg ikke ut på, tenker at det får kyndige folk ta seg av:)

Og så imponerende med den unge saueklipperen - enig med deg, det er alltid imponerende med ungdom som velger utradisjonelle yrker. Og at han attpåtil da var flink, må jo bare love han en drømmekarriere. Dyktige fagfolk skal man omfavne og applaudere!

Håper du får en god uke, så prates vi på et hjørne!

Klem fra Frost til Milli

Nina og Bonnie sa...

Nå tenker jeg Ola og Mille koser seg sammen. Skikkelig alene tid bare de to i en uke. Og du hønemor, ikke bekymer deg så mye. Dette fikser de to sammen. Men jeg skjønner hvor tomt det blir. Når du passet Charlie var det fryktelig tomt her. Rart å vant en blir til å ha disse lodottene rundt beina.

Men beina dine da, Gry. Nå må du få legen til å utrede dette. Dette MÅ du gjøre noe med, hører du???? Stenge-Nina snakker!!!!!! Det er jo noen helsearbeidere på bloggene så du kan kanskje få noen tips der. Nå ble jeg bekymret for deg. :o)

Så bra du har funnet en ung klipper. Vet du var bekymret for den gamle og hans sykdom. Men han du har nå kan du jo ha i mange år.

Ha en fin uke på Glenne og ta vare på deg selv nå!!! :o)

T :-) sa...

Håper du finner ut av det med "vondtene" dine og blir BRA snart!

Selvfølgelig storkoser Milli og Ola seg :-) Og du får nyte tida du får ekstra,

5 kg sopp må da være skrekkelig MYE!!!

T :-) sa...

Det med soppen var posetivt ment, ser at det ikke ser slik ut ;-)

Fruen sa...

Phu...det er første geng jeg er inne og leser et så langt spekket innlegg, av ting en kunne svare på og ha mening om :):)Dette med beina dine høres fryktelig vondt og slitsomt ut..stakkars deg..ikke rart at tårene ikke er langt unna noen ganger. Måtte le da du fortalte om ola og hunden :) Det er som og høre meg selv...hi hi..
Rart det der... De overlever alltid og de har det godt..likevel kan ingen bedre enn oss :)

Så godt du har funnet en saueklipper som duger :) Jeg har selv vært sauebonde i 8 år :) Og vet alt om sløve saueklippere,som skader disse søte dyrene.. Je synes sauen er et undervurdert dyr :)Jeg gikk i lære selv,og klippet selv på slutten av mitt liv som sauebonde:9 tok et par sauer om dagen,sleit meg ikke ut...men skapte tillit. Når jeg hører ditt liv som saue eier blir jeg varm i hjertet det er jo så koselig...mens den andre delen sier at det er godt og slippe båndet.
Så masse sopp dere fant :)
Ha en fin start på neste uke,håper du kan glede deg over flere smertefrie dager...
Klems

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Når "mor" snakker tør ikke "far" annet enn å høre;o) Men "far" er så glad i dag, for bena er så gode å gå på skjønner du:o))))

Tove: Det hørtes slett ikke negativt ut, det er MYE (følte meg litt sånn som dem som dorger makrell føler seg, når de ikke ser seg berga liksom:o)

Fruen: Så koselig med kommentar fra deg. Kjenner meg veldig godt igjen i den todelte greia, med at man blir så fryktelig glad i dyra, men man MÅ jo gi slipp på mange.... Jeg er helt enig med deg i at sauen er sterkt undervurdert. Det er VELDIG ålreite dyr (nemlig:o)

Nina og Bonnie sa...

Så flott at du har en fin dag i dag. Alså uten smerter. Det er sånn det skal være. :))))

snorredimma sa...

Jeg glemmer helt at du egentlig har en travel hverdag, jeg Gry! Og likevel er du alltid like blid :-)Og du er verdens flinkeste og beste "sauemamma og hønemor!" Og, så flink du er som sender Ola og Milli på fjellet alene - jeg er nok litt for egoistisk jeg til at jeg klarer å kose meg alene uten hundene mine....Noen sier at hunder er avhengig av matmor, men her tror jeg sannelig det er helt omvendt..hehe..Men har jo klart å sende Snorre og Rune på fjellet....men da har jo jeg og Dimma vært opptatt med noe annet...så det er nok ikke det samme, nei...

Må bare skyte inn at jeg synes det er flott at så unge gutter ønsker å utdanne seg innom litt "gammeldagse" yrker :-)

Skulle gjerne gitt deg noen råd om disse smertefulle beina dine, men jeg tror at jeg kommer til kort, dessverre...Har ikke så mye erfaring fra annet enn det helt akutte...men det høres nå ut som om dette bor utredes litt mer enn det som har blitt gjort til nå. Ikke mye hjelp er jeg redd..men jeg er veldiog glad for at du har en god dag innimellom! Det er slitsomt å ha det vondt...

Litt misunnelig på dine soppkunnskaper og soppfunn...

Ha en fin uke, Gry!

Nøve sa...

Kjære Gry, nå gjør du meg virkelig bekymra! Bytt lege, og få en til å se skikkelig på deg, ta blodprøver og alle slags tester - man skal IKKE gå rundt hele sommer'n på den måten der!!! Det er IKKE normalt sjøl om vi er litt over 40... Jeg liker virkelig IKKE når du sier du har vondt i albuer og kne, du må lytte til kroppen din ellers gjør du det verre.
Milli har det bra, Ola har det bra, Ludo, hønene og sauene har det bra, men ikke du. Skjerp deg!

Nøve sa...

Jeg frykter rett og slett GIKT. Så er det sagt. Du tenker sikkert det samme, så ta det på alvor.
Jeg vil at du skal ha det bra! Heeele tida. Du betyr så mye for oss.

Ha ei fin uke! Stor klem :o)

Ville sa...

Så koselig at du har litt skrive kløe for tiden Gry:o)))
Tenk at du har sendt Ola og Milli til fjells...jeg måtte lese det 2 ganger;o) de passer nok godt på hverandre!
Tenker du savner Milli-mor i vinduet...hun var jo så utrolig søt der i trappa:o))

Uff Gry, jeg var ikke klar over at verken i beina har vart så lenge. Hadde håpet for din skyld at de var på bedringens vei etterat du begynte med sålene igjen:o/

Du spør om noen har opplevd det med smerter i albue og hånd...jeg har hatt vondt nå i over 14 dager, smerte i venste albue og hånd..fingre, som kommer og går. Jeg er forkjølet og tror at forkjølelse eller lign av og til kan sette seg litt i kroppen og går da plasser som er litt svake fra før. En annen tanke som jeg slettes ikke liker men som kommer snikende...kan det være noe etter svineinfluensa vagsinen:o/

Jeg er bedre nå, men må ikke få trekk på albuen min.

Selv om jeg jobber i helsevesenet så har jeg ikke tro på at legene klarer å fikse/finne ut av sånne difuse ting, jeg tror de kan ta en blodprøve, husker jeg riktig så er det ikke alle gikt former som kan testes via bl.prøve.
Visst smertene dine ikke gir seg Gry så ville jeg prøvd en form for alterantiv behandling. Der er helt sikkert noen på Tjøme som kan vise til gode resultater på ledd og muskler.
Så kjekt at du fant en ung flink saueklipper til jentene dine:o))

Herlige Ludo....

Det var en utrolig stor sopp
den piggsoppen også så mye dere fant, moro å få se den:o)))
Det blir nok en fin neste uke også Gry, like fin som dagen var i dag:o)))

Anne-Liss sa...

Deilig med en rolig helg av og til, bare du og sauene. Ola og Milli storkoser seg nok sammen på fjellet, kvalitetstid sammen bare de to ;o)

Jeg synes absolutt du skal forlange videre utredning av legen din eller bytte fastlege. Du SKAL ikke gå slik i lange tider uten at det blir tatt alvorlig. Synes det er utrolig at han ikke har sendt deg videre, blir nesten litt sint her jeg sitter.
Man kan ikke alltid finne ut av ting ved noen blodprøver, noen ganger må man til videre utredning før man får svar.

Synes Ludo er tøff som jager en stor shäefer, kongen på haugen :)

Ønsker deg god bedring og jeg er sikker på at Milli er overbegeistret når hun kommer hjemn til deg(Ola og).

Hanne sa...

Huff, Gry, ikke gøy med vondt'er!! Sender deg en varm tanke og håper at du snart blir bedre!

Før du kom til spørsmålet ditt tenkte jeg: "kan det være en form for reumatisme?". Jeg vet ikke noe om sånt altså, men vel verdt å finne ut av (siden du tydeligvis har vondt i flere ledd).

Litt deilig med ferie fra Milli også, vel? Jeg kjenner igjen den følelsen av å glemme at hun ikke er der. Tenke at "nå er det snart mat", "hm, så stille hun er", "må komme meg på tur" osv.

SÅ GØY med så masse sopp!!! Jeg har nesten trodd at soppssesongen var over, men igår fant Geir og jeg en god del blek piggsopp ved Mølen faktisk! Vi fant også masse slåper som skal bli til fin, rød julelikør!

Ville sa...

Gry; jeg har tatt meg den frihet å ringe til en behandler her i Stavanger som jeg har stor tro på. "www.naturterapi.no" Jeg håpet at der var en lik behandlingsform i nærheten av deg. Det nærmeste viser seg å være Arendal. Hos lege/naturterapaut Bjørn Øvrebye.
telf 37023931.
Jeg snakket med kontordamen hans, han er suveren til å finne årsaken tiil problemet, ingen symptom behandling der i gården;o)
Veldig lang vei 3 timer i bilen, men der var visst flere fra din kant som har gått til ham.
Dette er kun ment som et tips Gry:o))) ha en strålende fin dag på jobb, og vi snakkes:o)))

Gry Viola og Roxie sa...

God bedring til deg! Håper at alt står bra til med dere!! Håper at Ola og Milli har like flott vær på fjellet som vi har her!! På sånne dager så lengeter jeg etter en tur til Rauland!!
Så flink du er til å plukke sopp. Der må jeg melde helt pass. Hvet at en ikke skal ta rød fluesopp da. Ellers så er jeg veldig grønn på det område!

Ludo da! Klart at han ikke vil tolerere hva som helst på tomta si!! Godt at han hvet hvor grensa går!!

Ha en flott dag!!

Elses og Goyas blogg sa...

For en herlig helg og en herlig mengde sopp. Jeg elsker å plukke sopp, men tør bare å plukke de nekleste (piggsopp er en av dem..).

Skjønner godt at du synes det er vanskelig at Milli er med Ola. Ikke sikker på om jeg hadde sendt Goya med mannen min (enda jeg vet at det hadde gått kjempefint).

Irén T. A. Færevaag sa...

Du skriver veldig levende Gry. Sitter helt oppslukt her med nesen omtrent inni skjermen, hehe

Stakkars deg med de beina da!!! Har selv noen skader m.m., men det er ikke noe å snakke om i forhold. JA - dette må du få utredet. Kan du ikke be om å bli henvist til en eller annen spesialist/sykehus?

Ola og Milli på tur høres veldig kos ut! Kjenner meg godt igjen i det å nyte å ha tid til å holde på med noe uten å anke på hunden som venter... Steffen tar seg mer av Balder når han er hjemme.

Han unge saueklipperen høres alle tiders ut! Flott at "de unge" tar vare på "smale" yrker! :-)

Lucky you med all den soppen! Er kjempeglad i sopp selv, men tør ALDRI plukke noe! Er livredd for å plukke med meg noen skumle...

Ønsker deg en FLOTT uke!

Gry og Millis blogg sa...

Jeg vil bare si at jeg er skikkelig rørt over alle gode ønsker for alle kjedelige "vondter"!!! Tusen takk skal dere ha. Jeg har lest kommentarene deres til øyet er stort og vått, og jeg skal ta dem til etterretning. I dag er jeg imidlertid nesten i stand til å danse ballett rundt i stua, og jeg er så innmari glad. Uten Voltaren og nesten ikke noe vondt i det hele tatt. Kanskje jeg simpelthen er kvitt det??? Om det kommer tilbake, så skal jeg insistere på å bli henvist til en revmatolog tror jeg. Akkurat nå er jeg bare innmari glad og har vært i perlehumør i hele dag:o)))))

Nok en gang, takk for alle gode kommentarer og råd (og telefoner som er tatt:o)

Klem fra meg (som ikke vil gå å legge meg, for det er ikke noe koselig når Milli er borte....;o)

Berit sa...

jeg er sikker på at Milli og far koser seg på fjellet i finværet nå - så får du trøste deg med soppstuing og et lite glass....

Marianne sa...

Hørtes ikke bra ut det der Gry med vondtene dine..Har de samme plagene jeg og...Mye vondt i beina, og særlig stramme sener under beina som bli betente..Knesmerter(kuler bak kneet i tilegg) og vondt i finger leddene...Legene tror det er begynnende leddgikt..men jeg bare gidder ikke undersøke det..har alt tre revmatiske diagnoser, og er 100% ufør, så nei takk..leddgikt vil jeg IKKE ha!!(så jeg bare lukker ørene og sier bla bla bla!!)
Men du gjør lurt i å undersøke det...Få fastlegen til å henvise deg til en spesialist, eller bestill time hos en privat revmatolog..(aleris)Visst du er mye hoven om kveldene og i tilegg blir verre i dårlig vær og når vinteren setter inn, så er det mest sannsynlig noe revmatisk ja.
Prøv å strekke senene under bena morgen og kveld..Få mannen til å bøye foten bakover med litt makt, og husk å ta magnesium, for det har lett for å utløse krampe når man strekker senene..Verdt et forsøk iallefall..hjelper godt for meg.

Ragnhild B. sa...

Nei Gry, du skal da ikke gå rundt og ha det vondt! Blir det verre igjen, så må du få tatt blodprøver! Du har alt fått gode råd, og er det noe reumatisk, så kan diett hjelpe for mange. Og jeg skjønner godt at du savner Milli! Så tomt som huset blir uten den gode ulldotten. Ellers er jeg skikkelig imponert over saueholdet ditt. Det er ikke lite arbeid. Stell pent med deg selv!