søndag 31. oktober 2010

En liten oppdatering bare:o)

Så sitter jeg her i Alfaz del Pi, og lurer på om det egentlig var en god idè å reise hit. Flyreisen gikk fint, ikke no’ problem med det. Kom frem i går kveld, ikke no’ problem med det heller, bortsett fra at jeg bor litt uti huttaheiti, og restauranten var stengt. Rødvin, hvit Toblerone og Pringles gjorde nyttaSmilefjes. Sjekka rommet, stort og fint og rent. Sjekka balkongen “min”, SKREKK OG GRU, balkongene har ikke skillevegger – det betyr at den ikke er “min” men “vår”….. GAAAAAA, jeg liker ikke å bli forstyrret i min svært så planlagte svært så aleneferie!!!! Nuvel, ingen brukte den så jeg og rødvinsflaska, røyken, Tobleronen og Pringelsen flytta ut dit. Ganske kjølig og regn, men koselig! Har med meg 3 av de første bøkene til Knausgård. Føler meg nesten ikke alene, Knausgård er med til frokost, lunsj, middag og til sengs. Jeg føler at vi er på tur sammenSmilefjes som blunker

Våknet i dag. Trodde klokka var 8. Kaffetrakteren virket ikke, også jeg som har blitt akkurat som mora mi’ og har tatt med norsk kaffe OG (slå den!!) kaffefilter…. Ut i resepsjonen. Klokka var ikke 8, den var stilt tilbake til 7. Klaget min nød til hyggelige Josè, som kom med ny trakter. Kl. 0715 satt jeg og drakk kaffe på balkongen (fortsatt “min”, ikke så rart klokkeslettet tatt i betraktning) sammen med den evig tilstedeværende Knausgård….

Frokost – NOK EN GANG SKREKK OG GRU!!!! Langbord!!!!! Vi (jeg klamret meg til Knausgård, sønkderknust over tvangssosialisering så tidlig på morran) slukte 2 skiver  brød, styrtet ut og til sengs for å foreta en grundig vurdering av hva vi skulle gjøre resten av dagen. Valget falt på en spasertur til Albir. 3 km. å gå. Ingen andre som gikk. Gikk meg selvfølgelig bort. Knausgård lå i sekken og kunne ingen gode råd gi. Kom omsider fram. Oppdaget plutselig at jeg var henrykt over alt som var norsk (og som jeg ikke oppsøker i utlandet når jeg har med mer snakkesalig selskap enn en taus Knaus i sekken).

Hvis jeg klarer (og jeg tar meg den frihet å påstå at jeg er ganske god på det) å se på meg selv med et litt skeivt blikk oppdager jeg følgende: Det er helt ok å gå på spasertur alene til Albir, det er helt ok å gå seg bort også. Det er IKKE ålreit å bestemme meg for hvor jeg skal spise lunsj, men det er helt ålreit å spise den sammen med Knausgård. Det er helt ålreit å ta taxi hjem alene, SÅ LENGE JEG FÅR SITTE I BAKSETET!!!! Det var ikke ålreit at sjåføren plasserte meg i forsetet. Av en eller annen merkelig grunn. Jeg antar det er fordi det forventes at jeg skal snakke. Jeg later som om jeg ikke kan engelsk, sånn passe fornøyd med meg selv når jeg kom på det trikset, svarte jeg bare på norsk og nikket og var blid, men fikk i allefall kvalt “samtalen” rimelig rasktSmilefjes

Jeg og Knaus forsvant til sengs igjen. Vi trengte litt søvn nå, utslitte som vi var av å unngå enhver form for samtaler som kunne lede til sosialt samvær i mer enn 30 sekunder. Våknet. Hørte det var folk på balkongen (nå: “vår”). Fant ut at jeg måtte markere revir. Satt meg ut (selvfølgelig sammen med min trofaste følgesvenn, som forøvrig  begynner å bli litt sliten i kantene av min konstante klamring). Oppgaven var å prate hyggelig men ikke FOR hyggelig……  Oppgaven gjennomført til 20 i stil!!!! Puh!!!!

Sløve litt til. Dagens verste oppgave gjensto. Middag. Var det langbord??????? Jeg snek meg ned til restauranten og smugtittet. Gleden kan nesten ikke beskrives!!!!! Det var småbord. Knausgård fikk være på rommet. Det føltes imidlertid SVÆRT “alenete” uten ham, så jeg spurtet ut fra restaurantet og inn i resepsjonen og fikk tak i dagens VG. Puh, noe å klamre seg til og noe og feste blikket på (det er nesten det verste; HVOR SKAL JEG SE HELE TIDEN?????). Ny rekord i fartsspising ble satt, før jeg returnerte til rommet mitt. Og her skal jeg bli, før det er på’n igjen i morgen…..

…..og ellers har jeg det braSmilefjes

16 kommentarer:

Nøve sa...

Syns det høres ut som en veldig annerledes dag i ditt liv iallefal. Håper du liker denne varianten ei ukes tid :o)
Natta Gry!

Anne-Liss sa...

Ha, ha ! Et herlig referat fra feriens første dag i Alfaz del Pi . Det var nå godt du hadde Knausgård med deg, han er god å gjemme seg bak, og hva er vel dagen uten VG.
Håper du får ha balkongen for deg selv fremover.
Kos deg videre :o)

Nina og Bonnie sa...

Enda godt du har Knausgård. Kjekt med litt selskap til maten. Nå kan du være så usosial du bare vil og så håper jeg det blir litt varmere og sol. Det er jo varmen du er der for. Men du verden for en dustete verandaløsning. Den var teit. Sett opp stengsel. :o)

Hva med litt bilder? Har du ikke kamera med?

Ha en fortsatt fin ferie og fortsett å oppdatere oss, please. :)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Herregud Gry! Jeg ler meg skakk av deg og Knausgård, helt herlig! Kos dere videre på deres egen særegne måte i ferien, lol :):) Knuseklem :)

Ville sa...

Nei tenk så koselig da, at du kan være på blogg med oss i ferien din Gry:o)))
Synes det høres utrolig travelt å unngå sosialt samvær;o) det er nesten så jeg får lyst å inngå ett aldri så lite veddemål - hvor lenge holder du skansen???

Jeg får et bilde av deg, en stressa Gry med Knausgård sånn godt trykt inn til bryste, og øyne som virrer i jakten på farer - hyggelige mennesker...:o)))

Du skriver så utrolig godt Gry, herlig selvironi, dette må jeg lese flere ganger.
Håper du klarer å senke skuldrene litt etterhvert. Borte bra hjemme er best, noen reiser på tur, fordi det er så innmari godt å komme hjem igjen;o)))

Natt da Gry!!!

Får vi noen bilder etter hvert?

snorredimma sa...

Kjære Gry- det er bare du som klarer å beskrive en dag sånn somd et her....og "unnskyld"....jeg måtte trekke på smilebåndet opp til flere ganger etter som jeg leste nedover innlegget ditt. Herlig!

Den verandaløsningen var dustete - helt enig med deg, Nina! Men det er kanskje ikke meninga at folk som oss?? som er usosiale, asosiale og synes det er greit med eget selskap, skal være der, eller....????? Uansett, Gry - kos deg med Knausgård, for ingenting er bedre enn en skikkelig lese-ferie og håper for din skyld at de neste dagene blir deilige og varme :-)

Forventer referat hver dag!! ;o)

Klem fra meg og de firbeinte

Hanne sa...

Ha, ha!!! Nå kjenner jeg meg veldig igjen her. Jeg ville følt akkurat som deg og oppført meg likedan. Det er jo av en eller annen grunn ikke helt akseptert - vi skal jo være sosiale vesener enten vi vil eller ei, liksom.

Nei, hold deg til bøkene og nyt ditt eget selskap, Gry!

Stor klem herfra (husk alle bloggevennene er "med deg")!
Hils Knaus!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på deg!! Lurt trix å "late som en ikke kan engelsk" bare husk at det er en del taxi sjåfører i Alfaz del pi/Torrevieja område som kan norsk!! Håper du får en fin ferie!! Maten er jo iallefall god. Så har du jo rødvin,toblerone og pringels!! Ps skulle gjerne hatt dumme pringels pokser her for jeg er tom, he-he

Ha en flott uke!! Kos deg sammen med Knausgård du!!

Irén T. A. Færevaag sa...

Gry - dette var knakende godt skrevet!! Kunne ikke annet enn å flire godt. Ikke minbst fordi jeg nok kjente meg igjen i en del av situasjonene...

En skal da ikke måtte være sosial støtt. Det er minst like viktig å få lade batteriene på nøytral grunn (les: for seg sjøl) :-D

Kos deg videre sammen med "Knauseren" :-)

Gry og Millis blogg sa...

Gry Viola: Da later jeg som om jeg ikke kan norsk. No problema:o)) I verste fall spiller jeg stum;o)

Det blir forresten dårlig med bilder. Kameraet blir for tungt å dra på sammen med Knauseren....

Ville sa...

Kamera er jo glimrende å ha rundt halsen - hengende ned på magen - eller allerhelst i hånda klar til å ta bilde.
Av en eller annen grunn har jeg veldig respekt for sånne som virker som de ser etter motiver, de må liksom ikke forstyrres, for de er inne i et noen kreative tanker;o)))
Ha en fin dag Gry:o) her skinner sola og jeg sitter fremdeles inne.

Anonym sa...

Jag undrar över en sak: Är vi tjejer i vår absolut bästa ålder stöpta i samma form???? :-)
Jag känner igen mig i allt du skriver, för ibland vill man faktiskt bara vara i fred med sig själv och sina tankar.. Kan inte folk förstå och respektera det??
Förresten så skriver du så bra så smilet ligger på lur hela tiden...:-) Du är härlig du Gry, och jag önskar dig stort lycka till med resten av din semester.. Och välkommen heimat igen om en stund.. Då blir det home sweet home! Kramar från mig och lappeguttane

Ragnhild B. sa...

Gry, å Gry, som du kan skildre dagen din! Jeg både humrer og rynker panna i innlevelse med deg. Jeg er kanskje litt mer sosial enn deg, men jeg forbeholder meg absolutt retten til sjøl å velge når og hvem jeg vil ha innpå meg. Og klamheten som inntreffer når en ikke slipper unna... huff. Knausgård er godt selskap. Har bare lest nr 1, men vil ta for meg flere etter hvert. Nå håper jeg du kan nyte tilværelsen og få maks ut av ferien din!

Emma hilser og takker for gode ord! "Moderhjertet" blir varmt.

Nøve Natteravn sa...

Håper du har hatt en fin dag, og at du sover godt akkurat nå :o)
Du skriver vel litt igjen imorgo ;o)
Klem.

Lappelykke sa...

Herlig, Gry!

Aleneferie står høyt på listen min over ting jeg vil gjøre, passer meg utmerket. Ille med tvangssosialiseirng, måtte le når jeg så det:)

kos deg masse videre, håepr reviret bønnhørlig markeres og at det ikke forekommer flere tvangssamtaler.

snorredimma sa...

Gryyyyy???? Er du der??? Få høre åssen du har det, da......

klem