torsdag 21. april 2011

En lynkjapp statusrapport fra oss:o)

Den siste uken har vært fryktelig hektisk på lammefronten. Vi har i skrivende stund 66 fine lam, med flere i vente. Nå har det roet seg litt, så da er det andre gjøremål som står i kø. Jeg går med et slags tunnellsyn tror jeg, og tenker bare på hva som skal forberedes og hva jeg må gjøre etterpå. Ønsker meg minst 3 par ekstra fjernstyrte øyne og et par ekstra hender.

Nøve, Bjørn og Nalle var her i helgen. Helt fantastisk koselig!!! Snille, snille Nøve tok seg så godt av svigerdattera si’. Det er jo Milli det går utover når tiden blir så sørgelig knapp. For meg var det utrolig godt å se henne og svigersønn igjen. Lørdag kveld tok vi en tur til Sissel og Per for å hilse på Tjorven-dokka mi’. Det ble fryktelig dårlige bilder, men her er ett som dugerSmilefjes

DSC_0014

Jeg lar dere i grunnen gjette hvem av disse som er Tjorven. Gir ett stikkord – “matglad”Smilefjes som blunker

Vi koste oss og spiste og lo. For meg, som er ganske sliten nå, var det balsam for både kropp og sjel å komme vekk hjemmefra noen timer. Tusen takk for oss Sissel!!!!!

På søndag kom Sidsel og Mariken. Veldig hyggelig og veldig nyttig med så flinke fjøstauserSmilefjes Lamming fikk de også se. Jeg ble litt brydd når de hadde med matpakke, men det varte ikke lenge, for den fikk de jammen spist opp når sulten meldte segForvirret smilefjes. Det er mildt sagt så som så med husstellet her om dagen! Tusen takk for besøket Sidsel og Mariken, dere gjorde skikkelig god nytte for dere!

Det kom et skikkelig stilig lam her i forigårs (tror jeg). Hun skal hete Mariken, og forblir definitivt hos oss.

DSC_0028a

Mariken (sjørøverlappen er medfødt og dødskulSmilefjes)

Jeg rekker ikke en gang å tenke så mye over at Tjorven snart flytter hjem til oss. Av og til klikker det bare inn i hodet mitt, og jeg blir helt varm i magen, og gleder meg VELDIG!!!! Tiden går i allefall fort til hun kommer.

Milli var ikke særlig hyggelig mot snille, gode Roxie når hun ble med Gry for å kjøre Mariken hit. Hun fløy rett og slett på henne. Hun ble nok ikke mindre tøff av å tro at Nalle muligens også ble med på “leken”, men det hjelper ikke, dette må jobbes med!!! I går møtte jeg to løse hunder (noe jeg dypt og inderlig hater), i steden for å gå helt i “lås”, klarte jeg å sette meg ved siden av Milli og småpratet med henne om hundene vi møtte (det gjenstår å si at det var en Springer og en Flat, og ingen av dem var noe “busete”). FOR en forskjell det gjorde på Milli!!! Hun bjeffet, men ikke med sånne utfall som tidligere (og som ene og alene er min egen feil fordi jeg sender ut alle mulige slags feil signaler). Hun bjeffet litt, men ble sittende og heiv seg ikke forover. Veldig verdt å fortsette den gode trenden der!!!!!

Vi har nå 8 små og store kopplam. Lille Gull til Berit er skikkelig tøff i trynet, og skal klare alt det de som er litt større klarer (ikke rart, hun er tross alt eldst!).

Sånn er ståa hos oss. Hektisk og slitsomt, men med mange fine lam og en egen glede over det vi driver med!

Ønsker dere alle en riktig god påske fra folk og fe på GlenneSmilefjes

DSC_0027a

14 kommentarer:

Hanne sa...

Jammen har dere hektiske dager!! Godt at dere har fått litt hjelp innimellom! Skulle jeg ikke jobbet så mye selv ville jeg gjerne kommet og tatt i et tak, men det er dessverre ikke mye tid til overs...

Thea ytret ønske om å hilse på lam her i går, men det får vel bli senere i så fall.

Så bra at ny metode funket i møte med løse hunder! Da er det håp, vettu!

Fortsatt god påske til dere alle!!

Klemmer fra oss

Tove sa...

Nå er det livlig hos dere :-) Godt å høre at det begynner å roe seg litt hos dere, da får dere kanskje tid til å slappe litt av i påska dere også.

Ingen tvil om at vi overfører vår redsel/bekymring til bikkjene våre.

GOD PÅSKE!

Nina og Bonnie sa...

Ja, nå kan du få sove litt. Det er vel søvn det er størst mangel på nå. Men i år har du jo fått mye hjelp. Og å komme seg til Fjelldronningen og få litt pause. Det hørtes deilig ut. Ikke noe er så godt som å hilse på sin egen valp da. :)))))

Du for nyte de stille dagene og ha en fortsatt god påske. Hilse Ola og Milli!!!!!

Nøve sa...

Åh, det føles som en evighet siden vi var på Tjøme!!!
..og nå er Tjorven ei uke mere allerede!
Tenker det kjenns godt med noen roigere dager. Kjempetøft lam, forresten! Artig når det dukker opp slike heelt spesielle som Mariken :o))
STOR KLEM!

Gry Viola og Roxie sa...

God påske til dere videre!! Godt at det har roet seg med lammingen og at dere ser en grei ende!! Om ikke så altfor lenge så kommer Tjorven hjem til dere!!

Kjempe tøft lam!! Det første Mariken sa hos oss var at" håper de skal beholde henne) for jeg har lyst til å hilse på henne.

God påske videre!!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Åhhh, så skjønne hvite sauer med blå øyne! :):):)

Ville sa...

Hei på dere:o))) Tjorven ligger så fint i midten av brødrene..trur eg;o)
Nesten nettopp kommet fra påskefjellet og skal jobbe i morgen:o)

Jeg blir utrolig glad når jeg leser om Gullet Mitt, er det Sanne nå?

Lammet som er oppkaldt etter Mariken var jo helt nydelig med sjørøverlappen!
Sauene med blå øyne, så fine:o)

Nå ble jeg glad, så fint at du har funnet en ny måte å møte andre hunder på...jeg tror du vil klare den biten også jeg Gry:o)))En stor nuss på nesa til Milli-mor og Sanne:o)))

Siss sa...

Hei Gry!
Takk for besøket av deg og Nøve. Det var bare såååååååååå koselig. Synd at der måtte hjemm igjenn til Glenne.

Jeg blir helt dårlig av å se alle de fine lamma dere har. Kan kjenne lukten av ny fødte lamm. Å hvor jeg skulle ønske at jeg kunne ha hvert der bare for en liten stund.

Kansje til neste år? For i år må jeg jo passe på din Tjorven og hennes søsken:-)

Lappelykke sa...

For noen hektiske og givende dager dere har på Glenne! Gratulerer med alle de velskapte små!

og når man snakker om velskapte små - fine Tjorven. Så søt, er så koselig at du får besøkt henne litt underveis. Så får du et avbrekk og ventetiden blir enda kortere!

Unknown sa...

fiiine Tjorven og fine lamma! :D Du har nok eindel å gjere på no ser det ut til! :)

Så bra at det gjekk fint når dei laushundane kom! Du får fortsette med den teknikken ;)

God påske! Sånn på etterskudd... :)

Ville sa...

GRY:o))) Jeg var nettopp inne på Fjelldronningen og så DET nydelige bilde av Tjorven:o)))

For ei herlig dokke du får. Det blikket og den bestemte holdningen...som hun sier jeg vet jeg er elsket og hele verden er til for meg:o)
Synes jammen meg hun ligner litt på både deg og Milli:o)
Gleder meg sånn til å følge med nå fremover..ca om 2 uker har du henne hjemme hos deg.
Klem fra meg og god helg til dere alle.
Eksta klem til Sanne som endelig er stor og sterk nok til å få ørepynt og navn:o)

Gry og Millis blogg sa...

Åh Berit, hun er så vakker:o))) Etterpå skal både Ola og jeg nedover å hilse på henne. Det er første gangen han hilser på, så jeg gleder meg VELDIG!!!! Sissel sier at du bare kan "synke" inn i det blikket hennes. Hun er kosete og helt spesiell (selvfølgelig;o) Det er vel 3 uker i dag til jeg henter henne hjem. Nå har det roet seg såpass her at jeg har tid til å glede meg i bøtter og spann:o))) Dette skal bli så bra!!!! Tjorven var på en måte ment for oss hun tror jeg, når ting ble som de ble. Akkurat samme følelsen hadde jeg med Milli-mor også:o)))

Sanne er stor jente nå. Vil gjøre akurat som Langbein og de andre som er "litt" større. Hun har gått opp masse i vekt og er veldig, veldig fin jente!

Ville sa...

Så spennende Gry:o))) hun har virkelig ett spesielt blikk!!! Det er nesten så det kiler i magen på dine vegne dette Gry:o) Skulle likt å vært ei flue på veggen nå etterhvert når Tjorven virkelig tar form til den valpen hun er og blir:o) Så nyyyydelig!!!

3 uker hørtes plutselig sååå lenge ut. Godt at du kan ta deg turer bort til Sissel.
Hils Ola den blivende pappa:o)))

Anonym sa...

Hmmm ja...tar en "råtjangs" og gjetter på at det er Tjorven i midten på bildet:-)?
(Banjo er skråsikker og han kan vel ikke ta feil?)
Mariken var morsom!
Gratulerer med alle lammene,tenker det er liv i leiren hos dere nå!
Ha en flott vår videre dere:-))
Elin og Banjo