torsdag 2. juni 2011

Så utrolig godt vi har det:o)

Siden sist har Tjorven vært med alene på jobb i to dager. Det har gått over all forventning. Ikke en lyd, og ikke et uhell. Hun oppfører seg som et prakteksemplar. Onsdag var Milli også med igjen, og DA kokte det neste over av lykke for lille-tøtta – storesøster var “back again” liksom. Men det gikk kjempefint, og alle som er innom skal jo selvfølgelig beundre og koseRødt hjerte. Ikke rart spør du meg. Det beste er at alle jeg jobber med skryter av at det går an å ha med to så flinke og stille hunder. Skulle ikke tro det var noen der i det hele tatt. Enda går jeg ut og handler lunsj, og sitter på spiserommet med de andre og spiser den (vel bestikkes jentene med litt griseører og sånt, men litt må jeg vel tilby for så flott oppførsel vel?!).

Milli begynner virkelig å like rollen som storesøster. I dag har vi hatt fri, og Milli synes vi skal opp kl. 0700Forbauset smilefjes. Da setter hun snuten sin borti nesa mi, stiller seg så opp og nistirrer på Tjorven som ligger i senga si’. Dette medfører selvfølgelig en heftig og begeistret Tjorven, som (også) forsøker å få liv i meg i form av intens biting og krafsing på høyre skulder. Så altså – opp og stå……Søvnig smilefjes, ut å tisse, bæsje og snuse litt, før Milli la seg godt til rette i stua, og Tjorven-korven og jeg gikk opp for å legge oss litt. Det går helt strålende, den unge damen ELSKER jo senga si’ (så mye at jeg må sette opp en grind i trappa så hun ikke skal få sneket seg opp Flaut fjes).

Etter at vi hadde slappet av en times tid var det opp “på ordentlig”. Milli inviterte kjapt med seg Tjorven ut på verandaen for litt lek og moro.

DSC_0033-1

Lille Tjorven-Kjempeskummel

DSC_0035-1

Lekesauen fra svigermor Nøve er KJEMPEPOPULÆR!!!!

Der holdt de vel på et par timer, avbrutt av stadige turer inn for å sjekke at vi tross alt holdt oss pent på plass og noen små tisseturer ut.

Ola og  jeg måtte sjekke et gjerde og flytte noen sauer i dag, og jeg tok sjansen på å la “Twisted Sisters” være alene hjemme noen timer, minstemor var i allefall trøtt og god da vi dro. Det tok litt lenger tid enn jeg hadde trodd, og jeg var spent på hva som skulle møte meg når jeg kom hjemIkke si det til noen. Huset sto, interiøret var i samme stand som da vi dro, lille Tjorven satt ved døra og ville ut, mens Store-Milli lå og sov sin søteste søvn. Bare idyll med andre ord.

I dag gikk jeg først en time med Milli, så en med Tjorven. Det var gøy og nyttig! Før har jeg bare gått kortere turer med henne alene, men nå så jeg tydelig hvordan hun søkte mot meg når jeg slapp henne løs i skogen. Veldig gøy. Også veldig gøy å se at hun fort ble trygg nok til å utforske nye ting etter å ha fått litt go’bit når hun oppsøker meg.

DSC_0009-1

Oi, kan det være noe skummelt eller gøy eller mat der borte mon tro????

DSC_0010-1

Gøy på tur!!!! Fornøyd jeg.

Etter Tjorven og jeg kom hjem har det blitt mye lek og lite søvn på de to søstrene. Tjorven speiler absolutt alt Milli gjør. Hvilket betyr at det er helt stille inne, men litt lyd når de leker ute. Det aller, aller skumleste Tjorven vet er når Milli bjeffer for å varsle noe. Da må hun bjeffe litt hun også. Det er viktig å være solidarisk med storesøstera si’Smilefjes med åpen munn.

Tjorven har ikke så mye respekt for Ludo lenger, og han har hittil forstått at hun er en liten valp, og ikke tatt så hardt i som han gjerne gjør når Milli går litt over streken. I sta’ synes han imidlertid at nok var nok. Hun ga seg ikke, og han ga henne en skikkelig “vinge”. En velfortjent en! Da var Milli så god. Tjorven hadde tatt fornuften fangen og fjernet seg noen meter fra Ludo, Milli sprang mellom dem, gikk bort og sjekket Tjorven (evt. irettesatte henne – aner ikke), og la seg pal mellom de to til ett eller annet fanget interessen til en av de tre, og situasjonen var glemt. Veldig spesielt og veldig moro å se. Diplomaten i Milli vil ikke ha noe bråk mellom flokkmedlemmene sine her i gården neiSmilefjes.

Herlig med fri helt til mandag. I morgen skal hundene også gås med, evt. aktiviseres hver for seg. Det tror jeg er litt nyttig, for de henger sammen som erteris når de har anledning.

DSC_0001-1

Det blir ikke bedre enn disse to– ikke for megRødt hjerte

Sjekk forresten potestørrelsene på bildet over. Tjorven ligger jo nærmere kameraet, men hun har snart grovere poter enn Dronninga sjøl.

Hei og  hopp så lengeSmilefjes

20 kommentarer:

Unknown sa...

det er så kjekt å lese oppdateringar frå dykk, eg lever meg heilt inn i kvardagen dykkar! :) det høyres så koseleg ut med dei to søstrene som går så godt ilag. og herlig med ein kvalp som er så veloppdragen! Milli gjer nok ein god jobb som storesøster og rollemodell ;)

Leo sa...

Heisann! :)
Må bare si at du skriver utrolig bra Gry! Veldig morsomt å følge med på Tjorven og Milli, det er nesten så jeg skulle ønske at jeg hadde en storesøster til å passe på meg også :)
Så utrolig fort vi valper vokser, jeg kjenner nesten ikke igjen Tjorven fra fjelldronning-dagene. Nå har hun jo fått stå-ører og blitt mye større. Ørene mine henger litt fortsatt, men de kommer nok snart de også håper jeg!:)
Hils Tjorven og gi henne en nuss på nesen fra meg. ;)
Bamseklem fra Leo

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere!! Så morro å lese at alt går bra hos dere. ( ikke at jeg hadde trodd noe annet!) For Milli er jo bare godheten selv! Det er så artig å se at de skal passe så på de små og lære dem åssen livet er!!
Ha en flott helg!!!!

Hilde og gjengen sa...

For noen flotte jenter du har, Gry, og så flink som du er med dem.

Tjorven tilpasser seg jo utrolig godt. Alene hjemme-trening (sammen med storesøster, da),å være på jobb uten storesøster og å gå på tur bare med mamman sin.

Det er som du skriver, viktig for Tjorven å være alene med deg, for Milli å være alene med deg, og for deg å være alene med en og en av jentene. Litt godbiter på tur gjør susen!!

Så stor som Tjorven er blitt, de vokser i rekordfart, disse små!

Kos deg med noe gode fridager og god helg. Klem fra meg og mine.

Marianne sa...

Så gøy å lese Gry! Ikke noe tvil om at Tjorven har plassert seg midt i hjerte på hele flokken sin! Å så så flink allerede, både med tissing og å være med på jobb! Det er imponerende! Jeg turte ikke ha Mira alene i stua før hun var nesten et år! Hun bare MÅTTE stjele noe, å gnage det i tusen biter ;) I begynnelsen hadde jeg alltid litt ved i ved dunken, for da tok hun de å gnagnde på..istedefor stearinlys eller trefigurer ;)

Kos deg videre med jentene dine! Nå er du vel ening med oss andre om at 2 hunder, det MÅ man ha!!

Gry og Millis blogg sa...

Marianne: Hun ER veldig flink til å gå på do ute (eller, jeg er veldig flink til å gå ut med henne tror jeg). Nå kan jeg jo bare håpe at hun har tatt poenget. Ingen innetissing på tre dager:o)

Hun er den minst gnagete valpen jeg har hatt. Helt utrolig. Så lenge Milli er hjemme tror jeg det meste går utover henne stakkar, og i sta' gikk jeg en halvtimes tur med Milli mens Tjorven sov, hun snorksov når jeg kom hjem også. Godt sovehjerte på den dama der:o)))

Irén T. A. Færevaag sa...

Koser meg glugg ihjel med oppdatreinger fra deg Gry. Det er så kjekt å se lese og se alle de fine bildene. Jammen meg er det to nydelige søstre :-)

Ja, det kan nesten se ut som lillesøster kan bli større enn storesøster når en ser på labbene:-D

Gleder meg allerede til neste oppdatering!

Gladhilsen med ønske om en riktig god helg fra Balder og meg :-)

Hanne sa...

Jøje meg som hun minner meg om Bienna!! Ikke oppførselen kanksje, men definitivt utseendet!!

Høres ut som alt fortsetter å gå på skinner hos dere og det er jo topp!! Samtidig undres jeg over hva jeg har gjort feil som har fått en sånn krevende hund og ikke minst datter...Sukk!!!

Idag er forresten ikke Bienna noe problem - altfor varmt til å være brysom nå!

Solveig sa...

Hej Gry! Åh vad de är fina dina flickor!!Det är härligt att följa din blogg och se alla fina foton!Millis diplomatiska sätt kommer nog från mamma Äzzi,hon går också emellan och avstyr bråk.Ha en riktigt härlig helg!
Hälsningar Solveig
nospussar från Äzzi och Opal.

Kjersti sa...

For et fantastisk bilde det nederste er! Et typisk kodak-moment som egentlig fortjener glass og ramme og plass på veggen.

Vår FL-pelsdott er nå 6 mnd gammel og har kun forsøkt seg på å tygge på ulovlige ting to ganger, og aldri når han har vært alene hjemme. Så Tjorven er ikke alene :)

Nøve sa...

gudd for koselig lesestoff :))))
Blir jo bare bedre og bedre dette her. Dere blir bare helt nødt til å stikke innom Bergheim i pinsa - hører du!?!!!

Moro å se de leiker med sauen ;)
Ha ei fortsatt knakande fin helg! Værgudene gjør så godt de kan denne helga :)

Nuss fra Nalle til begge, rettelse; alle tre jentene på Glenne ;)

Anonym sa...

Hei dere:-)
Dette var moro å lese!...The Twistedsisters på "hjemmealenefest" uten at det tok helt av:-))Nydelige gossinger er de begge to.
Tjorven har vokst masse kan jeg se av bildene,nå med stå ører også.-)
Hun ligner Banjo i fargene da han var liten synes jeg.Og så bra det har gått med "pottetreninga" da!
Milli er jo også super med henne,virkelig moro å lese dette.Det varmer hjertet mitt!
Ha lykklige dager alle sammen.
Klen fra Elin og Banjo Baijasson

Lappelykke sa...

Gleden på Glenne har ingen ende. Og godt er det, så gjennomkoselig å lese innleggene dine, Gry, om disse vakre lappedamene dine.

Høres virkelig ut som om verden ikke kan bli bedre, mye er utvilsomt gjort når man får rutinen. Og at "the twisted sister" er samarbeidsvillige og ikke arrangerer alenefest når mor er borte (Frost har fått streng beskjed om å si ifra om han inviteres til alene-hjemme fest på Glenne;))

Fortsett med oppdateringene dine, Gry, det er så godt å bli så glad! Både av tekst og bilder!

Ville sa...

Mandagsmorgen, det regner, kaffikopp og en pc hvor jeg finner sånne innmari koselige tilstandsrapporter om "søstrene" på Glenne:o))) (kan live bli bedre;)
Det var jo håp og mening at de skulle gå så godt i lag Gry, men dette høres jo helt himmelsk deilig ut. Åååå du kan friste med skrivingen din Gry.
Sånn som hun har vokst lille Tjorven-Korven:o)))
Skikkelige blinkskudd av jentene dine, jeg storkoser meg med bildene av dem!!!
Bilde der Milli så lykkelig bøyer hode bakover mot lillesøster....*sukk* og der de ligger ved siden av hverandre...Tjorven har arva valpepotestørrelsen til Tante-Ville;o)

Nina og Bonnie sa...

Må bare si at jeg har lest dette før, men ikke hatt tid før nå til å kommentere ordentlig. Sorry!!!!! Det er mye å gjøre om dagen og timene flyr fort. ;(

MEN jeg koser meg med hvert eneste innlegg fra deg, Gry. :)))) Det er så fint og moro å få være med å ha en valp.

Tjorven fortsetter bare å være super-vakker og snill. :))) Og Milli er jo bare den perfekte storesøster. Dette må jo bare være så moro å oppleve. Bare fortsett med dette Gry. Du ser det er mange som følger dere, hele gjengen på Glenne! :))))

Wilma sa...

Hei på dere,

Så fint det ser ut til å gå med dere der nede. Tjorven er supersøt (Og det er selvfølgelig Milli også! :), og vi kjenner oss igjen i det meste du forteller om. At Wilma boffe-varsler er også noe av det skumleste Molly vet om; da fyker hun litt urolig rundt mens hun kommer med noen forsiktige "Bah!" :)Hun har nok kanskje blitt litt vel anhegig av Wilma, så valpekurs var veldig lurt. Men det er mye mer morsomt å leke med de andre hundene enn mamma altså..... :)
Lykke til videre, Klem fra gjengen på Sørumsand!

Ragnhild B. sa...

Så koselig å lese, Gry! De har det herlig, de skjønne jentene dine! Og de har det herlig sammen! Jeg må bare si det igjen, selv om Tjorven er sjarmtroll og herlig valp: Milli er så vakker!

T :-) sa...

ååååååååh som dere koser dere :-)))
Og vakre er de begge to. Morsomt å lese om hvordan dere har det :-)

Dixie sa...

Det er sååå kjekt å lese om Milli og Tjorven! Høres ut som det fungerer veldig, veldig fint! Milli har jo blitt en kjempeflink storesøster, og Tjorven høres ut som en typisk lillesøster som gjør akkurat som storesøsteren... ;) Gleder meg til å høre mer! :D

Anonym sa...

Måtte bare stikke innom og titte på bilder og lese bloggen din igjen jeg;-)
God helg!
Elin og Banjo