tirsdag 4. oktober 2011

Ferien er definitivt over

…..og hverdagen har kommet vel i gang igjen. Forrige søndag satt jeg og lurte fælt på hvordan i all verden jeg skulle klare å begynne og jobbe igjen, men det er rart med det – det er liksom greit å komme litt i gjenge igjen også.

Helgen som gikk hadde vi planlagt å få gjort en hel masse med sauene, skille dyr, ta søyer ned til klipping, veie, klippe litt møkkete romper på dem som trengte det. Været var meldt aldeles strålende, men da tåka lå tjukk som graut på lørdag, og lufta i tillegg var tett av fukt, ja da la vi alle planer på is, og venter til klipper’n melder sin ankomst. Litt fikk vi gjort da, vi klippet noen møkkete romper.

DSC_0007

Her er ei lita jente flere av dere har hilst på. Lille Sanne fikk stusset seg litt bak

Vi har begynt å fòre lamma med kraftfòr for å få dem opp i vekt. Sanne er en sann gourmet, og lar seg ikke kue fordi om hun er liten. Hun finner alltid en plass i kraftfòrautomaten, og det gikk hardt utover magen hennes stakkar. Vi måtte drøye den fòringa i et par dager, og nå har magen hennes festet seg igjen. Hun blir nok en liten maskot på Glenne denne jenta her (og hun har en “tante” i Stavanger som ikke er lei seg for det tror jeg, eller hva Berit?Smilefjes som blunker)

Mariken var jo her under lamminga, og jammen kom tidenes kuleste lam til verden. Hun heter selvfølgelig “Mariken” og har blitt kjempestor!!!! Dette bildet er til deg MarikenSmilefjes

DSC_0009

Sjørøverjenta Mariken!

Milli og Tjorven synes nok det er passe tregt å begynne og jobbe igjen tror jeg. Myyyyyyyyyye morsommere når alle er hjemme og de kan være mere ute. Milli har vært superlaber siden løpetiden forresten. Skikkelig lat, tiltaksløs og deppa. Forrige fredag tok jeg henne til dyrlegen, og vi ble enige om å sjekke ut stoffskiftet hennes, for i tillegg til at hun er laber og daff oppdaget dyrlegen at hun har veldig lav puls. Milli var superflink. Dyrlegen barberte og tok blodprøve mens jenta satt helt strunk på bordet uten en lyd og uten en bevegelse. Helt rolig (og med den lave pulsen). Stoffskiftet fikk vi svar på i dag. Det er helt i orden. Det er mest trolig at hun er i ferd med å ruge på noen imaginære valper, og at hormonene herjer i den lille kroppen….. Den lave pulsen tyder trolig bare på at hun er i god form, og DET er jo bra (men egentlig ikke rart, for hun er ram til å løpe, selvom det er blitt litt mindre i det siste). Fikk råd om å prøve et DAB halsbånd (eller no’). Hadde ett liggende som jeg satt på henne. FOR EN STANK!!! En sånn falsk blomsterduft fylte først hele soverommet mitt i natt, så hele kontoret (eller egentlig resepsjonen). Ikke moro at det lukter bordell av oss lang vei, særlig ikke på jobben, så båndet heiv jeg i søpla. Det må jo finnes noe som ikke lukter sånn?! I går, før jeg satt det på, syntes jeg forresten at det begynte å glimte litt til i øyet på henne igjen, og at jeg så bittelitt av den glade, gode jenta mi’, så vi satser på at dette går seg til!

DSC_0006

Hva har de fått øye på tro?

DSC_0002

Ikke rart kanskje at de fleste jeg møter spør om jeg har en Schäfervalp?

Ellers er det fint lite nytt å melde herfra. Dagen går sin gang, høsten melder så definitivt sin ankomst og vi har mange gjøremål på lista vår (gjøremål som stadig blir utsatt…..). Uansett var dette en bitteliten oppdatering fra oss på Glenne.

Ha en fin uke!!!

12 kommentarer:

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Du har en vakker schæfervalp med vakre øyne Gry, i tillegg til vakra selv :) Så fint dere har hatt en herlig ferie :) Håper vi sees snart. Klem

Gry Viola og Roxie sa...

Skal hile fra Mariken at bilde av navn søstra hennes var kjempe flott!!
Det fikk vi åsså spørsmål om Jackie da hun var valp. De trodde hun åsså var en schæfervalp. Nydelige er de begge to!! Så kommer nok Milli seg, den løpetida kan nok ta på av og til.
Ha en fin uke videre!!

Kristine sa...

Vi også får stadig spørsmålet om schæfervalp! Og han og lille deres har jo veldig ulike farger, men jeg inrømmer jo at jeg ser likheten jeg og, om det ikke hadde vært for krøllen bak! ;P Stoffskifte på hund har jeg vært borti før ( flat ) Var godt det er i orden, for det kan skape en del problemer desverre! Birk ønsker Milli masse god bedring;)

Stine/Tønsbergtrioen sa...

Siste feriedagen er alltid litt vemodig, syns jeg. Men du har helt rett, det er godt å komme tilbake til hverdagen.

Kos dere videre i høstværet, alt tegner jo på en fantastisk høst!

Frost hilser, han gleder seg til vi ses. Og det gjør vi tobente og!

Stine

Ville sa...

Jeg må innrømme at jeg rett som er tenker på Sanne og lurer på hvordan det går med henne. Så utrolig søt hun er Gry, med den svære rompa og det søte lille fjeset...helt nydelig.
Du a meg så godt å høre at hun blir maskot på Glenne. det er tæl i den jenta og næringsvett har hu, litt for godt enkelte ganger;o) Jeg sitter å humrer for meg selv når jeg leser om hvor grådig hun var på kraftfòret, er plutselig i tankene tilbake i fjøset på Glenne isammen med spinkle Sanne som ivrig strever med å få i seg melken, takk Gry for at jeg fikk være med på det og at jeg i dag får se en sterk og sunn Sanne:o)))

Ville og Milli hadde løpetid så og si på samme tid denne gangen. Merker jo at adferden blir noe anderledes i en ca 2 mndrs tid etter løpetiden. Ville er også ganske rolig nå, løper ikke noe særlig, liker godt å ligge å slappe av for tiden, de daglige turene er uten de vanlige hoppene og sprettene og leke med andre hunder er noe herk i disse tider. Går nok over når hormonene roer seg igjen.
Jeg kan godt forstå at Milli har lav puls, topp trent som hun er:o)
Så er hun også storesøster og lar Tjorven være den som tar seg av spilloppene... Milli har jo ansvar er voksen?;o)
Har lest et sted at den voksne hunden, eller leder hunden tar ansvar og blir rolig for å roe ned de som lager leven?
Så nydelig Tjorven er blitt, øynene hennes stråler sånt som Milli sine når hun var yngre:o)))

Fin schäfervalp har du;o) Ville er både toller og Lassie i enkeltes øyne;o)
Veldig koselig oppdatering fra Glenne, har storkost meg. Klem!

Unknown sa...

Så godt at stoffskiftet er i orden! Eg trudde også ei tid at Heino kanskje hadde lavt stoffskifte, og i tillegg har jo far hans lavt stoffskifte, som er arvelig. Men heldigvis var alt heilt i orden! ..og eg har også fått spm om Heino var schæfer då han var kvalp! Det er nok den der halvlange kvalpepelsen som ikkje heilt har fått vekse seg skikkelig til som gjer det! Men i så fall må jo Tjorven vera verdas finaste schæferkvalp ;)

Nina og Bonnie sa...

Kanskje like greit å komme seg i gang igjen. ;) Det er bare det å gjøre det som er ille etter ferien. :)

Misunner deg ikke den jobben dere har foran dere nå. Da hadde det vært greit med litt fint vær.

Skjønner ikke hvorfor du skulle ha DAP-halsbånd til Milli. Det er jo beroligende og stressnedsettende. Helt riktig av deg å kaste det.

Ha noe fine høstdager på Glenne!!!!

Hanne sa...

Koselig å høre fra dere igjen!! Ferie er jo supert, men av en eller annen grunn er hverdagen helt grei den også...

Det høres ut som Milli er i ferd med å utvikle et Bienna-lignende løpetidsmønster? Kanskje er det sånn at dette problemet er tiltagende i takt med alder?

Jeg kjenner i allefall igjen depping og "manglende livslyst". Neste gang blir det akupunktur på Bienna for å bryte mønsteret.

Lenge siden sist forresten - kanskje vi må komme en tur snart?

Leo sa...

Så morsom piratsauen er ;)
Og godt stoffkiftet til herlige Milli er som det skal :)
Og selveste Tjorve-lorven ser jo ut som en langbent ung frøken! Blir moro å se henne igjen.

Vi gleder oss til i morgen :)

Nøve sa...

God helg til Glenne-gjengen :) Hadde ikke satt slik pris på helga, hvis du fortsatt hadde hatt ferie, vettu ;)

Jeg gleder meg til å se og lese søndagens blogg-innlegg *ett lite hint,bare*

Ragnhild B. sa...

Veldig søt liten schäfervalp du har, ja;o) Nå håper jeg Milli snart er i farta igjen! Litt stusselig når hun er "flat". Men vi kan jo alle ha våre perioder...