lørdag 28. juli 2012

Et lite blogginnlegg en regnværsdag:o)

Ute pøser det ned, og da kan jeg vel kanskje lage et lite blogginnlegg?! Det har ikke skjedd stort egentlig, vi driver med vårt og det går sin gang. Vi er så heldige å få være sammen med Stine, Stian og Frost samt Kristin, Håvard og Leo, kanskje en gang i uken eller så. Vi har blitt en fin liten “lappefamilie”. Lurt for min del, for hundene får masse sosialisering, og det gjør jammen jeg også. Har tatt noen fine bilder av dem med kameraet på telefonen, men har ikke fått rota det over på pc’n enda.
Her er imidlertid noen bilder fra et besøk hos Leo, alle hjerter gledet segSmilefjes
DSC_0018
Tjorven må jo prøve tunnellen til Leo, og Milli lurer på hva som skjer, men jammen forsvant hun ikke gjennom hun ogsåSmilefjes
DSC_0022
Mannfolk flest faller dypt og inderlig for Milli, enten de har to- eller fire ben. Leo er intet unntak….. Milli ser ikke ut til å være “vond å be” akkurat her da.
DSC_0019
….mens lille Tjorven morer seg med tunnellen
DSC_0024
Milli og Grimasekongen Leo koste seg ordentlig
DSC_0031-001
Men Dronninga er nå en gang Dronninga, og skal behandles med respekt og helst litt underdanighetSmilefjes som blunker Leo har skjønt det for leeeeeeenge siden
Apropos Dronninga, så er det vel kanskje ingen hemmelighet at vi har slitt med passeringer. Milli henger i båndet og bjeffer, og er overhodet ikke kontaktbar. Jeg er så heldig at jeg har kontakt med Millis oppdretter, Yvonne på Kennel Rödmossa. Jeg lettet mitt hjerte litt for henne samtidig som jeg fortalte litt om Millis væremåte. Hun har jo hatt en tendens til å drøøøøøøøye ting veldig ut, dvs. at når vi skal ut skal det strekkes og kløs og surres til det passer henne å komme, det samme gjelder i grunnen alt annet, Milli gjør ting når Milli vil gjøre det. I iveren etter å lære Tjorven litt “folkeskikk” det siste året har jeg sett gjennom fingrene med det. Yvonne lo når jeg skrev det, og fortalte (i korte trekk her) at skal jeg få bukt med passeringene våre, så må jeg ta tilbake lederrollen hjemme. Ultrasmarte Milli har altså veid meg og funnet meg alt for lett, og simpelthen bykset oppover rangstigen og plassert seg selv på toppen. Jeg ble så lattermild når hun skrev det, tenkt så smart Milli har vært!! Ikke en utfordring har jeg sett, bare somling og nøling og det jeg nesten har sett på som et sjarmerende karaktertrekk (samtidig som det jo har vært dødsirriterende til tider må jeg innrømme) hos Dronninga sjøl. Jeg har ikke merket det i det hele tatt. Helt fantastisk idiotisk å ikke se det! Nok om det, jeg hadde meg en rolig alvorsprat med Milli, og hun skjønte tegninga, furtet en halv dag, og ble så veeeeeeldig ivrig på å gjøre meg til lags igjen. Jeg passer nå på som en smed at alle kommandoer jeg gir, blir fulgt umiddelbart. Hun får ingen slækk lenger. Det er fantastisk å se hvilken effekt dette har. Slutt på markeringstissing, slutt på eviglange snusestopper på tur, hopper inn i bilen med en gang (ok akkurat her somles det ørlite), og best av alt, PASSERINGENE VÅRE HAR BLITT MYYYYYYYE BEDRE!!!!! Det er fortsatt lyd, selvom vi har klart et par utenSmilefjes, men er jeg observant nok så får jeg kontakt med henne før hun ser den andre hunden også går det greiere og greiere. Det er innmari gøy!! Tjorven skjønner jo ikke hvorfor hun blir alene om å bråke, men hun går for godis, så hun er mye lettere å hanke inn enn Milli har vært. Jippi!! Vi er ikke i mål, men vi er i aller høyeste grad på vei føler jeg. Milli virker mer fornøyd. Hun får jo langt mer oppmerksomhet når jeg hele tiden passer på at kommandoenen mine til henne blir fulgt opp umiddelbart, Tjorven er liksom en helt annen type, og kan hun please meg, så er hun fornøyd og glad (hun er forresten alltid glad den lille Fjelldronningens Lykke, makan til humørSmilefjes). Det er innmari moro når ting er litt på gli, og hvis du leser dette Yvonne, TAKK, TAKK, TAKK!!! Jeg trengte/trenger å få dette på plass, og du ga meg verktøyet (eller som du skrev - "verktøyet det er deg", men du ga meg i allefall bruksanvisningen:)
DSC_0015
HKH Dronning Milli, har nå abdisert – under lett tvang (bildet er tatt av Kristin eller Håvard).
Til slutt må jeg bare få med tre bilder til, for vi kjøpte noen agilityhindere, og det er veldig moro å trene bittelitt hjemme
DSC_0022
Tjorven i action
DSC_0020
Fullt fokus
……og se her da:
DSC_0029
Milli over hinderet  - som, ja nettopp, – en Dronning Rødt hjerte

11 kommentarer:

Kjersti sa...

Det er så moro når noe løsner! Man kan slite i evigheter og ikke finne noen løsning, men så plutselig får man et tips eller en idé, og der sitter det!
Men dronning kommer jo Milli alltid til å være da, bare i litt mindre grad ;)

Anonym sa...

Hei Gry:)
Flotte fotos av Lappene!...og stykket var virkleig så morsomt å lese.Vittig beskrevet...Så gøy det er når noe løsner!
Ikke rart et Leo faller for Milli heller,hun er jo skjønn!
Ha en flott sommer videre dere,Tjorven,Milli,Frost og Leo.Banjo hilser:)

Anne-Liss sa...

Det er så herlig når gode råd virker. Tenk på det Gry, Milli er egentlig bare en prinsesse det er du som er dronninga i flokken.
Så flotte bilder av jentene i tunnel og hopp, de er jo superflinke.

Inger`s blogg sa...

Må jo le litt, når jeg leser dette.
Smarte Milli-mor, det trodde, det var hun det bestemte. Ja sånn kan det gå, men fint du, Gry, har bestemt noe annet!

Morsomme fine bilder!
Så bra de fire lapper har det sammen.

Milli er jo en stor sjamør og han Leo å. Ha en forsatt god helg!

Gry og Millis blogg sa...

Anne-Liss: Hun kan godt få være Dronning, vi praktiserer et konstitusjonelt kongedømme, jeg er statsmininster;o)

Marianne sa...

Det er det som er så morro med lappen da, de overtar sjefsstillingen med å smyge seg fra pallplass til pallplass og før du vet ordet av det så er de noen store dronninger! Godt å ha en god oppdretter som kan hjelpe da ;) Koselige bilder av lykkelige lapper, kjekt med agilityhinderene, særlig tunnelen på terassen var genial, tenker de har det mye gøy med den ;)

Hanne sa...

Åååå, lurer på om jeg ikke har en liten dronning her hos meg også?? Kjenner iallefall veldig igjen snusingen... Godt å høre at det er håp!!

Veldig lenge siden sist nå!! Savner dere!! Si ifra hvis dere har lyst på besøk. Har ferie en uke til.

Leo sa...

Hei Milli!
KATASTROFE, har landssvikeren Gry gjennomført STATSKUPP og vippet deg av tronen?!?!?! Det er det værste jeg har hørt siden Lågen brant i attenpilogbue! :(
Nå må du gå til motangrep så fort som mulig før Gry blir for husvarm i dronning-stolen din! :o
Skru sjarmen din på ALLER høyeste nivå sånn at du får ridder Ola på din side, for mannfolk er nemlig lette og lure med din fantastiske sjarm! ;) Med ridder Ola på din side så er du sikret beskyttelse hvis Gry skal prøve å sende deg i fangehulet eller det som værre er... (hun har vel ikke bygd torturkammer i låven ennå?!?)

Deretter må du få Tjorvis til å starte motangrepet med å bjeffe for to på alt som beveger seg, og holde et generelt helsikes lurveleven på heltid, sånn at Gry blir nødt til å sette fokuset sitt over på henne så lenge inntil forsterkningene dine ankommer.
Jeg har allerede startet troppeforflytningen mot Tjøme for å hjelpe til. Dessverre kan det nok ta bittelitt tid, for øyeblikket sliter troppen(altså meg) med å bryte igjennom forsvarsverkene her i Kodal, som består av en solid utgangsdør! :)
Dessuten må du ringe kongen av Bergheim (Nalle). Han kommer nok gladelig for å bråke han også hvis det er det som må til for å redde deg.. Når vi kommer så må til slutt kuppmakeren Gry bite i gresset og abdisere for overmakten, og overlate tronen til HKH Dronning Milli igjen! :)

Gi Tjorvis en stoor nuss fra meg så lenge, og så sees vi plutselig når vi får et gjennombrudd her på vestfronten! PS: Jeg tar med meg bildekk, fyrstikker og bensin-flasker til opptøyene.

MVH
Løytnant Leo i
HKH Millis Kongelige Garde
leo@hkhmillisgarde.no
Good save the Queeen!

Siss sa...

Her var det mye artig på en gang:-)
Jeg må le av deg Milli som har fåt lov til å dra "skal bare"så langt. Men nå er det jamt slutt:-((( Det går nok ikke lang tid før du finner på noe nytt:-))))
Hils de andre fra oss på fjelldronningen.
PS:Gleder oss til å se matmor Gry om noen dager....

Kong Nalle sa...

Dronningmoren kan ikke tas helt på alvor, det er selvfølgelig Milli som rager absolutt høyest av ALLE i mine brune øyne...
God save the Queeeeen!

Thanks, løytnant Leo ;-)

Ville sa...

Koselig lesing Gry og superfine kommentarer!!!
Lenge leve Lappedronningene og kongene;o)))