torsdag 4. juni 2009

Litt av hvert om “barn”, knekking av koder også gleder vi oss til søndag:o)

Husker dere at jeg fortalte om linerleparet som hadde lagt egg i røret til vanntanken vår. Alt har gått bra og “vi” har fått barn!!!! Så vidt jeg kan telle er det 5 av dem. Det er ikke så lett å ta bilder, for jeg må stikke kameraet litt inn i røret, men jeg har gjort et forsøk:o) Jeg er kjempeglad for at vi ikke har skremt vekk linerleparet og at alt ser ut til å gå bra med de små, fjærløse ungene. Utfordringen nå blir ikke å stå konstant med hue’ inne i det røret, men å la mor og far linerle fikse jobben selv…. Jeg skal være flink, men kjenner at dere må forberede dere på flere bilder av familieforøkelsen “vår”.

Bilde 010a

 

 

Bilde 011

For øvrig lærte vi jo på innkallingskurset med Thomas, at det gjaldt å finne DEN tingen som hundene våre synes er så morsomt at de ikke kan unngå å komme på innkalling. I dag tror jeg (håper jeg:o) at jeg har knekt “koden”. Milli er VELDIG glad i tennisballen sin! Nå har jeg fått en ball som piper også. Vi var oppe på jordet og kastet ball, og så kom det en hund Milli kjenner og pleier å leke med. Hun stoppet, så på den andre hunden, lot hund være hund og begynte å mase om ballen sin igjen. Jeg sto der med haka langt utover jordet, men husket heldigvis å rose og å leke mer midt i befippelsen. Det hadde jeg ikke trodd!!! “Litt” oppildnet av denne nye kunnskapen lot jeg henne gå løs på en hyttevei, der det har begynt å komme en del folk. Da hadde jeg ballen i lomma. Hun ble hengende etter, snusende på noen skikkelige “godbiter”, da klemte jeg på ballen i lomma, sånn at den pep. Gjett hvem som kom fykende som er hvirvelvind???  Da ble det selvfølgelig mere leking…. Kanskje jeg har funnet ut av noe, og hvis jeg tenker i riktige baner en stund nå, så både håper og tror jeg at jeg har det “inne”. Jeg ble så glad, så nå vurderer jeg et seriøst aksjekjøp i pipeballfabrikken. Det er jo kjempeenkelt å ha den ballen i lomma og å belønne henne med morsom lek hver gang det funker! Hva tror dere??? Kan det være så enkelt??

For øvrig har jeg hatt en del kontakt med oppdretteren hennes i det siste. Vi bare mailes og skriver litt av og til (selvfølgelig om Milli:o). I kontrakten jeg har med Rödmossa Kennel, står det at Milli skal røntges ved 18 måneders alder. Yvonne sa i dag at hun er sikker på at jeg kan røntge henne nå: Siden hun går ganske mye løs og leker mye med andre hunder, så er hun “musklad ordentligt”. Gjett om jeg skal bestille røntging fortere enn svint. Jeg er kjempespent på HD –statusen hennes. Hvis hun blir kjent fri for HD kan jeg fortsette med planene om å sette valper på henne en gang i fremtiden, hvis ikke kjøper vi en ny valp. Uansett blir det VELDIG spennende!!!

I morgen skal jeg på båttur med jobben. Vi skal seile utover i skjærgården her. Det blir 6 mannfolk og meg og helt sikkert veldig koselig. På lørdag kommer Nina og Charlie og blir over til søndag, da vi setter kursen mot utstilling i Drammen, det blir også veldig koselig. Tenker Charlie og Milli kanskje har fått blåst ut såpass at de ikke er superhypre på utstillinga. Nina og jeg skal gå en lang, koselig tur på Glenne, spise og kose oss. Jeg gleder meg veldig!!!!

Jeg ønsker dere en riktig god helg, og gleder meg til å treffe mange av dere i Drammen!

13 kommentarer:

Nøve sa...

Gratulerer med de fem små!

Kom til å huske på pipehunden til Nalle..den fungerte utmerket til som belønning inntil vi kom på grevling. Da peip den til ingen nytte :o(
Dvs at en GREVLING nå vil være den perfekte belønning for Nalle??
Håper på bedre effekt hos dere. Kanskje det er lurt å bruke den bare når du er sikker på at det virker foreløpig?? Marianne vet??

Tenker du og Nina drar til han meg utstyret ganske kjapt over helga...

Nøve sa...

uff så mye skrivefeil... misforstå meg rett,da!

Nina og Bonnie sa...

Jeg hadde også en pipeleke i lomma som virket på Charlie. Men så ble han lei den. Tror jeg brukte den for mye en periode. Etterpå funket ingen ting. Så pass på at Milli ikke blir lei. Etter det har jeg ikke funnet noen ny nøkkel. Det må bli Milli tror jeg.

Spennende med fugleunger. Må få se dem når jeg kommer.

Ringer deg i morgen når jeg skal pakke. Pakker ferdig i morgen så jeg kan kjøre rett etter jobb på lørdag. Nå gleder vi oss masse.

Gry og Millis blogg sa...

Vi gleder oss også masse Nina, til og med menyen er klar (tror jeg;o) Sauene har okkupert favorittjordet vårt, så vi får velge oss et annet!

Jeg tenkte at hvis jeg reagerer riktig på noe jeg vet virker, så funker det kanskje? Ballen sin blir hun bare mere og mere opptatt av, jeg holdt på å svime av i dag, når hun blåste en lang marsj i den labradoren hun er så glad i å leke med. Nå tror jeg at jeg må bruke innsia hue' (som Ola pleier å si:o)

Nina og Bonnie sa...

Så moro når noe virker. Det er jo det vi sliter med til daglig. Jeg hadde Charlie løs i barnehagen en dag og det kom unger som ville inn og leke. Og jeg ropte og tenkte, ja dette kan jo ta tid. Men han kom som et skudd på et rop. Jeg ble så satt ut at jeg nesten glemte og rose han. Ja, dette var en gang. Så nå er det resten.....

Hanne og Bienna sa...

Huff, ikke meningen å ta fra deg motet, men...Bienna hadde også en pipeleke som funket en stund, men så sluttet den å virke. Mulig at vi brukte den for ofte og ikke bare da vi virkelig trengte den???

Så koselig med Nina og Charlie-besøk, da!!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Så koselig med linerle unger.

Så flink Milli er som kommer når du bruker pipeleka. Roxie kommer sånn så der må jeg vel si, men hun kommer.

Skal bli morro å treffe dere til søndagen. Roxie elsker å treffe andre hunder. Å nå kikka jeg på værmeldingen for søndag og det er meldt SOL og 16 gr så da blir det ikke for varmt for hundene heller!!

Ha en fin dag!!

Marianne sa...

Så bra at du har funnet noe som virker..Det stemmer jo at hundene fort kan bli lei av sånn leker, og da særlig lapphunder, det har vi alle fått erfare.Feks gidder ikke løpe etter ballen den 4 gangen du kaster!...

For at leken skal virke lengst mulig, så må Milli ALDRI se den, bortsett fra de gangene hun blir kalt vellykket inn..Ikke la hun leke med den mer en max 30 sek....så putt den i lomma igjen...Ikke la den ligge synlig hjemme, eller la henne leke med den ellers..da mister den fort effekten...Det beste er å finne 2 leker som er interessante, for da kan du bytte på de. Og halve moroa for hunden blir at den ikke vet hvilken leke som vil dukkke opp denne gangen!....Men en viktig ting å huske er at leker girer opp hunden, mens godbiter roer ned. Derfor er det best å bruke godbiter ved innkalling...men noen ganger må man bare bruke det som virker...På min vesle Mira, er det helst leker..med mindre det er marinerte kalkunbryst eller noe sånt..og det kan jo bli dyrt i lengden!

Vi sees i drammen! Noen som vet klokka det starter?

Gry Viola og Roxie sa...

Lappvennen: Utstillingen starter kl 11 Rekkefølge for dagen:
Lapsk Vallhund, Svensk Lapphund. Finsk Lapphund.
Valper går under de respektive raser.

Så gøy da ses vi !!

Gry og Millis blogg sa...

Jeg ser hva dere sier, men jeg tror jeg har forklart meg litt dårlig. Prøver igjen: Millis absolutte høydepunkt her i livet er å få leke med ballen sin. Det gjør vi ca. 20 minutter hver dag. Ballen er egentlig "min". Dvs. at jeg bestemmer når vi skal leke med den, og at hun ikke har ball tilgjengelig utenom når jeg tar den fram. Når jeg kaster den eller gjemmer den, så kan hun holde på i en evighet og blir ikke lei:o) (Godbiter er bare "greit" i forhold). Når jeg trykker på ballen så den piper, så er det ikke selve ballen som blir så interessant, men forventningen til lek med ballen. Det var skikkelig gøy i går, da hun ikke en gang gikk et skritt etter den andre hunden, men fortsatte å ivre etter ball-lek. Thomas brukte en ball med et tau i enden som positiv forsterker, jeg bruker pipelyden.

Marianne: Milli er ikke et matvrak, da må jeg i likhet med deg, bruket indrefilèt eller noe annet. Men ballen sin blir hun ikke lei av. Som du er inne på er det helt sikkert fordi at hun har begrenset tilgang på den.

Jeg skal prøve ut dette, for jeg tror faktisk at dette er det som skal til for at det skal si "klikk" (=kom;o)

Siss sa...

Nå blei jeg glad,tenk at egga blei klekt,og at det er fult liv i rede.Så morsomt med bildene du har tat Gry.
Så var det Millis forsterkning på innkalling.Jeg er helt sikker på at den fungerer i lang tid fremmover.Og når du har brukt den over tid så kan Milli inkalling ,og da behøver du ingen forsterkning lenger ,annet en deg selv som skryter. Det er forsterkning god nok.Ikke tro ,men vær helt sikker på at dette går.
Gleder meg til og se dere i Drammen

Dixie sa...

For noen fine små fugler! :) Jeg synes den innkallingsmetoden høres kjempebra ut, jeg! Hvis den virker på Milli, så er det vel den metoden som er best på henne! Lykke til på utstilling på søndag! :)

Ville sa...

Gralla Gry:o))) jeg velger å være så "naive" å tro at du har knekket en kode når det gjelder innkalling på Milli, det "noe" som du bygger videre på, når en får en sånn aha opplevelese:o)
Det vanskelige er jo å finne "nøkkelen" og balansen med å bruke den...;o) jeg tror du har det Gry, så kjekt for deg og Milli.

Så koselig med linerle ungene som ligger å gaper etter mat. helt herlig, utrolig at du fikk sånne bilder:o)

Ha en fin helg og lykke til Drammen.