fredag 26. juni 2009

Milli er HD røntget i dag, ikke helt uten dramatikk!

I dag hadde vi time til HD røntging av Milli. Jeg gruet meg, for jeg har ikke vært hos den dyrlegen og dopet ned Milli siden Kaisa ble avlivet på samme sted, det er av den enkle grunn at Milli aldri har behøvd narkose før. Begynnelsen gikk veldig fint, Milli sovnet som en stein veldig fort, og vi fikk tatt bilde(ne). Det måtte flere til, for noen ble svarte og noen ble for mørke, men Milli sov jo som en stein, så det var uproblematisk.

Når vi skulle reise fikk hun en oppkvikkingssprøyte, og med Kaisa var jeg vant til at hun var på beina etter 2 minutter, i fullt firsprang ut av veterinærkontoret. Det skjedde ikke med Milli, det som skjedde når vi kom hjem var at hun fikk mange små pustestopp. Ingen pust å spore i den lille kroppen!! Riktignok i små, korte øyeblikk, men det var likefullt helt jævlig. Vi dro av gårde til dyrlegen igjen, da kviknet frøkna litt til, før hun sovnet midt på gulvet hos dyrlegen. Det viste seg at hun hadde en puls på 40 i minuttet, noe som visstnok er ganske lavt til å være hund. Jeg kunne la henne bli der til overvåking, men ville heller ha henne med hjem, så nå sitter vi og nistirrer på at brystkassen hennes hever og senker seg, og nå ser det ut til at hun sakte men sikkert kommer mer og mer til seg selv. Det som var ekstra ille var at jeg visste at hun hadde fått oppvåkningssprøyten, men hun våknet jo aldri sånn kjapt som jeg var vant til med Kaise-lais. Huff a’ meg, dette var ikke noe gøy! Nå er det notert i journalen hennes at hun er overfølsom for seditiver, og skal ha en mindre dose enn vekten tilsier (akkurat som om jeg noengang kommer til  glemme det).

Akkurat nå blåser jeg i hele HD resultatet bare hun våkner og er seg selv igjen i løpet av kvelden!

26 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Åh,så grusomt! Jeg får gåsehud og hårene på armene står rett ut. Føler sååååå med deg. Dette var ikke gøy. Håper det går bedre nå.:o)))

Jeg har sagt til dyrlegen jeg at han ikke skal ha så mye. Fikk beskjed om det den gangen jeg kjøpte Charlie, hos Sissel og Per. Charlie er kjappere til å våkne enn det min Marco var. Han var jeg redd for flere ganger.

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk Hanne! Jeg er helt skjelven enda jeg. Marco er nok sånn som Kaisa var. Det måtte en hestedose til for å få henne til å sovne, men oppvåkningssprøyten var jo nesten bare å pirke borti' henne med, så var hun på vei ut av døra.

Jeg tror nok sikkert det går bra nå, men ble veldig redd og det gjaldt ikke bare meg her i huset:o)

Berit sa...

Huff og huff , det der hørtes lite trivelig ut !! Håper formen er bedre og at dere får fine dager framover. Kango hilser så mye.

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Kjære Gry og Milli! Føler virkelig med den nå Gry! To gode armer rundt og bamseklem! Ikke noe godt når dyrene våre ikke er som de skal være. Faktisk synes jeg det tok veldig lang til før Honey våknet etterpå også, så neste gang skal jeg be dem sette litt midre dose! Klem og kos til begge!

Christian og hundene sa...

Huff så skummelt!

Det kan være skummelt med bedøvelse, tror Ida mistet sin første svenske lapphund når den skulle HD-røntges, den våknet aldri igjen:-(

Bra det går bedre med Milli da, også er du i det minste klar over det til en annen gang, det er jo en fordel...

Merete sa...

Det der var virkelig skremmende lesning! Håper alt går greit og at dere slipper flere sånne opplevelser.

Det høres ut som om mange av dere andre har vært tilstede hele tiden når hundene har vært bedøvd. Mannen min fikk beskjed om at han måtte forlate når Benita var sovnet, og komme tilbake på et oppgitt klokkeslett senere. Jeg var på jobb, og livende redd for at noe skulle gå galt..

Man elsker jo hunden sin så inderlig uendelig høyt at bare tanken på hva som kan skje er utålelig. God bedring og lykke til.
Håper det kommer en "alt ok" -rapport...

Siss sa...

Skerk og gru.Jeg mister nesren pusten av og lese om Milli.Håper hun er bedre nå.Gi henne mange,mange klemer fra meg.

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk alle sammen!!! Nå løfter hun i allefall på hodet når jeg går forbi, så dette går nok bra (puh:o). Alt ble gjort så riktig, hun ble veid (14,6 kg, gått ned litt:o) og så fikk hun sprøyten. Dette skjedde kl. 13 i dag, så det tar da utrolig lang tid??

Meres: De spurte om jeg ville la henne være igjen der, så kunne de røntge henne når hun hadde sovnet. Jeg sa at det ville jeg ikke, heldigvis:o)

T :-) sa...

Uff så fælt. Det er vel det som er problemet at man ikke vet hvordan hunden reagerer før det er prøvd en gang.(akkurat som med mennesker) Som regel går det bra trøster jeg meg med. Og det ser det ut som at dt gjør med Milli også? Krysser fingre og så må jo Milli få ekstra ekstra godt stell etterpå av både matfar og matmor ;)

snorredimma sa...

Uff, for en fæl opplevelse....og er sikker på at hun har kommet seg nå, eller??

Vi blir jo så fryktelig engstelige nr det er noe "uvanlig" som akjer med elsklingene våre - kjenner igjen den følelsen der!!

Gi Milli en stor klem fra oss!!

Luna sa...

Uff og uff så ekkelt..!! Bra at hun er på vei tilbake til normalen.. ?

Nina og Bonnie sa...

Hvordan går det med Milli-mor? Når hun våkner så hun kan gå litt så gå med henne. Så hun kan gå det av seg,lissom. Det gjorde jeg med min Marco. Han ble dårlig av bedøvelse.

Hanne og Bienna sa...

Å nei, dette var ikke noe morsomt!

Måtte tenke tilbake til Biennas HD røntgen.... Jeg hadde jo ingenting å sammenligne med og trodde det var helt normalt at hun sov som en stein nesten resten av dagen....

Bienna og jeg håper at Miili er i full vigør igjen nå???

"Rullekos" fra Bienna

Kathrine sa...

Uff dette var skikkelig guffent å høre om! Hanne som fortalte det til meg da vi var på besøk i dag.

Håper Millijenta har kommet seg enda litt til nå! Oppdater så ofte du kan!
Tenker på deg nå Gry! Det må være grusomt!!!

Gi en lyd her inne igjen snart da, så vi får vite hvordan det går med godjenta!

Lana må også ha flere sprøyter for å sovne, og bruker heller ikke lange tiden på å våkne til liv igjen.. To timer etter HD-røntgen var Lana uti skogen å løp sammen med 10 andre lappiser..

Sender mange klemmer til Milli og deg, positive tanker og krysser fingre!

Nøve sa...

Herregud da Gry! Hvordan går det??? Nalle brukte mange MANGE timer på å komme skikkelig til seg sjøl etter narkose, det var så fryktelig ekkelt!!! Han fikk narkose på formiddagen og sov til utpå natt.
Dette er ikke noe moro. håper HD resultatet er bra, da.

Jeg kommer rett fra fest på lokalet..

Nøve sa...

Ser du har skrivi her i halv ni tida. Da tolker jeg det som om at alt ordna seg etterhvert. At dere nå har en god natts søvn. Stakkars dere, for en fæl kveld dere har hatt.
Stor kos fra Nøve og Nalle!

Gry og Millis blogg sa...

Jeg hadde nok taklet at hun brukte lang tid på å komme til seg selv. Det var disse pustestoppene som var helt fryktelige!

Dette er uansett historie nå. Det satt nettopp ei lita jente ved siden av senga mi' og så på meg med vakre, brune øyne, og ga meg labb (ustanselig:o). Vi har ruslet oss en bitteliten tur og er kjempeglade, for her er alt bare fryd og gammen. NÅ er vi glade nå!!!!! Tusen, tusen takk for omtanken alle sammen:o))))))) Det varmer skikkelig når man går og er redd!!! Klem til alle dere fra Gry og Milli-mor

Nina og Bonnie sa...

Nå ble jeg lettet. Puh! Alt er bra igjen. Takk for en kjapp oppdatering. Tenkte på Milli-mor når jeg la meg og det første jeg sjekket nå når jeg sto opp.

Kathrine sa...

åh, godt å høre at hun er fin igjen! Fryktelig ekkelt!
Måtte inn å sjekke hvordan det gikk nå før Lanas luftetur.. ble litt bekymret siden ikke det kom oppdateringer før jeg la meg i går.

Men da står jo alt bra til :) Lettet for meg selv, men mest på deres vegne!

klem fra oss

Nalle sa...

Takk og pris, Milli mor :o))))

Nuss fra Nallen din

Gry og Millis blogg sa...

Igjen tusen takk alle sammen!! Nå er lille Milli nesten seg selv igjen, og springer rundt i hagen og gjør små krumspring:o))) Jeg er bare glad!!!

Den opplevelsen når jeg bar henne inn fra bilen og la henne på gulvet og Ola skulle klappe på henne og sa "Milli", så hørte jeg "Milli?", "Milli!!!" og så at han begynte å riste i henne før han sa at hun ikke pustet, den var skikkelig ekkel. Det er som Tove skriver ikke mulig å vite dette før man har dopet dem ned første gang. For oss gikk det heldigvis bra, for Ida, som Christian skriver om, ble det jo en fryktelig tragisk opplevelse. Dyrlegen vår var inne på det i går, at hvis Milli noen gang må sy, så må hun sannsynligvis sy uten bedøvelse. Sannsynligvis:o)

Takk for omtanken (igjen:o) og ha en flott helg alle sammen! Her skal vi i hvertfall kose oss!

Christian og hundene sa...

Ja, det var en ekkel opplevelse, bra den er over!

Nå er det jo nesten en fordel at det har skjedd(når man vet at det har gått bra altså), for nå vet du det om det kommer en situasjon hvor bedøvelse er nødvendig seinere...

Tove sa...

Så godt alt er bra igjen Gry :) :)Da krysser jeg fingrene for at Milli har fått sin del av dramatikk og at dere slipper å oppleve noe lignende flere ganger.

Kos dere! Hvis det er mulig i denne varmen....

Dixie sa...

Jeg har ikke vært hjemme i helga, så dette hadde jeg ikke fått med meg! Det må jo ha vært helt forferdelig med de pustestoppene! Bra at hun er seg selv igjen nå! :)

Tessy skal HD-røntges i morgen, og vi skal bestille til Dixie også snart. Håper det går fint med disse to! :S

Gry og Millis blogg sa...

Tina: Det går helt sikkert fint med både Tessy og Dixie!!! En ting jeg har lært av dette er at jeg alltid, alltid, alltid skal veie Milli når hun skal bedøves. På forespørsel fra dyrlegen tippet jeg at hun veide 17 kilo, dyrlegen insisterte på å veie henne og hun veide 14,6(!), hun har gått ned en del. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd om hun hadde fått en dose til 17 kilo, kanskje ingenting, men det hadde ikke gjort saken bedre.

Ville sa...

Det hørtes veldig ekkelt ut, sååå glad jeg på dine og alles vegne at det gikk fint.
Puste stopp er jo ikke å spøke med.
For en sjokkartet opplevelse.
Du a meg så mange ting der er å forholde seg til med de kjære hundene våre.
En nuss på nesa til Milli fra Ville og meg, håper alt er vel med henne idag:o)