tirsdag 29. september 2009

En liten rapport fra Runderingskurs – del 2

Som de fleste sikkert har fått med seg, har vi vært på runderingskurs hos Hilde igjen. Forrige gang var så vellykket, at jeg både gledet meg og var ganske spent. Kunne det bli like bra denne gangen???? Jeg skal ikke holde dere i åndeløs spenning, svaret er et kort og godt og rungende “JAAAAAAAA”! Heldigvis:o)

Selve runderingen og kurset er utførlig beskrevet etter at vi gjennomførte del 1, Nøve og Hilde har dessuten blogget om del 2, så jeg går ikke så mye inn på selve øvelsene her, jeg konsentrerer meg litt mer om den sosiale biten tror jeg (men vi får nå se i hvilken retning dette innlegget fører meg;o)

Fredag var det dags for å dra fra Tjøme. Jeg hadde fylt opp cd spilleren i bilen med “min” musikk, planlagt innkjøp av kaffe og sjokoladeboller på Statoil, og klokelig unnlatt å fortelle Ulla Britt hvor vi skulle (da holder hun i hvertfall kjeft). Det var strålende solskinn og en flott tur. Jeg fant veien uten problemer (og uten masete Ulla Britt). Det viste seg i ettertid at jeg (selvfølgelig) hadde kjørt litt feil, men det tok det mange timer før jeg fikk greie på, så det gjør ikke noe. Vi ble møtt på Bergheim av en strålende Nøve og en henrykt men noe ufokusert Nalle, han ville nok helst hatt besøk av dama Vicky, som har løpetid en liten spasertur unna….. Camilla og vakre Dimma kom rett etter meg, og skravla var i gang:o)

DSC_0028

Lille, vakre Dimma-limma:o)

Nøve hadde fryktelig lyst til å gå tur utpå kvelden og hun både “lokket og truet”, men Camilla og jeg var urokkelige i dobbelt forstand, så noen tur ble det ikke denne kvelden. Milli og Dimma hadde mer enn nok med hverandre og Nalle skulle jo holde orden i rekkene samtidig som han skulle nyte go’lukta fra andre siden av RV7. Det tar på for en stakkar det;o)

DSC_0002

…..”og sånn gikk no timan”….

DSC_0024

Milli vil leke, Nalle prøver å få seg en liten blund…

DSC_0025

Kanskje hvis jeg pirker litt borti’n"?….

DSC_0026

-“Nei!” -“Nei, nei”…..

Utpå kvelden serverte Nøve nydelig gryterett og vi koste oss med litt vin og praten gikk fortsatt livlig. For et utpreget A –menneske var det litt av en prøvelse å holde tritt med to superduper B –mennesker. Jeg gikk først til sengs, men jammen fulgte de ikke på litt senere. Vi skulle jo være opplagte til kurs må vite:o)

Morgenen kom, Nalle og Milli gjorde sitt beste for å vekke oss. Det er rart, men Nalle kan faktisk STIRRE meg våken! Han setter seg ned og nistirrer helt til jeg våkner. Morsomt også, for han blir jo så glad den gutten når jeg gjør den tabben å kikke på ham med det ene øyet… Da vet han at han har vunnet:o)

Etter kaffe, egg og bacon til frokost stablet vi oss inn i bilen til Camilla og satt kursen mot Tunhovd. Som Nøve nevner i sin blogg, så er det helt utrolig hva hundene våre forstår. Denne gangen var de helt klare for rundering!

DSC_0004

Litt teori må til:o)

Kurset er en helt perfekt blanding av teori, praksis, latter og alvor! Det er rett og slett bare innmari moro! Kjemien er perfekt mellom oss alle, og vi storkoser oss HELE TIDEN!!!

 

DSC_0015

Nalle tar løsbittet hos Camilla

DSC_0017

Superflinke Nalle avleverer bittet hos fører Nøve

DSC_0018

Så viser han Nøve hvor Camilla er

DSC_0019

Da vanker det selvfølgelig en go’bit:o)

DSC_0020

Oppgaven er løst helt perfekt og alle er glade:o)

DSC_0014 

En svært engasjert Hilde følger med fra sidelinjen

Etter lørdagen var ferdig sånn rent kursmessig, tok vi turen i butikken (alle tre med en svært så frisk odør av Camillas tørkede fiskeboller godt gnidd inn i jakkelommene….) handlet inn mat og satt kursen mot koselige Bergheim igjen. Alle hundene fikk gå et lite blodspor. Dimma gikk et flott spor for første gang, dette så det ut som om hun likte:o) På kvelden ble det fondue og litt rødvin på oss (veeeeeeldig gøtt;o), før jeg nok en gang tok føringen og stupte til sengs – rett før de (ikke fullt så) innbitte B-menneskene. Søndag morgen opprant og Nalle gjentok sin stirretaktikk. Også denne morgenen med stor suksess. Frk. Bin Laden var selvfølgelig med på leken, og vips så var vi alle våkne….

Søndag var en kjempefin dag på kurset, vi begynte å sette de forskjellige delene sammen til èn handling, og det er gøy å se hvordan det går fremover. Milli bin Laden begynte å bære preg av døgnkontinuerlig terror, og var ganske sliten på slutten av dagen. I tillegg fikk hun et litt merkelig ganglag… Hilde var den første som la merke til at hun virket sårbeint. Vi fant ingen sår på tredeputene, men det er sikkert ikke særlig digg å gå/løpe/ barbeint på reinlav….

Når vi kom hjem til Bergheim på søndag skulle Camilla og Dimma kjøre lenger enn langt, mens Milli og jeg bare skulle kjøre langt:o) Vi dro relativt raskt begge to.  Jeg ble venner med Ulla-Britt, men på vei nedover, viste det seg at hun ikke har gjort leksa si’! Hun vet rett og slett ikke veien lenger, den godeste svensken… På E18 forsto hun ingenting (men det gjorde heldigvis jeg), hun vet visst ikke at det har kommet ny vei der. På tide å sende henne på et lite oppfriskingskurs tror jeg. Milli besvimte totalt når vi kom hjem. Hun var helt gåen! Jeg måtte bort å sjekke om hun pustet et par ganger…

Vi har bestemt oss for å fortsette kurset. Vi har det helt perfekt sammen, både menneskene og hundene, og vi kan jo ikke gi oss nå?! Vi har jo akkurat begynt!!!! Jeg vil gjerne takke Hilde, Nøve, Nalle, Camilla og Dimma for nok en perfekt helg - Så var det altså ikke for godt til å være sant:o)

DSC_0027

Det tar på med besøk Nalle-mann… Takk for nå!

30 kommentarer:

T :-) sa...

Takk for oppdateringen Gry. Det er som alltid morsomt å lese det du skriver. Mange flotte bilder var det også. Så herlig at dere har funnet tonen sammen alle 3-4 + de firbente. Det blir nok flere treff/kurs framover på dere og så kan vi andre glede oss over referatene.

Bjørn - hadde han rømt til fjells?

Nøve er hun en sånn duracell-dame? Ville ut å gå tur, mens dere andre hadde nok med vin og prat ;-)

Nøve sa...

Å Gry, detta har jeg venta på! INGEN, absolutt INGEN kan fortelle så godt som du.
Og heller ikke denne gangen overdriver noen av oss...forstå det den som kan (den ble litt djup, kanskje)

Bjørn dro til fjells med fiskestang og lapskaus på boks, klarte seg meget bra ;o)
Ola ringte til Gry opptil flere ganger daglig, for å høre hvor i verden hun var..?
Nøve er ingen Duracell - var fullstendig tappet hele mandag.

Nina og Bonnie sa...

Det var en skikkelig koselig og vellykket helg for dere. Veldig moro å lese og se flotte bilder. Så moro dere har det sammen, og det gir jo mer smak. Hører rykter om kurs i høst på Glenne, da får vi vel masse å glede oss til.

Jeg er også nysgjerrig på hvor dere gjorde av Bjørn. Sov han i stabburet?

Fikk dere feiret Camilla litt? Hun har jo snart bursdag, rett etter Hanne.

Og flinke Milli-mor, hvordan går det med beina hennes? Var det bare overanstrengelse? Mye herjing og hopping?

Nina og Bonnie sa...

Vi var vist på samtidig, Nøve. Nå vet jeg hvor Bjørn var. Det burde vi vel ha vist. Dumme meg!!!!!

Nina og Bonnie sa...

Måtte inn om å lese og se bilder en gang til.

Og Nøve, hadde jeg blitt med hadde jeg gått tur med dag på fredagskvelden. Så trege Gry og Camilla er.

Hørte også rykter om Gry kokkulerte, stemmer det? Hva den dama kan.

Nøve sa...

Nina, det var akkurat det jeg tenkte meg! De to der er jo litt trege...
Gry hadda handla med seg store mengder indrefilet, vi klarte å tilberede det i felleskap - fonduen ble perfekt med Grys passelig store oppskjærte biter :o) Hva hun kan! OG ho lagde en slags dip!!! Snaddermat :o)
Men vi snakka faktisk om at vi burde ha en kokk neste gang...

Tove sa...

Eeeeh 5 stoler?? Er det noe dere ikke forteller?? ;-)

Ja er det ikke det vi sier, Gry kan alt, hun vil bare ikke innrømme det. Kokk- ja men da blir det jo plass til Nina også da. Nina med dere som hjelpere. Det blir jo bare perfekt. Masse god mat og veldig livlig og morsomt :O)

Nina og Bonnie sa...

Stoler??? Hva er dette Tove?

Jo da, jeg blir med som kokk neste gang. Holder på å fikse noe nå. Kommer tilbake til det senere.

Gry Viola og Roxie sa...

Artig å lese det du skrive. Når du skriver så er det nesten som om jeg er med!!!
Åssen går det med Milli? Var det bare såre poter som måtte ta det litt med ro?
De gps`n fåke med seg de nye veiene! Ikke at det kommer så ofte nye veier i Norge men det henner og nå så har det jo vært ganske bra oppdatering på veiene her i sør?!
Den maten hørtes veldig god ut men vinen hadde nok jeg stått over. Da er det mye bedre med cola isbiter og sitorn!!!
Ha en fin dag!!

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Vi har det virkelig helt utrolig trivelig sammen:o) Nøve ER litt sånn duracell, men heldigvis så lades de ut etterhvert de også;o)

5 stoler er fordi innmari snille Hilde husket at jeg hadde glemt stor forrige gang:o)

Nina: Bursdagen til Camilla ble (takket være deg) snakket om men ikke feiret. Vi får ta det igjen siden.

Milli-mor har det bare fint. Hun fikk sovet ut og det ble nok litt i meste laget for potene hennes med så mye reinlav etter stort sett å gå på jorder og skogsbilveier. Hun fikk en veldig merkelig gange stakkars. Nå er hun i hundre igjen og vil helst løpe etter ballen sin hele tiden:o)

Som Nøve helt korrekt skriver, så begrenset min kokkelering seg til å dele opp kjøtt og å lage en slags alioli.

Jeg var så sliten når jeg kom hjem på søndag, men gleder meg allerede til neste gang:o)

Gry Viola: Rødvin er jo så koselig da, også så gøtt!

Nøve sa...

Du behøver ikke å fortelle ALT, Gry...de fem stolene kunne vært en gåte i lang, lang tid ;o)

Du kunne sikkert kokkelert mye mer, det har du slettes ikke motbevist - men vi skal jo skravle!! Jeg tror fortsatt du kan være en sabla god kokk :o)

Gry Viola og Roxie sa...

Hører det at rødvin er godt å så koselig! Har finni ut at jeg må ha en sær smak. Liker verken rød eller hvit vin. Men jeg synes det er like koselig med Cola i rødvinsglass!
Nå skal jeg og Roxie ut på en liten tur!! Det er bare 5,6 grader nå. Så høsten har kommet for fullt!! Fin er den!!

Tove sa...

Tull og tøys, man trenger ikke vin for å ha det koselig ;-) Men cola smaker ikke godt, da er tross alt vin bedre. TE det er godt det! :-)
Neida, bare fortsett å kos dere med rødvinen deres dere ;-)

Jeg trodde reinlav var mykt og ufarlig å gå på jeg, men det var kanskje tørt?

Gry og Millis blogg sa...

Jeg tror jeg har den samme kosen med rødvin som du har med te Tove, bortsett fra at jeg blir så røyksugen av rødvin, så jeg drikker det bare i helger og ferier. Mørke kvelder, starinlys og et glass vin. Da har jeg det koselig da. Jeg er sikker på at du har det sånn med te-koppen og Gry med rødvinsglasset med Cola:o) Det er uansett viktig å kose seg - DET kan vi enes om:o)

Reinlaven var tørr og ganske hard, men det kan hende hun har løpt over noe annet. Uansett så er det bra nå. Neste fredag setter jeg kursen mot Biri Tove. Gleder meg til å se dere igjen:o)

Nøve sa...

Jeg drikker ikke vin, men det er noe med det der at NÅ - NÅ er det helg, nå skal vi slappe av med ett glass vin,tror jeg. Herregud, de supa og drakk, og fikk i seg ei hel flaske i løpet av helga!
Jeg tror jeg greide tre ølbokser :o)

Anne-Liss sa...

For en herlig gjeng, koser meg hver gang jeg leser innleggene deres og kommentarene etter på. Bildene forteller mye de også men teksten er bare fornøyelig.
Tenk å bare fått hvert en flue på veggen når dere samles
(Uff jeg bor for langt vekke)

Ikke vent for lenge med neste treff, gleder meg til neste referat allerede ;-)

Ville sa...

Så utrolig koselig dere har det sammen.
Jeg tror at dere startet opp med runderingskurset bare for å ha en lovlig god grunn til å komme i sammen på Bergheim;o)

Her er det mange fine bilder av Nalle-mann som er så flink i å finne Camilla, herlig bilde serie.
Liker godt bilde av Nøve og Camilla, der de skrattler. Ekte glede:o)))

Ellers er jo de firbeinte som vanlig bare helt nydelige, gode sosiale vesner.

He he, Milli som forsiktig tar på Nalle...

Irén sa...

For en kosestund jeg har hatt med å lese ditt laaange (og flotte) innlegg. Supre bilder fra en fabelaktig helg. Misunner dere nesten litt som kan treffes på den måten. Ser alle tiders ut!

Også så flinke hunder da! Ikke minst ser det ut som de koser seg som bare det! :-)

All den reinlaven - det ser jo nesten ut som snø jo...

Følte nesteb at jeg var med på turen, så levende som du beskriver alt! Tusen takk!

Ønsker deg en fortsatt fin uke - som snart går mot helg igjen :-)

Tove sa...

Ei HEL flaske rødvin!?!?!? og enda fikk du dem med deg på kurs??

Nina og Bonnie sa...

Hallo Nøve, selvfølgelig skal Gry fortelle ALT. Her sitter vi, en gjeng misunnelige og nysgjerrige og bare vil få med oss ALT. Ikke ta fra oss den gleden når vi ikke kan være med.

Og bare en flaske vin hele helgen???? Den tror jeg ikke på. Ikke på to. Jeg holder meg stort sett til øl jeg også, men et glass hvitvin er ikke dumt det heller.

Nina og Bonnie sa...

Så bra du kom inn på kurset på Biri. Det skal bli spennende å høre om. Håper på et fyldig referat derfra etterpå.

Gry og Millis blogg sa...

Hi-hi, jeg tør ikke si mer om vin og øl, får ikke lov av Nøve å fortelle alt;o))

Referatet fra Biri tar vi på eksamen Nina, jeg gruer meg litt faktisk. Bare meg - også hele helgen der oppe.... Blir litt sjenert av sånt (ja, det går an;o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg tror du klarer deg fint, jeg.Du blir jo fort kjent med folk og tenk det er bare hundfolk der også. Du får heller ringe hvis du kjeder deg. :-)))

Gry og Millis blogg sa...

Det gjør jeg garantert Nina, også tenkte jeg å ta med pc'n min.... Da kan jeg liksom ha kontakt med dere fredag og lørdag kveld:o)

Nina og Bonnie sa...

Ja gjør det. Det er så trist her uten deg :o)))

Gry og Millis blogg sa...

Søte Nina:o) Det blir enda mere stusselig på Biri uten dere....

Tove sa...

Jeg gleder meg allerede til rapporten din Gry, men jeg har en mistanke om at pc'n får hvile den helga. Du kommer til å være opptatt med å prate hund med de andre ;-)

Men jeg gleder meg jo enda mer, mye mer til fredagen :-) Det blir så spennede å se hva som skjer. Barfi er en helt annen enn Vina på velkomst, men tror hun kommer til å overraske denne gang.

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Hei Gry og Milli.

Takk for sist! Så koselig å høre at du og Milli likte dere på kurset. Jeg synes også at vi hadde det helt supert. Latter, glede, litt alvor, trening og kaffe.... Ingen sak å være instruktør for en så trivelig og lærevillig gjeng.

Jeg håper inderlig at vi får til ei trenings/kosehelg på Tjøme. Det er som du sier: "vi kan jo ikke gi oss nå!!"
Du har lagt inn noen flotte bilder og særlig bildet av en smilende Camilla og Inger Synøve, viser en tydelig glede. Virkelig et blinkskudd.

Godt å lese at det ikke ble noe problem med potene til "lille mor."

Ha det godt, og suss søte Milli-mor! En spesiell hilsen går til henne fra Fanterampen.

Nøve sa...

Ville har muligens "avslørt" oss...
Vi begynte med runderingskurset for å ha en lovlig grunn til å komme sammen, gjorde vi ikke??

Vi fryder oss minst like mye som bikkjene disse helgene, stakkars dem - såre poter og fullstendig utslitte.. Men vi gjør det gjerne igjen, helt sikkert :o))))

snorredimma sa...

Åååååå, sååååå herrrlig!!!!! Elsker å lese det du skriver, for det er som om jeg gjenopplever det hele om og om igjen...:-)) og hverken du eller nøve har overdrivi i noe av det dere skriver om runderingskurset. Alt er bare så PERFEKT!!!!!

Jeg tror jeg går i en liten "rus" ennå - om det er vina eller noe annet...tja...hehe....moro var det lell!!

Tusen takk for at du tenkte på meg, Nina!!!! Du tenker på alle du...;o) Jeg vil påstå at maten til Gry på lørdag, og gjestfriheten til Nøve var mer enn nok feiring for meg!! Blir bare så glad av å være sammen med dere!!