torsdag 22. oktober 2009

En høstlig uke på Tjøme

Nå har denne uken snart gått, og den har vært ganske kjølig med mye vind. Kort sagt høst. Deilig høst:o)

Jeg synes at Milli har lagt på seg litt, til tross for at jeg er streng med mat og godbiter. Hun får en tørrfiskbit når Ola kommer hjem, så er det dagens matrasjon etter middag, en halv tannpinne og en gulrot i ny og ne. Hun får mat som godbiter når vi trener.  Jeg har byttet fòr fra Eukanuba til Royal Canin. Kanskje det har noe å si? Jeg gir det samme i målekoppen nå som jeg gjorde da hun fikk Eukanuba, men minsker det litt hvis jeg synes hun har fått mye godbiter (les: mat) når vi trener. Mystisk dette… Tror jeg må ta en alvorsprat med Ola om den tørrfiskbiten virkelig er det eneste hun får….

Vi går våre turer, og inspirert av Berit og Ville har vi begynt å trene litt “rallylydighet” (veldig tilpasset oss;o). Milli synes det er kjempegøy og jeg innbiller meg at det vil bli lettere å få henne til å reagere på kommandoer gitt på avstand etterhvert. Vi løper også er det “sitt”, “dekk”, “bamse”, “rull rundt”, “give me five” nesten mens vi er i farta. Det er definitivt ikke bare Milli som har godt av dette;o) Ellers så forsøker jeg å lære henne å krype. Det sitter litt langt inne, for hun reiser seg og følger etter, enda jeg forsøker å ta det i bittesmå skritt. Gode tips mottas med stor takk:o)

DSC_0007

Milli sier: “Ta nå opp den fordømte ballen og kast den!!!!”

Jeg prøver å ta noen høstbilder til fotokonkurransen – det er mange fine motiver nå synes jeg.

DSC_0017

Her har ekornet inntatt et lite høstmåltid:o)

DSC_0025a

Edderkoppen spinner sitt nett

DSC_0008a

Et løv har falt til bakken

I morgen begynner vi å bedekke søyene våre. Da er det bare å holde tunga rett i munnen å forsøke å se hvilke søyer værene bedekker, sånn at vi vet når lamma kommer. Det er alltid noen vi ikke klarer å fange opp, og det er nesten det verste stresset under lamminga, det at jeg føler at vi ikke har full kontroll, og at noen kan lamme uten at en av oss er til stede. Vi har hyppig ettersyn, så det går som regel bra, men det beste er å ha lammedato på flest mulig, sånn at vi får flyttet dem inn og vi har kontroll på dem nattestid også. Morgendagen kommer til å gå med til sortering av søyene og flytting av dem som skal bedekkes inne, av “gammel-væren”. Noen skal gå til slakt og skal ikke bedekkes i det hele tatt.

Nå har Ola begynt å jakte, og i morgen kommer det en kamerat av ham ned for å bli med. Han har en engelsk setter som har blitt pappa, og de har fått en valp fra det kullet. Valpen (Oscar) skal være med hit, og jeg gleder meg veldig til å passe ham!!!! Jeg tror ikke han er mer enn 12 uker eller noe sånt. Vi skal gå opp på jordene og forstyrre jegerne så godt vi kan;o)

Dette var litt om uken som har gått og helgen som kommer. Referat fra besøket av Oscar kommer definitivt!!

God helg:o)

14 kommentarer:

Ville sa...

Hei hei Gry, jeg er nesten nettopp kommet hjem fra en travel kveldsvakt. Girer ned med å sjekke bloggen. Moro å lese at du og Milli også synes at egen tilpasset rally-lydighet er gøy. Jeg ble så positivt innstilt til det jeg leste på Grims side, og veldig overrasket hvor gøy Ville synes det var og er.
Tenker det samme som deg, at de blir mer lydhør, forhåpentligvis;o)
Ville er inne i en sånn tøye grenser tid igjen, så det var en kjærkommen idH.

Høres travelt ut for dere og "gammel Væren" hadde vært moro å sett et bilde av ham.

Artige høstbilder, og vakre gode Milli.

Ha en fin helg:o)))

Nøve sa...

Moro å høre høst-nytt fra Tjøme igjen. Det må jo kry av spennende motiver der :o)

Bruker du klikker når du trener kryp? Klikk ved første "krypesteg" og utsett litt og litt,da det bør gå. Nalle har lært å rygge på den måten, men vi har ikke prøvd kryp enda.
Milli er ikke tjukk! Men det forundrer meg ikke om Ola deler sitt daglige brød med Milli, men å få ham til å innrømme det???

Milli får nok rasa av seg en halvkilo elle to i helga, tenker jeg!

Gry Viola og Roxie sa...

Så flotte høst bilder/ og bilder av Milli du har tatt Gry!! Så flinke dere er til å trene. Gleder meg til å få referat og bilder fra besøket til Osckar!!

I dag så har jeg vært 2 g innom dyrlegen. Først med Roxie for å veie henne! Hun får litt for mye mat nå om dagen så jeg trodde hun var litt for tung men det var hun ikke. Hun veier 14kg. Akurat passe sa legen hun var. Så måtte jeg ta Disel med en tur. Han hadde noen tover som ikke jeg klarte å greie ut! Så da måtte jeg ha litt hjelp. Må bare stnege luktesansen litt når en holder på med å ta tover på Disel. Han har det med det å sleppe litt "luft" når vi holder på. I dag så var det så ille at vi måtte ha opp vinduet når vi tok tover på han!! Så nå er han ganske forneærmapå meg. Det er kun Roxie som har fått lov til å kose med han i kveld!!
Ha en fin helg!!

snorredimma sa...

WOW, for noen bilder!!!!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Jeg bruker ikke klikker, jeg ligger foran og belønner henne med et "bra" og en godbit så fort hun kryper et skritt framover, men hun reiser seg opp med en gang. Trøster meg med at det løsner nok, bare jeg er flink nok til å trene på dette:o)

Nøve sa...

Bra'et ditt er jo like effektivt som ett klikk. Dere får det nok til!
Mozart kryper som bare det.

Nalle er mer lydhør når jeg bruker klikkern. Da VET han at han skal lære noe nytt, og få MASSE namnam :o)
Her er det øspøs regn idag :o( men det er jammen lenge siden sist... og vi skal trene i en ridehall i helga JIPPI!!!

T :-) sa...

Knallbra bilder Gry, du er kjempeflink på det med å fotografere!!
Kos deg i helgen :-)

Luna sa...

kjempefine bilder! Det er gøy å ta bilder av høsten, så mange fine motiv :) i fotokonken tror jeg hundene skal være med på bilde :) Det er en utfordring..!
Jeg håper det er høst (og ikke vinter) på ørskogfjellet neste helg når vi skal ha lapphundtreff, sånt må det jo bare bli fine bilder av !! :)

Hilde sa...

Hei Gry og Milli!

Høsten er en flott tid. Jeg er kjempeglad i den, jeg våkner liksom til live igjen, jeg da!
Flotte bilder også, jeg likte særlig bildet av nettet til edderkoppen.
Jeg har noen råd vedr. kryp. Target (krype lenger) og doggie-zen (bli liggende, ikke reise seg opp). Jeg kan vise deg det i november. Litt langt å beskrive her.
Morsomt å lese om hvordan dere jobber med sauene deres. De er heldige de, som bor hos dere.

God helg, kos deg med både store og små.

Mvh Hilde, Fanterampen og Ebbie.

Nina og Bonnie sa...

Moro å lese det du skriver. Særlig om Milli og slanking. Synes det er sterkt overdrevet, jeg. Hun er IKKE tykk. Er ikke så lenge siden jeg så henne og hun er fine, hun.

Og den rallylydigheten har jeg tatt to ganger nå med Charlie på langlineturen vår. Jeg får så mye mer kontakt, han venter lissom på hva jeg finner på neste gang. Takk Berit for et kjempegodt tips.

Litt av et program med sauene, her gjelder det å holde tungen rett i munn, tydeligvis.

Flotte bilder du har tatt. Jeg er ikke så god til å se all kunsten som er å fange med et kamera.

Holder på med litt kryping vi også. Charlie reiser seg bare når jeg ikke har godbiten klar. Vet ikke helt hvordan jeg skal få han til å krabbe uten godbiten hele tiden.

Ha en fin helg og hilse Ola og Milli masse fra oss.

Berit sa...

God helg til dere . Kango hilser !

Ragnhild B. sa...

Heisan! Nå har jeg syns at det har vært så stille på din blogg i det siste, for jeg har ikke sett noen innlegg, og jeg som var så spent på oppdretterkurset du skulle på! Men så viste det seg at bloggen din var falt ut av en eller annen mystisk grunn, men nå har jeg den tilbake på plass! Og her var det fine bilder og fin lesing, Gry! Jeg smålo og knegga for meg sjøl da jeg leste om din opplevelse av genetikkforelesning, glad-kristne og gruppearbeid:o)). Du er jo litt modig som drar aleine på sånt, og! Jeg har også lyst, men har ikke kommet meg så langt ennå. Nå må jeg bare få endelig bekreftelse på at Emma har gode nok hofter, ellers er det ikke så mye vits i! Tricks, lydighet og enkle rallylydighetsøvelser etter eget hode er gøy! Og hundene elsker det!

Nøve sa...

Har det blitt parring i helga??

Hundecrazy sa...

Utrolig fine bilder Gry :D