fredag 9. oktober 2009

Gjett hvor jeg har vært i dag:o)))))

DSC_0019

Jeg har vært hos dama som har opptil flere dyreslag med har “krøll på halen”:o)

Da Tove fikk vite at jeg skulle til Biri, ble jeg sporenstreks bedt om å komme innom en tur. Jeg var slett ikke vond å be, og har gledet meg lenge til å reise dit. Særlig Barfi var jeg spent på om hadde vokst og om hun kjente meg igjen.

Tove har nok fått med seg min katastrofale stedssans og veiforklaring ble sendt i god tid. En kjempefin veiforklaring skulle det vise seg:o) Det eneste den ikke tok høyde for, var at jeg ikke klarte å telle syv(!) rundkjøringer på rad (“øh- var det nr. 3 eller 4 nå…..”;o) Uansett, takket være Toves idiotsikre veiforklaring, så fant jeg faktisk fram uten å ringe!!!!! Jeg synes å ane et noe overrasket drag over Toves ansikt da jeg ankom;o) Stor applaus til Toves veiforklaring!!!!:o)

Tove satt ute med tekoppen sin og Vina og Barfi koste seg med hvert sitt bein når jeg trillet inn på tunet. Vina ga “mor” beskjed om at det kom fremmede til gards og Barfi hang seg på (helt til hun så at Vina hadde glemt beinet sitt…:o) Barfi HAR vokst og Barfi har blitt lysere, men er akkurat like herlig som jeg husket henne!!! Jeg tror hun kjente meg igjen, for hun virket veldig glad når hun så at det var meg. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe med noen boller til Tove og meg på en bensinstasjon, men jeg tenker alltid at “næh, jeg tar den neste” – dette medfører en konstant mangel på innkjøpte boller og er en sannsylig forklaring på hvorfor jeg ikke veier 200 kilo… Uansett, en ting jeg hadde klart å få med meg var litt godis til hundene.  Barfi virket ved en anledning så utrolig glad for å se meg, at jeg ble skikkelig glad og rørt…. Det var helt til jeg oppdaget at hun sto med hodet godt plantet ned i godisesken jeg bar på…..

DSC_0006

Vina koser seg skikkelig med beinet sitt.

DSC_0005

Det gjør Barfi også

Tove hadde bakt nyyyydelig sjokoladekake (Nøves oppskrift). Gudskjelov at jeg ikke fikk kjøpt de bollene – det gikk hardt utover kaka…..

Det er kjempekoselig hos Tove, så nære veien, men allikevel så landlig og fredelig. Ut av stuevinduet har mann full oversikt over dem som går tur på den andre siden av jordet (noe jeg hang meg fullstendig opp i). Jeg så Toves blomsterbed. Nå i oktober så det omtrent ut som mitt i juli - på en god dag….

Både Vina og Barfi er helt utrolig herlige! Siden Milli ikke var med, så fikk jeg jammen hilst litt på Vina også. FOR ei herlig dame. Bestemt men allikevel så kos:o) Barfi har jeg ikke flere lovord om, hun er bare herlige Barfi liksom.

DSC_0001

Noe så vakkert….

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Toves grisefjøs, og i dag var jeg jo endelig der!! Tove utstyrte meg med kjeledress, støvler og caps, litt engstelig for at jeg skulle lukte gris. Vanligvis tenker jeg ikke så mye på det, men kom heldigvis på at jeg skal sitte sammen med MANGE mennesker i morgen, og at det da er litt pinlig å lukte litt strammere enn alle de andre. Det var et skikkelig fint grisefjøs, så lyst og romslig og trivelig!!! Åh, det var så gøy å se!!

DSC_0009

En skikkelig fornøyd gris:o)

DSC_0010

En gris med “ringer” under øynene:o)

Da vi hadde sett på mange griser og jeg trodde jeg hadde fått se alt som var å se, da sier Tove “nå skal vi se på purkene”. Jeg lover dere – de var skikkelig SVÆRE!!!!! Selvom jeg bor på et småbruk, så er jeg jo helt grønn på gris, og da jeg spurte Tove om de biter, så hun litt forskrekket på meg og sa at “Å nei, disse er jo SÅ kjælne!!!” Så åpner hun bingedøra til en av dem og går inn og klør den – og den bare nyyyyyyyyyyyyyyyter det. For ikke å virke helt amatør (som jeg jo i aller høyeste grad er), så klappet jeg den litt jeg også. Bak, langt bak, så langt bak jeg kunne uten å bli direkte ufin…

DSC_0021

Denne purka er seriøst svær – Tove bare jumper inn i bingen og koser med den. Jeg tar bølgen (og fortsetter med sau;o)

Jeg fikk også se agilitybanen til Vina og Barfi. Den har Tove laget i låvens lengde, og den var kjempefin!!!!!

DSC_0017

Barfi i tunnellåpningen.

Jeg fikk se Vina løpe på halmballene, og jammen ville ikke Barfi opp også:o) Herlig!!!

DSC_0015

Stolt Vina

Tiden gikk så alt for fort, og jeg hadde lyst til å komme frem til Biri mens det var lyst. Da var det bare å sette kursen mot E6 igjen…

Så til Tove: Tusen, tusen takk for meg i dag Tove!! Jeg har storkost meg!!!!!

 

God helg:o)

19 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Så herlige bilder av grisene. Og ikke minst Tove, ikke ofte å se bilder av den dama.

Flotte bilder du har tatt av Barfi og Vina, de er så herlig begge to, på hver sin måte.

Tove bestakk deg med sjokoladekake så er hun sikker på du tar turen igjen. Helt sikkert....,da må jeg sjekke menyen til helgen en gang til.

T :-) sa...

Så flotte bilder du tok Gry!!! Ja -bortsett fra det ene da :-S Jeg ser da ikke sånn ut??? Og som alltid herlig lesning, jeg sitter her å smiler og ler jeg.

Tusen takk for at du deg tid til å stikke innom :-)Og nå kan du jo veien....

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Menyen???? Jeg tar med matpakke!!!!

Tove: Det var et usannsynlig dårlig bilde av deg! Det var det eneste jeg hadde, så da måtte det med....

Kan veien??? Eeeeeeh..... Men jeg har veiforklaringen:o)

Nina og Bonnie sa...

Viste ikke at du kunne lage matpakke, haha. Jeg har vært på tur med deg et par ganger nå og aldri sett noen matpakke hos deg. Når vi møtes skal du ikke ha med noe, bare deg selv og Milli.

T :-) sa...

Hør på Nina, Gry. Men ta med deg fint vær i tillegg. Vær så snill!!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Ikke matpakke heller???? Hva har dere to kokt sammen nå???? Når jeg blir ferdig her oppe, så skal jeg begynne å pleie angsten for det ukjente neste søndag.....;o)

Nina og Bonnie sa...

Bare slapp av, det er bare Tove og meg. Det er ikke noe tortur du skal igjennom.

Nå må jeg legge meg, jeg har jobb i morgen og en lang kveld på skalldyraften etterpå. NATTA!!!!!

Christian og hundene sa...

Fine bilder, sikkert gøy på besøk:-)

Barfi er blitt ei fin dame:-)

Gry Viola og Roxie sa...

Så flotte bilder! Veldig fine griser åsså! Så stor Barfi er blitt. Vina er jo bare nydelig!!
Ha en fin dag på kurs Gry!! Så får du ha en fin helg videre!!
Her skal vi i bryllup i dag.
Håper være holder seg iallefall til de er ferdig i kirken, litt regn kan det jo komme for det betyr jo lykke åsså har jeg hørt!!

Dixie sa...

Barfi ble nok glad for å se deg også, ikke bare fordi du hadde kjeks til henne! Men det hjelper jo selvfølgelig litt ekstra! ;)

De grisene så ganske store ut! Jeg tror aldri jeg har rørt en gris! Hvordan er de å ta på?

Er det neste helg overraskelsen skal være? Gleder meg til å høre om den etterpå! :D

Nøve sa...

Dette var jo den beste starten du kunne få på helga!
Du tar så artige portrettbilder, jovisst er grisene til Tove vakre ;o)

Lykke til i helga - OG NESTE!!!

Marianne sa...

For et kjekt besøk..ekstra gøy når man får være med inn til grisene også..jeg har aldri vært i et grisefjøs, men sannelig hørtes det spennende ut, og koseligt!....Det var bra du ikke fikk kjøpt boller da!.....så kunne du nyte kaken uten å trenge å smake litt på bollene dine også, hadde sikkert hvert en nedtur!

Nøve sa...

Er griseportrettene en anelse uklare??? Var fotografen rett og slett bittelitt skjelven der i grisefjøset??

Luna sa...

Jeg har vært i grisefjøs, og det bråååker veeeldig ;) men det er vel igrunn mest når man kommer inn, så gir det seg etterhvert :)
no holder det med minigris for min del! men griser er kloke og snille dyr :)
igjen - dere er så heldig som bor så nærme hverandre.. sikkert veldig koselig besøk :)

T :-) sa...

Nå er jeg spent Gry - bråka det fælt? Og lukta det ille? ;-)

Gry og Millis blogg sa...

Tina: De er varme og gode, men grisebusta de har utenpå huden er veldig stri, nesten som på en kost synes jeg.

Nøve: Var ikke nervøs i det hele tatt (bortsett fra at jeg valgte å klappe den store purka så langt som mulig unna hodet). Vina var jo med og passet veldig, veldig godt på:o) Jeg satt kameraet på automatikk og det brukte uhyre lang lukkertid inne i fjøset, selv så lyst og trivelig det var der.

Tove: Gris lukter strammere enn sau (eller er det jeg som har blitt immun mot sauelukta?), men det lukta ikke vondt og jeg synes det lukta overraskende lite faktisk. Det bråka ikke mye i det hele tatt. Vina bråkte mest:o) Hun var skikkelig tøff (jeg ble så imponert). Hun kjeppjagde noen griser bakover i bingen. Hun likte IKKE at Tove var inne hos den svære purka (det kunne jo skje noe med Tove). Vina var søren ta meg knalltøff. Jeg er litt sånn at jeg synes det meste på en gård lukter "koselig", så jeg er litt rar sånn:o)

T :-) sa...

Du oppfattet det riktig Gry ;-)
Luna: (husker aldri om du har H i navnet ditt så jeg safe'r med å bruke luna) Grisene våre er ikke "utsulta" og skriker ikke etter mat sånn som du sannsynligvis har opplevd. Bortsett fra purkene, de syns nok jeg er litt snau i mattildelinga og maser litt. Men tror de raskt forsto at noe mat fikk de ikke så lenge Gry var der. De forbuinder nok trillebåra med mat ikke meg og trillebåra var ikke framme. Og 8 purker lager uansett ikke i nærheten så mye lyd som mange slaktegriser. Jeg vil påstå at lyden av innredning som slår og griser som skvetter når det kommer noen inn lager vel så mye lyd. Men Vina, hun lager MYE lyd!!!!!

Sauer lukter ikke mye Gry. Men det er stort sett ganske bra luft i grisehuset vårt, så det lukter ikke så ille der heller. men jeg er som deg immun mot grriselukt. jeg kjenner det derimot veldig godt når PE har vært på besøk i et kufjøs.

Unnskyld Gry, jeg ble litt ivrig jeg ;-)

Luna sa...

Det et uten -h.. :)
ja, det har du nok rett i. Det var på skolen jeg var i grisefjøs, og det var slaktegrisen som bråka..! De skulle sikkert hatt mer mat, de hyyylte hver gang noen kom inn, stakkar. Jeg har holdt meg unna grisefjøs siden. Vi gikk med hørselvern når vi hadde grisestell..
..men det er sikkert stor forskjell fra sted til sted. Høres ut som grisene dine har det veldig bra! :)

Inger`s blogg sa...

Fine bilder igjen. Vina og Barfi er vist veldig forskjellige, men fine er de.Barfi er blitt stor jente,er vel nesten 9 månder,uf hvor tiden går.

Griser er meget sociale, kloke og kosete dyr. Jeg er oppvost med griser og liker alle slag av dyr.

Blir spennende å høre om kurset på Biri!