fredag 27. november 2009

Vakre øyne og to koselige besøk:o)

I dag skulle Milli øyelyses. Jeg grua meg litt, for jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Dette har vi jo aldri gjort før…

Jeg har en fobi (sikkert flere, men denne er veldig fremtredende): Jeg HATER å komme for sent. Jeg hadde time i Sandefjord kl. 10 og reiste fra Tjøme kl. 9 – i mitt hode var det tilstrekkelig med tid. Det var helt til vi kom 50 meter ned i veien “vår”, der sto det en haug med biler og en gravemaskin, så det var bare å vente (og vente og vente…..). Allerede da begynte jeg å bli litt stram i maska. Etter noe som virket som vinter og vår, så flyttet den seg. Da tenkte jeg vi skulle “rælle” til Sandefjord uten flere stopp, noe Ola nektet fordi diesellampa lyste. Det var en VELDIG stram munn som sto og fylte diesel gitt… Ola fikk korte bjeff til svar på alt han sa, kun avbrutt av halvt overbærende stønn hver gang han måtte bremse ned…. Jeg ringte til slutt dyrlegen og fikk (nesten hulkende) fortalt at vi kanskje ble 5 minutter forsinket – hvilket vi selvfølgelig ikke ble – vi var der på slaget kl. 1000 (det er bare det at jeg liker å være der sånn 10 minutter før…). Da ble Milli halvveis revet ut av bilen og jeg SPRANG de to meterene inn på kontoret hans….. Jeg rakk å få med meg at Ola satt i bilen og skar en slags grimase… Milli ble først lyst i øynene, så fikk hun lokalbedøvelse på dem, og så ble hun lyst igjen etter 30 minutter. Dyrlegen sa at det var lenge siden han hadde sett så perfekte øyne. Han sa det selvfølgelig IKKE på fleip og med glimt i øyet, dette tolker vi på ramme alvor;o) Milli var kjempeflink, selvom det var ganske tydelig at hun ville ut derfra på slutten.

Så tok vi turen til Sissel og Per. De har “noe” som gjør at man føler seg så innmari velkommen og avslappet! Jeg tror at jeg skal spørre pent om de kan arrangere et kurs;o) Sissel hadde en glimrende idè om at Cita og Milli burde hilse på hverandre, siden vi skal ha dem i samme bil på søndag. Cita er prikk lik Charlie og tok i mot Milli med et stort  smil i det vakre ansiktet sitt. Det var helt greit for henne at Milli dreiv å sjefa litt, bare de lekte sammen. De fant tonen så til de grader at vi putter dem inn i samme bur på søndag:o) Jeg må tilstå at jeg har vært grådig misunnelig på de teppene Sissel lager til Fjelldronningvalpene… Jeg vurderte en stund å be Sissel og Per fjernadoptere Milli, nesten helt gratis, bare mot et sånt teppe;o) Så langt kom jeg aldri, for når vi kom i dag så lå det et vakkert lite teppe og et kort til Milli. Jeg ble kjempe, kjempe glad!!! Det er allerede plassert i bilburet hennes og hun lå og kroet seg på det når vi kjørte videre fra Jåberg.

Ola og jeg har en fast runde vi kjører annenhver fredag, da gjør vi liksom alt vi ikke får gjort på Tjøme (tro det eller ei, det er ganske mye). I dag fikk Milli en ny høneleke på FK og sauer og høner (ordentlige) fikk fòr for en stund til. Vi var innom Gilde og handlet der, og derfra tok vi med litt mat ut til datteren til Ola, så da satt vi kursen mot henne. Der er jo barnebarnet Falk:o) Han er veldig, veldig søt og rar. Jeg er ikke så vant med babyer (litt redd dem egentlig), men i dag holdt jeg han mens jeg satt musestille (vi tar et skritt av gangen;o). Det var ganske gøy, for han lå helt stille og bare tittet. Stine hadde fått streng beskjed om å hente ham MED EN GANG det kom et grynt som kunne føre til noe som ligner gråt, men nei da, den lille raringen var helt stille:o) GØY!!!

I morgen skal Ola jakte, og da har Milli og jeg noe å glede oss til, for da kommer Oscar:o)))) Den lille settervalpen som nå sikkert har blitt større enn venninna si’. Det gleder jeg meg veldig til! Også gleder jeg meg til å kjøre inn til Lillestrøm sammen med Sissel på søndag morgen. Det kan bli livlig innover tror jeg. Jeg er litt usikker på om jeg gleder meg så veldig til utstillingen, det høres rimelig hektisk ut, men det blir sikkert verdt å skrive noen ord om på søndag om ikke annet.

Det var litt om vår dag og våre planer for helgen, da kan jeg bare ønske alle dere andre en riktig god helg:o)

20 kommentarer:

Toiwo, Järki og Charlott sa...

Visst har Millie nyyyydelige øyne !! Veterinæren har helt rett i det :o) Gratulerer nok en gang med flott resultat !
Jeg har forresten bodd i Stokke og jobber på Gilde ;)

Nina og Bonnie sa...

Gratulerer masse med flotte øyne. Men det har jo vi vist hele tiden. :-))) Nå er alle testen over og du kan slappe av.

Ingen tvil om at alle trives når en kommer til Fjelldronningen.
Så moro Milli og Cita kom overens. Ja, Cita er lik Charlie??? Jeg så noen av de samme taktene på Kongsberg. Skulle nok tatt meg en tur dit med Charlie.

Ja, teppene til Fjelldronningen er vært å kjøpe valp for. Hahaha.... Charlie har det ennå i kurven sin.

God tur på søndag og regn god tid. Og ta massssse bilder, please!!!!???? Lykke til i ringen!!!

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Cita og Charlie er veldig like. Samme gode humøret og de har det samme glade smilet!!

Jeg skal gjøre så godt jeg kan med bilder, men jeg tør ikke love noe, har en mistanke om at dette blir adskillig mer hektisk enn Kongsberg.....

Vi har regnet 3 timer... Sissel påstår at vi nesten kan gå:o)

Anne-Liss sa...

Gratulerer med de flotte øynene Millli :-)
Så fint at øyenlysningen gikk så bra og med så positive resultater.

Lykke til med utstillingene på søndag og kos deg i morgen med "lille" Oscar.

Nå har jeg hørt så mye om de teppene men aldri sett dem. Det hadde vært gøy med et lite bilde av teppet :%

Christian og hundene sa...

Jøss! Øyelysingsresultatet er allerede registtrert i dogweb! Har veterinæren direkte oppkobling?!? Skulle vært slik med alle helseopplysninger som var arvelige...

Så bra hun har fine øyer:-)

Gleder oss til helga...

Nina og Bonnie sa...

Ja, med 3 timer kan dere kjøre dere bort også. Da går det nok bra. Skjønner den med å få til å ta bilder. Ikke lett bestandig.

Glemte helt å kommentere besøket deres hos Falk og Stine. Dette med babyer kommer du snart over. Jeg var så nervøs med William også. Men en venner seg til masse rart og når de er så søte så tenker du ikke på det tilslutt.

Gry og Millis blogg sa...

Anne-Liss: Bilde av teppet kommer. Jeg lover!!!!!

Christian: Ja, han hadde direkte oppkobling til web'en tror jeg. Han tastet inn og sa at "nå ligger dette hos NKK". Jeg ble litt overrasket selv jeg, når jeg kom hjem og sjekket:o)

Siss sa...

Tenk at jeg glemte å si gratulerer med fin øyne hos Milli .Sån er det når en har hodet fult av andre ting:-) Det er så mye som skal snakes om på kort tid. Jeg syntes at dere akkurat hadde kommet når dere skulle dra. Det er vel noe som heter at tiden går fort i godt selskap. Håper at det ikke blir så lenge til neste gang vi treffer Ola.
Kjempe sprekt at du torte å ha barnebarnet dit på fange. Disse små tåler mer en vi tror.
Cita og jeg gleder oss til Søndag. Hun måte sjekke flere ganger om virkelig Mili hadde reist:-) Kjekt at Milli og Cita blei så gode veninner...

Christian og hundene sa...

PRA-fri
Øyelyst fri
A-hofter
Bare 1. premier på utstilling
Godt gemytt

Har du vært heldig Gry?

Berit sa...

Ja,hva tror du det var jeg falt for,da ? sier Kango :)
PS ikke glem teppebilde, jeg er også nysgjerrig !

Gry og Millis blogg sa...

Christian: Jeg har vært VELDIG heldig!!!!! Dette kan jo ikke bli bedre!!!

Nøve sa...

Vi VET at Milli er perfekt :o) men nyter å se det skriftelig :o)))

Jeg gleder meg til å lese om Lillestrøm. Det er ikke så viktig med bilder, når du skriver slik som du gjør. Ser dere så levende for meg!
(Men ett bilde av deg og vesle Falk, kunne jeg tenke meg å se..fint navn,forresten)

Nalle har ett deilig Dronningteppe han også ;o)

HA EN RIKTIG GOD DAG I LILLESTRØM!

Ville sa...

Selvfølgelig har Milli vakre øyne!!! Du kunne jo bare ha spurt oss, så hadde vi bekreftet det med en gang;o) vel... det er jo ekstra stas når dyrlegen sier det;);)

Så koselig å få lov å "være med" på besøk hos Sissel. Ja, den dama virker særdeles hyggelig! Har selv pratet med henne flere ganger på telefon, hun er bare helt herlig å snakke med, selv om det ikke ble ikke ble noen hund derfra den gang.Det kunne like gjerne ha blitt, en hund fra Fjelldronningen her hos oss, men så var den time-ingen:o)

Så kjekt at du klarte å å holde den lille Falk:o))) er de ikke nydelige disse små. Nå er Caspian blitt vel 1 1/2 mnd og mye enklere for en bestemor å holde, sånne ting går seg til, Gry. Tenker du blir verdens beste bestemor;o)
Ha en fin helg på Glenne

Gry og Millis blogg sa...

Åh, så koselige tilbakemeldinger jeg får fra dere alle sammen (riktig kroer meg gjør jeg:o)

Jeg glemte å nevne at det var kontraktfestet med Yvonne på Rödmossa at Milli skulle øyelyses ved ca. 18 måneders alder. I tillegg så er det jo et krav ved bruk i avl.

Nå har vi besøk av Oscar:o) Milli lurer på hva som traff henne tror jeg - hun får VIRKELIG smake sin egen medisin.... Det er som å se Nalle, når jeg nå ser på hvordan hun forsøker å unngå den lille terroristen;o) Mer om det siden:o)

Gry Viola og Roxie sa...

Gratulere med flott resultat på øye lysningen. Vakkre øyne har jo Milli!! Så bra at Milli og Cita kom så bra overens! Masse lykke til på Lillestrøm til helgen. (dere har god tid)
Så kjekt å høre at barnebarnet deres har det bra og at han koser seg på fanget ditt!
Håper det går bra med Milli og Oscar!!
Ha en fin helg!!

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Nå har jeg lest bloggen din tre ganger, Gry, og jeg ler like mye hver gang.

Først når du sitter i bilen, stram i maska, og er kjemperedd for at dere skal komme for seint.
Jeg ser for meg Milli som henger i armene dine og nesten blir kastet opp på bordet inne hos veterinæren.
Deretter ser jeg deg sitte musestille med vesle Falk i armene, litt svett og med varme roser i kinnene (Jeg vet ikke om det er sant, da, men det er det bilde jeg får av deg).
Du skriver såå fornøyelig at det er en fryd.
Gratulerer med Millis øyne, også!!!

Jeg håper du har hatt en fin dag med besøk av Oscar.Han er sikkert blitt veldig mye større enn sist du passet han.

Nå er det også ei uke siden vi koste oss på Glenne, og jeg har tenkt mye på det i dag. Vi hadde det virkelig veldig koselig, og ja - Ebbie liker fortsatt gulrøtter!!! ;-)

Lykke til i morgen, jeg regner med at du beregner deg god tid til Lillestrøm!

God helg, klem fra meg, Fant og Ebbie.

Luna sa...

Ja, du skriver virkelig godt, Gry :)
Så flott med perfekte øyne! No er det på stell for dere altså! :)
Lykke til på utstilling på søndag, jeg håper du klarer å få tid til å ta noen bilder :)
kos dere med Oskar!

Dixie sa...

Så kjekt at Milli hadde sååå fine øyne! :D Morsmt å lese om turen dit... ;)

Det hørtes ut som dere hadde et koselig besøk hos Sissel og Per! Jeg så bilder fra besøket i Sissels blogg! Det så ut som Milli og Cita ble veeeldig gode venner på så kort tid! :D

Dixie har også Fjelldronningteppet sitt enda. Det ligger på "rommet hennes" og hun har ofte hodet på det om natta... ;)

Gleder meg til å lese om Lillestrøm! Håper det kommer noen bilder også! :D

Nøve sa...

Du mååå skrive litt ikveld, Gry! Please :o)))))

T :-) sa...

Så flott at alt bra med Milli og at du i tillegg har det skriftelig!! :-) Da er det jo bare å glede seg til valper etter hvert.

Ikke vet jeg hva det er med Barfi, men hun har aldri likt teppet sitt???? Men at teppet er fint, ja det kan jeg underskrive på :-)