søndag 25. april 2010

Kongsberg 2010

Etter en lang natt, ringte klokka 0600 (det er er rar mekansime det der – at jeg faktisk alltid har sovnet før klokka ringer – men kan ligge våken i timesvis før….). Veeeeldig trange i øya satt Milli og jeg kursen mot Nina og Charlie i Larvik. Der ventet kaffen og hyggelig selskap!!!

Så forsvant vi av gårde til Kongsberg – masse folk når vi ankom. Milli merket nok mitt stress, for hun oppførte seg sånn passe ufordragelig i køen når vi ventet på nummerene våre. Det er helt sikkert min skyld, for jeg stresser med sånt (pluss at jeg tror det er en naturlig konsekvens av at hun har blitt eldre:o)

Det er så mange innmari hyggelige folk, og det er så gøy å kjenne så mange! På bloggene blir man jo litt kjent og er ikke helt fremmede for hverandre når vi treffes. Alle er herlig inkluderende og stemningen er på topp!!! At Nøve og Nalle kom toppet liksom det hele synes både Milli og jeg:o) Denne gangen er jeg ekstra fornøyd med å ha snakket litt ekstra med Ragnhild og Else. Kjempekoselige er dere og Emma, Warja og Goya er aldeles herlige de også:o) Gleder oss til å treffe dere igjen!!

Så var det tid for å gå i ringen. Milli var ganske sliten og hadde begynt å glippe med øynene (når hun blir trøtt, så får hun små streker til øyne – hun er så søt da:o) Sissel har gjort oss oppmerksomme på at Milli er for tjukk, så det kom slett ikke som noen overraskelse at vi fikk trekk for det. Tvert i mot gir det en ekstra motivasjon for meg (ikke Milli!!!) for ytterligere slanking før Kristiansand utstillingen:o) Vi fikk blå sløyfe i dag, og kritikken lød:

“46 cm. feminin tispe, velutviklet hode med bra detaljer. Bra bitt. Tilstrekkelig hals og vinkler, bra overlinje. I litt godt hold som resulterer i litt tunge bevegelser. Tilstrekkelig benstamme, bra pels og farge”.

Jeg synes dette var en god kritikk, og litt ytterligere slanking skal i prinsippet være enkelt å få til. Dommeren var flink, direkte og lett å forstå. Det eneste jeg synes var dumt, var at hun var veldig brå med målestokken. Milli har aldri likt den, og gjorde det i allefall ikke i dag!! En annen gang hun ble målt, så lekte dommeren litt med både henne og målestokken først, og da gikk det bedre.

Årsmøtet skulle vi også være med på i dag, jeg er ikke så veldig glad i sånne, og lider konstant av akutt og hektisk beslutningsvegring når noe skal stemmes over, i tillegg har jeg en tendens til å gå ut og inn av en slags komatisk tilstand….. Men vi kom i mål, og det var deilig å sette kursen hjemover igjen etter noe som hadde blitt en riktig så lang dag.

Pga. at reven har tatt et lam her, må sauene samles før natta, en svært så tidkrevende affære….. (det går med noen kalorier, og jeg må innrømme at banneordene sitter relativt løst, når jeg for 5. gang går skikkelig på trynet med kinnet ned i sauemøkka….). Vi var bedt bort i går kveld, jeg var ikke det beste selskapet, og permitterte meg selv tidlig:o) Supertrøtt!!!

Nå går jeg konstant engstelig for at reven skal ta flere lam, før vi får tatt den. Den vet hvor den kan forsyne seg med små lammesteker, og vi har fått lov til å “ta den ut” (som det så pent heter). Dyrevennen Gry gjør unntak oppdager jeg, jeg ønsker den reven stein død!!!!!

Tusen takk til alle for en flott dag og et flott arrangement på Kongsberg. Alltid hyggelig å treffes! Når Drammensutstillingen er, da er vi i 50 års lag, og Biri vet jeg ikke hvordan blir i år mht. Millis løpetid. Er hun så avrøytet som i fjor, kommer jeg heller ikke til å stille henne, men kanskje vi dukker opp for å kikke på?

Ha en fin uke alle bloggevenner og –hunder:o)

PS. Kameraet lå så godt hjemme – derfor ingen bilder.

28 kommentarer:

snorredimma sa...

Fint med en liten oppdatering igjen, Gry! Milli tjukk? Uff, det er vanskelig å slanke seg, kan du hilse Milli og si. Snorre og jeg sliter veeeldig....

Hun fikk da god kritikk, syns jeg og blå sløyfe er vel bra, eller?

Og snille Nøve og Nalle som reiser den lange veien for å heie på dere alle sammen ;o)


Høres ut som om du har noen slitsomme kvelder - ikke så morsomt å tryne i møkka..æsj...

Gry og Millis blogg sa...

Blå sløyfe er helt greit Camilla:o) Vi har nok blitt litt bortskjemte med røde, men skal hun først trekke for overvekt, så var det helt korrekt (vi tar ikke utstillingsresultatene så veldig alvorlig - det er gøy når det går bra også er det greit når det går greit også:o)

Milli er helt skutt i dag, og jeg er ikke helt borte jeg heller. Vi blir fryktelig slitne av å sosialisere så mye begge to:o))

Ville sa...

Skal lite til å vippe jentene våre ut av sitt gode jeg fortiden. Alderen, våren og pelsfelling tror jeg også har litt å si.
Ville, merker jeg endringer på når vi har det travelt... hun blir mer vaktsom, litt masete og liksom litt lidende i øynene.
Vi holder jo på med å bygge på terrassen føler det virker veldig inn på henne med alle de elevene som er her noen av uke dagene.

Forstår veldig godt at Milli reagerte, for en uhøflig dommer!

Jeg har fått et veldig godt utklipp om den høflige hunden, fra en bok av Anders Hallgren "Hundens gyllene regler"
Der står det blandt annet: hilse ritualene er veldig viktig for hunden.
De som bryter reglene er desverre ofte hundefolk, da spesielt dommere som kommer brått på hunden, skal titte inn i munnen etc.
Sitat: "En del dommere avslører sin manglene kunnskap dersom hunden rygger eller knurrer, når de erklærer at hunden er "mentalt dårlig" Det er ikke hunden som gjør feil, men dommeren."

Tror ingen av oss 2 beinte hadde likt at noen kommer brått på oss titter oss inn i munnen eller viftende med en målestokk og begynner å måle oss.
Får håpe at dommerne i Kristiansand er av den høflige typen;o)
og at Milli ikke er for tykk, men Gry det er ikke mange dagene igjen, knappe 14 dager;o)

Så trist at reven har tatt et lam.
Selv om en er dyrevenn så er det bare enkelte ting en bare må gjøre.
Høres veldig slitsomt ut å måtte ta lamma inn her kveld:o/
Det må jo være veldig landlig rundt dere siden dere til og med har rev i nærheten.
Dådyra forstår jeg for de er rundt oss også, men rev, da tenker jeg utmark og langt fra folk.

Koselig å lese om utstillingen:o)))
Ha en fin dag:o)

Nøve sa...

Tjukke Milli og Tjukke-Nalle skal ikke få mat de neste 14.dager. Tenker nok de kommer til å oppføre seg pent og føyelig i ringen også, da ;o)
Camilla, jeg bruker ikke mer enn to timer på turen, så at jeg er snille-Nøve er herved avkrefta ettertrykkelig!
Takk for en strålende dag, Gry og Millimor!

Gry og Millis blogg sa...

Tjukkas-paret;o)

Camilla: I i forfjor kom Nøve og Nalle ens ærend fra Bergheim til Andebu for å se på Milli i et valpeshow, Milli kom ganske langt i konkurransen. Hvem blir ut hele dagen med oss???? Snille-Nøve eksisterer!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Morro å treffe dere igjen! Håper at vi får en anlednig seinere i sommer/høst å treffes. Håper selvfølgelig å se dere på Biri!
Fortalte Mariken at dommeren hadde sagt at Milli var litt for tjukk. Da sa Mariken at Milli er aldeles ikke tjukk! Milli er kjempe nydelig!!
Ha en fin uke!
Skjønner godt at du er irritert/forbanda på den reven! Håper dere får tatt den snart! For noe matfat hos dere skal den ikke ha!!

Gry og Millis blogg sa...

Søteste Berit: Anders Hallgren har en høy stjerne hos meg, og det du siterer forklarer hvorfor. Jeg hadde ikke hørt det før, og det er veldig sant!!!

Milli er veldig av/på med lydighet om dagen Berit, i forrige uke var hun strålende, ikke så i dag:o)

Jeg merket veldig godt at det er mange måneder siden vi har vært på utstilling - jeg stresser og Milli stresser - uvant for oss begge dette nå:o)

Det er ganske landlig her, vi har mye skog rundt, men ganske mye bebyggelse også, selvom den ligger relativt spredt. Det er masse rev, og det er synd at en av dem har fått smaken på lam. Den har ikke vist seg siden vi samlet søyene i en trangere innhegning om nettene. Du har helt rett - det er kjempeslitsomt å få dem inn der! Søyene kommer, men lamma flyr langs gjerdet, og vips så er mange søyer ute hos lamma sine igjen....

Når vi møtes på Sørlandet, så tar vi med jentene våre på tur Berit:o) Jeg har så lyst til at de skal bli venner:o)

Gry og Millis blogg sa...

Gry: Mariken er ei herlig jente - gi henne en god klem fra Milli (Tjukka;o) og meg.

Vi sees utover på året, det har bare ballet seg litt på med andre gjøremål på gærne datoer....

Siss sa...

Takk for i gård. Det er så godt å se deg og Millie mor.

Og Millie er så flink i ringen. Hun har fokus på deg hele tiden:-)
Så noen kilo ned, og Millie er en verdig vinner.


Jeg tenker så mye på Lamma hos dere. Håper den reven snart er vekk. Bare plunder og heft med slikt.

Elses og Goyas blogg sa...

Veldig hyggelig å treffe deg og Milli på lørdag, Gry! Falt meg overhode ikke inn at Milli var tykk, bare nydeli!

Nina og Bonnie sa...

Så fint du skriver om en laaaang dag på Kongsberg. Vi hadde det fint på tur i går og jeg har vært så trøtt i dag at jeg sov to timer på sofaen i ettermiddag. Etter play-daten til Charlie.

Nå satser jeg på at Ola ser kritikken. Ellers så var jo kritikken flott. Men han tar vel ikke det alvorlig??? Kanskje han skulle fått sin egen tykke hund og la vær å mate Milli.

Har dere fått tatt den reven nå?? Uff, det er jo det folk her kaller skadedyr. Så uansett å pene de er så kan en ikke ha de som forskyner seg av lamma.

Tipper du var lei i går kveld, sliten og trøtt, som meg, og må flytte på sauer i mørket. Unnskyld, men jeg ønsket faktisk å se deg når du tryna i møkka bare for å le. :))) Men det var stygt tenkt, fy Nina!!!!

Anne-Liss sa...

Det var jo bra kritikk tross alt. Det er nok ganske stressende for de fleste hunder dette med utstilling, mange inntrykk.
Så koselig å få treffe så mange kjente på samme dag, synd vi bor så langt vekke ellers hadde vi nok møtt opp.

Bra at lammene vokser så fort, reven tar dem vel ikke når de blir litt større.

Nøve sa...

Å Nina - du får meg til å skrattle igjen...kjempegod idè å gi Ola sin egen tykke hund :o))))

Eller la ham fôre lamma litt ekstra, så gidder ikke reven å ta dem!

T :-) sa...

Alltid morsomt å lese bloggen din Gry :-)

Staaaakar reven, tenk så glad den er for å ha lekre store matfatet når den skal skaffe mat til ungene sine!! ;-) Joda jeg forstår at du er fortvilet, lei deg og forbanna, Gry. Jeg har slutta å se på naturprogran, nettopp fordi jeg alltid syns synd på det utsulta rovdyret samtidig som jeg syns synd på byttedyret.

Milli tjukk??? hmmm jeg liker ikke dette slankehysteriet når det gjelder bikkjene våre jeg....

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Jeg synes ikke Millijenta er tjukk! Men det skal sies at jeg liker å ha noe å ta i også da! Har jo fått høre at Honey også har vært litt i overkant, og da måtte jeg jo gjøre noe med det siden jeg er en ansvarlig forvert. Men en ting er sikkert, det er lettere å slanke hunder enn meg sjølv!
Hvorfor sier ingen til meg at jeg er 20 kg for drøy da?????? Det må være ren skjær høfflighet, hehe! Og ikke hadde det hjulpet heller, for jeg skal ikke stilles på utstilling! :) Gry, du får sende Ola ut med rifla om natta, så han får tatt den reven! Klem til godjentene :)

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Akkurat sånn er jeg også. Jeg vil at alle skal spise frukt og grønt og leve i fred og fordragelighet i naturprogrammene på TV;o) Har sluttet å se på dem jeg også, for sånn blir det jo ikke....

Milli er for tjukk og hun har ikke godt av det. Mange ganger lurer jeg på om leddene til Kaisa hadde holdt lenger hvis jeg hadde vært flinkere til å slanke henne... Nå var hun i veldig godt hold da (og veldig selvforsynt, ALT gikk ned).

Sidsel: Du hadde nok sett det på Milli nå, men jeg har hatt en skikkelig alvorlig samtale med Ola, han lover på tro og ære at han ikke gir henne mer enn tørrfiskbiten jeg har gitt ham lov til. Nå ser det ut som om hun er skikkelig innbilt svanger - i følge dyrlegen har de da lett for å legge seg litt ut. Matinntaket er i allefall ikke for stort (og nå tror jeg faktisk at Ola snakker sant;o). I tillegg har hun begynt å vekke meg om nettene for å tisse, så det spørs om ikke hun har en liten urinveisinfeksjon også. Vi sjekker i morgen.

Ingen sier noe til meg heller Sidsel, så jeg later som om jeg er "Twiggy" og gomper i vei:o)

Ragnhild B. sa...

Å, Gry, nå tenker jeg både på Mikkel Rev i Hakkebakkeskogen som skal prøve å klare seg med gulrøtter, kålrot og persille... Og på Pelle på Saltkråkan som skulle ut og "skjuta räven" fordi den hadde tatt kaninen hans. Det er jammen ikke lett verken for rever eller lam...
Og Milli er for tjukk, dere andre må ikke tulle. Emma er helt i grenseland, og de har ikke godt av å veie for mye! Så vi må bare ta oss sammen og passe på! Sånn er det med den saken!
Veldig hyggelig å få veksla noen ord, Gry, og så flott at du stiller opp for klubben! Og tenk at halve årsmøtet omtrent bestod av bloggere. Det hjelper å kjenne hverandre litt! Og så håper jeg det ikke blir så lenge til neste gang vi sees. Synd du ikke kommer til Drammen.

Inger`s blogg sa...

Takk for sist Gry og Milli.

Så mye du fikk å gjøre da dere kom hjem. Likte ikke å høre Mikkel-Rev tar lamma deres.
" naturens gang" sier man, ikke liker jeg å se på det heller.

Milli du kan spise kokt gulerot, det feter vel ikke ?
Ha en god uke dere!

Ville sa...

Jeg er bombe sikker på at de blir venner, Gry!!!
Det skal en del til for at Ville ikke går isammen med både tisper og hanner.
Begge er jo så godt sosialisert og ingen av dem er sære overfor andre hunder, eller???
Av og til er jo Ville det også da, men veldig sjelden. Stort sett så ordner det seg på ett eller annet vis.
Jeg kan bare ikke tro at det blir annet enn full klaff mellom dem!!!
En annen ting Gry, Milli har jo nesten samme farge som mammaen til Ville og jeg innbiller meg at da er det bestiser fra første stund:o)))

Jeg må også fortelle at det er kommet ei lita Lapsk-valhund ikke langt fra oss. Vi traff dem på turstien for ei stund siden, Ville og den lekte veldig likt og vedlig godt sammen, de hadde ikke særlig lyst å forlate hverandre, kjempe koselig.
Så jeg gleder meg sånn, og jeg er så glad for at det ikke er så lenge igjen nå:o)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Ja, det tror jeg, men Milli hadde noen lite høflige takter på Kongsberg. Jeg håper vi kan gjøre som Hilde har lært meg "slipp dem å gå - vær i bevegelse". Milli er så absolutt ingen kranglefant, men det er mer autoritet i henne enn det var før. Det ordner vi opp i Berit. Vi tar med oss jentene og stikker av litt:o)

Når det gjelder Mikkel Rev, så er dødsdommen allerede utstedt. Ola stakkar har sovet i fjøset (i et eget innredet rom altså), siden natt til lørdag, og der tror jeg han og rifla har tenkt å ligge til reven er borte eller sauene er flytta på. Det som er underlig er at jeg er veldig, veldig anti den reven (der kan man se... man står seg selv nærmest;o)

Inger: Milli får faktisk en del rå gulrot, hun liker det sånn passe. Vår egen Grete Roede (Sissel) har godkjent det;o) Nå er jeg helt sikker på at hun er kjempeinnbilsk drektig, og jeg har fått mange og gode råd av Siss i dag (hard nøtt den dama der gitt;o)

Nøve sa...

Ragnhild har rett, Milli OG Nalle er for tjukke. Vi skjønte for første gang hvilke bein vi skulle kjenne bakpå hofta, da vi kjente på Emma!
Ergo - Emma er slettes ikke tjukk, ho må da ha såpass på kroppen?! Det syns jeg ærlig talt.

Han Mikkel,ja. Nå håper faktisk jeg at Ola bommer hvis reven kommer.. Håper og tror skremmeskuddet holder ham unna til lamma er store nok... Naiv, jeg?

Her er det ikke uvanlig at gaupa tar sau på tunet. Ifjor koste tilogmed bamsen seg med sau bak låven til folk. Og laushunder herjer stadig vekk..
Men hadde noen prøvd seg på Nalle hadde jeg garantert drept dem, om det var mann eller mus...

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Dette høres sannsynligvis dødsteit ut, men jeg er GLAD I alle sauene mine jeg (med få unntak - det må jeg innrømme;o) Alle har navn og alle har forskjellig personlighet, det er INGEN som får være slemme mot dem eller stjele lamma deres. INGEN!!!

Ville sa...

Håper dere får bukt med reven!!!

Ifølge Anders så var det helt normalt at Milli oppførte seg anderledes når hun var stressa. Det gjør hunder og hilseritualene går da litt i stå.
Når jeg tenker meg om så er det når Ville blir stressa at hun kan virke litt sint.
Oi, nå lærte jeg noe nytt!!!
Nå forstår jeg plutselig de gangene Ville har virket sint på andre hunder, alltid i stressende situasjoner:o)))

Det du foreslår er helt perfekt. Sånne turer bare elsker Ville, og jeg har tilgode å se at hun finner på noe "ugagn" når vi lunter avgårde.
Å som jeg gleder meg, Gry:o)))

Jeg vil også lære hvor det beinet sitter! Jeg tror at Ville igjen er på vei til å legge på seg, fordi far har lest at hunder skal ha hundepølse mm og gir henne masse lørdagsgodt ++.
Han er helt utrolig. Jeg var så sikker på at han endelig hadde forstått sist hun var for tykk, men nå har han rett og slett glemt det hele igjen.
Så i går kveld etter å ha lest kommentarene på siden din, så ble det en ny runde om ikke å overfore Ville-mor. Du vet Gry; i følge ham, så gjør han ikke det!!!
Da er det veldig greit å ha et håndfast bevis:o)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Hi-hi, i nesten alle tilfellene jeg hører om for tjukke hunder, så er det mannen i huset som oppfører seg som den reneste fòrautomaten...;o) Det argumentet som har nådd lengst inn (men for all del, ikke helt inn;o), er at når Milli blir feitere og feitere, så går jeg ned på maten hun får, det betyr at hun ikke får den næringen hun skal ha, for det er ikke akkurat bare sunne ting han "mister";o)

Etter forholdene så synes jeg at Milli taklet den målinga greit, for jeg trodde at hun aldri i verden ville la den dommeren ta på henne etter at hun hadde vært ute med målestokken sin. Det gikk ok, men jeg så andre eksempler der hundene betakket seg for mer kontakt med både dama og målestokken, og egentlig forstår jeg dem litt:o)

Hilde er verdens beste!! Hun vet hvor stressa jeg blir når det brygger opp til bråk, så jeg stoler hundre prosent på at det å slippe hundene og selv være i bevegelse er optimalt. I tillegg er hverken Milli eller Ville veldig bråkete av seg, så dette blir superbra. Gleder meg masse, masse:o)

Ville sa...

Flinke Milli:o))) Det viser hvor utrolig vennligsinnet hun er, søte gode Milli-mor:o)
Vi får håpe at værgudene er med oss i Marnardalen, en sol fra skyfrihimmel hadde vært helt perfekt:o)))

Nøve sa...

Klart at Milli og Ville blir venner :o)
Og det kan sikkert være lurt å dele oss opp i grupper for å bli litt kjent først, ikke bare slippe løs ei hel mølje.

Nalle er en tjukkas, og det er bare min feil :( Bjørn har sagt at'n er tjukk, men jeg har ikke helt villa innrømme det. Men IKKE si det til Bjørn. Nalle skal slankes i smug...

Kjære snille gode Gry, jeg vet jo hvor glad du er i sauene dine! Det blir det nesten for tøft å være bonde for sånne som deg ;o)
Gleder meg til du får mange mange hundevalper å tenke på, jeg!

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Det har du helt rett i. Jeg er ikke no'n bonde - bare veldig, veldig glad i dyr (men jeg kommer meg - og Ola blir bløtere og bløtere:o)

Nalle er ingen tjukkas akkurat da Nøve - han "ser godt ut" (himmel, som jeg hater det uttrykket;o)

Milli har nok svellet ut pga. den innbilte drektigheten sin også, for nå får hun virkelig ikke no' særlig mat (akkurat nå vil hun ikke ha heller:o). Åh, hun er så rar nå!!!

Ville sa...

Jer er så enig, så enig, Nøve!
Vi tar det pø om pø. Så håper vi at alle kan få leke sammen til slutt.
Er vi ibevegelse når alle skal være ilag så er min erfaring at det går greit.
En annen ting som jeg synes også er vesentlig er at når hundene er løse så er det for hundene. Det jeg mener er at jeg liker å ha full oppmerksomhet på Ville-mor, slik at jeg hele tiden kal følge med at hun har det ok!
Jeg er en høne-mor:o)
Vi har jo nok tid ellers vi mødre til å la skravla gå og bli kjent:o)))