lørdag 15. mai 2010

Uka etter Tidenes Treff….

Så har en uke gått siden vi var på treffet til Marianne i Marnardal, alle inntrykkene begynner å synke inn og jeg konkluderer med at dette må ha vært Tidenes Treff! Det er nesten sånn at jeg er redd for  å reise til neste år, for INGENTING kan toppe forrige helg. Til tross for min hysteriske skrekk for at Milli skal komme i bråk med noen, ja så gikk det jo riktig så fint. Det hendte jeg satt henne i bilen for at hun skulle få slappet av litt, nå ser jeg at det også var for at jeg skulle få senket skuldrene litt og ikke passe sånn på hele tiden. Det er lov synes jeg, og jeg synes det var litt greit også:o)

DSC_0207

Villy og Mille i lek. Nieida vil også være med:o)

Milli har sturet noe aldeles forferdelig i uka som har gått. Først trodde jeg hun var sliten, og lot henne være i fred, så ble jeg litt irritert for at hun ikke kunne la være å sture (hun har det tross alt ganske bra den lille frøkna), så har jeg kommet til at det nok er hormonene etter den innbilte drektigheten som rir henne, og har forsøkt å gi henne masse positiv oppmerksomhet. Det gjøres best ved lek, lek og atter lek, og det ser ut som om det virker. I dag lå hun leeeenge i sofaen sammen med Ola – et fremskritt – siden hun ikke vil ha noe særlig med oss å gjøre når hun er i sturehumør. Jeg legger ut små go’biter inne (pølsebiter – hun er så tynn og fin nå;o), det er suksess hver gang. Vi har trent korte økter med lydighet ute på plenen om kveldene, det gikk også veldig bra (helt til hun satt etter naboens bil, og jeg måtte ta “1, 2, 3” –trikset for å få henne inn igjen….). Gata her begynner å fylles kraftig opp med badegjester, så nå tør jeg ikke ha henne løs her nede lenger (i hvertfall ikke etter den bilepisoden i tussmørket). Hun vet hva hun vil det lille trollet:o)

Vi har satt ut 39 dyr, og det har blitt deilig og stille rundt hushjørnene her. Vi har fortsatt mange igjen, men fortsetter å sette dem ut der det er nok beite i morgen. Etterhvert tømmes jordet her nede for dyr, og det er deilig. Da må vi kjøre rundt på øya å sjekke dem i steden. Nå har de fått ormekur og flåttmiddel, så de skulle være nogenlunde beskyttet både mot innvortes og utvortes parasitter.

Kopplammene får nå 30 liter melk i døgnet og jeg forsøker å venne dem til litt kraftfòr og høy, med vekslende hell er jeg redd, de er fryktelig glad i bøttene sine:o)

I dag har det vært varmt!!!!!! Så deilig!! Samtidig så har regnet silet ned, og vi har stort sett hatt oss en herlig fridag.

Som dere forstår, så skjer det ikke stort her, men jeg kan i allefall ønske dere alle en riktig god helg og en flott 17. mai!!!

22 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Jeg er helt enig!!! Ingen ting kan toppe den helgen i Marnardal. Mitt livs opplevelse. Det er helt sikkert. :)))))

Jeg savner alle de hundegale menneskene, her er det ingen som vil snakke hund hver dag. ;(

Charlie var faktisk glad for å være hjemme igjen og var merkelig rolig flere dager etterpå. På kurset mandag var han rolig, men onsdag var han seg selv igjen.

Setter dere dyra bort på beitene lengst vekk først? Eller bare oppe på jordet? Dere ser kanskje på hvor gresset gror best, dumme meg, det er jo helt naturlig.

Her har det vært noen hektiske dager på jobben i forkant av 17 mai, nå kan jeg puste ut og ta fri.

Ha en fortsatt fin helg og kos dere på 17. mai!!!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Vi setter ut dyra der hvor det er best beite først. Men det er litt logistikk, for noen er fæle til å rømme, og de vil jeg helst ha hjemme, noen er for tamme til å gå der hvor det ferdes mye folk etc., men jeg er veldig fornøyd med fordelingen hittil:o)

Kos deg på 17. mai Nina:o)))

Nøve sa...

Min beste ferie - ever!
Jeg hadde ikke engang vært så langt sør!
Det var på tide med ett nytt blogginnlegg fra deg likevel, syns jeg. Hele gjengen har vært ganske apatiske denne uka, kan det virke som. Jeg misunner egentlig ikke Marianne som er på nytt treff denne helga, men neste sommer!!! Da er vi i Marnardalen igjen - ganske sikkert :o)

Nøve sa...

Det var vel ikke meningen å jabbe mer om treffet vårt nå...
Her er det forresten skikkelig tordenvær? Hvordan har "islendingene" det, mon tro?

Kos deg med dyra og den 17.mai, da Tjømlinger ;o)

Ragnhild B. sa...

Jeg syns da det høres ut som det skjer litt av hvert hos der, jeg. Det er vel bare vinkelen en ser det fra;o) Stellet med dyra, treninga med Milli,- det er da litt av hvert å være opptatt av. De nære ting, vet du, det er det livet for det meste består av. Ha en fin 17. mai-helg!

Dixie sa...

Veldig kjekt at treffet var sååå vellykket! Gleder meg til neste år, for hvis det blir i juni SKAL vi også få til å bli med! :D

Bra at det virker så fint å gi Milli oppmerksomhet! Dixie var veeeldig sutrete noen dager i løpetiden, og da var også det eneste som hjalp å gi henne oppmerksomhet. Etter noen dager roet hun seg heldigvis ned igjen! :)

Ha en fin 17. mai dere også! :D

Siss sa...

Fint at du har mange gode minner fra treffet:-) Men jeg er da også glad for alt det andre du skriver om her inne. Hadde blitt litt feil hvis du ikke kom igang etter årets treff. Må jo bare si at jeg gleder meg enormt til neste års stor treff.
Ha en fin 17 mai. Og hvis du får det til: Gi Ole,Dole og Dolly en ekstra godbit fra meg:-)

T :-) sa...

ja det er litt skummelt dette, med "tidenes beste treff" Kan fort bli nedtur seinere. Men når det gjelder dere så tror jeg det bli vellykket uansett!! :-))))

Anne-Liss sa...

Det er nesten synd at innleggene fra treffet forsvinner etter hvert men dagen går videre og andre ting opptar oss, men helgen i Marnadal vil for alltid bli husket som en av de fineste jeg har hatt !! Det var virkelig koselig å bli kjent med alle og ingen ble lei av å snakke hund ;))
Jeg liker å lese om sauene deres, har aldri hatt noe forhold til sau men mener jeg lærer ett og annet hos deg.

Håper dere har hatt en fin dag, vi har tatt det helt med ro i dag. Kosa oss hjemme og så tok jeg meg en lang tur med hundene nå i kveld.

Ville sa...

Marnardalen ubeskrivelig deilig, både for oss mennesker og ikke minst hundene:o) litt vemodig at vi ikke kan oppleve vår hunder i flokk i sånn vakker harmoni ellers i hverdagen. Tenk de fikk gå løse fra morgen til kveld ubeskrivelig å se dem sammen. Jeg gjentar meg selv, men det var et sånn herlig syn.
Har en nydelig film som skal legges ut om en tid, når Øystein får det til;o)
Ellers så må du ikke tvile på at vi kan få til en gjentakelse, for jeg tror det blir like bra neste år!!! Kanskje enda bedre;o) Jeg følte jeg gikk rundt lettere sjokk skada når jeg endelig fikk treffe dere, vemodig å reie fra dere alle!!!
Ville er også litt anderledes, føler at hun på et plan lærte mye av å være sånn i flokk, vanskelig å foklare.
Det er ikke lite melk de konsumerer koppelamma, koselig å lese om dagene på Glenne:o)))
Ha en fin uke, Klem til Mille fra Villy;o)))

Ville sa...

He He Gry, glemte jo helt å kommentere sove-pausene til Milli, som jeg trodde det var:o)
Hørte deg tydelig og klart opptil flere ganger: "nå har Milli små øyne, nå er hun trett, nå må Milli sove"

Jeg husker også en super opplagt Milli som kom ut etter skjønnhetsøvnen sin, mens Ville på en måte forsøkte å holde litt følge med henne, men måtte gi opp og la seg ned og titta på den opplagte Milli-jenta.
Nøve; sorry, jeg måtte bare jabbe litt, synes Milli var så søt før og etter sovepausen:o)))

Gry Viola og Roxie sa...

Skal si kopplamma får i seg melk!
Dyra på Glenne har det jammen meg godt!

Til neste år så må jeg åsså prøve å få med meg det treffe i Marnardal. Ser så koselig ut på alle bilder!!

Ha en fin dag og uke!!

Ville sa...

For et herlig bilde av jentene våre, blir mer og mer fasinert av bilde desto mer jeg ser på det:o) hvor gjevne dem er i leken... savner dere begge to!!!

Gry og Millis blogg sa...

Helt enig Berit, de var veldig jevne i leken, og de likte best å leke i fred bare de to tror jeg.

Herlige jentene våre:o))))

snorredimma sa...

Oi, her er det noe jeg har gått glipp av. Skjønner at dere hadde det kjempe-kost på treffet, og så bra at det ble akkurat så avslappet og deilig som det ble. Da får man jo tid til å bli kjent med hverandre og tid til å utveksle erfaringer....eller rett og slett bare ha det hyggelig.

Ja, nå nærmer det seg sommer og Tjøme er jo et populært turiststed. Kjedelig med så mye folk overalt...

Ha en fin uke!

Ville sa...

Gry, jeg har en plan, skal forsøke å få Øystein til å vende fronten på bilen mot Tjøme. Jeg har brukt laaaang tid på å få ham til å ta en tur på landeveien i år, nå gleder han seg faktisk, men jeg har peilet det mer opp mot Hardangervidda.
Det blir nok litt sånn på sparket tur, at vi planlegger ferden videre der og da, vi skal først være ei uke i Røldal og gå i fjellet der og fiske.

Så får vi se var det blir til videre, jeg har jo telefon nummeret ditt, og mye kan skje, vi reiser jo ikke ennå:o)
Tenk om vi kan få til sånn som vi snakket om, jentene løpene fritt isammen på Glenne, nå når de ennå er unge og lekne. Så kan vi sitte stolt å se på og tyde kroppspråket deres, det hadde vært noe det, Gry!!!

Gry og Millis blogg sa...

Herlig Berit!!!! Jeg liker sånne planer!!! Har Øystein god stedssans? Hvis ikke kan du evt. juge Hardangervidda inn i Vestfold og si "oppsann" etterpå;o) Jeg støtter deg i din noe famlende forklaring vet du:o))))

Jeg var på Prekestolen en gang - da brukte jeg 6 timer fra Tønsberg til Sandnes tror jeg - det er jo egentlig ikke så himla langt, og når dere først er på tur.... *håper veldig*

Som sagt, dersom farmorhuset er ledig, så bor dere der. Sikkert godt med en egen dusj etter mange og lange mil på veien, og hvis Øystein savner sjølukta, ja da kan han ikke komme til et mer perfekt sted (bortsett fra alle folka).

Jeg ser det allerede for meg. Villy og Mille på jordet, du og jeg ser på dem og på sauene og vi tar dem med og sjekker de andre beitene våre, sånn at du får se litt hvordan vi har det. Øystein blir utkommandert i hønsehuset og kan "stjele" ferske egg til frokost...

Dette må vi få til om ikke annet så for en av helgene i ferien deres (jeg vil jo så gjerne være hjemme mens dere er der:o)))

Ville sa...

:o)))Gry, han har ikke stedsans, men en Joan som egentlig heller ikke har peiling skal forsøke å overstyre begge;o)
En annen ting er at jeg kan begynne å legge ut om hvor deilig det hadde vært å ligge på et svaberg og kjenne den deilige sjøbrisen;o) vel å merke ikke før vi har vært noen dager på fjellet.

Ville sa...

En ting til, han er jo kjempe glad i egg, og har tilbrakt sine barndoms somre på en liten gård, hvor der var sauer. Så hele settingen er jo helt glimrende. Ser han allerede for meg på vei til hønshuse for å hente ny klekka egg, helt herlig, Gry:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Bare sørg for å overdøve Joan!!!

Dette blir moro å spinne videre på - helt til vi forhåpentligvis ser dere på Tjøme i sommer.

Jeg skal jo ikke ha ferie før Milli (forhåpentligvis) får valpene sine, så Ola og Stine og Falk har akkurat planlagt en liten uke sammen i Danmark. Det blir kjempekoselig:o)))

Ville sa...

Gry; det MÅ bare bli en helg på Tjøme i sommerferien vår!!!

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Ja, det MÅ bli en helg på dere på Tjøme i år:o))))))))))