mandag 26. juli 2010

Litt om alt, men mest om “SPA” (på en måte;o)

Dagene flyr, uten at det helt store skjer, i hvertfall så husker jeg ikke at det har skjedd noe stort av betydning som jeg har lyst til å skrive om. Jo, forresten, på torsdag hørte jeg noe forferdelig hyling fra trappa. Jeg løp i vinduet for å se, og hva skjer?? Jo en løs, forskremt dachsegutt sitter i et hjørne på trappa vår og hyler av skrekk. Han har beveget seg inn på Sjefen over alle sjefers område, og han var ikke invitert! Sjefen over alle sjefer sto helt oppe i dachsens ansikt og bare stirret – ikke noe annet – nistirret. Vi fikk reddet dachsen ut av den traumatiske situasjonen, og roen senket seg igjen over Glenne:o) Milli var henrykt – hun trodde hun fikk en ny lekekamerat – den gang ei! Vi hadde hatt besøk av en Bella i høyløp….. Bella hadde reist igjen, men det viste jo ikke denne frieren. Han var nok lysten på damer, men det var ikke for å leke med dem…. Denne karen hadde HELT andre hensikter;o) Etter en stund så kom det en fortvilet eier og fikk igjen hunden sin og alle var egentlig glade tror jeg. Spesielt Amigo (som han het), han hadde vært utsatt for Ludos stirretortur og Millis leketortur, det kan ta på noen og enhver;o)

Lise og jeg går hyppige turer med Bella og Milli, og vi har stor glede av det alle fire. Jeg ser og gleder meg over hvor trygge de to er på hverandre. Det er jo egentlig Aurora som er mamma’n til Bella, så Lise er altså mormor. Aurora stakkars har gått på krykker siden april eller tidlig mai, og mormor Lise har gladelig tatt på seg å trimme lille Bella. Samtidig så har Hilde og jeg snakket om at hun skulle komme ned til Tjøme for å hilse på lammet “sitt” – lille, vakre Mie og for at vi skulle kose oss med både hunder, mat og rødvin. I et lyst øyeblikk fant jeg ut at Milli og Bella kunne gå på kurs hos Hilde i samme slengen, og hverken Aurora, Lise eller Hilde var vonde å be:o)))) Så vi har altså skjemt oss selv skikkelig bort, og kjøpt oss et kurs med Hilde – bare Aurora, Lise og hundene og jeg!!!! Så utrolig gøy og givende og motiverende!!!! Hilde anbefales!!!!! Veldig, veldig moro å være så få, da har man lærerens oppmerksomhet hele tiden, og det er jo mildt sagt innmari ålreit!!!

DSC_0001 

Dag 1 besto av kontakttrening og lydighet. Her forbereder vi oss til teori:o) INGEN har så morsom teori som Hilde!!!!

Hilde og vakre Ebbie kom ned lørdag formiddag. Vi luftet Milli og Ebbie sammen og plutselig var Bella der også. 3 tisper INGEN tegn til rivalisering, småkrangling eller annen uønsket adferd i løpet av hele helgen. Det åndet ro og mykhet og godhet av jentene våre og de var kjempebestiser fra første stund (og gjett hvem som kroet seg???!!!!). Så utrolig deilig!!! Samtidig er det godt å ha Hilde der, for hun vet hva vi skulle ha gjort om det brygget opp til bråk (og nå vet jeg det også:o)

DSC_0002

Litt mer teori i en liten pause. Jentene i enga:o)

Aurora, Lise og Bella trente på kontakt, gå fint i bånd og på “dekk”, Milli og jeg trente på det samme, men byttet ut “dekk” med “stå”. Det gikk helt fint oppe på jordet med pølsebiter i lomma. Nå får vi ta det med oss ut på veien, der det er litt flere forstyrrelser. Lørdagskvelden lagde vi mat sammen (puh!!:o) og vi satt ute på verandaen på Glenne og koste oss med rødvin, hundeprat og litt snop:o) Innmari, innmari koselig. Latteren satt løst kan man si:o))

Søndag morgen hadde jeg tenkt å trå til med frokost og greier(!!) Det var en god tanke, helt til jeg fikk en telefon om at 3 sauer hadde rømt fra et beite her ute…. Det pleier å være fort gjort. De går ikke så langt og det er bare å lokke dem inn igjen også finne hullet i gjerdet… Ikke på søndag morgen. Jeg løp heseblesende rundt med kraftfòrbøtta, hyyyyylende “TIKKA, TIKKA, TIKKA, JAAAAAAA KOOOOOM DA JENTA” i hytteområdene kl 0930 og fortsatte med det en god time…. Hilde fikk klare frokost selv, samt å lufte Milli litt så hun skulle få ut litt damp av den lille kroppen sin. Til slutt fikk jeg en telefon (heldigvis) og Hilde kjørte meg ned til rømlingene. Da var det bare å følge dem hjem. Hovedveien hadde tatt 20 minutter – den er imidlertid ikke noe sted man går med sau, så det var å ta den minst traffikerte veien fatt, det tok IKKE 20 minutter (for å si det sånn….). Nok om det egentlig, søndag var nemlig spordag!!! Vi har aldri gått menneskespor, bare blodspor, så jeg var utrolig spent på dette! Og om jeg skal si det selv – Milli er dritflink!!!! Hun sto litt og lurte på hvor blodlukta var, men skjønte fort lunta. Hun gikk det som en dronning!!! Jammen er det gøy å se hvor fort de skjønner at det er lukta vi indikerer ved sporstart de skal følge!!! Jeg fikk masse gode korreksjoner av Hilde, som jeg skal ta med meg når jeg går blodspor (det var vel egentlig to ting – hold lina stram og munnen igjen;o) Jeg babler en masse godord til Milli hele tiden, så når hun virkelig fortjener påskjønnelse, ja da drukner det jo i taleflommen kan man trygt si…. Vi kommer til å gå masse spor fremover. Dette var veldig, veldig moro!!!

Så var det lille Bellas tur. Den lille jenta tok poenget kjempefort og ledet mormor Lise rett til go’biten!!! Så gøy!!!

DSC_0019

Sjekk sporhunden Bella!!!!

Tenk så utrolig, Bella er veldig ung og var full av inntrykk fra både dagen før (med trening og møtet med sin nye venninne Ebbie) og hun hadde ALDRI gjort dette før. Det er så fantastisk å se hvordan de forstår!! Også synes jeg det er skikkelig moro at Bella får lov til å være en hund, til tross for størrelsen. Den av de tre jentene som var størst på innsiden av hodet sitt i helgen var nok Bella forresten, for hun tror hun er en Grand Danois….:o)

Hilde måtte jo hilse på sauene (veldig gøy for meg det, med folk som synes det er så gøy med sau at de med glede blir med opp på beitet bare for å kose). Mie kom og tok Hilde med storm:o)

DSC_0008

Endelig fikk de treffe hverandre de to! Mie og Hilde:o))

Dette har vært en fantastisk fin helg. Både Milli og Bella har vært skikkelig slitne og det har jammen vi menneskene også:o)

Lise og jeg fant ut at dette er vår form for “SPA” (som vi i den vanlige betydningen av ordet ikke kan fordra!) Dette er vår måte å skjemme oss selv bort på. Leie Hilde, få full oppmerksomhet på trening, kos og masse latter underveis! Vi skal på “SPA” igjen!! Helt sikkert!! Om ikke lenge!! Gleder meg!!!

15 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

For en drømmehelg dere har hatt!!! :))) Hilde er jo bare super!!!! Selv om sauene ville ha seg en tur så ordner det seg tilslutt. :)))

For en artig frier du hadde på døra. Og Ludo som passer på, synes jeg ser han. :-)

Fine bilder du har tatt, Gry. De forteller hvor mye dere har kost dere. Og Hilde som koser med sauene, det var flott. :)))

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Takk for ei super helg, Gry, Ebbie og jeg har virkelig storkost oss!!
At jeg i tillegg har begynt å like "spa", i likhet med Lise og deg, er vel noe ingen som kjenner meg skulle tro. Men NÅ har det fått en helt ny mening for meg!!!

Mye latter og glede, snille hunder (over all forventing) og herlig selskap, ja jeg kunne ikke hatt det bedre. Alt var perfekt!!!

Jeg blir nok ikke vanskelig å be neste gang det skal være "spa-helg" på Tjøme.

Klem til deg og Milli, fra meg og Ebbie!

Nøve sa...

Ja for ei helg dere har hatt. Etterhvert kan du vel le av sauene som var på rømmen, det passa liksom tragisk dårlig akkurat den søndagen vil jeg tro..? Men men, ingen tvil om at dere kosa dere og hadde det fint likevel :o)

Godt å høre at hundene gikk så godt overens fra første stund! Hundegale kjerringer går alltid overens. Og at Hilde er en fantastisk god instruktør, ble vi enige om for lenge sia ;o)

Ola da, var'n på fisketur?

Ville sa...

Herlige Ludo, ser han for meg:o)))
Gry; du beskriver han så utrolig godt:o)

Høres ut som en helt perfekt helg med Hilde, synd vi bor så langt unna, skulle mer enn gjerne hvert med på ett sånn kurs.
Herlig nå jentene går så godt ilag!!!
Jeg ble jo litt forveden Gry, hva skal en gjør når det bygger opp til bråk?
Kanskje vi kunne unngått jentene våres krangling med små knep?

Masse flotte bilder av en fin gjeng som virkelig koser seg isammen og nyter tilværelsen...SPA...:o)))

Klem fra oss og en nuss på nesa fra Ville til Milli:o)

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Ja, Ola stakk:o) Han var invitert til broren sin i Sigdal (og de fisket selvfølgelig;o)

Berit: Dette er så viktig for oss begge tror jeg, at jeg skal spørre Hilde pent om å skrive ned hva hun sa (allerede nå har det surra seg litt til oppe i hodet mitt;o). Men vi skulle skilt dem. Ville skulle vært tatt vekk, mildt men bestemt og fortalt at "denne oppførselen tolererer ikke mor". Jeg skulle selvfølgelig passet på (på samme måte) at Milli ikke fulgte etter og yppet til mere bråk. Hilde bruker noen ganger line ute, slik at hunden ikke føler at den får ekstra støtte når "mor" kommer for å ta den vekk (da kan det eskalere). Hun tar hunden vekk og forteller at dette er ikke måten vi oppfører oss på.

Jeg fortalte om Ville og Milli, jeg fortalte også om din opplevelse med Tassen når dere kom hjem. Ville var nok veldig sliten, og hadde et høyt stressnivå i seg mente Hilde. Hun burde fått hvile ut før hun traff Milli. På generelt grunnlag snakket vi om vår "misforståtte godhet". Vi har den alle - der vi tror at hundene for enhver pris har det best sammen med oss. Hvis du leser i Hildes blogg, så ser du at hun hadde seriøse planer om å ta med Fant - han hadde ikke kost seg - det så Hilde når hun kom (og hun visste det nok innerst inne når hun dro). Jeg gjør det hele tiden, Lise gjør det. Vi gjør det alle sammen. Ofte tror jeg:o) Huff, dette ble visst langt allikevel:o)

Hilde er så GOD! Det går på positive forsterkninger og det går på milde, men bestemte og konsekvente irettesettelser. Jeg er overbevist om at du hadde ELSKET kurs med Hildes treningsmetoder Berit!!!!

Ville sa...

Jeg har tenkt det samme Gry, at Ville bør nok hvile ei stund etter lange kjøreturer. Lærte veldig mye av disse episodene, det gikk jo så fint med Nalle og Wilma, da hadde hun jo hvilt på forkant og blitt litt kjent med område.
Neste gang, for jeg håper jo at det blir det, så tror jeg også det er viktig for Ville å snuse og bli kjent med område på egenhånd først. Slik at hun liksom "kjenner" område.
Time out er er lurt visst de ikke oppfører seg. Håper Hilde skriver om hvordan hun "forteller" hunden at dette ikke er ok oppfører. Jeg leser jo bloggen hennes, men får ikke til å legge inn kommentar på den.
Ha en fin dag Gry...på jobb;o)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Ja, vi lærer mye hele tiden. Jeg tenker at jeg blir tryggere på sånne situasjoner hvis jeg vet hvordan jeg skal takle dem. Poenget er jo at når vi tar med hundene våre hele tiden, så mener vi det så inderlig vel! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har dratt med Milli og Kaisa hit og dit, for virkelig å være en god hundeeier, også burde de egentlig fått slappe av hjemme. Dette finner vi ut av Berit. Neste gang (som det helt sikkert blir:o), så tar vi kontrollen, og overlater den ikke til Ville og Milli. Hilde viste meg en situasjon, der Ebbie stresset litt rundt Bella og Milli som lekte, Hilde reiste seg og gikk, og situasjonen løste seg. Så vidt jeg forsto på Hilde var det for sent å gå når de "braker" sammen, da må vi gripe inn. Det skal de ikke få lov til. Dette er små og enkle grep, som jeg må lære mer om og "trene" på (grøss og gru;o)

Klem fra meg (på jobb;o))

Ville sa...

Å Gry, det høres super fornuftig ut!! Det som er "problemet" er å se/lese dem før de braker sammen, synes jeg. Skulle så gjerne lært å tolke den biten bedre!!!

Nå skal jeg på jobb, første arbeidsdag gikk bedre enn forventet, men i går var pyton, litt formange vikarer som ikke kjenner avdelingens rutiner. Håper at vi er flere faste i dag, da kan kvelden gå som en lek:o)

Dixie sa...

For en kjempekjekk helg det høres ut som dere har hatt! Med kurs med så få deltagere der alle kjenner hverandre (eller i hvert fall ble kjent veldig fort), og dere kunne velge hva dere ville trene på! :) Veldig gøy at sportreningen gikk så bra! Milli har visst blitt kjempeflink på spor! :D

Vi begynner på nytt kurs i august en gang, hverdagslydighet, så det gleder vi oss til! Vi har ikke gått noe kurs siden agilitykurset i juni i fjor, så det begynner å bli lenge siden! :)

snorredimma sa...

Nina sa akkurat det jeg ville si!!!
At Hilde er super-duper vet vi jo -og tenk å få ha Hilde helt for seg sjøl en hel helg...(hihi)...det er bare helt konge!!

Sånne SPA-opplevelser skulle vi bare hatt så mange, mange fler av...en blir jo aldri lei hundegær'ne, livlige og pratesjuke likesinnede(damer)...og nusselige, fantastiske og herlige firbeinte..sukk...

Lilleulven Banjo og Elin sa...

Hjelp seg Gry!!..jeg holder på med denne bloggen min og styrer fælt!!
Er jeg nå inne på din blogg?..Jeg prøvde å følge en blogg med min,men jeg har ikke spurt om lov!!.Hvordan funker dette?..hjelp hjelp:-)

Lappelykke sa...

For en herlig helg!

Jeg syns sauer er så herlige, de og geiter - knallbra dyr!

Angående det å dra med seg hunden over alt - som du sier, vi gjør det jo av godhet, men jeg har faktisk innsett at jeg har en hund som elsker å være alene hjemme (nå er det aldri mange timene iløpet av en dag), men han sover mye bedre enn om jeg er hjemme hele dagen:) For da er han jo med meg på alt!

Gry Viola og Roxie sa...

Så koselig dere har hatt det!! Sånn "spa helg" det hadde vært koselig det!!
Roxie er åsså litt "grinete" når hun er sliten og har kjørt langt. Så det for 1 gang på fredag på Biri. Da var det ikke noen som fikk lov til å herje el leke med henne og i allefall ikke noe tull på å prøve seg. Bortsett fra Chicko da. Men når de to er sammen slapper Roxie helt av, for Chicko gutten passer på henne!!


Mange flotte bilder du har tatt! De oser av gohet!! Ser på lang vei at dere koser dere i hverandres selskap!!

Ha en fin uke!!

Ragnhild B. sa...

Dette var interessant å lese, Gry, og ikke minst samtalem mellom deg og Berit om stress og basketak, og Hilde. Hennes blogg må jeg følge! Det er hele tiden så mye å lære!

Elin sa...

Hei:-)...Nå er jeg mere "bloggtrygg":-)
Det må ha vært intenst med den stirrestunden ja!
Bella var jo riktig flink! hund er hund uansett størrelse det er sikkert:-)