tirsdag 10. august 2010

Kort om oss:o)

Her er det intet nytt under solen. Er skikkelig datalei – det har jeg jo vært før også, men nå skrur jeg den nesten ikke på en gang. Lysten til å sitte foran pc’n kommer vel kanskje med antall mørketimer og kuldegrader?

Litt har vi da gjort. Nok en gang har jeg fått besøke Kennel Fjelldronningen! Honeys valper har jo vokst så utrolig siden sist jeg var der, og de var jo så utrolig herlige små bamser!!! Bare se:o)

DSC_0019

CSC_0049

DSC_0029

DSC_0004

Jeg vet ikke hvem som koser seg mest på det nederste bildet;o)

Valping er litt som lamming har jeg funnet ut. Sissel har jo øst av kunnskapen sin, og jeg prøver å få det med meg etter beste evne. Noen ting kjenner jeg imidlertid igjen. Man er i konstant beredskap. Det er ingenting som kan planlegges noe særlig, for det er noen små som (muligens) trenger litt assistanse. Da jeg var der, var det en av valpene som hadde litt vondt i magen. Det innebar nattevåk for Sissel (mens jeg sov som en stein). Jeg er innmari heldig som får så mye eksperthjelp av en jeg ikke er redd for å spørre! Tusen takk for meg Sissel, jeg kommer snart igjen;o)

Ellers har jo “barnebarnet” vårt, lille Falk, vokst og grodd. Han er en stor og blid gutt, med mye fart i seg (kan man trygt si;o)

DSC_0035a

DSC_0071a

Jeg bøyer meg i støvet for dem som blir foreldre i “middelalderen”. Jeg har ikke energi til det tror jeg – men jeg synes han er skikkelig kul, også er han alltid bli’!

Milli viser enda ingen tegn på løpetid, og jeg lurer veldig på når jeg får noe ferie i år. Har enda ikke tatt ut en fridag, så jeg kjenner at det kunne vært greit i allefall å vite litt mer, men det får jeg ikke, så jeg får bare gå her og vente med meg. Akkurat nå virker det veldig fjernt, men jeg tar vel helt av når jeg aner at det er noe på gang. Nå passer vi forresten Bella i nesten to uker, og det går aldeles strålende!! Bella har adoptert meg som sin og vil slett ikke dele meg med Milli, men det må hun jo, har funnet ut at jeg må sette noen grenser her og der. Hun er jo så elskelig og glad og liten og hendig, så det blir mye “på fanget” sitting. Hun oppfører seg perfekt på jobben og her hjemme. Mens Milli søker etter ballen sin på jordet, ja da søker matglade Bella etter go’biter.

Nå begynner den litt triste tiden med å plukke de første lamma til slakt. Siden vi jobber i ukedagene får vi ta de kommende helgene til hjelp med veiing, sortering og transport hjem hit for de utvalgte.

Hytta vi pleier å være på i Valdres skal selges, og vi har bestemt oss for å prøve å overta den. Litt avhengig av pris, men vi er ganske optimistiske mht. at vi skal få det til. Det er langt å reise, og vi har ikke mye fritid, men vi har gode minner derfra og fritid må jo vi også få mer av en eller annen gang. Når vi ikke holder på med dyra, så prøver vi å være der, litt spennende blir det jo å gjøre den litt til “min” også (det har vært Olas families hytte i 40 år). Ikke de helt store forandringene på gang, men det er gøy å komme opp dit å tenke ørlite grann nytt. Ola har lovet meg  å gjerde inn deler av tomta, sånn for hundenes skyld. Akkurat det gleder jeg meg veldig til!!!

Bare for å klage litt så har jeg fått betennelse under begge føttene. Det er dødsvondt om morgenen eller når jeg har sittet stille, ellers går det “greit”. Skal ikke gjøre denne klagesangen verre, men det er ingen humørpille akkurat. Nok om det egentlig.

Dette var litt (om ikke så kort allikevel) om oss for denne gang. Ha det fint til vi hør’s igjen!

12 kommentarer:

Anne-Liss sa...

Så herlige valper, så heldig du er som får bli kjent med et helt kull av slike små deilige nøster, sukk.

Vi blir vel datalei både den ene og den andre noen ganger. Merker selv at det går litt opp og ned. Bare du ikke forsvinner helt så, det får du ikke lov til.

Lille Falk har jammen meg vokst, herlig med småunger.


Får krysse fingra for at dere får kjøpt hytte. Trist dersom den går ut av familien.

Uff, det må være vemodigt å måtte velge ut lam til slakting. Du får kose ekstra mye med Bella og Milli nåog stell pent med bena dine da !!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Nydelige valper!!
Så stor Falk er blitt!! Nydelige er de små krabatene!!
Mesunner deg ikke jobben og plukke ut lam til slakting.

Dumt det med beina dine da. Har du prøvd å ta et grønnsåpe bad av beina om kvelden og så smøre føttane med urudis gele eller noe som heter fastum gel. Du får kjeøpt det reseptfritt. Funker bra slitene føtter/betente føtter

Ha en flott kveld!!

Tove sa...

Knallfine bilder. Vet ikke hvem som er vakrest jeg, av valpene eller bamsene? Skikkelig godklumper :-)

God bedring, høres ikke godt ut.

Nøve sa...

Å Gry, tenk at den lille Falck satt på bestefars fang - på mitt kjøkken - og jeg var ikke hjemme!! Syns han ligner litt på Ola,jeg.

Håper så inderlig dere kjøper hytta, slik at vi forhåpentligvis kan treffes litt oftere. Ja, det blir spennende å se om du får ferie i år! Det kan da sannelig virke som om du trenger det nå - betennelse under begge føttene,da gitt!!! Kanskje den godeste Gry må ta seg en tur til (dyr)legen...!

Nina og Charlie sa...

Det skjer jo litt hos deg også! Selv om vi er skikkelig datalei så er det godt å få høre fra deg. Jeg må liksom følge litt med selv om jeg ikke skrive i bøtter og spann.

Falk er jo blitt STOR!!!! Nå blir det bare moro framover. Bare beina dine blir bra så kan du springe med han. Hvordan klarer du å gå med Bella og Milli??? Trenger du hjelp???? Jeg er ikke så langt unna. :o)

Skal bli moro å høre hvordan det går med hytta og Ola som er så snill å setter opp gjerde. Da kan du virkelig kose deg på hytta. Milli og flere kan bare springe fritt. Det høres ut som drømmen.

Tipper det ikke er lenge til så er du på Fjelldronningen igjen. Det kommer flere valper der og vi venter da alle på løpetiden til Milli. Det var forresten dårlig med nyheter om henne. Har hun det bra ellers???? Ingen flere slankekurer på Milli, holder hun seg i vekt????

Marianne sa...

For en herlig gutt Falk er blitt da..En skikkelig skøyer!!

Her var det jo mye jo, lam som skal til slakting, løpetid som lar vente på seg, og pass av andre hunder..Du er jammen med en travel dame Gry!! Jammen godt du har tid til å besøke sissel å alle valpene..det er vel som balsam for slitne dyre elskere!

Dixie sa...

Veldig kjekt med et innlegg fra dere igjen! :D Det har ikke blitt så mye blogging fra meg heller i det siste, bare et lite innlegg innimellom! :)

Så utrooolig søte valpene har blitt! :D Det må være kjekt å kunne besøke Fjelldronningen sånn litt av og til, og i hvert fall når du kan få så mange gode tips og råd fra dem som du kan bruke til Millis valper! :D

Så koselig det høres ut med besøk av Bella! Håper dere får kjøpt hytta! :D Og god bedring med beina!

snorredimma sa...

Det er lov å være data-lei - vi alle har vel vært der!

Må si det før jeg glømmer det: Det første bildet av barnebarnet er nyydelig! Falk heter han jo....:o)

Håper det går i orden med hyttekjøpet - har jo forstått at den betyr mye for deg og Ola.

Ellers misunner jeg deg ikke jobben du har nå med lamma....vil ikke gå nærmere inn på det. Men du Gry: Har du Camilla-sauen fortsatt?

Gry og Millis blogg sa...

Gry Viola: Kanskje jeg skal forsøke din "oppskrift":o) Tusen takk for tipset!

Nøve: Ja, lille Falk satt på ditt kjøkken på bestefars fang og spiste kalvegrøten sin (favoritten om dagen;o). Jeg tror vi kjøper hytta, det var takstmann der i går, så vi vet litt mer når han har regnet ferdig:o) I morgen skal jeg til ultralyd med føttene mine, så får vi ta det derfra. Godt er det definitivt ikke! I tillegg driver det ene kneet og låser seg, så jeg ser ut som en klovn når jeg forsøker å stå opp om morgenen;o)))

Nina: SØØØØTESTE!!!! Det går helt greit å gå tur, det er verst når jeg har vært i ro (det ser urkomisk ut skal jeg være ærlig;o) Milli har det kjempebra. Litt lei av at lille Bella stjeler all oppmerksomheten, men ikke trist, bare lei tror jeg. Hun holder vekten fint, og høstkåpen er på vei på igjen:o)

Camilla: Camilla-sauen lever i beste velgående! Hun er mest trolig drektig, men juret hennes vokser ingenting, bortsett fra det lille som skjedde helt i begynnelsen av lamminga, så det er ikke nært forestående vil jeg tro. Litt dumt det at hun (og to andre) mest trolig får lam når de andre skal bedekkes....

Anonym sa...

Falk var jo bare skjønn!!:-)
Lykke til med fremtidig valpekull,du forbereder deg godt.
betennelse under beina hørtes ikke godt ut nei!..god og rask bedring ønsker jeg deg Gry:-)

Nina og Bonnie sa...

Så bra det går fint å gå med Bella og Milli. Det høres jo ikke godt ut uansett. Håper det går fort over. :)

Milli trenger sikkert ferie etter dagene med Bella. Hun er jo tålmodig da, lille Milli-mor. :)))

Ville sa...

Håper dere kjøper hytta:o))) det er liksom sånn det skal være, dere kjører fra Tjøme til Valdres og innom Nøve og Nalle:o)))
Likte så godt at du sa: gjerde til hundene...lurer på hvor mange hunder dere kommer til å ha tilslutt..blir det mer enn to montro???

Det første bilde av Falke-lure var et skikkelig blinkskudd:o))) så utrolig søt han er, de vokser jo sååå fort.

Det må jo bare være en drøm å være hos Sissel og valpene, så nydelige dem er:o)

Hørtes slettes ikke godt ut, med betennelse under føttene! Enda godt at det går over når du beveger deg, tenk om du ikke kunne gått opp til jorde, det hadde vært fælt det!
Håper smertene går over!!!

Ps. Når du nå nevner det så husker jeg at du fortalte om væren som lurte seg til å bedekke søyene, har de fremdeles ikke lamma.

Ha en forstatt fin uke Gry, og en nuss på nesa til Milli-klatremus:o)))