mandag 16. august 2010

Velkommen til fjells;o)

Bare en liten tur altså:o)

Var på fjellet i helgen, på hytta vi muligens (eller mest sannsynlig) skal overta. Har forsøkt å lage en liten kollasj….

kollasj hytta

Hvis man står ved hovedhytta med ansiktet nedover ser man utedoen og et soverom til venstre, like nedenfor ser man et stabbur med nok et soverom også er det “Gamlestua” med noen møbler og litt ting som bare lagres der.

På torsdag kveld kom vi opp etter 4 timers biltur. Det ER langt, men det er liksom verdt det også. Det ble litt ballkasting med Milli også var Bella på (nok et) nytt sted, så hun hadde mer enn nok med å henge i hæla på meg. Hele fredag striregnet det. Både hundene og jeg var dorske og gjorde INGENTING! Bella liker ikke regnvær, og måtte bæres ut for å gå på do….. Milli gjør ikke noe særlig av noe slags vær, og kunne nok tenkt seg noe annet enn en kjededag, men sånn ble det ikke.

Lørdag derimot (stor dag – bursdag;o). Jeg og jentene gikk tur oppover og innover fjellet i strålende sol… Noen har en sterk dragning mot havet – jeg er glad i skog og fjell….

DSC_0001

Fjellgeitene på Svenskeknippa (1315 moh).

Turen gikk fra Nøsen, 900 moh. til Svenskeknippa. Lille Bella gikk på sine egne, svært så korte ben hele turen. Vi klatret 400 meter, så jeg må si jeg er imponert over den lille, tøffe jenta!

DSC_0002

Den minste (og tapreste) fjellgeita!

DSC_0005

Utsikt mot Vaset – der hvor hytta ligger. Den ligger i kanten av skogen inn mot det bare området der det er bygget vei.

Vi var ute og gikk i 3 timer. En deilig tur. Nøves Bjørn kom opp, så Ola og han var og fisket, mens jentene og jeg altså gikk en flott tur. Beina holder til turbruk, men blir ikke så gode å gå rundt på dagen derpå….

Ola er veldig flink på bursdagen min hvert år. Jeg ELSKER pakker, og nå hadde han (eller “muligens” Stine) shoppet i bøtter og spann, og jeg fikk pakker nesten hele dagen. Kjempegøy!!! Kvelden ble tilbragt i sofaen med pizza og rødvin. Kjempedeilig!!!! Tusen, tusen takk til alle som sendte hilsener på telefon, Ninas blogg:o))))))) eller FB. Jeg setter veldig, veldig pris på det:o)))

På søndag var det bare å sette kursen hjemover. Ikke gøy, når jeg har SÅ INNMARI lyst på ferie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ikke rart man ikke har lyst til å reise fra dette vel???!!!

DSC_0004

Så, det var litt om helgen vår. Håper alle dere får en flott uke!!!!

Sånn helt til slutt har jeg forresten lyst til igjen å gratulere Nøve og Nalle og Berit og Kango med godkjent ettersøkshund!! Jeg er så utrolig stolt av dere at jeg svulmer helt over av gode følelser her! Så altså, GRATULERER (nok en gang:o)))))

21 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Jeg skjønner du vil overta den hytta. Det var jo bare så vakkert der. :) Og gjestehytte!!!! Kan bli mange der etterhvert.

Jeg er også imponert over lille Bella. Det var litt av en tur dere hadde. Og med de stakkars beina dine. Du kan jo ikke ha hatt det noe godt etterpå???

Fikk jo ikke høre om noe som var i de pakkene. Noe spennende du vil dere med oss?????

Nina og Bonnie sa...

PS. Bloggen min er også oppdatert, vil ikke legge det inn på FB for det er ikke for hele verden. ;)))

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Det kan være mange der, for jeg tror det er 8 mer eller mindre komfortable sengeplasser (men da er det supertrangt inne i hytta da:o)

Nå har jeg vært hos legen og fått beskjed om hva det er, så får jeg vel gjort noe med det etterhvert... Sliter litt nå kan man si, også så sur som jeg blir...:o(

Fikk div. gensere (i min yndlingsfarge - gjett hvilken + en blå;o), bok, krus, noe baderomsgreier. Veldig fornøyd!!!

Inn å lese!!!!

Dixie sa...

For en koselig hytte! Også så fint det var rundt den! :D Jeg skjønner også veldig godt at dere har lyst til å overta det stedet! :D

Høres ut som dere hadde en koselig helg, selv om det var en del regn den ene dagen! Håper det går fint med beina dine! :)

Siss sa...

Alle har vi et drømmested. Dette må være ditt:-)
Utrolig vakker natur,får en følelse gjennom bildene at man faktisk bare kan gå og gå.
Nå må du og Ola snart gjøre alvor av å ta dere en uke ferie:-)

Berit sa...

Takk så mye for gratulasjoner - jo, jeg har visst gått og smilt i hele dag, Kango har slappa av og hvilt ut...Så trivelig hytte dere skal overta. Er veldig enig med deg, fjellet er tingen!!!

Nøve sa...

Løp og kjøp, Gry - bloggerne kommer :o)))
Det er ett kjempekoselig sted! Avstand er ingen hindring, og vegen fram til hytta kan du vel nå ;o)

Hva er det med disse beina dine,da? Dette liker jeg ikke :/ Du må ta deg en ferie snart - løpetid eller ei (..hva med den første uka i september??)

Tusen takk for gratulasjonene, gått og smilt i hele dag jeg også. Og det var på Tjøme det hele starta :o)

Marianne sa...

For en koselig hytte da Gry!! Her kommer dere til å stor kose dere!! Dere får bare ta med alle sauene og hønene opp å bo der om somrene!!

Koseligt både med regnvær og sol på hyttetur og du har visst utnyttet begge deler ! Nydelig natur rundt hytta!

Ville sa...

For ei hytte og ikke minst for et sted!!! Dere har et koselig tun hjemme...og jommen er det ikke et koselig tun på hytta også...for dere kjøper den vel?!!
Blir den deres så har vi et sted flere av oss rundt vidda, moro å se hvordan det utvikler seg:o)))

Fjellet er vakkert! og det var nydelig utsikt fra Svenskeknippa. Flott bilde av de 2 fjellgeitene:o)
Kanskje en vakker dag står vi der en gjeng å skuer???

Fikk du en oransje genser blandt alle gavene???
De setter nok umåte pris på deg Ola og Stina, som sørget for at du hadde pakker hele dagen til ende:o)))

Jeg lurer også på hva det er med beina dine Gry, mine er heller ikke så gode, men de kommer seg etterhvert når jeg får beveget meg, er ikke så bra for meg å sitte for mye med Pcen må liksom være i bevegelse.

Ellers håper jeg at du snart kan få deg en velfortjent ferie. Ei uke synes jeg sjefen din kun gitt deg. Tenk du har vært på jobb i hele sommer, til stor nytte når andre er på ferie, jeg synes du fortjener en takk for det med ei uke ekstra ferie!!!

Anne-Liss sa...

For et fantastisk sted, forstår godt at dere trives og vil overta. Så høres det ut som dere trives der alle sammen, Bella med.
Så koselig å feire bursdag på hytta med god vin og pizza.

Gry og Millis blogg sa...

Nøve og Berit: Jeg har fått leddbetennelse i begge føttene. Vondt og irriterende! Får ta en stille uke når vi har plukket til slakt og levert Bella tilbake:o)

Berit: Ja, jeg tror vi overtar:o) Det var en takstmann der når Ola og Stine var der, og vi går nå spent og venter på resultatet av det besøket (kan visst ta litt tid...).

Tenk om vi kunne stått på Svenskeknippa hele gjengen, med alle lappene:o) Det hadde vært noe det;o) Det som er fint med Vaset er at du er liksom "midt i det". Ikke lagt til Vestlandet og ikke langt over Valdresflya og nordover heller. I hvertfall myyyyye kortere enn fra Tjøme.

Jeg fikk hele to oransje gensere Berit;o)))

Ville sa...

Blir lettere å besøke dere der ja:o) iallefall med bilen:o)
Så vakkert det bilde hadde vært med masse lapper på den nippa!!!

Vi er liksom litt like på forskjellige vis du og jeg, oransje er en god farge synes jeg også:o)
Ledd betennelse?? har du skikkelige sko med gode såler og støtte når du går å sjekker sauene?

Gry og Millis blogg sa...

Jeg vet det Berit:o)

Jeg går i gummistøvler, og i et eplekjekt øyeblikk tidlig i vår tok jeg ut innleggssålene jeg har pga. skjeve ankler fordi jeg trodde jeg ikke trengte dem lenger..... (hvor dum går det an å bli???;o)

Ville sa...

obsann, ble en litt vond lærepenge for deg det da Gry! Anklene dine blir liksom ikke rette over natta;o)))

Gry og Millis blogg sa...

He-he Berit;o) Som sagt, var i det eplekjekke hjørnet.....

snorredimma sa...

Gry: Dette stedet er jo nydelig og så sååå koselig! Dette må dere bare overta!!

Å, jeg føler med deg når det gjelder beina dine...noe så plagsomt, irriterende og hemmende!! Du som elsker å være ute i naturen med Milli, sauene og oss :-))Håper du har fått en super-kur nå så beina dine blir bra igjen....til første uka i september....

Jeg elsker orange ;o) og korall...

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Ble skikkelig imponert over Ola jeg nå, det er pokker ikke dårlig av en mann og kjøpe mange pakker til kona! Kan levende forestille meg hvor glad du ble. Ser ut som en veldig trivelig hytte, jeg trodde faktisk dere hadde en hytte der jeg. Knuseklem fra lille meg :)

elin sa...

For en flott natur! og koselige hytter!..Vi er alle så priviligerte når vi bor i Norge.Vakker og variert natur:-)
Virkelig flotte fotos,moro å se dem Gry:-)..
Bella og Milli stortives nok der.
Og så ønsker vi deg superrask bedring!!

Irén sa...

Du verden for en flott tur, natur og kjempekoselig hytte da :-) Skjønner godt at dere vurderer å slå til på den ja!

Men du må ta deg tid til å hvile trøtte bein må du skjønne :-)

Riktig god helg!

Lappelykke sa...

Det så virkelig ut som et "balsam for sjelen sted" - slike steder skal man omfavne og holde på! Absolutt og hemningsløst vakkert - strålende flott.

Håper det er bedre med bena, det er ikke godt å ha vondt noe sted, men beina er man så avhengig av at det ikke er noe man kan "ignorere bort".

Ha en fin helg og takk for hyggelig kommentar på bloggen vår:)

Klem fra oss

Ragnhild B. sa...

Nå håper jeg den koselige hytta blir deres! Fjellheimen er et godt sted å være - det er meditasjon å vandre med vidt og åpent terreng. Og så koselig kvelder og morgener som det er på hytta! Jeg elsker vår hytte i Valdres, i alle fall! God bedring med føttene! Pass på å bruke gode sko! Og akkurat som deg går jeg og venter på løpetid nå;o)