mandag 15. november 2010

Fremtidig oppdrett, Millis øyne og Kongsbergutstillinga

Etter at jeg har fått vite om Millis øyne, har jeg bestemt meg for å legge oppdrettsplanene mine skikkelig på hylla. Jeg ser at det for min del er vanskelig å kombinere med jobben. Litt trist, men samtidig kjenner jeg at skuldrene senker seg, og at jeg kan drømme om det, bare at det ligger ganske så langt frem i tid sånn som jeg ser det nå. Det betydde egentlig at jeg fikk grådig mye ferie på tampen av året, og desember blir en fin måned;o) Jeg kan planlegge andre ting litt frem i tid, og det er deilig kjenner jeg.

Har snakket med veterinær/øyelyser i dag. Han er innmari hyggelig og vi vet mer om ett år. Milli kan ikke ta skade av å vente så lenge, men har ikke forandringene utviklet seg, kan han kjenne henne “fri” da. Mange hunder lever godt med den mulige formen for katarakt han mistenker, og han har laget en midlertidig “diagnose”. Dersom det skulle være forverring, så kan det opereres (og jeg selger både gård og grunn og gubbe for å ordne det;o) Jeg har stresset ned, planlegger så vidt Millis storesøsterrolle, og koser meg i grunnen veldig med det;o)

For første gang på lenge har vi jo vært på utstillingSmilefjes “Mor” og “far” og barna. Veldig, veldig koselig!!! Det er så utrolig hyggelig rund FL –ringen, så vidt jeg kan bedømme så ønsker alle hverandre vel og det klappes og smiles og klemmes. Herlig!!!

Jeg tror ikke Milli likte dommeren så godt, jeg tror hun syntes han var litt “brå”. Men hun står nå der da, og lar ting bare skje. Han klappet og strøk og klemte (hardt!!). Millis resultat ble 1. kval., 1 konk. Vi var strålende fornøyde. Det eneste han hadde å utsette på henne var at hun har for liten skalleSmilefjes. Sjelden har jeg opplevd en mer berettiget negativ kommentar, for vi har bemerket Millis bittelille, svært så søte skalle siden hun kom til oss. Den ER virkelig liten! Kritikken lød: “Meget god type, balance, god hode, noe mer utvikling i skallen, meget god hals, velproporsjonert, god haleføring, meget god benstamme, godt vinklet frem og bak, god pelskvalitet, meget gode bevegelser. God stab.”. Dette var vel superbra vel???!!!

Som heiagjeng kom Nøve, Monica og Wilma. Innmari koselig å hilse på de to sistnevnte, som jeg har hørt så mye fint om, og selvfølgelig utrolig godt å se Nøve igjen!!! Hallingen “vår”Smilefjes!!! Nalle satt i bilen, og etter utstillinga hadde sjefen over alle snuseturer jammen klart å ordne en i Kongsberg også! Herlig Nøve!!!!! Så der trasket vi så fint av gårde. Nalle og Nøve, Wilma og Monica, Charlie og Nina, Lexie med eiere og Stine, Stian og Frost og Milli og meg. Jeg synes nesten at dette toppet utstillinga for vår del. Milli ble jo helt spinnvill av å se kjæresten sin igjen, men jammen synes hun ikke Frost var en skikkelig go’bit også. Han ville jo leke, og det er viktig! Wilma kom hun godt overens med fra 1. sekund, Lexie ville hun nok gjerne bli litt mere kjent med før leken tok overhånd tror jeg. Milli og Charlie er jo bestiser, så det var jo alt selvfølgelig helt i orden.

Men go’este Nøve hadde med noe til meg. Jeg ble så rørt! Se hva hun har kardet, spunnet og heklet og tovet til meg:

DSC_0004

Et fantastisk flott sjal og tovede ullsåler. OG HALVPARTEN AV ULLA ER FRA MILLI OG RESTEN FRA GLENNE-SAUER. Dette er jo så personlig og så unikt at jeg er helt stum. Tusen, tusen takk Nøve. Jeg mangler liksom ord som dekker hvor stor pris jeg satt på dette!!

Inn i sjalet har hun heklet litt av Nalle-mann også. Han MÅ jo være med, selveste Kongen av Hallingdalen og Millis forlovede….

DSC_0003

Se!!!! Nå får Nalle alltid være med oss Tjømlingene på tur. Noe så koselig!! Han passer nok helt sikkert på oss jentene i høstmørket!

Ha en flott uke, alle dere som leser detteSmilefjes

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en fin present måste jag få säga!!!
Növe visste vad du behövde for att hålla dig god och varm i kylan..
Också med dina favoritdjur "inbakta"... :-)
Kram och grattis med finfint resultat på världens vackraste Milli.

Anne-Liss sa...

Milli vil helt sikker trives i storesøster-rollen dersom det blir aktuelt. Når ting ikke går som planlagt så er det sikker lurt å legge videre planer litt på is. Ikke gjøre noe forhastet og bare la ting roe seg.
Det er fantastisk flott at DU føler deg bedre :-) det er så godt å høre og jeg er glad på dine vegne.

Ja så har du vært på en vellykket tur med mor. Det var forresten kjempebra kritikk Milli fikk. At hun er litt liten i skallen er jo det som gjør henne så søt.
Nøve er så snill, tenk at hun allerede hadde ferdig sjal og varme såler til deg. Det viser hun setter stor pris på deg, og det sier jo litt om deg også. Hun må virkelig ha stått på for å bli ferdig.
Tenk å kunne kle seg med ekte Milli-pels iblanda Glenne-sau og med en liten duft av Nalle, fantastisk !!
Ha en flott uke !!

Hanne sa...

For en fantastisk gave å få!!! Skjønner godt at du mangler ord. Nøve er jo bare en engel - rett og slett!!

Godt å ha tatt en avgjørelse (om enn en foreløpig sådan) ang. fremtidig oppdrett. Da er det ferdig-grublet, liksom. Så får dere ta ting som de kommer og kose dere på veien.

Gratulerer med flott kritikk og resultat på utstillingen! Jeg hadde ikke fått med meg at dere skulle stille, jeg. Trodde dere bare skulle heie...

Jeg er glad for at du føler deg bedre, Gry!! Dette går veien skal du se!!

Ville sa...

Det føles så godt å lese innlegget ditt Gry!!! Virker for meg som alle små og store brikker har nå falt på plass for deg, at du igjen klarer å se fremover og planlegge hva og hvordan:o))) Det kan vel ikke annet enn å føles som en bør på flere kilo bli tatt av skuldrene dine.
Godt jobba Gry:o)))

Min klister hjerne...glemte jo nesten å nevne gaven fra Nøve, jeg er kjempeimponert, allerede 2 ferdige produkter. Et deilig sjal med både Milli og Nalle og de så veldig gode ut de sålene, varmer fotene dine i vinter og sjalet kommer nok godt med på turene i med Milli i vinter:o)))

Får nesten gledes tårer i øynene når jeg leser om Milli:o))) Dette går bra Gry... Milli er sann og hun er god;o))))med verdens yndigste vakreste lille lapphund hode. Dommeren sa det også:o)

Du får ikke lov å selge gård, grunn og gubbe;o) Heller at vi blogg-gale hundedamer tar en skikkelig innsamlingsakjon alla amrikanske damers kakesalg/utloddning.
Vi kommer fra fjern og nær med hver vår kake, innvaderer Glenne
og har tidenes kakesalg:o))) Super vel-organisert;o)))

Når du planlegger så vet du at du er velkommen en tur her vestover også:o)))

Ha en super uke Gry, med velfortjent senka skuldre og husk "Milli ER sann og hun ER god":o)
En stor klem fra meg og Ville:o)))

Ville sa...

Litt rot i oppsettet ser jeg, siste avsnittet som jeg nesten glemte ligger som 2. avsnitt:o)

Lappelykke sa...

Jeg syns det hørtes ut som en god fremtidsplan du har laget nå. Og så godt at du kan senke skuldrene og bruke desember til kos og glede.

Turen etter utstillingen var klart dagens højdare, Frost storkoste seg med Milli. Tror han så etter alle lekekameratene sine i går morges på turen vår:)

Vi håper på en gjentagelse på et hjørne, det var så hyggelig å se dere!

Nøve sa...

Milli hjerteknuser har verdens søteste lille lapphundhode, det er ikke til å komme ifra :o)
Det var så godt å se dere igjen. Alt skal ordne seg. Og jeg stiller meg helhjerta opp bak Berits forslag, om det skulle stå på finansene ;o)
ps.Jeg kan dessuten ikke unnvære Glenne-ulla nå, og skal med glede lage alt du ønsker deg :o)

Ville sa...

Nøve; gjelder det meg og??? kan jeg også ønske meg hva jeg vil;o)))

Nøve; du er velkommen hitover du også, tenk om dere begge landa en dag på Sola:o)))

Nina og Bonnie sa...

Nå slapper du godt av i kosestolen på Glenne å drømmer om ei lita vakker lappetispe. Alt som har skjedd hos deg på kort tid gjør at du slapper av nå. Endelig!!!!! Dette er jo ikke noe stress og åra går så fort. Tenk, til våren blir Milli 3 år. Så fort går det. Og om et år, ja da kan hende Milli er FRI. Hvis ikke.... jeg baker så gjerne. Synes Berit har et kjempegodt forslag der. Glenne må vi ha. Vi er mange som er blitt veldig glad i den plassen Og Ola også. Han er IKKE til salgs!!!!!

Charlie er like glad i bestisen sin uansett! :o)

Nøve er det bare en av. Det ser vi jo her, igjen. Snillheten selv. Dette ble rørende for meg også.

Gry og Millis blogg sa...

Takk for alle koselige kommentarer og gode tanker:o) Ting faller på plass, jeg synes (som Hanne veldig treffende beskriver det) at det er godt å være "ferdig grublet":o)

Berit: Du tolker det helt riktig! Ting begynner å falle på plass. Men det kommer jo ikke til å komme en kake her til gårds uten at jeg hiver innpå:o) Vi får satse på forsikringen i verste fall. Yvonne skulle snakke med en øyenspesialist i Sverige, og prognoser for denne typen katarakt og om prognosene for (i verste fall) operasjon.

Jeg er i godt humør, og jeg er så takknemlig for at jeg blir bedre dag for dag. Jeg har en mistanke om at jeg er VELDIG heldig. Ikke en bivirkning, bare bedring. DET ER SÅ DEILIG. Og i dag har Nøvesjalet vært og lufta seg. Det er SÅ godt og varmt kan dere tro:o)))

Ville sa...

Hmmm Gry...redd for å legge på deg? Minnes en lettere oppgitt Gry for en lang tid tilbake i blogglandia om kakebaking og spising. Husker jeg rett så var det Nina som ikke fikk lov å ha med kake:o)))

Du måtte jo ha vunnet en kake før du kunne spist et eneste lite stykke;o)))

Forsikringen dekker vel dette, hun er jo øyelyst tidligere helt uten anmerkningen.
Godt at du har så mange kontakter som vet råd Gry, blir interessant å høre hva øyenspesialisten sier om denne formen for katarakt:o)))

Anonym sa...

Hej Gry och Milli !! Vi läser din blogg med stor glädje.Njuter av:-) alla fina bilder.Många hundpussar från mamma Äzzi och syster Opal och hälsningar matte Solveig.

Gry og Millis blogg sa...

Solveig: SÅ UTROLIG KOSELIG!!!! Vil du gi Äzzi og Opal en skikkelig nuss på nesa fra både Milli og meg???

Solveig Larsson sa...

Hej Gry och Milli !! Trevligt att höra av er. Opal och Äzzi har fått extra många "nuss på nesa" idag. Jag har varit ledig så vi gick till skogs på förmiddagen i 2 timmar. På väg hem igen började det snöa.I eftermiddag har de rullat många varv ute i snön HÄRLIGT ;-))) men Äzzi har fällt nu så ser ut som en finsk nakenhund!!! Många hälsningar Solveig Opal och Äzzi .