fredag 3. desember 2010

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr–en liten rapport fra fjellet

Vi er på Vaset. Vakkert, vakkert vær, men du og du så kaldt. Vi har ikke vind, men det ligger på rundt 21 – 22 minusgrader.

DSC_0001

Man kan nesten SE kulda.

DSC_0004

Snøen blir nesten som små “istagger”

DSC_0002

…ingen vet hvor haren hopper (men jeg håper den finner litt varme et sted!)

Jeg har dårlig samvittighet, for jeg er ikke flink nok med Milli. Vi var ute en tur i går, maks 40 minutter, og etterpå trente vi på Anne-Liss’ “finne ting” øvelse. Det gikk veldig bra, og det tror jeg er pga. runderingskursene til Hilde. Hun kommer ikke og avleverer det hos meg, men slipper det rett foran meg så jeg kan gjemme det igjen…. (vi får øve “litt”, men vi har det ganske gøy mens det står påSmilefjes. Men hun burde aktiviseres mer. Når jeg har fri hjemme, så skjer det i allefall litt mer (da kan hun være litt gårdshund liksom), men jeg må gi litt tapt akkurat nå kjenner jeg. I DAG skulle det gås tur, kulde fikk bare være kulde. Ble litt betenkt da jeg kjørte forbi butikken rett nedenfor hytta og jeg så at det var 26 minus, men fikk i allefall kjøpt meg et par nye vinterstøvler….

Milli blir tre år i mars. Milli ELSKER å leke!!!! Det kan være godbiter i fleng, men hun vil ikke ha dem så lenge det kan lekes. Vi kjørte opp på fjellet her, tok med ballen og satt i gang. Hun blir jo så glad!

DSC_0008

Milli ler faktisk på dette bildet. Dette er pur lykke!

DSC_0012

Enda mere godt humør fra gla’jentaSmilefjes

DSC_0018

Der har hun ballen sin i siktet.

Etter at Marianne for et par år siden hadde fotokonkurranse med “I farta” som tema, stagnerte jeg helt. Det beste jeg vet er når det er nok lys til at jeg greier å ta “I farta” bilder. Jeg tror Milli setter pris på det, for det innebærer myyyyye lek og løping. Måtte det vare tenker jeg mht. Millis lekelyst. Det er så moro!

Jeg holdt vel i 50 minutter der oppe på fjellet, da hjalp ikke de nye støvlene lenger heller, og  jeg fikk bevegelser som minnet mer og mer om en marionettedokke.

DSC_0019

Disse sporene var egentlig vanlige spor, trykket ned i snøen. Jeg aner ikke hva jeg har gjort for å få dem til å komme opp av snøen (Marianne – hjelp!!!), men det ble ganske kult synes jeg.

Det er meldt snø på søndag, så jeg kjører hjem i morgen. Er elendig til å kjøre på vinterføre, best å skyndte seg hjem;o) Denne ferieuka har vært superduper så langt. Måtte den neste bli like bra!!!

DSC_0023

Milli syntes det var greit å komme inn i go’stolen litt!

DSC_0022

….også ønsker vi alle våre bloggevenner riktig god helg!!

DSC_0009

18 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere i kulda!! Jeg hører Milli ler ok koser seg på fjellet!! Får si det at er er det bare -16 i dag. Meldt sammme været imorra!! Kos dere videre på hytta!!

Marianne sa...

Så mange vakre bilder Gry! Og i farta bildene dine er jo helt perfekte1! Kan ikke bli bedre en det vel!!

Å Milli med snø på nesa..Herremin for en herlig hund!! Er det rart jeg har lyst til å prøve å få valper med denne lyse vakre fargen??

Harespor bilde var jo fantastisk Gry! Har ingen annen god forklaring en at du må være en super god fotograf!! Et lite kunstverk!

Gry og Millis blogg sa...

Marianne: Tusen takk:o) Men hva skjedde egentlig på det bildet med de sporene som på bildet tyter opp av snøen, de var helt vanlige (altså ned i snøen....). Mystisk. Jeg tenkte kanskje at kameraet plundra litt med kontrastene all den tid det er så innmari hvitt liksom? Jeg er IKKE en superfotograf vet du, det kunstverket er litt overnaturlig, så jeg trenger en vitenskapelig forklaring fra selveste fotoguruen (altså deg:o)))

Inger`s blogg sa...

Vakkert!!! Kjempefine gode bilder!

Du var da flink å klarte å være ute i kulda, så lenge.
Herlige, lykkelige, smilende vakkre Milli, så fint hun er leken,da.

Her i kveld har vi minus 18, men vi bor jo ogå i innlandet.

Kos dere videre og god helg!

Irén T. A. Færevaag sa...

Gry - du er rett og slett en fotograf! Fantastisk flotte bilder av vakker hund og nydelig snølandskap! Jeg gir meg ende over. Dere må ha hatt det supert - til tross for alle de blå... :-)

Milli-mor er så inderlig vakker!

GOD HELG, fra Balder og meg :-)

Nina og Bonnie sa...

Så flotte bilder av vakre Milli-mor!!! Du har det i fingrene du....du vet jo ikke en gang hva du har gjort. Og så blir det såååå bra.

Her er det -19 grader nå og vi koser oss inne med fyr i ovnen.

Lurt av deg å kjøre hjem i morgen. Og kjør for guds skyld FORSIKTIG! :o)

Siss sa...

Hei Fjelldronningen:-)
Kalt,men for noen fine naturopplevelser. Jeg elsker å se lapphunder i farta.
Nyyyyyyyyyyyydelige naturbilder.
Kjør pent i morgen:-)

Nøve sa...

Åhhh, det hele er så nydelig!

snorredimma sa...

Det er tydelig at dere begge koser dere på hytta på Vaset - selv i bitende kulde - i et lite stykke Norge. Herlige bilder, Gry, og det bildet med sporene er veldig spesielt - et lite kunstverk!! Det må du ta vare på....

Ville sa...

Endelig!!! har jo lurt på hvorfor det har vært så lite bilder på bloggen din i det siste.
Gry; du har såvisst ikke stagnert -tann og ifarta bildene dine er alltid suverene!!!
Det er nok en modningsprossess som foregår i ditt hode vil jeg tro:o)))
Nydelige bilder av vinter-fjell, ser veldig brrrrr ut.
Milli - vakker som vanlig:o)))

Artig bilde av labbe-avtrykk som vender utover. Jeg tipper det er lyset og skyggene som lager effekten, verd å forske litt i...kanksje?:o)
Ha en forsatt fin ferie.

Ps. jeg synes du er flink med Milli, så fornøyd og harmonisk. Trenger jentene våre å aktiveres hele tiden?? Ville er lik Milli lek er en bedre belønning en godis for Ville også.
På kurset til Hallgren så mente han;på tur ca hver 200 meter, så skulle en legge inn en liten kort aktivitet med hunden, jeg har virkelig sansen for den mannen:o)))

Ble mye rart dette Gry:o) igjen kos deg:o)))

Ragnhild B. sa...

Så vakre bilder, Gry! Og Milli er så vakker i vinterlyset! Du er vel en god hundemor, vel, jeg tror ikke Milli lider noen nød!

Unknown sa...

NYDELIGE bilder! :)
Milli er superfin. Heino er betatt :D Han har forresten også fått seg blogg innpå her no, så me er endelig med i gjengen!

Nøve sa...

Heino! Ikke prøv deg på Milli - ho er forlova med Nalle, bare så du veit det ;o)

Unknown sa...

ja huff, det er ho jo! ;)

Lappelykke sa...

Du tar virkelig fantastiske bilder, du fanger den pure gleden til Milli der hun spretter rundt.

Ha en strålende søndag, håper vi ses snart!

Berit sa...

Utrolig fine bilder . Så fint å høre at du er blitt sprek igjen !

Anonym sa...

Hej Gry ! Du är en väldigt duktig fotograf ,dina vinterbilder är härliga ;-)) Hälsningar Solveig ,Opal och Äzzi.

Gry og Millis blogg sa...

Hei igjen Solveig - det er så utrolig hyggelig at du er innom her:o) Tror du, hvis du har tid, at du kan sende meg noen bilder av Äzzi og Opal? Jeg hadde blitt veldig glad (og kanskje jeg hadde fått lov av deg til å bruke dem i bloggen min?). Mailadressen min er: gryeriks@online.no