lørdag 25. desember 2010

En liten 1. juledagsrapport fra oss

Vi kom opp torsdag kveld. Vi kan ringe å skru på strømmen på hytta hjemmefra - deilig at det var 13 varmegrader inne!

Jeg gikk ned i butikken i går morges, da var det 32 kuldegrader der nede. Den ligger bare ca. 20 høydemeter fra oss, men man kan kjenne at det er langt kaldere der nede enn oppe på hytta.

DSC_0008a

Det gjelder å kle seg;o) Det eneste jeg savner nå er dunbukse og finlandshette.

Julaften var innmari koselig. Vi satt oss til bords mens Sølvguttene sang julen inn. Ribbe, pølser og medisterkaker og sjokoladepudding til dessert. Pakkeåpning til stor jubel fra Milli, som nok fikk flest pakker i årSmilefjes. Hun ble som et lite barn, og ville ha ny pakke før hun (ja, hun pakker jo opp gavene sine selv) hadde pakket ut den forrige. Alle vi tre fikk MASSE fint og nyttig!

Det blir lite turgåing i denne kulda! I går var jeg ute en time, i dag varte det vel i tre kvarter. Det er helt merkelig med den forskjellen i temperatur bare nede ved butikken og her (det tar under 10 minutter å gå dit). Der nede kjente  jeg at kulda beit sånn i ansiktet at jeg måtte gå hjem. Milli, som vanligvis går ganske rolig i bånd, er helt spinnvill. Det virker som om hun synes at den eneste måten å bevege seg på når det er så kaldt, ja det er i full speed! Egentlig en svært så fornuftig konklusjon!

DSC_0001a

“Se å få kasta den ballen da, sånn at jeg kan løpe”.

Ola har blitt stormforkjøla, så han ligger mest på sofaen og snufser og nyser stakkars (også noe så sjukt som en sjuk mann da…….Smilefjes som blunker). I dag ble han med på tur, det var koselig! Nå er det sofatjeneste med bøker og blader og tygging av rester fra julemiddagen. Det er så kos synes jeg, når vi varmer opp julematen på morgenen, også går vi og nafser og spiser hele dagen, både middag og dessert!

DSC_0012a

Maristua i vinterskrud.

DSC_0019a

Milli med isklumper på haka (og det er skikkelige klumper).

Milli er ei “Maristuajente”. Skikkelig glad hver gang vi kommer opp her (noe som kanskje helst skyldes å slippe ut av bilen etter 4 – 5 timer, men jeg liker å tro at hun koser seg her også). Nå slipper vi henne bare løs ut av døra her når hun vil ut, det er ingen folk på hyttene rundt her, og det er et lite stykke til den veien det kjører biler på. I mørket går hun ikke langt, og da har jeg på henne en rød blinker hun har fått av Bienna til jul, den er kjempelur og kjempekraftig (jeg er nesten sikker på at Nøve kan se den på Bergheim hvis hun titter riktig godt i riktig retningSmilefjes som blunker).

Vi storkoser oss, og julefreden har senket seg over oss. Deilig å gjøre nesten ingenting!

DSC_0016

Sola står lavt, men lyser litt på “Gamlestua” og “Lurebu”. Er det rart man får ro i sjelen?

Ha en fortsatt god jul alle sammen!!

10 kommentarer:

Nøve sa...

Åhh, en nyydelig stemningsrapport fra deg. Utrolig fine vinterbilder!
MEN, stakkar, stakkars Ola :/ Håper han blir fort frisk. Du må ikke dra han med deg ut når det er så kaldt!

Gry, jeg tror Nalle venter på Milli'n sin. Han sitter nede ved gjerdet og ser, eller så ligger'n på dørmatta. Vi har jo snakka om dere :o)

Nina og Bonnie sa...

Å, dere har det deilig på hytta! Selv om det er kaldt hos dere. Det er jo som du sier, bare å kle seg. Har du prøvd kuldekrem i ansiktet? Den kan hjelpe litt. Bruker det på barna i kulda.

Kjempeflotte bilder du har tatt. Det siste var bare knallflott!!!! Og så er det godt å se ansiktet ditt. Det ser ut som du har det bra og er frisk.

Søteste Milli-mor, hun er jo så fotogen. :o)

Unknown sa...

åå det ser ut som de har det heilt herlig på hytta! noko så koselig!! :) men det høyres ganske kaldt ut ja - då er det godt å krølle seg på sofaen og berre slappe av inne i varmen!

Nyyydelige bilder forresten! Milli er så fin!! :D ho kjem virkelig til sin rett ute i snøen. dei er nokre ordentlege snøhundar desse lapphundane! :D

Ragnhild B. sa...

Dette både ser og høres riktig stemingsfullt ut! Ha en fortsatt god jul og kos dere videre i vinteridyllen! God bedring til den forkjølte!

Anne-Liss sa...

Så koselig dere har det. Fantastisk flotte bilder av hytta i vinterstemning.
Stakkar mann da som er sååååå forkjølet, god bedring til ham. Nyt dagene og ha en trivelig og rolig julefeiring videre.

Ville sa...

Så nydelige vinter bilder Gry!!! Må skynte meg å skrive det for ellers glemmer jeg det, det første bilde av deg og det siste likte jeg såååå godt, nydelige begge 2, blinkskudd av deg og de gamle byggningene i sola, og selvfølgelig Milli vakker som alltid, tilogmed med isklumper på haken;o)))

Det er alltid så koselig å lese innnleggene din Gry, du beskriver det så skjer så levende...kremt...
har sagt det ørtenhundre ganger før;o)))

Synd at Ola er blitt forkjølet, håper han blir raskt bra igjen.
Smart med sånne greier...ringe hjemmefra så slår varmen seg på.
Underlig med den store temp forskjellen, skulle jo tro at det var motsatt, mindre kuldegrader nede idalen enn oppe hos dere.

En forsatt fin jul til dere alle tre:o)))

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

For noen suverent flotte bilder Gry! Du har blitt rene proffen du! Ser jo ut som dere koser dere storveis der oppe. Fortsatt god jul i stua :)

T :-) sa...

Fortsatt god jul! Kos dere! :-)))

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Er det her du er i jula, Gry. Tipper du koser deg, selv om det er kaldt. Det ser ut som at Milli-mor har det fint ihvertfall!!

Stakkars Ola - ønsk han god bedring. Endelig fri noen dager og så blir han sjuk!!

Så flotte bilder av Maristua og et kjempefint bilde av deg. Du ser så frisk og opplagt ut!!

Så fint at julegava fra Lise falt i smak. Ja, Lisemor og jeg hadde et par gode (-og lattermilde...) samtaler de siste ukene før jul. Jeg gleder meg INNMARI, jeg også.

Fortsatt god romjul til deg, Milli og Ola. Kos dere skikkelig og slapp godt av!!

Romjulsklem fra Hilde, Ebbie og Fant.

Lappelykke sa...

Så koselig det høres ut som julen deres har vært, tenker Milli ble glad for alle gavene. Frost hanket inn greit med gaver, fra snille besteforeldre og mennesker som er glad i han. Det er så hyggelig!

Fantastiske bilder, heldige vi er som er omgitt av sånn en julekortstemning hele tiden. Selv om det er kaldt!

Klem fra oss