søndag 5. desember 2010

Milli trengte en skikkelig utblåsing!

I går, når vi kom fra Valdres, tok jeg med Milli ut på sauebeitet. Jeg har vært alt for pysete til å ha henne med inn der før, for jeg synes at sauene kan være litt harde mot henne til tider, men HELDIGVIS at Ola har fornuften i behold, for hun synes det er fælt så stas å få være med. Når han har gjort det, så gjør jeg det ogsåSmilefjes. Uansett, i går hadde Milli tydeligvis MASSE damp i den lille kroppen sin, som ikke hadde fått slippe ut på fjelltur med meg i noe som virket som hundretusen minusgrader. Hun begynte å trikse og leke rundt sauene, som reagerte med irritasjon…. Hun sto foran Poona, den største søya vår, og lagde lekebue og bjeffet og forsøkte å dra med Poona på en skikkelig bra springe-jumpe-bryte-runde på jordet. Hennes anstrengelser ble, naturlig nok, ikke kronet med suksess…..

Hmmmmm, hva måtte til for at Milli skulle få letta på trykket?? Jeg hadde ikke klart å GÅ det av henne!! Konklusjonen ble at her er det bare èn ting som gjelder, og det er LEK, konklusjonen ble også at det er bare èn skikkelig “Leker” i umiddelbar nærhet. Vi måtte invitere Frost! Han er 17 måneder, Milli er snart 3 år. De er helt på samme nivå i leken og storkoser seg sammen! Stine ble kontaktet, og de var sporty nok til (enda en gang) å komme på ganske kort varsel. Kjempekoselig Stian og Frost!!! Bildene under trenger absolutt ingen kommentarer tror jegSmilefjes

DSC_0004

Må løpe, bare MÅ løpe.

DSC_0007

Lykken er…… å ha Frost på besøk

DSC_0008

DSC_0016

DSC_0026DSC_0024

DSC_0023

Se så fornøyde begge to er!

DSC_0029

DSC_0034

DSC_0035

Her har vi en som bærer sitt navn med rette!

DSC_0033

Frost i farta

DSC_0036

Åh, så godt det er å få rista seg litt skikkelig!

DSC_0037

Tusen, tusen takk for besøket Stian og Frost. Det var kjempekoselig! Milli fikk blåst ut all damp tror jeg. Hun har ligget på fanget mitt i flere timer og drømt. Jeg antar det er om FrostSmilefjes. Vi gleder oss allerede til å se dere igjen.

 

I fjor hadde vi en villkatt rundt her når vinteren var på det strengeste. Den har kommet tilbake, og den er så sky, så sky. På Tjøme er det mange badegjester som lar barna få en kattunge i sommerferien, også reiser de bare fra den på høsten. Tro det eller ei, men det går visst an…. “Rødpus” er nok en sånn. Siden Ludo har pensjonert seg og stort sett bor inne, så tenkte jeg at Rødpus kunne få bo på låven. Han fanger sikkert rotter og mus og han kan få litt mat ved siden av. Tidligere i kveld tok jeg med leverpostei ut på trappa. Han kom helt bort til meg og beit seg fast i tuben. Jeg blir så rørt og ydmyk når jeg får tilliten til dyra at jeg blir helt på gråten. Jeg ser at leverposteien helt klart gjorde utslaget her, men allikevel så er sånt litt “stort” for meg. Jeg ga ham mere mat i skåla til Ludo, da oppdaget jeg noe rart. Han hadde ikke orket alt, og da jeg kom ut igjen hadde han gravd masse av snøen på trappe opp i skåla til Ludo. Han skulle gjemme maten sin! Sånn som gaupa gjør. Jeg har ikke sett dette med tamkatter, men Rødpus har nok måttet sørge for at forsyningene blir gjemt til sulten rir i den vesle kroppen igjen. Jeg tror jeg skal få ham så tillitsfull at jeg klarer å få tatt et bilde av ham. Det skal i hvertfall ikke så på meg (eller på leverposteien)Smilefjes som blunker

Endelig har Fjøsnissen på Glenne dukket opp. Han ønsker dere alle en flott førjulsuke!

DSC_0040

13 kommentarer:

Hanne sa...

Så deilig at Milli har noen som kan matche henne i leken. Det er nok mye mer futt i han enn i Bienna (selv om hun er skikkelig "sprek" om dagen).

Måtte smile av Millis forsøk på å overtale Poona til lek...

Så spennende med katten. Håper du klarer å få den litt tammere. Dessverre er det nok mange lignende katter på Tjøme - "takket være" badegjestene. DUSTER!!

Nøve sa...

Fantastiske bilder, akkurat som jeg bestilte ;o) Skulle nesten tro det var umulig uten sol i den farten og med all den snøen! Du er kjempeflink!! Herlig lappevinteridyll :o)

Men om Tjømes sommergjester er det bare en ting å si; DUSTER!!!!

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Heilt utrulig fantastiske bilder!! Fiiine vovser! Blir så glad av å sjå når hundar spring rundt sånn :)

Det blir spennande å sjå om du får temme pusen! Og eg må berre sei meg enig med Nøve når det gjeld sommargjestane..ho sa det ganske bra! :D

Tove sa...

Ingen tvil om at det er to lapper som har hatt det kjempemoro :-)))

Forstår ikke hva feriegjestene tenker ....

Og så forstår jeg ikke åssen dere har fått så mye snø??? Alt er visst snudd på hodet, vi har kommet opp i ca 10 cm....

Nina og Bonnie sa...

Så flott at Stian og Frost kommer på så kort varsel. Da er det kjekt med en lappe i nabolaget. Mili og Frost har det jo så fint sammen. Nesten så Charlie blir litt sjalu. Kanskje Milli har fått en ny bestis??? En i Tønsberg og en i Larvik!!!!! Kjekt med masse venner. :o))))

For noen folk som bare reiser fra kattene. Er det mulig????? Hva tenker de???? Enda godt det bor en Gry på Tjøme. En dyrenes venn!!!!!!

Ville sa...

Så mange flotte bilder av perlevennene Milli og Frost:o)))

Hva er bedre enn lappiser, snø og lek?
Så masse snø dere har fått, her er det bare litt rim på bakken?

Det er godt at du finnes Gry og kan ta deg av dyra rundt Glenne..ordne opp for etterlatte katter. Tenk hvordan den har klart seg, andre år på rad. Kanksje den blir en del av gården etterhvert, skal bli spennende å høre hvordan forholdet til deg og pus utvikler seg.
Ha en fin dag:o)

Gry Viola og Roxie sa...

Kanskje Milli får med sauene på skikkelig lek en dag?
Kjempe flotte bilder av Milli og Frost!! Så masse snø dere har! Her er det kanskje 5 cm.
Skjønner ikke at det går an å skaffe seg et dyr og så bare dra fra det!! Godt at det bor noen som deg Gry og som forbarmer seg over disse!!
Så flott nissafar er da der han står i vinduet på loven og kikker utover på Glenne!!

Ha en fin dag og uke videre!!

snorredimma sa...

Idiotiske sommer-gjester som ikke har bedre vett, men heldigvis er DU der, Gry! Jeg er sikker på at du kommer til å få tatt bilde av rødpus før året er omme...

Så mange herlige bilder av Milli og Frost! Der var det virkelig fart og morro - kan tro Milli har fått ut litt av energien sin nå, ja...Må bare spørre, for jeg husker ikke...Hvem er Frost? Er det en Nalle-sønn??

Å, jeg syns den fjøsnissen din er så fin - sånn har jeg lyst til å gjøre, også....både på hytta og her hjemme!! Skal se om den ikke dukker opp på hytta til helga, ja...:-)

Endelig har snøen kommet i mengder og sola skinner ute - FOR en idyll det er her på Ophus nå!!

Ha en fin uke!

Gry og Millis blogg sa...

Camilla: Frost er en ekte Nalle-sønn (Fjelldronningens Hamlet). Milli synes han er dritkul:o)

Jeg hang opp ei julestjerne bak Nissen, det ble så koselig i mørket. For første gang i mitt liv, var jeg litt snusfornuftig og kjøpte julestjerne og nissen etter julaften i fjor:o) Det blir helt sikkert kjempekoselig på Ophus også. Jeg tror nissen din kommer til å flytte inn snart:o))

Caroline sa...

Kjempefine bilder av Milli og Frost!:) Må vær greit å ha noen Milli kan leke med slik, Keela er fremdeles uleken..vet ikke hvorfor engang :P Ser for meg Milli som prøver å overtale sauen^^

Inger`s blogg sa...

Fine herlige bilder av flotte lapper, det bare har det så moro sammen.
Koselig fjøss nissen har funnet plassen sin på bruget.

Ha en fin uke!

Therese sa...

hihi,så ut som de virkelig kosa seg her! fine bilder :D