fredag 25. mars 2011

SÅ ble altså drømmen virkelighet

Helt siden Milli var liten (eller egentlig, helt siden jeg var liten), så ønsket jeg å starte et lite oppdrett. Alt gikk helt på skinner. Milli er flott både i utseende og – viktigst - mentalt. A-hofter og øyelysing uten anmerkning – første gangen. 2. gangs øyenlysning viste en forandring i begge øynene hennes, og hun har fått en midlertidig diagnose – nukleær katarakt. Dette fikk jeg heldigvis greie på før hun ble parret. Jeg hadde utsatt all ferie for å ha den hjemme sammen med valpene, men da tok jeg ut en del uker i desember, og bestemte meg for å legge oppdretter-drømmen på vent. Sånn som jeg gjerne vil drive oppdrettet mitt, er det ikke forenlig med å være i jobb. Nå vet jeg DETHvorfor meg?. Hodet begynte  å jobbe med et alternativ. Jeg hadde jo hatt så innmari lyst på en valp etter fantastiske Milli-mor… 

Jeg har vært så heldig å få være masse hos Sissel og Per på Fjelldronningen, og har virkelig fått se på nært hold hvordan de driver oppdrettet sitt. Jeg var ikke i tvil om at derfra ville jeg ha hund nummer 2. Jeg skal altså kose meg med å være tohundseier i mange år nå. Ofelia har virkelig sjarmert meg i senk, og jeg spurte Sissel når hun skulle parre henne, svaret var ved neste løpetid, som etter alle solemerker skulle komme i januar. Det hadde ikke gjort noe fra eller til, men mer perfekt timing kunne det ikke bli. Lamminga er over, sauene er satt på beite og jeg har tid til et nytt familiemedlem. Løpetiden kom. Sissel ringte og sa at “nå er vi i gang”. Pappa var allerede valgt – vakre Banjogutten til Elin. Jeg var så heldig at jeg fikk være med på parringen.

DSC_0002aDSC_0008a

Tenk at her blir Tjorven unnfanget Rødt hjerte

En som hadde oppriktig vondt på mine vegne når øynene til Milli ble funnet litt “uregelmessige” var Sissel. Jeg hadde jo på forhånd spurt både henne og Yvonne på Rödmossa om de ville være mine “oppdrettsmentorer”. Hun hadde nok tenkt på det en stund, da hun sa at “jeg tenkte du skulle få være med på valpingen”. Oi, oi, oi – jeg ble så glad!!! Tenk å få være med på at ens egen hund blir født……. Hun forutsatte selvfølgelig at alt forløp normalt. Så var spørsmålet – var Ofelia drektig. Sissel ringte meg en kveld og sa at hun hadde kjent 4 stykker, men at det kunne være fler, men det var minst 4. DA var jeg glad (igjenMannlig flørt). Vi har liksom nærmet oss drømmen om Tjorven veldig skritt for skritt og jeg har fått være med hele veien. En fantastisk ting! Det er jo også utrolig gøy da, at utover i drektigheten til Ofelia, kunne det dukke opp en melding fra Sissel om hvor utrolig drektig Ofelia var; f.eks. at “Ofelia har kjempematlyst”, eller at “Ofelia orket ikke gå tur i dag” – små drypp som gjorde at jeg virkelig har fått være en del av det hele! På tirsdag ringte Sissel i 13 –tiden og sa at “neste gang jeg ringer deg, så har vannet gått – det skjer noe her i løpet av 24 timer nå”. Jeg gikk med telefonen klistret til kroppen, og når jeg dristet meg til å ta en dusj, ja da fikk Ola streng beskjed om å ta den!!!

Onsdag morgen kl. 0521 ringte hun. Jeg husker ordrett hva hun sa: “Vannet har gått, den første valpen har kommet, nå må du virkelig slenge deg. Parker ytterst i gården, ikke ring på”. Jeg repliserte umiddelbart at “jeg slenger meg” (har ledd litt av det uttrykket i ettertid – jeg bruker det i allefall aldri – og har ikke hørt det fra Sissel før hellerLer så jeg ruller). Jeg slang (ja faktisk) mat og vann til sauene og sjekket med et utrolig raskt øyekast at alt sto bra til, før jeg nesten klemte litt bæsj ut av Milli og heiv meg i bilen. Kl. 7 var jeg hos Sissel og Per. Da var det kommet to valper. Hanner begge to. Det som slo meg når jeg kom inn var “roen”. Ingen av de andre hundene ga lyd fra seg, enda de meget godt visste at jeg var der, det kom lav “feel good” musikk fra radioen og på kjøkkenet, som er i tilknytning til valperommet, der var det tent stearinlys. Så rolig, og nesten litt sakralt (i hvertfall oppe i mitt hode). Sissel vinket meg inn på valperommet før hun hjalp Ofelia ut med valp nummer 3, den (og gutta før den) kom med rompa først. Ofelia kikket på meg nesten som hun sa at “jaså, så der er du”. Helt rolig. Jeg satt stille som en mus på utsiden av valpekassen. Dette var da et mirakel å få være med på uansett om det ble en Tjorven eller ei! Etter at 3. mann var sjekket av matmor og vasket og stelt etter alle kunstens regler av sin egen mor, ja da kunne vi ta en pust i bakken, kaffe og en røyk. Sissel visste det var flere inni magen, og jeg kunne bare håpe, men la kjapt en slags “plan B” – den innebar at Milli fikk være enebarn (noe jeg tror hadde ryki ganske fort egentlig). Da vi gikk inn igjen masserte og godsnakket Sissel litt med Ofelia. Så var valp nummer 4 på vei ut. Da den kom ut, og Sissel snudde seg mot meg og sa at “der kom hun”, ja da vet jeg ikke helt hvordan jeg skal beskrive hva jeg følte – mest dekkende er vel egentlig ordet “utrolig” tror jeg. Tjorven kom til sist – jeg tror hun ventet på megForelsket. Hun er så liten og så vakker!!

DSC_0002

Tjorven – ca. 1 time gammel

DSC_0001

Sjekk den brune fargen som allerede skinner litt gjennom og det hvite brystet. Lik sin far tror jeg.

DSC_0007

En stolt mor med sine 4 små

 

DSC_0004

En nesten like stolt menneskemamma med “sin” lille.

Jeg må bare si at jeg er full av beundring for hvordan Ofelia valpet og for hvordan Sissel stelte rundt Ofelia og hjalp til der hun skulle. Som før nevnt, så hvilte det en helt fantastisk ro over hele valpingen. Jeg tror til og med de andre hundene følte den litt andektige stemningen.

Jeg får liksom ikke takket nok til deg Sissel for at jeg fikk være med på absolutt hele prosessen med Tjorvens tilblivelse og fødsel. Akkurat nå føler jeg, som jeg følte med Milli, at vi er litt ment for hverandre vi.

Nå har jeg våknet to dager på rad kl. 6, i strålende humør og lys våken. Jeg tror det kalles forelsketForelsket. Jeg snakker masse med Milli om Tjorven, jeg innbiller meg liksom at hun forstår at hun har blitt storesøster. Det mangler i allefall ikke på informasjonsmengdenSmilefjes som blunker

Jeg synes egentlig følgende også hører med til denne historien: Lenge før vi visste om Millis øyne, så husker jeg at jeg fortalte til Sissel at min neste hund, den skal hete  “Tjorven”, Sissel ble helt “bløt” og sa  “TJORVEN???? Da vil jeg være gudmor, for jeg hadde en hund som het Tjorven som jeg var så innmari glad i”. Så ble hun ikke bare gudmor, hun ble både jordmor og matmor.

Ha en strålende helg alle sammen – det skal jeg!

20 kommentarer:

Nina sa...

Oi, nå sitter jeg med den klumpen i halsen!
Tjorven kunne vel ikke vært mer ønsket og velkommen!
Gratulerer så inderlig mye!

Så flott at du fikk være med på alle steg på veien. Jeg gleder meg som bare det til å følge Tjorven videre. Og jeg elsker navnet! :-)

Ville sa...

Gry; jeg sitter her og er helt tom for ord og fylt av noe...det er en vakker historie som jeg tar del i. Jeg vet jo hvor mye Milli og alle dyrene betyr for deg kjære Gry. Oppi det hele så er Sissel klok og god, som lar deg få ta del i hele Tjorvens bli til og fødsel.

Fra å slenge seg.... og være rolig og andektig i en sådan stund...det kan du Gry:o)))

Gratulerer med lille vesle Tjorven, gleder meg til alle innlegg som etterhvert vil komme om storesøster Milli og lillesøster Tjorven:o)))

Gry Viola og Roxie sa...

Så kult!!! Ikke så veldig ofte st jeg blir ganske blank i øynene og at det blir uleselig for meg men det ble det nå!!! Tjorven kommer til å komme til paradis!!!
God helg og kos dere masse!!!

Hanne sa...

Jeg fikk helt tårer i øynene her, Gry! Så fint og riktig alt hørtes ut! Jeg fikk litt flash-back til min egen hjemmefødsel, da Thea ble født, (selvom det vel ikke helt kan sammenlignes, men), jeg kjenner igjen den "sakrale" følelsen.

Utrolig flott at du fikk være med på hele greia! Gleder meg til å følge dere og Tjorven videre - ikke minst er jeg spent på hva slags farger/tegninger hun vil få.

Veldig glad på dine vegne!!

Nina og Bonnie sa...

Du har jo virkelig fått være med på unnfangelsen og fødselen til din Tjorven. Dette må jo bare bli en spesiell valp. :)))))) Nå vet du jo hva det å være oppdretter handler om. Sissel som har vært så snill å la deg få være med å lære hele veien. :)))))

Jeg leser mellom linjene at humøret ditt har forandret seg og du er lettere til sinns. :)))) Nå skriver du med innlevelse og glede igjen. Dette er rørende gøy å lese. :))))

Tenke på hva disse hundene gjør med oss!!!!!

Kos deg masse i helgen!!!! Hilse pappa, Ola.

Eva + 4 sa...

Gratulerer til deg også! :) Sitter med tårer i øyekroken av å lese dette også (akkurat lest Sissel sitt ;) ). Hundefødtsel er noe av det flotteste man kan være med på...og spesielt når det går så harmonisk for seg :)
Lykke til med den lille :)

Nøve sa...

Jeg blir nesten stum,jeg. Og vet ikke helt hvordan jeg skal få ordlagt meg, for å uttrykke hvor ulidelig glad jeg er på dine vegne, Gry!
Heldige Tjorven som skal få komme til deg og Milli (og til Ola, og til hele Glenne). Heldig er du også, men du fortjener det så innmari!
Ønsker dere ei fortsatt knakende god helg :o))))

Siss sa...

Kjære Gry!

Jeg er så glad for at du rakk frem til å få oppleve at Fjelldronningen`s Lykke(Tjorven) kom til verden:-))))

"Slenge" deg er et utrykk fra et eller annet sted jeg har bodd i Norges land.Og jeg må si du slengte deg. Hva du rakk før du kom hit er helt utrolig. Er ikke så sikker på om du kjørte helt etter fartsgrensen:-)))

Glemte helt å takke for egga. Det var helt perfekt med Gry egg til frokost etter så mange timer med valping.

Takk for at du var sammen med oss.

Tjorven hilser til dere.

Ragnhild B. sa...

Gry, vi lever oss alle så inn i det som skjer med deg, Tjorven og Sissel! Det står så levende for oss, og vi blir så delaktige. Vi gleder oss på dine vegne, alle bloggerne her! Jeg fikk høre allerede på onsdag av Banjos nabo at Tjorven var født!

Unknown sa...

Åå, dette var det finaste blogginnlegget eg har lest på lenge! Eg levde meg heilt inn i situasjonen! Så kjekt at du fekk vere med heile vegen - det vert jo ekstra spesielt då! Og så artig at Tjorven kom til slutt, akkurat som ho venta på deg som du sa :) Eg vert heilt kvalpesjuk, eg. For eg hugsar så godt den der ventetida på å få kvalpen i hus, og det var SÅ kjekt, sjølv om eg var frykteleg utolmodig :D

Eg gledar meg til å få sjå fleire bilete av Tjorven framover! Riktig god helg Gry :)

snorredimma sa...

En ting er i alle fall sikkert, Gry : Hele denne historien er bare så innmari vakker! Jeg kjenner jeg fylles med en indre lykke på dine vegne - og at du og Tjorven er ment for hverandre, er det lenge siden jeg har tenkt. Vakre Ofelia som kunne fullbyrde dine ønsker, og tenk ho ventet med å slippe Tjorven ut til du kom!! Det båndet du og Tjorven har dannet på denne veien fram til nå, er så sterkt så sterkt. Det skal bli en glede å følge deg, Tjorven og ikke minst Milli, videre....;o)

Anonym sa...

Vilken härlig Solskenshistoria Gry LYCKA TILL Med barnbarnsbarnet mitt;-) Hon kommer nog bli en finfin viltfärgad som sin far:-)
Ser sååå fin ut redan nu:-)
Kommer givetvis följa din blogg framöver här!
Mvh CaJo på Plymspireas Kennel//

Gry og Millis blogg sa...

Tusen, tusen takk for alle de kjempekoselige kommentarene dere legger igjen. Jeg har hørt at man blir hormonell i barsel - nå vet jeg at det stemmer;o) Jeg blir så rørt av dere alle sammen, som ønsker oss så mye godt:o)))))

Nina og CaJo: Så hyggelig at dere har lagt igjen kommentarer og at dere følger med oss!I likhet med Hanne så er jeg utrolig spent på fargene hennes!Hvordan viltfarget og hva slags tegninger vil hun få tro?

Hege og Tussi sa...

Tenk å få hete Fjelldronningens Lykke. Kan vel ikke tenke meg noe mer passende navn. Jeg er så glad på dine vegne, Gry! Et nydelig skrevet innlegg!

Gry og Millis blogg sa...

Hege: Fjelldronningens Lykke er perfekt. Sissel ba meg foreslå et kennelnavn på "L", jeg foreslo Lykke og hun godtok det umiddelbart:o)))) Heldige meg!!!!!

Inger`s blogg sa...

For en fantastisk god og flott opplevelse, Gry, så ekte morsfølelse for lille Tjorven.
En lykkelig begivenhet!!!

Veldig godt og gledelig å lese om en lykkelig Gry.
Kjempe glad på dine vegne!

God klem til dere på Glenne!

Solveig sa...

Hej Gry !!Jag måste säga stort GRATTIS och lycka till med den lilla nya familjemedlemmen!!! Nu blir ännu trevligare att följa din blogg!Många hälsningar Solveig.Nospussar från Äzzi och Opal!

Anonym sa...

Nå sitter jeg her og holdt på å ramle av stolen!!( ringte nettopp Sissel)..da jeg leste navnet: Fjelldronningens Lykke!!!..for vet du hva!!? Jeg tenkte selv at dette hadde vært det perfekte navn for henne,jeg har lekt med L navn i mitt hode en stund( uten at noen har bedt meg om det:-))..Jeg gir meg bare over!:-)..fantastisk!
For ett fint innlegg du har skrevet Gry:-)..Fjelldronningens Lykke ( Tjorven) er jo bare ment for dere:-)...Her behøvdes ingen plan B nei!:-))
Jeg og Banjo gleder oss veldig på deres, og Fjelldronninges Lykke`s vegne!
Og for en fin start valpene og alle vi"berørte" rundt har fått fra Sissel:-))


Elin og Banjo

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Kjempeglad på dine vegne kjære Gry! Og det må jo bare ha vært utrolig å være med på fødselen til Tjorven også. Ønsker deg lykke til med snart herlig valp i huset.
Klem

Wilma sa...

Gratulerer så mye med lille Tjorven :) Hun er heldig som er så hjertelig ønsket lille Lykke :) Og så heldig hun er som får en så fin storesøster :)