søndag 12. juni 2011

En fantastisk dag!

ENDELIG våknet vi til sol!!!! Åh, det var så deilig. Det var jo meldt, men jeg har ikke helt våget å tro på detSarkastisk smilefjes. Planen var klar. En tur til favorittstedet mitt her oppe – noe jeg har døpt til MillivannHvorfor meg?. Det er bratt opp fra den ene siden, men når vi kommer opp på fjellplatået, ja da er det bare fantastisk! Etter at jeg ble sjuk, så har jeg av og til bekymret meg for om jeg skal komme dit igjen…. I dårlige perioder blir kroppen helt vissen, og selvom hodet vil, så går det liksom ikke, det skjer gjerne hvis jeg har jobbet med mye kroppsarbeid hjemme og blitt skikkelig sliten. Jeg BLIR skikkelig sliten av å gå opp til Svenskeknippa (høyden før Millivann), og jeg var veldig spent på om jeg måtte snu. Men NEI DA!! Kroppen fungerte helt supert! Jeg ble så glad (den dårlige kondisjonen skal da ikke leddgikta ha skylda for, det går nok litt på tankens makt også tror jeg, for Ola påstår at vi aldri, noensinne har gått opp så fort før). Det var nesten så jeg felte en liten tåre på toppen der, dit skal jeg MASSE i sommer!!!

På vei opp fikk Ola øye på noe. Heldigvis hadde jeg Milli i flexiline og belte rundt livet (Tjorven gikk å snuste på strå og steiner og sulla med sittRødt hjerte).

DSC_0006-1

Et fantastisk syn. Rypa som gjorde så godt hun kunne for å lokke oss vekk fra ungene sine.

Når jeg opplever sånt, har jeg følelsen av å få noen sekunders innblikk inn i en verden jeg ikke har noe med, og det gir meg en slags ærefrykt. Vi fikk tatt noen bilder, også overlot vi rypemor til seg selv (og ungene hennes).

DSC_0008

JIPPI!!! Vi er oppe. Veien vi gikk fra kan skimtes bak Ola.

Vi hvilte litt på våre laurbær når vi var kommet opp, men så at vi hadde folk i hæla Vampyrflaggermus og stakk nedover mot Millivann.

DSC_0009-1

Noen stakk fortere enn andre. Lille supergode Tjorven holdt koken.

DSC_0012

…..men var flink til å ta seg en pust i bakken (og la inntrykkene fra sin første fjelltur sige innSmilefjes).

DSC_0013-1

Milli bader i Millivann. Lillesøster Tjorven står forskrekket igjen på bredden….

Jeg håper at Tjorven blir like glad i å bade som Milli er. Hun fikk en pangstart på fredag, da hun ivrig fulgte etter Milli ut i Vasetvann (innkallinga er ikke akkurat på plass enda…). Hun gikk på trynet uti, og karret seg forskrekket på land igjen (jeg må innrømme at jeg lo litt av henne da). Hun virker ikke skremt, bare litt opptatt av å ha fast grunn under potene. Jeg tror det er på tide å begynne å trene med henne, som jeg gjorde det med Milli (blæretang var favoritten hennes – den ble kastet lenger og lenger ut fra grunna).

DSC_0015

Skal, skal ikke???? Skulle ikke i dagSmilefjes

Så var det på tide å sette kursen nedover igjen. Det var da den første tabben ble gjort…. Jeg skulle vise Ola en sti jeg hadde funnet ned fra fjellet, som gikk fra siden av fjellplatået og vi slapp å gå tilbake samme vei igjen….. For dem som kjenner meg, så kommer det knappast som noen bombe at jeg ikke fant den stien, men en helt annen sti. Vi ble enige om å følge den ned til veien, og så gå veien tilbake til bilen. For dem som har sett på nyhetene i det siste kommer det knappast som noen bombe at det begynte å bli vått – UHYRE vått på vei nedover. Tjorven turte jeg ikke å bære, for det var rett og slett for bratt og vått og enten litt glatt eller veldig myrete. Skinkeosten ble flittig  brukt (som en slags hundens svar på KvikklunsjSmilefjes som blunker), og vi var nesten nede ved veien da jeg oppdaget kardinaltabben. Mobilen hadde ligget i samme lomme som den hyppig brukte Skinkeosten, og den var borteForvirret smilefjes. Ikke at den er så dyr og fin, men ergelig er det å miste den, enda verre å miste alle numre og sperre den og alt det medfører. Jeg sa til Ola at vi enten kunne blåse i den, evt. kunne jeg gå å se etter den. Ola gikk, han påsto at skulle jeg gå selv, da måtte han fly på fjellet i 14 dager for å se etter meg om jeg gikk tilbake, så han gikk. Miraklenes tid er enda ikke forbi, HAN FANT DEN!!! Et enda større mirakel var at den hadde landet på den eneste tørre plassen i kilometers omkrets. Snakk om flaks og snakk om fornøyd megSmilefjes med åpen munn.

Både Milli og Tjorven var slitne når vi kom hjem. Tjorven har aldri vært så villig til å sette seg i bilen, og hun har sovet noen timer nå. Det samme har Milli, men nå er de i ferd med å “krangle” om en vedkubbe her ute.

For meg var dette en liten “seier” – jeg trenger ikke engste meg mer for ikke å komme til mitt “jordbærsted” her på Vaset. Ola var nok litt lettet han også tror jeg – er kjerringa fornøyd blir livet så mye enklere for han ogsåSend et kyss.

I morgen skal vi hjem, har ikke lyst, vil være her i ukesvis nå (og bare gå til MillivannSmilefjes som blunker).

Fortsatt god pinse til alle sammen!

15 kommentarer:

Hilde og gjengen sa...

Tenk at du fikk sett rypa på nært hold. Jeg har ikke sagt det til Fanterampen, for han blir bare så innmari misunnelig.
Det er så morsomt å se Milli og vesle Tjorven sammen. Tjorven vokser for hver gang jeg ser nye bilder av henne.

Så godt for deg at du klarte å gå turen i dag, og at formen din er god. Det kommer helt sikkert til å bli mange gode fjellturer på deg seinere i sommer, også, skal du se. Jeg skjønner godt at du ikke vil hjem igjen. Jeg håper at det ikke blir så veldig lenge til neste gang du reiser til Vaset, Gry!!

Nina og Bonnie sa...

Den største og beste nyheten på lenge....kroppen din funker!!!!! Det var deilig å høre. Jeg har tenkt på det. :o) Nå er det bare å nyte det for da blir det flere turer i sommer på deg.

Og ingen bombe at du skal ta en "snarvei". Vi vet jo hvor stedssansen din er. BORTE!!!!! Men det ble en underholde historie av det. Det var gøy å lese!!!!
Skjønner godt du vil bli der oppe med Tjorven og Milli. Det var det med å flytte da....

Nøve sa...

Så utrolig godt det var at du nådde målet ditt. Og jeg kan forsikre alle om at det er SKREKKELIG bratt opp der!!! (og jeg har en viss negativ erfaring med den stedsansen din)
GODT AT ALT GIKK SÅ BRA I DAG :)))

Vi finner nok Den Magiske Dal i sommer, vi ;)

Du rekker vel en liten fjelltur før dere drar heimover i morgo, hvis du vil. Sauer og andre tjømlinger greier seg utmerket uten dere HELE pinsa :)

snorredimma sa...

Heia Gry! Du fungerer!! Å, så heldige dere var som fikk se den rypa på nært hold og for et bilde du har tatt av den! Supert! Jeg synes også at Tjorven liksom er så mye større enn min Glenna, og blir litt overrasket over hvor stor hun er for hvert nytt bilde det kommer av ho på bloggen din. Men at ho koser seg, det er sikkert og visst! Og jeg forsikrer deg om at det kommer sikkert til å bli mange turer opp til Millivann i sommer! Både Tjorven og Milli hjelper deg nok opp på toppen, skal du se!
Men for guds skyld, ha mobilen din på et sikkert sted neste gang...

Hanne sa...

Så deilig å oppdage at du fortsatt kan nyte "jordbærstedet" ditt!! Tankens makt er stor, men kroppen din er nok med på laget den også og det er jo flotters!!!

Tipper Milli og Tjorven har kost seg like mye som deg og Ola. Og så heldige dere var som fikk sett rypemor!! Også mobilen da!! Deilig å slippe og rekonstruere kontaktlista, sperre abonnement osv.

Misunner dere hyttetur i pinsehelga!! Geir og jentene er også på hytta, mens jeg har jobbet...Sukk...

PS! Nå må jeg snart komme og hilse på Tjorven (og Milli selvfølgelig)!

Anne-Liss sa...

Så deilig å høre at kroppen fungerer og formen er bra. Fantastisk flotte områder dere er på, jeg bare elsker slike åpne steder med masse utsikt og luft. Tjorven er så lik Maila som lita der hun sitter med den brune "hetten" sin.
Jeg har lest alle innlegga dine selv om jeg ikke skriver kommentarer hele tiden men det er ikke mye som går forbi meg;) Ha fortsatt en fin sommer.

Gry Viola og Roxie sa...

Så morro å få se rypa da!! Artig å se hvor hektisk den blir for å få oss vekk i fra ungene hennes!!

Tjorven og Milli har nok kost seg som bare det, de har nok vært i "himmelen"

Godt å høre at kroppen fungerer!! Godt å ha sånne mål!!

Godt at Ola fant mobilen din igjen da.

Ha en fin pinse videre!!

Ville sa...

Det er så koselig å lese Gry! Det er så herlig når en føler at hytta blir et sånt godt fristed.
Jeg er så glad på dine vegne at du klarte å komme opp til ditt "jordbærsted"!
Jeg tror det er en egen kraft i fjellheimen vår. Føler alltid at jeg beveger meg lettere og lettere for hvert skritt jeg tar ute i den frie naturen, helt anderledes enn hjemme på de nedtråkkede stiene:o)

Herlige Milli badeand og Tjorven som sitter så rolig og fint å følger med på storesøster.

For et fantastisk flott bilde av rypa, den er vel ganske sky av seg, eller?

Flirer her jeg sitter...med din stedsans så valgte du så frimodig en sti som bare du visste om;o)
Etter mye om og men så gikk det heldigvis godt tilslutt:o)

Ragnhild B. sa...

Å, så godt å høre at kroppen funker, Gry! Nyt det! Og det gjør du visst! En deilig fjelltur har dere hatt, det er lett å forstå. Så flott at Milli svømmer! Mine er ikke glad i det, men de vasser gjerne. Blir det gode badetemperaturer i sommer, kan jeg kanskje øve litt med dem!

Wilma sa...

Hei Milli! Så fint at du fikk med mamma'n din på fjelltur! Det skal jeg prøve med mamma'n min så snart vi kommer på hytta igjen. Vi var der helgen før pinse, og da gikk jeg et blodspor. Mamma har et litt vondt kne så hun har blitt litt treeeg synes jeg. Har du noen tips for å lure henne med på fjelltur?
Det så ut som et herlig Millivann, men var det ikke kaldt? Jeg er ikke så glad i å svømme jeg....men jeg vasser gjerne! Mamma lurte meg uti på dypt vann en gang, men da skyndta jeg meg opp igjen, og holdt meg LANGT unna mutter'n resten av den dagen. Og jeg lar meg heller ikke lure av pinner og kongler som kastes LITT langt ut....Nemlig! :)Tjorven ser ut som en snill og grei søster. Hun virker litt roligere enn Molly, og det er nok deilig for deg :) Jeg må ha pauser fra "Molly-trollet" innimellom jeg. Ikke får jeg kose med mamma'n min heller, da kommer trollet og skal imellom oss. Men da tar mamma henne vekk litt, så jeg får kos :) Ha det fint! Voff fra Wilma!

Dixie sa...

Så koselig det høres ut som dere hadde det på pinsetur! Kjekt at fjellturen ble så vellykket, for alle sammen, og ikke minst at dere fant mobilen igjen! :)
Det er alltid like kjekt å høre om og se bilder av Milli og Tjorven! :)

Unknown sa...

Åå RYPE!!

Høyres ut som ein flott tur, og det var så kjekt å høyre at kroppen lystra og at de kom dykk opp! ..og ikkje minst at telefonen kom til rette att :)

Siss sa...

Jeg blir sååååååååååå glad av å høre at kroppen din fungerer, og at du nådde målet ditt.
Et kjempe idylisk sted.

Gøy å se Milli og Tjorven på sin første Fjelltur.

Ingen bombe at du går deg vill.
Morsomt med den mobilen.
Godt at vi har slike menn som finner tinga for oss:-)

God helg

Irén T. A. Færevaag sa...

Kroppen funker, mobilen kom til rette, i tørr tilstand til og med, gubben er glad og fornøyd og de firbeinte likeså. Drømmeliv det, Gry :-D

Veldig kjekt å høre om turen deres og hvordan du har funnet deg til rette med ditt nye liv (for å kalle det det).

Fantastisk naturopplevelse med den rypa. Skjønner godt følelsen av ærefrykt...

Ønsker dere en fortsatt superduper sommer!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Kos kos kos koser meg masse med innleggene dine Gry :)