søndag 3. juli 2011

Tjorven tar ordet:o)

Nå er det jammen på tide at jeg får skrive selv, jeg er jo stor jente nå, og broren min Leo, han har skrevet MASSE alt han, på sin egen blogg (http://leo-lapphund.blogspot.com/).

Jeg har en innmari snill storesøster som heter Milli (men det vet dere jo alt), også er jeg en “working girl” altså (skulle bare mangle at man ikke fikk skrive i sin egen blogg når man jobber på kontor!!!

DSC_0010-1

Her er jeg på jobben, AKKURAT her ble jeg tatt på fersken i en av de få pausene mine da…

Her om dagen, når vi var ferdige med å kjøre bil til jobben, og mamma’'n min alltid pleier å ta meg ut av bilen, da ble hun stående med rompa i været. Og hentet hun ut meg??? Neida, jeg måtte vente jeg, for hun hadde funnet et linerlerede (det skulle jeg likt å satt tenna i gitt…, skal fortelle hvorfor litt nedenfor her).

DSC_0001

Inni en steinmur lå nemlig disse (nam, nam!!)

DSC_0004-1

Mamma’n min fikk sånn pipestemme når hun snakket med dem (hun blir jo ikke akkurat “linerleaktig” av den grunn tenker jeg….).

Nok om det; inne på jobben er det ganske gøy! Alle vil hilse på meg og Milli (hvis hun er med da – det er egentlig mest moro, for da kan jeg herje litt med henne der også). Fra storesøster var liten står det et bur der, og det er så mye gøy inni det buret!

DSC_0005-1

Det er innmari viktig å ta ut nesten alt på en gang, og ikke la noe legge noe inn igjen!

DSC_0006

….da må jeg ta det ut IGJEN (sløsing med energi det der altså).

DSC_0009-1

Det er viktig å hvile etter å ha jobbet med å ta ting UT av buret. Milli blir sliten bare av å se på, så her har vi tatt en pause fra kontorjobbing for en liten stund.

Det var litt om jobben min! Nå har det vært helg, og de liker jeg aller, aller best (jeg synes kanskje de står opp litt tidlig på morran her i huset, men jeg skal lære dem å ligge lenge jeg, bare jeg (og blæra mi’). blir litt større! Da er vi sammen alle i flokken min hele tiden, og jeg kan leke med Milli så mye jeg vil. På fredag byttet de store dyra med hvit ull sted å være. Noen av de minste av dem skjønte ikke helt veien, så jeg hjalp dem litt jeg. Det var gøy!!! Jeg sprang etter dem. Mamma sa nei, men hun sa det liksom med litt latter i stemmen, så jeg brydde meg ikke så mye egentlig. Etter at jeg personlig hadde fått de sauene (som de heter) på riktig sted, ja da gikk vi en tur i skogen inne på beitet. Det var bare SÅ kult da! Jeg så noen små, svarte fugler som skjena av gårde inni der, og jeg som vanligvis er VELDIG nøye på hvor Milli og mamma er, jeg MÅTTE bare følge etter. Jeg hørte de ropte på meg, men jeg var stille som en liten mus, jeg VILLE ha med en sånn fugl (trostunge tror jeg mennskene mine kalte den). Og vet dere hva??? Jeg fanget den altså! Helt selv!! Jeg var så stolt jeg!! DA kunne jeg gå til Milli og mamma, jeg har jo tross alt sikret fredagskosen ikke sant? Mamma var ikke så veldig glad tror jeg (teite kjerringa), hun ble helt rar i øynene å sa “ÅH NEI!!!”. Den var ikke død en gang, så her snakker vi ferskvare. Etter litt om og men, så bar hun den ned til pappa’n min. Så fikk jeg ikke se mer til den. Det ble tørrfòr til kvelds gitt (igjen). Ikke skyld på meg sa jeg til Milli, jeg har i allefall bidratt, men satt noen pris på det??? NEI DA!!!

På lørdag gikk vi opp til de sauene igjen. Da måtte jeg komme, og komme og komme, og det var helt greit, for jeg fikk MASSE godbiter. Dessuten var de kjempestore hvite dyra der også (det er visst mammaene til de små, og de tramper med bena når jeg nærmer meg), så jeg hadde ikke det minste lyst til å forsøke og fortelle dem hvor de skulle være. Jeg forsøkte å gå inn i den skogen hvor det vokser sånne trostunger, men mora mi’ sto hele tiden klar med de dødsgode go’bitene. Jeg klarer jo slett ikke motstå mat, så det ble levergo’ biter og IKKE trostunge til lørdagskos.

På søndag skulle det skje noe. Halvbroren min skulle komme. Jeg vet ikke helt hva en halvbror er, men jeg vet at Milli gledet seg VELDIG. Hun er visst fryktelig begeistret for broren min. Han heter Frost. Vi møtte dem oppe på jordet, og først fikk Milli og han hilse (urettferdig, han er jo MIN bror liksom). Han var så utrolig stor!!! Milli er snill! Milli heiv seg mellom oss når jeg skulle hilse på. Hun passer så fint på meg hun! Etter to sekunder eller no’ fant hun ut at hun ikke trengte å passe på, for Frost var så kjempesnill mot meg!

DSC_0014-1

STOREBROR!!! Se på’n a dere. Ikke rart jeg ble fryktelig stolt av å være søsteren hans vel??

Mamman’ og pappa’n til Frost var kjempesnille. De hadde med lapper. Det har jeg aldri smakt før – men jeg tror det er det beste jeg vet. Mormoren til Frost hadde til og med laget en egen, liten lapp bare til meg.

DSC_0037

Det er lapper vi vil ha altså (ikke røyk)!

DSC_0028-1

Jeg tror at jeg sjarmerte litt jeg også – uten å ha en eneste spiselig lapp å by på (hi-hi!).

Milli vil leke med ballen sin. Alltid. Jeg forstår ikke helt hvorfor, men det er veldig moro å stjele den fra henne! Men vet dere hva? Milli har begynt å bli littegrann streng noen ganger. Før lot hun meg bare ha ballen, nå får jeg ikke alltid ta den uten at hun blir sur (storesøstre altså).

DSC_0033

Milli er mest opptatt av ballen sin hun og lurer på hvorfor ingen vil leke. Jeg og storebror er mest opptatt av lapper!

DSC_0031-1

Verdens fineste storebror – lurer på om han smaker sånn som de gode, runde spise-lappene jeg (for dem som lurer – svaret er nei – men han smakte godt altså).

Til slutt fikk Milli viljen sin. Ikke med ball (for Frost fikk ikke låne den han heller), men hun fant en stor pinne.

DSC_0040

Milli vil ALLTID løpe først (og hun er ganske rask også – men bare vent…..).

DSC_0046-1

….med en storebror på laget – da klarer man ALT da!!!

Jeg håper så innmari at Frost snart kommer igjen, for han var så snill at jeg måtte følge etter ham hele tiden! Storebror er en ekte helt (sukk)!!!

Jeg har flere brødre jeg altså, jeg har 3 brødre som ble født samtidig med meg. Jeg skal kanskje (nesten helt sikkert) møte en av dem snart! Leo! Åh, det skal bli så moro! Vi skal leke og leke og leke på valpers vis, også har Leo gått på kurs, så han kan jo lære meg noen triks (for jeg skal visst på kurs om 14 dager).

Nå må jeg gi meg, jeg hører noen gå i trappa, og ingen vet at jeg har starta opp pc’n og blogga litt.

Ha en fin uke alle sammen.

Hilsen og nuss på nesa fra Tjorven!

13 kommentarer:

Siss sa...

Dette likte jeg Tjorven!
Tenk at du karte å snik låne pc, du er en inteligent hund:-)

Men du jeg syntes ikke noe om det der med den fugleungen. Du kam heller bruke energien din på noe mer fornuftig. Du vet jo du får al den maten du trenger.

Så gøy å se deg sammen med "broren" din. Syntes dere lignet litt på hverandre.

Også må du bli litt flinkere til å jobbe. Det ser ut som du har mest pauser på denne jobben din.

Nuss på snuta de fra Mor Ofelia.

Solveig sa...

Hej Tjorven vad duktig du är som bloggar!Jobbet ser väl inte så tungt ut men vi hoppas du får semester snart och kan njuta av sommaren tillsammans med familjen!!!
Sommarhälsningar till er alla från Äzzi, Opal och Solveig;-))

Inger`s blogg sa...

Tjorven, du er bare så skjønn, herlig og morsom, sånn som valper skal være.

Takk for du fikk fortalt oss hvordan du har det, og fine bilder, herlig!

Hilse til storesøster Milli og matmor fra Inger og Oda.

Ragnhild B. sa...

Heisan Tjorven! Så flink du er som fanga den trosten! Det skulle jeg gjerne ha vært med på! Det er ingen ting jeg syns er mer spennende en fugler, men jeg blir holdt så strengt! Må gå i bånd selv om jeg vet jeg kan skaffe familien så mye kramsfugl de bare vil ha. Men er de interessert? Nei! I fjor var jeg også i jobb på kontor, men i år driver jeg bare dank på dagtid. Det går nok sånn med deg også, skal du se. Men det er ganske deilig å slappe av hjemme på dagen, da, - jeg blir jo gjerne med på litt æksjen på kveldinga. Men nå skal vi ha ferie, og da blir døgnet helt snudd på hue! Da går vi ut midt på dagen, da jeg er vant med å sove! Ha en fin sommer! Hilsen Warja

Leo sa...

Heisann Tjorve-lorve-søstra mi. :)Ååå, så morro at du også får sniki deg til å skrive egen blogg! Halvbroren vår "Frost" ser skikkelig tøff ut altså!! Jeg har bare sett han på bilder, du er heldig som har møtt han på ordentlig altså! Håper vi får møttes en dag vi også søss, er jo så lenge siden sist. :(
Nuss på nesa fra Leo

Lappelykke sa...

kjære Tjorven, du er vel flink til mye forskjellig!

Det var så koselig å møte deg i dag, vi hadde det kjempekoselig! Håper vi kan gjenta det snart.

Klem

Nøve og Nalle sa...

Hei på deg Tjorven! Og andre tjømlinger ;)
Så godt å høre at du har finni din plass i "mengden", Tjorven. De trengte akkurat en som deg på Glenne!
Ha ei fortreffelig uke på jobben, og hils de andre fra oss :)

Håper vi ses snart igjen!

Nina og Bonnie sa...

Hei på deg, Tjorven. Jeg heter Charlie og vil også gjerne hilse på deg. Jeg har lekt masse med Milli når vi var mindre. :)

Jeg synes du her en skikkelig flink jente som blogger selv. Det får ikke jeg lov til og ikke vet jeg hvordan jeg skal få det til heller.

Tenke å leke med en sånn stor bror. Du er heldig som har så mye familie i nærheten. Du kommer til å ha det kjempegøy. Og så er du blitt så stor at du skal begynne på kurs. Det kommer du til å like kjempemasse. :))))

Nuss fra Charlie.

PS, Tjorven, hils til familien din!

Dixie sa...

Hei Tjorven!
Så kjekt det høres ut som du har det! Med masse leking, jobb og til og med fuglefanging! Jeg (Dixie) har prøvd å fange noen små dyr, jeg også, og i år klarte jeg det endelig, TO lemmen! De trodde nemlig ikke jeg kunne se dem bare de gjemte ansiktet sitt... ;)
Håper vi får flere blogginnlegg fra deg framover, du er kjempeflink! :)
Boff fra Dixie

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på deg Tjorven!!
Heldig du er som har ei storesøster som Milli!! Det er ganske kjekt å ha ei storesøster når jeg tenker meg om. Bortsett fra at de skal bestemme/styre så masse da. Ser ut som du har det kjekt både hjemme og på jobb.
Ha en fin uke!! Kos deg masse med familien din!!
Nuss på nesa til deg fra Jackie. Skal sikkert hilse fra søstra mi Roxie åsså!!

T :-) sa...

Så heldig du er som har så mange å leke med :-)

God sommer!

Ville sa...

Nemmen så flink du er tanteungen min!!! Til å skrive i blogg og jakte! Det er noe med disse menneskene vi bor hos... de skjønner jo aldes ikke sånne jakt greier som vi liker så godt. Jeg synes moren din er kjempe snill har med leverbiter på tur alstå, istede for å være sinna fordi du er så god i å jakte.

Jammen har du kjekt hos menneskene dine og sammen med Milli, du får være med på så masse gøy, på jobben til moren din og sammen med de hvite fine sauene.
Topp hundeliv det der Tjorven, du får til og med møte halv og helbrødre.
Synes du fortjener å ligge i graset med labbene høyt i sky...drømme om i morgo i morgo men ikkje i dag...skal jeg gå på jakt...musejakt?

En stor vovseklem fra en super stolt tante Ville:o)))

Wilma sa...

Hei Tjorven,
så heldig du er som har så mye spennende i nærheten! Sånne store hvite ting har jeg bare sett én gang, og jeg syns de var litt skumle....Men sånne lappegreier skulle jeg gjerne smakt jeg også..... jeg liker å smake på det meste jeg.....(og det bærer hjemmet vårt preg av sier mamma...???) Ha en strålende sommer videre Tjorven!
Lillesøsterhilsen fra Molly (selv om det står Wilma i identitetsgreia, så er hilsenen fra meg altså!:))