mandag 5. september 2011

På hytta:o)

ENDELIG ble det ferie på oss også, og ENDELIG er vi på Maristua. Vi skulle i konfirmasjon i Oslo på lørdag, og etter en kjempekoselig konfirmasjonsfest, satt vi kursen mot Valdres. Hundene hadde ventet i bilen, avbrutt av små vanne- og luftepauser, men vi hadde en lang vei å kjøre. Tjorven trenger å trene på å sitte i bil uten at vi kjører, og det taklet hun med glans synes jeg. Milli tar det meste med stoisk ro etterhvert, så der i gården var det heller ingen problemer. Når vi nærmet oss hytta var tåka tjukk som graut, og jeg tror vi holdt 10 km./t. Godt det ikke var sånn hele veien! Vel fremme (kl. 0130), liker jeg å “flytte inn” i hytta. Sørge for vann, pakke litt ut og gjøre det litt koselig til vi står opp om morgenen. Det lille gjerdet gadd jeg ikke sette opp, men utstyrte jentene med små, blinkende blålys i halsbåndene, så kunne de springe av seg den lange dagen i bilen. De så ut som små utrykningsbiler i full fart nedover i lia herSmilefjes. Gårsdagen var det regn, regn og atter regn. Ola og jeg tok dem med en tur i butikken og gikk en ekstra liten sløyfe, og det var i grunnen det. Gjerdet ble satt opp tidlig om morgenen, så de kunne være løse ute. I dag har vi gått en tur ned til vannet her og jammen har jeg ikke fått hele TO badeenderSmilefjes

DSC_0007

Milli hiver seg uti, og Tjorven skal da ikke være noe dårligere!

DSC_0011

Milli ble så forfjamset av å se den lille urokråka sammen med seg i vannet at hun glemte hele pinnen.

DSC_0013

Tjorven har fått baderaptus. Etter man har badet, MÅ man bare løpeløpeløpe fort i ring!

DSC_0015

Livet er aldeles herlig når man har en baderaptus!

DSC_0039

Milli nøyde seg med noen dannede “rist” i dag

DSC_0035

Kan’ke jeg få pinnen a’ Milli??? Please!!!!

DSC_0037

Nope!! Den er MIN!

DSC_0038

BARE MIN!!!

Den evinnelige småkranglinga om samme pinne kan pågå i timesvis. Aldri veldig utagerende, men mye lek med litt alvor i tror jeg.

DSC_0041

“Søstrene” er jo gode venner, til tross for litt små-egling.

Tåka og regnet kommer og går hele tiden, og det er ingen vits i å gå i fjellet. Etter badeseansen gikk vi litt oppover på en anleggsvei her. Den er ikke no’ særlig i bruk, så de fikk springe løse. Det gjorde visst susen etter to rolige dager, for nå ligger Tjorven og knirker sine fineste soveknirk, mens Milli har gått og lagt seg på “være i fred” plassen sin.

DSC_0043

Her kommer grauten sigende inn over fjell og vann.

Jeg har virkelig funnet “ferieroen” på hytta. Vi legger oss tidlig, og er tidlig oppe, men det er en utrolig luksus å slippe hundene ut, for så å gå og legge seg igjen. DET er ferie det. Late dager med litt turgåing og MYE kos!

Vi hør’sSmilefjes som blunker

11 kommentarer:

Solveig sa...

Härliga bilder på både hundar och natur!!Ha en riktigt god ferie med mycket mys och många hundbilder!!
Hälsningar Solveig,Äzzi och Opal!!

Nina og Bonnie sa...

Så herlig å se bilder av Tjorve-lorven og Milli-mor. :)))) OG så stor Tjorven er blitt!!!! Hun er jo nesten like stor som Milli. :o)

Kos dere på hytta og slapp av. Du er jo midt i område for sånne aktiviteter. :) Et nydelig sted du har hytta. Og hils Ola!

Anne-Liss sa...

Så herlig å se de to sammen, flinke Milli som har lært lillesøster å svømme. Leia har aldri greid å få lært opp Maila til å like vannet :(
Ønsker dere noen fine dager på hytta. Slappe av og kos dere.

Nøve sa...

Så moro å se jentene sammen i vannet. Tjorven er jo ikke til å kjenne igjen, så stor som ho har blitt. Gleder meg innmari til å se henne - snart!!!
Stakkars du og Ola, sier nå jeg, som ikke var framme på hytta før halv to, rart dere overlevde ;)

Kos dere! Håper sola titter fram sånn innimellom!

Ville sa...

Nå har jeg virkelig kost meg med bilder av jentene dine Gry:o) synes storesøster personligheten til Milli kom sååå godt frem, helt nydelig:o)

Vi var også på hytta, fra lørd til mand, deilig å være på fjellet igjen. Ville er som Milli nesten ferdig med løpetiden, er så lenge siden sist hun hadde den og tenk de hadde den samtidig denne gang:o)

Fikk så vidt sett forige innlegg av Stine som brud, så nydelig hun var!!! Skal ned å titte igjen nå.
Du må gratulere brudeparet på det hjerteligste og Ola med...deg også foresten:o)
Kos dere og nyt dagene på hytta. Klem!

Ville sa...

Jaha, nå har jeg tittet på forige innlegg og lurer svært på hvor vestlands ferden skal går;o)

Gry og Millis blogg sa...

Der var du jo Berit:o)

Jeg antar at Vestlandsferden går til Aurland, hvis det blir noe av den i det hele tatt. Vi har to hunder å passe på, så vi får se, men det hadde vært veldig koselig å ta seg en tur over fjellet!

Ville sa...

Ja nå føler jeg at jeg også er "back again";o) holder på med sommer innlegget mitt, går treigt;o)
Jeg hadde jo håpet på at vestlandet var Stavanger:o)))

Dixie sa...

Så mange koselige bilder av Tjorven og Milli! Ser ut som de har det veldig kjekt sammen, de to, selv om de ikke er heeelt enige om hvem som skal ha pinnen... ;) Morsomt at Tjorven også svømmer, forresten!

Malin sa...

Haha, for noen morsomme bilder :D

Anonym sa...

Flotte bilder av en herlig helg. Elsker sånne bilder med flere hunder på, og hvor uttrykket kommer til sin rett. Kjempeflink er du der Gry. Tjorvetufsa har jo blitt så stor og flott med spennende farger :) Gleder meg til å treffe henne live :)):)
"Blærumslasken"