fredag 15. mai 2009

Det er vår på Glenne – så deilig:o)

Nå våres det på Glenne! Det er så innmari deilig. Det grønnes og det blomstrer nesten overalt. Fuglene synger og insektene summer. Sauene går på grønn eng (altfor kort – vi trenger regn – vil ikke snakke om det nå;o).

Oppe på jordet har vi en vanntank som vi bruker til å fylle drikkekaret til sauene. Når vi fyller bruker vi et ganske langt metallrør mellom tanken og karet. I dag kjørte Ola ned tanken, fylte den og kjørte den opp igjen. I det han skulle fylle karet oppdaget han at en liten fugl har bygget rede og lagt egg inni røret… Da blir selvfølgelig ikke det røret brukt på en stund, og vi håper bare at ikke vi forstyrret fuglemor og fuglefar så mye at de ikke vil tilbake på redet sitt. Jeg skal opp å sjekke i morgen. Håper det går bra!! Ola trodde forresten at det var linerle-egg. Han er flink med fugler, så da stemmer nok det.

Milli-mor har fått utfolde seg fritt på jordet her nede etter at vi har flyttet sauene. Hun ELSKER det! Det kommer til å bli en bra furten Milli som ikke får lov til å løpe løs på jordet når vi setter dyr her nede ved gården igjen. Nå lar jeg henne være løs der mens jeg gjør alt mulig annet ute og i låven (litt med hjertet i halsen, hvis hun virkelig vil så kan hun sikkert komme seg gjennom nettingen – men det virker som om hun er såre fornøyd med å snuse (og det som verre er) på gammel sauebæsj, tørr halm, kompostert jord og litt ullrester etter klippinga). Hun kan være der kjempelenge uten å si en eneste lyd, når jeg ser på henne uten at hun vet det, så holder hun på å kaste pinner i været eller ligger og gnager på noe jeg helst ikke vil tenke på hva er;o)

Akkurat nå har jeg vært ute i hagen og tatt noen bilder. Hagen vår er en kjempestor katastrofe (og den er virkelig kjempestor, i hvertfall i mine øyne). Ola er veldig flink til å klippe den, jeg er flink med bedene når jeg får ånden over meg, dessverre er den sjelden til stede…. Når den først kommer er jeg veldig glad og veldig kjøpelysten… Nå håper jeg den snart dukker opp, for det trengs:o) Jeg må tilstå at jeg er ganske så  misunnelig på Nina, Tove og Sissel som synes hagearbeid er gøy, jeg skulle så veldig ønske at jeg også synes det, men det er som nevnt bare når den berømte Ånden avlegger meg et av sine sjeldne besøk….:o) Noen planter og trær er sånn som jeg liker, de bare lyser opp hvert år med sine nydelige blomster. I dag har jeg forsøkt å se litt positivt på livet og har utelukkende fokusert på det som naturen selv fikser så vakkert i hagen (det gikk faktisk uhyre lett å overse alt det andre;o).

DSC_0331

Fine, små hjerter (som jeg ikke husker hva heter. Er det ikke noe med “Ridder” tro?

DSC_0332

Så gul og fin og glad:o)

DSC_0335

Både humlen og jeg liker denne busken (som jeg ikke aner hva heter. Noen som vet?)

DSC_0344

Humlen liker de vakre frukttrærne også:o)

DSC_0350

Ønsker dere alle en strålende helg og en flott 17. mai!

16 kommentarer:

Inger`s blogg sa...

Så deilig blomstring hos dere.Hjertebloms planten heter: Løytnans hjerte. Busken med de andre vakre røde blomster vet jeg faktisk ikke, den så ny ut for meg, kanskje om jeg hadde fått set den i sin helhet.
Jeg savner den gamle hagen min, hvor vi bodde før, her må vi starte helt forfra og her er bare stein og grus, så forarbeidet er det værste.
Søte Milli, hvor er du heldig som får bo på en gård med så mye plass, nyt friheten din, inntil de andre dyr overtar.
Ja det er vist ved å være ret så tørt, gress må ha vann.
Linerler er søte fugle, de og Svaler har det med å bygge rede hvor de utenom trer og buske.Håper dere får glede av å se de blir ved redet.
Om kvelden MÅ jeg og Chicko bare en tur ut å se på de fine nystelte, grønne åker, høre Trosten etterligne ander fuglestemmer, nyte stillheten i skogen. Nuss til Milli fra Chicko.

Nina og Bonnie sa...

Nydelig bilder, Gry.:-)

Nå nyter jeg også dagene og oppdaget i dag at mange blomster er tidlig ute i år.

Ser ut som du har hagen full av gamle prydbusker som forsynthia og som Inger sier Løyntnant hjerte. Den rød er en type alperips, den grønne varianten er mye brukt til hekk. Tror jeg, ble litt usikker når jeg så på bildet en gang til.

Jeg sitter på verandaen og hører lyden av vannet som renner i dammen og fuglene som holder på å lete etter mat til ungene. Det er en deilig tid.

Heldig Milli som får kose seg uten bånd og langline. Charlie hilser masse til henne og sier han er misunnelig.

Nå er det på tide dere tar dere en tur etter blodet.

Nina og Bonnie sa...

Og glemte å skrive at bilde på toppen var KJEMPEFINT. Nydelig bilde av Milli-mor.

Siss sa...

Vakkre blomster og rørende fuglehistorige.Håper fuglemorn blir der til eggene er klekt. Kan se for meg Mili leker for deg selv på jordet.Det at hun spiser suemøkk og lit annet ,Det er det jeg kaller for hundenes M.De skal ha lit gotterier de også:-)
Ha en fin 17 mai.
Håper vi ses snart

Nøve sa...

Nydelige blomsterbilder, men Milli er best!! Det er så man kan kjenne den mjuke varme pelsen hennes i vårsola.
Deilig nå, må nyte denne tida før fille-myggen begynner med surret sitt. Men den er vel en delikatesse for linerle og andre kjøttetere...
God helg!

Dixie sa...

For noen nydelige bilder! Både de av blomstene og det av Milli på toppen! :) Navn på blomstene aner i hvert fall ikke jeg, sånt kan jeg omtrent ingenting av! Håper linerlene kommer tilbake til redet sitt! Milli koser seg nok veldig på jordet der sauene har vært, det hørtes ut som et sted Dixie også kunne likt seg! :)

T :-) sa...

For noen nydelige bilder Gry!! Milli som sjarmerer meg i senk med å se rett på meg og selvfølgelig ingen av dere andre ;-) Vakre jenta :-) Og spesielt fruktblomstringa Legg merke til at jeg skriver frukt og ikke eple, plomme osv for å ikke avsløre min manglende kunnskap. Kremt, kremt og så jeg som har bodd i ei fruktbygd, men det er lenge siden. Tror epleblomster er rosa?

Heldige Milli som har sitt eget hundebeite. ååååh som jeg misunner dere sauenettingen. Det ser ut til at det må bli noe sånt hos oss også etterhvert... Milli som ligger der og trikser for seg selv, med pinner og andre godsaker. Jeg syns jeg ser henne. Er det rart jenta er kjempefornøyd med tilværelsen. Hun kunne jo ikke hatt det bedre!

Jeg syns det ser ut til at hagen din ser veldig fin ut jeg. MIN ser ut som en katastrofe. En veldig god egenskap å fokusere på det positive, Gry. Fortsett med det.

Kos dere masse på 17. mai og i dag med :-)

Berit sa...

Kango hilser - han har det litt trist om dagen og savner damer.. Han misunner Milli som får leike fritt. Her har vi veien og jernbanen rett ved husveggen. Vi mista en nydelig hund som ble tatt av toget en vår - hun hadde fått ferten av råtna kjøttrester etter ihjelkjørt elg. DEN vil jeg ikke ha om igjen, vi hørte toget tute og skjønte hva som var iferd med å skje. DA gråt gubben også. Huff, dette ble jo trist ! Ønsker dere en fin 17. mai !

Tove sa...

UFF!!, Berit, noe så grusomtm :-( Pass godt på Kango

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Så fine bilder!! Morro for Milli å løpe fritt selv om de da bare snuser og ligger på rugg og biter på et eller annet som vi ikke betandig synes noe om, men pytt, trøster meg med at det er sikert noe næring i det også. Ha en fin 17 mai!!

Gry og Millis blogg sa...

Løytnantshjerte var det ja, IKKE ridder ettellerannet:o) Alperips har jeg ikke hørt om en gang...., men det er en stor, fin busk som humla suser rundt og i. Jeg synes også at bildet av Milli ble fint (ære være beskjæringsfunksjonen i "Writer":o)

Nina: Jeg tenkte meg en tur til Larvik en dag i løpet av neste helg. Er det ok?

Sissel: DET var morsomt, sauebæsjen ser jo (stort sett) ut som "M'er":o)

Tove: Legg merke til at jeg også kun benevner trærne som "frukttrær....", i ettertid har jeg fått beskjed om at det er epler, men knoppene er rosa. Også er det klart at Milli ser rett på akkurat DEG!:o)

Berit: Så forferdelig!!!! Hadde det skjedd her, så hadde nok gubben hos meg felt tårer også. Forstår veldig godt at dere passer så godt på Kango!!

Nina sa...

Jeg jobber neste lørdag, men bare til 1500. Ellers er det bare å komme:-)

Vi gleder oss, både Charlie og jeg.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg ringer deg Nina. Jobber du fredag?

Jeg har for øvrig veldig gode nyheter: Linerlefar lå på redet inne i røret!!!! Jeg ble så glad, og listet meg av gårde:o) Lurer på hva han tenkte der han lå så fredelig, og DET grevet med et svært mysende øye langt bakom kom tittende innom....

Svalene som var her i fjor har kommet tilbake i det nye fjøset nede på jordet og alt er bare velstand. Så deilig!!!

Nina sa...

Ja, jeg jobber dessverre fredag også. Bare ring!!

Luna sa...

flotte bilder! Ha en fin 17 mai!

Ville sa...

Det er alltid så koselig å lese om livet på gården :o)
Nytt fint bilde av Milli..vakre øynene som titter så fint på en...

Det siste av epleblomstene og humla... var bare så nydelig bilde.

Busken med de røde blomstene og humla, kaller vi for "blomstrende rips".
Min mor og mormor brukte alltid å ta inn en gren av blomstrende rips og påskeliljer
Jeg synes det var sånn en enkel og fin kombinasjon.
Jeg selv er litt rar, jeg har problemer med å ta inn blomster og sette de i vase.

Ønsker alle på Glenne... folk og fe, Milli og linerle paret en fin vår, klem fra Ville