søndag 24. mai 2009

Siden sist…..

Har det vært 17. mai, mye flytting av sau og Ola har flydd seilfly. Tiden flyr, uten at det helt store skjer, heldigvis, jeg har blitt for gammel til å ønske meg noe særlig action:o)

17. mai dro vi til broren til Ola i Horten. Vi gikk ned til Lystlunden, og der var det samlet flere tusen mennesker. Jeg var spent på hvordan Milli ville reagere, men hun tok det med stoisk ro. Jeg var litt stolt da. Det er ikke hverdagskost for henne (eller oss!!) å se så mye folk.

DSC_0364

Her har vi pyntet oss i anledning 17. mai:o) Jeg har visst glemt sveisen…..

Ola ble 50 år (uuuuuuææææææhhhh) i jula. Han hadde nevnt at han hadde lyst til å fly seilfly, så jeg kjøpte en tur til ham i gave. Han syntes det var innmari moro, men han gjør det ALDRI igjen. Det var litt skummelt å sitte i det lille eggeskallet 750 meter over bakken, også skrur de attpåtil av motoren… I tillegg så satt han foran, så når de stupte litt nedover, så var det akkurat som om de gikk rett i bakken, det samme skjedde når de la flyet over på siden. Det gjenstår å fortelle at høyder nok ikke er det beste den snille mannen min vet om….

DSC_0375

Spent Ola på vei opp

 

DSC_0403

Glad Ola vel nede igjen:o)

Beitene våre har grodd så dårlig, at vi har vært nødt til å begynne å fore med rundball igjen. Det har aldri skjedd i mai før. Nå har vi fått regn og varme, og vi kan nesten se at det vokser. Det er godt, for det så litt svart ut en stund. Søyer og lam har det bra, og Prinsesse VilIkke drikker av flaske med stor apetitt. Bøtta de andre drikker rører hun ikke, og det nytter ikke å tvinge henne (har jeg funnet ut:o). Egentlig er jeg bare glad hun ikke sultet i hjel, så en fire uker til med flaske skal vi klare.

Milli har det storveies om dagen. Sauekjøret har roet seg betraktelig, og Milli er igjen i fokus. En ting jeg er uhyre imponert av, er hvor flink Milli er til å VENTE. Det er ikke få timer hun har ventet i fjøsgangen eller bundet ute i tørkesnora, mens vi holder på. Hun er helt, helt utrolig tålmodig!!! Ikke et knyst, bare sitter der til vi er ferdige. Jeg tenker på det hver dag, hvordan hun imponerer meg med roen sin når det gjelder å vente på tur (jeg har noe å lære der, definitivt:o)

I dag var det en knalldag for Milli-mor og meg. Vi skulle nemlig besøke Charlie og Nina!! Vi fant veien (nesten) med en gang – bare det er jo et lite mirakel. Gla’gutten, Nina, Kirsti og William tok oss i mot, og vi fikk se på den hagen vi har hørt så mye om. Sissel og Tove overdriver IKKE!!!!!! Den er helt utrolig fin, med forskjellige planter i avsatser i hagen. Jeg lar bildene tale for seg akkurat når det gjelder dette…..

DSC_0407

Den fine dammen!! Veldig forseggjort, men ikke så mye at det blir for mye.

DSC_0406

Det var mange fisker i dammen og en var diger! Nina kan leve lenge på den hvis hun får lyst.

DSC_0409

Se, så fint!!

DSC_0404

Den kule stubben med blomster i. Det var mye finere enn på bildet!

DSC_0408

Et hav av blå, vakre, små blomster (det var ikke Forglemmegei ).

Etter at vi hadde beundret hagen, tok vi kaffe på verandaen til Nina. Charlie og Milli fikk blåst ut litt damp, sånn at det ble litt mer behagelig å gå tur i bånd…. Charlie er bare, bare, bare god!! Han vet liksom ikke hva han skal få gjort så de kan få lekt nok. Han er glad i å kjøre trillebår, men nå har Milli begynt å si fra at hun ikke gidder.

DSC_0413

Nå holder det Charlie, IKKE, IKKE, IKKE mere trillebår…..

Tidligere har Milli terrorisert vennene sine. Hun ville ikke gi seg med å leke. Nalle sto en gang i flere timer med hodet inn i et hjørne i håp om å slippe unna… Nå har hun møtt sin overmann i lekelyst, og i tillegg blitt “voksen”. På en måte synes jeg det er litt trist – jeg har alltid ledd litt (tilgjort) oppgitt og sagt litt sånn tafatt at “Milli nå MÅ du gi deg”. Innerst inne har jeg egentlig elsket at hun var sånn som Charlie er enda! En LEKER. Det er helt tydelig over, og kommer ikke tilbake… Litt rart. Men for all del, hun er med på moroa og vil gjerne rocke litt rundt, men ikke hele tiden. Nalle kommer garantert til å være fornøyd med den voksne utgaven av Milli-mor!!!

Vi gikk tur ned til en hytte ved et vann. Der var det et eller annet heftig arrangement, for det myssa av folk og pianomusikk kom ut gjennom veggen. Nina og jeg var ikke helt “der” og satt oss i småskauen et annet sted. Skravla går på oss begge hele tiden, og av alle her på bloggen, som jeg har truffet, tror jeg Nina og jeg er de største skravlebøttene….:o) De ordene som blir oftest gjentatt er, ikke overraskende, “Charlie” og “Milli”:o))

DSC_0421

Herlige Nina i gang med å fortelle noe. Milli venter tålmodig.

DSC_0425 

Milli sitter hos Nina (i umiddelbar nærhet av pølseposen), mens Charlie utforsker verden:o)

DSC_0419

Milli har nok sagt noe morsomt, for Charlie brøler av latter;o)

Da vi kom hjem til Nina igjen, var Milli sørgelig sliten, sørgelig varm og sørgelig voksen… Hun ville ikke leke mer med Charlie og hun forsøkte å “ta en Nalle”, nemlig ligge helt i ro, og prøve å bli oversett. Charlie var skikkelig supersøt!! Han skjønte at det ikke gikk med mere voldsom lek, så han la seg tettere og tettere inntil Milli. Til slutt lå han og smånufset henne veldig, veldig forsiktig i pannen. Han ville bare være sammen med henne liksom.  Vi drakk kaffe og spiste kaker før jeg satt kursen mot Tjøme igjen. Bare til info. NINA BAKER VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE!!!!  Hvis dere skal til Nina, bør dere grine dere til litt av den kaken;o)

Dessuten kom vi hjem med sekken full av blod og bein. Tusen takk Nina!! Vi gleder oss til neste gang vi treffer dere, og det er heldigvis IKKE lenge til:o)))

Nina har forresten spurt om vi kan passe Charlie noen dager i juli. Gjett om vi gleder oss!!! Åh, det skal bli så gøy å ha to, også en sånn gla’gutt som Charlie!!!

 

DSC_0429

Milli koser seg med bein fra “tante” Nina

Dette var en liten oppdatering fra Tjømefronten. Håper alle får en fin uke!

 

24 kommentarer:

Berit sa...

Så fine bilder du tar ! Jeg blir imponert. Artig at dere skal på vestlandstur - ja, du kan glede deg, det er vakkert nå. Og dere bør absolutt ta avstikkeren ned til Undredal. Et ørlite sted med kirke,kafe, overnatting,butikk med avdeling for lokal geitost. Den vellagra ,salta hvitosten falt jeg for. Smøret kom fra Setesdal, men det var like godt for det. Vet ikke hvor lenge dere skal turnere - men jeg anbefaler også Balestrand som et veldig trivelig sted. GOD TUR !

Nøve sa...

KOSELIG med en rapport fra Tjøme igjen :o) Så Ola har vært ute og flydd, stakkars mann. La merke til mannen utenfor flyet i korterma skjorte, Ola var adskillig bedre kledd...var det kaldt der oppe? Jeg undrer.
Og jeg GLEDER meg til neste helg, når vi skal passe Milli!!! Det høres ut som om det passer Nalle utmerket, at ho har blitt litt roligere. Men du, Nalle sto IKKE timesvis med hue i ett hjørne - dette blir verre og verre ;o)

Gry og Millis blogg sa...

Han sto skikkelig lenge Nøve!!! Du og jeg var ute, uten Nalle og Milli (hva skjedde egentlig da?), og Bjørn måtte lufte ham, for han synes så synd på'n.... Snille, gode Nalle-mann!!!

Hanne sa...

Wow - super dag og imponerende hage!!

Litt vedmodig, men samtidig litt godt for meg å høre at det er flere jenter som blir voksne. Jeg trodde, som deg, at det aldri skulle skje med Bienna. Hun var også en sånn som slet vettet av alle andre hunder. Men se på "gamla" nå... Ja, ja det er vel bare en ting å gjøre - skaffe seg en valp?

T :-) sa...

Et nydelig bilde det nederste, Gry! Og alle de andre.

Er det litt navneforvirring? Eller skal du til Underdal eller Aurland? Ja så MÅ du hilse.


Det ser ut til at dere har hatt ei flott og spennende uke.

T :-) sa...

rettlelse: jeg blir med! ;-)

Hytta lå ved et vann, hallooo, Farris er ikke et hvilket som helst vann...

Nøve sa...

he-he, har hørt om Farrisvannet jeg og =) Gry og Nina uten GPS...

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere! så flotte bilder!! Åssen bunad er det du har på deg Gry? Ser ikke det der du sitter. Fine er dere begge 2 da!!!, der dere sitter. Ønsker dere en fin uke så snakkes vi sikkert i Drammen!! Gleder oss til det!!

Gry sa...

Nøve og Tove: Dere sjarmerer meg i senk;o)

Gry Viola: Det er en Vestfoldbunad. Jeg er ganske stolt av den og veldig glad i den, men glemte at den ville kommet langt bedre til sin rett hvis jeg hadde reist meg opp:o)

Tove sa...

Så flott da ;-) Du vet jeg er litt fornærmet over at du skal passe Charlie og men ikke Barfi...

Gry sa...

Det er bare å spørre Tove. Det har jeg sagt til deg! Opptil flere ganger!

Nøve sa...

Tove, trenger du barnepike??

Anne-Liss sa...

Så flotte bilder, likte godt det bildet der Charlie "ler", det ser akkurat som to barn som hvisker og tisker til hverandre.
Det ser ut som dere hadde en flott dag !
Ha forsatt en fin uke .

snorredimma sa...

Dere er bare herlige alle sammen...Etter noen dager uten blogging på meg...ser jeg jo at jeg "mister" mye som skjer her...Farrisvannet???

Du har tatt noen fine bilder denne gangen, Gry, og jeg måtte le av det bildet der Charlie brøler av latter! :-)

Dimma har ikke blitt så voksen, syns jeg...ho er like leken og ertete fortsatt, men det gjenstår jo å se etter løpetid nr 2 - som jeg tror blir en gang i løpet av sommeren.

Tove: Jeg melder meg som "barnevakt", jeg også...Tenk å få ha en liten lappevalp i huset, da...sukk! Kanskje det hjelper meg til å bestemme meg for om hund nummer 3 blir islender eller lapphund...;-)

Gry sa...

Det ser ikke ut som det skorter på hundepass her:o) Barfi er selvfølgelig mer enn velkommen til Tjøme (også:o)

tove sa...

Takk, takk! Alle tilbudene er selvfølgelig notert!Dere skla se dere kommer til å angre en gang.... ;-)

Neida, jeg har hundepasser i orden, junior skal passe griser og bikkjer. Det var mest for å erte Gry. Hun har nettopp fått en nærmere "spesifisering"

Men jeg tror Barfi hadde storkost seg hos dere alle og hatt godt av det også :-)

Akkurat nå tror jeg hun er kjempefornøyd. Jeg oppdaget tørket grisetryne på butikken og det måtte jo kjøpes! Barfi har nå nettopp spist opp siste rest etter å ha gnagd på dette i noe sånt som 2 1/2 time. Vina syns visst ikke det var noe stas og bare slikket litt på sitt.

Ville sa...

Så kjekt med et nytt inlegg fra deg Gry:o)
(dette er mitt 3. forsøk idag på å få en kommetar inn hos deg:o) blir litt rart å skrive det samme for ente gang)

Synes den var litt morsom: en kommentar fra Ola, at han kunne tenke seg å fly seilfly:o))) å der sender du ham ut i det blå, herlig.

å hagen til Nina da, bare lekkert og vakkert, så kjekt å se bildene dine også:o)

Virker som det ikke er bare Charlie og Milli som har funnet tonen. Du og Nina kan visst også kose dere i hverandres selskap.
Kjente dere hverandre før dere begynte å blogge?

Ville er også blitt roligere, nesten litt sånn "tamm" hvor er ville Ville blitt av???
Syens det er litt dumt dersom det er sant det du skriver at det er "over" jeg likte så godt valpe-unghund stadie med alle raptussene, den skulle vart enda lenger.
Så dere som fremdeles har valp/unghund nyt dem. De blir så snart voksne... rolige og fornuftige damer og herremenn.
Kommer nok til å kose meg nå også med Ville, men det kom så brått på.

Så godt at alt er ok med Prinsesse Vilikke, har tenkt litt på hvordan det har gått med jenta.

Også litt slutt, men ikke minst de herlige bildene av de 2 vennene Charlie og Milli...:o)))
Ha en fin uke, varmen er kommet til oss også idag :o)

Luna sa...

så rart at alle jentene plutselig har blitt så mye roligere..!
Skal dere til Aurland? Der har jeg gått på skole i 2 år, økologisk landbruksskole :) Flott plass :)

Gry og Millis blogg sa...

Vi pleier å ta en slags miniferie i pinsen hvert år, Ola og jeg. Vi tror vi fortjener det etter lamminga og sånn;o) Vi får låne en hytte på Vaset ved Fagernes, og det har vært utgangspunktet vårt. Så fyker vi til Lærdal og "tar det derfra" som det så fint heter. Kaisa måtte enten være alene på hytta eller være med, hun likte ingen av delene! Nå er vi så utrolig heldige at Bergheim og Nalle befinner seg på vei til hytta, og Milli er VELDIG velkommen tror jeg:o) Heldige oss!! Da har vi litt større frihet når det gjelder hvor vi drar og hvor lenge vi blir borte. Aurdal pleier å være fast, men hvem vet, nå har vi ingen som venter oss sånn umiddelbart:o) Og ingen dårlig samvittighet overfor en firbent bestevenn som kjeder seg...:o) Nøve prøver innstendig å overtale oss til å bli borte hele pinsen....;o) Tusen takk Nøve, det er godt å vite at Milli-mor er så veldig velkommen hos dere!!!!

Dixie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Dixie sa...

Ser ut som Milli og Charlie har det veeeldig kjekt sammen, selv om Milli har blitt litt mer voksen! Dixie er fortsatt like "barnslig", men selv om det av og til kan bli litt vel mye, høres det jo ut som de fleste synes det er litt trist når det er over også... ;) Den hagen til Nina er jo bare SÅÅÅ fin! :)

Veldig mange fine bilder! Milli får nok en kjempefin helg hos Nalle! God tur! :)

Nina og Bonnie sa...

Hallo og takk for sist, Gry. Jeg satt i går kveld å ergret meg grønn på at vi ikke kunne gå ned til Farrisvannet. Det hadde vært mange fine motiver. Fine bilder du fikk tatt. Men ikke helt fornøyd med bildet av meg. Jeg ser ut som jeg sjeler.

Og stakkars Ola som har besøkt fuglene i dems element. Glad det gikk fint, jeg.

Milli var nå med på leken veldig lenge. Tror nok varmen tok henne litt også. Hun har mer pels enn Charlie så han merker ikke den så mye. Så kjedelig er hun ikke blitt.

Og Nøve: jeg er en reser på kart og Gry på å kjøre så vi er et skikkelig radarpar blitt. Vi trenger ikke GPS. Ha-ha:-)

Og Berit: vi ble kjent gjennom hjemmesiden først og så kom bloggen. Møttes for første gang i nov/des. Men ja, jeg føler at vi skravler godt sammen.

Hilde sa...

Hei Gry og Milli!

Her var det mye koselig å lese. Heldige Milli-mor som har så gode venner, og så koselig for deg, Gry, å kunne prate hundeprat nesten en hel dag. Det liker jeg også.
Det er rart med det, "ungene" vokser til, og plutselig er de ikke små og barnslige lenger. Litt godt også, egentlig.

Så flott at dere har fått både hundevakt og sauevakt, slik at dere kan få en liten ferie i pinsa. Det fortjener dere virkelig. Når dere også har fått Nøve og staute Nalle som skal ta seg av Milli, er det jo bare å slappe av og skikkelig kose dere.
Nå får jo Nøve også prøvd hvordan det er å ha to hunder i hus.

Biene "våre" har forresten reist fra kirsebærtreet i dag. Og godt er det. Jeg likte det ikke i det hele tatt. Nå er de plutselig blitt "problemet" til noen andre.

Jeg vil ønske dere ei riktig god og avslappende pinse!! Bare Ola og du og "blanke-dager! Herlig.

Mvh Hilde.

Marianne sa...

Dere fortjener å slappe litt av nå ja...det er litt av en jobb med lemming....
Vest landet er et fantastisk sted...regner med du har med kamera og masse GB, så vi får et lite innblikk...er vestlending i blodet jeg, så er misunnelig nå ja!

Dere må kose dere masse...godt dere har Nøve og Nalle til å ta seg av Milli..da trenger dere ikke ofre henne en tanke..hun har det godt!

Det må ha vært en skrekkblandet fryd å fly med seilfly...du ville ikke være med du eller?