onsdag 17. juni 2009

Litt nytt fra Tjøme igjen:o)

Har følelsen at det er litt lenge siden jeg har vært her i Bloggverdenen! Pc’n min gikk i stykker IGJEN, og jeg har bare smuglest bloggene deres mens jeg har vært på jobben. Nå har jeg kjøpt meg en ny pc (det var de skattepengene), klaget lenge og grundig på den gamle og håper den nye viser seg å være bedre enn den gamle var/er (når den blir reparert for n’te gang).

Så hva skjer hos oss? Jeg har stor glede av det yrende fuglelivet, og finner det mer og mer fasinerende. Linerlene har flyttet hjemmefra (uten så mye som et ord til takk for lånet av røret;o), det var egentlig like greit, for vi kunne jo ikke flytte hengeren med vanntanken på, før “fuglene var fløyet”. Det ble litt tungvint å bære vann… Også bare mysser det av stær her, Ola lurte på om vi egentlig driver med sau eller stær. De sitter på strømledningen og har flyveskole for “de små”. Det er kjempegøy å se på. Mor og far Stær lokker ungene opp på ledningen (med en skikkelig snaddermark eller noe i nebbet) og så lander de på jordet her, og så letter de, og opp på ledningen igjen, også ned også opp osv., osv. :o)

249

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er bare noen få av lærerene og elevene på Flyskolen for Stær på Glenne:o)

Ellers er alt bra med Milli-mor. Hun er som vanlig utrolig rolig og snill inne, men eksploderer av fart og glede når vi er ute. Ola tør mer enn meg, han har henne mye mere løs når han driver rundt her nede ved husene. Hun har helt sikkert godt av det, og det er virkelig gøy å se at de to så absolutt forguder hverandre! Jeg må bare nevne at Milli og jeg har vært ganske flinke til å trene kontakttrening etter at Berit forklarte hvordan hun gjør det med Ville. Det som er supert er at vi kan gjøre det når vi går helt vanlige turer, vanner blomster eller fòrer dyra. Milli har blitt langt mer oppmerksom på meg og er mye raskere til å ta kontakt bakover (altså mot meg) hvis jeg bare sier så mye som et ørlite “Milli”. Det er veldig gøy!

 Picture 031mm

Lille Milli-mor. Dette bildet er tatt og redigert av Lisa:o)

Vi mistet et lam i helgen. Det er alltid trist, men det var ikke helt uventet. Det var ikke i form, men for friskt til at vi ikke ville prøve å se det an. Det gikk altså galt, og sånn er det av og til. Ellers går saueholdet vårt veldig bra. Nå er det snart på tide å samle alle dyra for å gi dem nok en dose av flåttmiddel og ormekur. Det er en kjempejobb, så vi ivrer ikke akkurat etter å begynne….

Picture 059En stille stund på beitet, dette er verdens beste terapi… Lisa har tatt bildet:o)

I helgen fikk vi besøk av datteren til noen venner av oss. Lisa er veldig glad i dyr og i Tjøme, så hun er hjertelig velkommen til oss. Vi har gått tur, skravlet litt og slappet av. Til min forskrekkelse fant jeg ut at hun ikke hadde vært på Tjømes mest kjente sted - “Verdens Ende”… Det måtte vi jo gjøre noe med, så vi dro ut der på søndag. Her taler vel egentlig bildene for seg selv…..

251

Lisa og Milli på vei utover svabergene på Verdens Ende.

253

Det ER virkelig vakkert der ute (og Danmark neste)

256

Lille Milli badeand:o)

257

Tang er bare gøy synes Milli:o)

Ellers så lurer jeg på om dere andre har meldt dere på Biri utstillinga? Jeg sitter liksom og venter på at det skal komme en annonse på NLK sine sider, men det er kanskje dumt? Også lurer jeg på om det kommer noen vi kjenner på utstillinga i Sandefjord i helgen? Jeg vet om Nina og Charlie og Hanne, Thea og Bienna (heldigvis at dere skal, jeg lot meg rive med en dag jeg tydeligvis var litt vel sosial, og angret veldig dagen etter, da jeg hadde kommet til meg selv igjen:o) Nå er det bare kos, når jeg vet at jeg treffer dere der!

Åh, dette må jeg fortelle: Ola og jeg satt og pratet helt vanlig her en kveld, normal samtale med normale stemmer med hverandre. Av en eller annen grunn ble Nalle tema i samtalen mellom Ola og meg. Da gikk Milli helt bananas og løp mellom vinduet i trappa og døra, mange ganger og lenge. Jeg hadde forstått det hvis vi hadde hatt fokus på henne når vi sa Nalle, men jeg var ikke klar over hvor i huset hun var en gang. Vi syntes så synd på henne at vi bråbestemte oss for å døpe om Nalle til “Svein” når han er tema her i huset. De er virkelig utrolig rare disse firbente vennene våre…

Jeg sitter og suller med den nye pc’en og er litt stolt over at jeg for første gang setter den opp og installerer alt selv (alt som ikke lå der da). Fikk helt panikk når jeg forsto at alle sauedataene var borte, men heldigvis har jeg vært superflink til å ta sikkerhetskopier mot serveren til han som leverer saueprogrammet på internett, og vips så hadde jeg dem her igjen:o) Det hadde vært krise det, om alle lam som tilhørte hvilke mødre og vekter og slektskap, helsekort og behandlinger og absolutt alt hadde gått i svart. Puh, jippi for eksterne servere sier nå jeg da:o)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

25 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Så koselig å høre fra dere!!
Når jeg ser på bildene fra verdens ende så må jeg bare få tatt meg en tur. Har aldri vært der, FAUT!!
Så fine bilder av Milli!!
Nuss på nesa til Milli fra Roxie!!

Christian og hundene sa...

Jeg skal til Sandefjord jeg også:-)

8 voksne som stiller, da vet vi ihvertfall om 4 av de:-)

Venter på annonse fra NLK om Biri jeg også...

Nøve sa...

Vi skal være med dere i tankene ;o)
Nusselige Milli savner Nallen sin, men de må nok vente enda ei stund før de møtes igjen - snufs. Gleder meg til å høre fra Sandefjord! Lykke til :o)
Bildet av deg og sauene var dagens beste! Fortellingene dine er gode som alltid.

Ville sa...

Hei Gry, koselig å lese, jeg sitter nå sånn raskt å titter innom, er på jobb. Nettet vårt har falt ut for andre gang på en uke uken, blir visst fiksa igjen på fredag???
Vi tales senere på bloggen
Klem fra Berit, mor til Ville;o)

Nina og Bonnie sa...

Det var fint å høre fra deg igjen. Er ikke så kjap selv til å skrive. Blir mest lesing på andre blogger.

Så moro at Milli kjente igjen navnet til Nalle. Tenker det ble liv i leiern.

Jeg har ikke vært på Verdens ende siden jeg var 6 år. Det har kanskje ikke skjedd så mye der. Vel, vil ikke tilstå jeg husker så mye.

Det kommer to svenske til Sandefjord også og så vet jeg ikke om Sidsel skal stille med Arja og Honey.

Angående Biri, kan dere ikke bare melde dere på via NKK sine sider. Der ligger jo Biri under utstillinger.

Dixie sa...

Kjekt å høre fra dere igjen! :)
Det var trist med det lammet, men heldigvis høres det ut som alle de andre er friske og har det fint!

Det så veldig fint ut på "Verdens ende"! På bildet av Lisa og Milli så det nesten ut som en ørken... ;)

Vi skal jo ha Dixie på sin første utstilling på Biri! Det blir spennende, men litt skummelt også... Men mest av alt gleder jeg meg til å møte alle bloggfolkene!!! :D

Nå får vi komme skikkelig i gang med utstillingstrening! :P Men hvordan virker egentlig dette her med påmelding og sånt? Det høres litt vanskelig ut...

Nina og Bonnie sa...

Glemte helt å spørre om lammet som måtte bøte med livet. Var det det som jeg matet? Den som ble så rar etter den hadde fått mat? Det var jo fryktelig synd.;0)

T :-) sa...

Ja, endelig noe nytt fra Tjøme :-) Gratulere med ny PC, nå kommer sikkert alt til å gå sp mye bedre. Enda godt du hadde kontroll på sauekontrollen!

Morsom med flyveskole på Glenne da.

Mange flotte bilder, jeg syns det svarthvittbilde med grønn ball var topp.

Nok et bevis på at Nalle er superviktig for Milli. De er nå utrolige da, Milli følger med på hva matmor snaker om.

Lykke til i Sandefjord.

Gry og Milli sa...

Gry Viola: Dere våger ikke å dra til Verdens Ende uten å komme innom oss:o)! Vi bor på veien ut dit. Ta med Roxie:o))))

Tina: Det er bare stein der ute, men på bildet av Lisa og Milli ser jeg det du ser, bølgene i svaberget ser ut som små sanddyner:o)

Nina: Ja, det var det lammet... Det var synd, men ikke helt uventet. Jeg blir alltid trist med en gang sånt skjer.

Marianne sa...

Så flott det var på verdens enda...der må jeg også ha meg en tur!!

Så trist med lammet da...det er ulempen med å drive med dyr ja..

Så gøy med Milli som hørte navnet til nalle..mine har også noen ord som man må oversette...feks visst jeg er i tvil om vi skal ta kveldsturen...visst jeg klarer å si ut eller tur da...så blir ask helt vill og roer seg ikke ned igjen resten av kvelden...da sikulerer han foran ytterdøren i timesvis!!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere! Skal ringe når vi tar turen utoever. Håper vi får til en tur i sommer!! Hr en del på programmet framover men en dags tur til Tjømme må vi få til!!

Ha en fin dag!!
Her regner det som bare det i dag, kjedelig!!

Hanne og Bienna sa...

Koselig å høre fra dere igjen!! Jeg blir litt sløv med denne bloggingen nå som sommeren er her, merker jeg, men jeg er stadig innom og kikker hos dere andre...

Morsom historie om flygeskolen på Glenne!! Så det levende for meg!

Mange flotte bilder som alltid!! Milli i det klare vannet, du og søya, Milli og Lisa... Vakkert! Verdens Ende er jo alltid en vinner (i all slags vær)! Lenge siden jeg har vært der når jeg tenker meg om...

Jeg venter også på Biriannonsen for vi har jo tenkt oss dit for første gang. Dere kommer vel..??

Ellers blir det jo Sandefjord på søndag og da sees vi igjen!!

Gry og Milli sa...

Hanne: Nøve har jo bestilt hytter på Biri for hele helgen (det er jeg i allefall rimelig sikker på). Dere er jo nødt til å bli med på det!!! Hvordan er det Nøve, hvor mange hytter har du bestilt og hvor mange er fulle?

Verdens Ende er en sikker vinner, jeg har ikke vært der selv på lenge (bortsett fra da vi dro ut Nøve, Bjørn og Nalle dit i liten storm;o).

Vi sees på søndag Hanne, det ser ikke halvgæernt ut på "Yr":o)

Ville sa...

Så kjekt å lese at du har gjort min erfaring til din egen, på din og Millis måte:o))) Hva har vi gode venner for?;o)
Hva skulle vi ha gjort uten disse gode hunde-pappaene, Ville koser seg også myyye isammen med farihuset. Han har også stor innflytelse på hvordan Ville er blitt formet:o)

Så nydelig det ser ut på verdens ende, håper jeg også kan sprade der en vakker dag..dt er alltid interessant å lese om livet til dyra og folket på Glenne, livet tar og gir...vakker stille stund...

Herlige Milli, hun er jo sååå glad i Nalle-mann..

Så flink du er med pc`en, for meg er alt sånn gresk, når jeg kom hjem igår kveld fra jobb, så virka nettet, en lendning hadde falt ut av modemen, det kunne jo ikke jeg vite. Så nå er teknikkeren avbestilt, og jeg på nett:o)))

Ha en fin dag.

Gry og Milli sa...

Berit: PC ting er helt gresk for meg også, det er vel derfor jeg er ganske stolt nå, mest stolt over å ha overvunnet frykten for å i det hele tatt prøve egentlig:o)))

DET ER EN KNALLFIN GJESTEHAVN PÅ VERDENS ENDE BERIT!!!!! MYE FOLK, MEN VEEEEEELDIG FINT. Jeg tror i grunnen du og Ville hadde passet der ute;o))

Ville sa...

Du skal være den første som får vite det når vi har ny båt, det blir den gamle i år også.
Det er "kapteinen" som bestemmer når han skal selge "Vega".
Jeg håper det er ny båt neste år, skal alltid klare å få ham til Tjøme, det er jo stas å gå langs kysten med et havgående "skip".

Gry sa...

Berit: Jeg gleder meg til å se dere på Tjøme!! Jeg så forresten datteren din i søndags VG. Det er så utrolig gøy at hun lykkes, spesielt på grunn av verdiene hun tar med seg:o) Du må være en stolt, stolt mamma, med god grunn, for NÅ må vel hardt arbeid krones med suksess. Angelina Jolie er jo ikke akkurat helt ukjent?!

Gry Viola og Roxie sa...

Nå er det gjort! Meldte på Roxie til Biri utstillinga. Hvet at det ikke er lagt ut noen annongse ennå men jeg gikk inn på NKK og fant det derifra. Tror det var christian som tipset om at en kunne gjøre det slik. Like greit så en ikke glemmer å melde seg på i sommer!!

Luna sa...

Så fint bilde av milli og den grønne ballen! :)
Jeg har et ferdig utfylt biri-påmeldingsskjema som bare venter på en konvorlutt og et frimerke.. må vel ordne det snart før fristen går ut.. man betaler ikke noe, man får giro eller noe sånt, ikke sant? Første gang jeg melder på uten at det er på web...
Lykke til på utstilling i helga! :)

Gry og Millis blogg sa...

Tina og Marte: Jeg sitter og venter på at de skal legge ut annonsen på NLK sine sider. Jeg har vel alltid brukt WEB ved påmelding. Jeg sjekker hver dag, men det skjer jo ikke noe enda. Kanskje jeg skal etterlyse det på NLK sine sider. Det er et kontonr. vi skal betale til, det står på NKK sine sider, men jeg sitter nå her og venter, for påmeldingsfristen er 8. juli (også i følge NKK sine sider).

Tina: Du fyller ut et skjema som du finner på NLK sine sider (utstillingsskjema) også har jeg pleid å sende det inn elektronisk samtidig som jeg har betalt.

Luna sa...

trodde ikke det gikk an å sende det elektronisk jeg.. at noen må man gjøre på gamle måten, i brevform.. jaja, er vel noe jeg ikke har skjønt...
jeg sender den inn og betaler, så er jeg sikra.. ;)

Gry og Millis blogg sa...

Marte: Jeg har akkurat lagt ut et spørsmål om dette på hjemmesidene til NLK, så det er sikkert noen med litt peiling som svarer snart (håper jeg:o)

Ville sa...

Jeg ER en stolt mamma Gry, men du, vet hennes vei mot suksess har pågodt i sååå mange år, at alt blir liksom en vane;o)
Jeg har ennå ikke sett det som sto i VG.
Leila hadde nettopp kommet hjem fra en mnd i Nepal og mellomlandet i Oslo. Hun ringer meg på mandag når hun endelig er kommet til stavanger.
Hun forteller om den flotte repotasjen, og savner Ville sååå mye, men må sove, fordi hun neste morgen må reise til Sardinia tror jeg det var. Hun er invitert til et show/visning der. Det er visst- nok for veldig rike italienere, bare de beste av de beste merkene blir vist der, sååå det blir spennende å høre når hun kommer hjem på søndag:)))

Luna sa...

Da ser det ut som det kommer en annonse snart.. :)
Så mye din datter farter da berit, hva er det hun gjør?

Nøve sa...

Fortell om dagen, please!!! og masse bilder, kanskje?!