mandag 13. juli 2009

Vårt første døgn med Charlie

I går kveld var jeg veldig spent på hvordan natten skulle gå, med 2 hunder på soverommet, og ingen bar nevneverdig preg av 12 timers lek, bortsett fra Millis små tilflukter under skjenken i stua.

Jeg hadde bestemt meg for å være kjempestreng, og ikke tillate leking på soverommet. De skjønner jo dessuten “signalene” for soving vi mennesker sender ut. Jeg gikk til køys, Milli hoppet opp i senga til Ola (eller er det egentlig Millis?:o), Charlie la seg henrykt ned i senga til Milli (hundesenga). EUREKA!!! De var stille som små mus. Charlie hadde fått med seg sitt eget teppe hjemmefra, men ville heller ligge i hundesenga. Utpå natten hørte jeg tilløp til lekelyst, og var kjapt ute med å kommandere dem på hver sin plass, enda senere på natten hørte jeg forsiktig, forsiktig tassing. Da listet Charlie seg ut av hundesenga og Milli sklei umerkelig (trodde hun) ned fra senga til Ola/Milli:o) De er kjemperare når de lister seg, det er akkurat som om de går på en spesiell måte for å unngå “potetassing”. Etter nok en korreks var det dønn stille helt til jeg sa at vi skulle stå opp… Så flinke hunder! Det hadde jeg ikke trodd!!

I dag måtte de vente i tørkesnora (bundet til den altså;o) mens jeg fòret værene. Det går helt strålende. Begge to bæsja og tissa som bestilt, og det var tid for å dra på jobb. Charlie hoppet villig inn i bilburet mens Milli satt litt mistrøstig i vinduet og så på at vi dro. I følge Per lå hun rett ut på ryggen hele dagen, så hun har nok egentlig hatt det veldig bra. Charlie er nå døpt “Kontoristen”: Han har oppført seg helt perfekt!!! Jeg har jo alle hundetingene til Milli på jobb, så han fant seg fort en hundeseng, og lå rolig og fint, så lenge jeg satt på plassen min. Det var ørsmå tilløp til bjeffing når jeg beveget meg vekk fra synsfeltet hans, men ikke noe voldsomme greier. Sjefen min har gitt bort alt pålegget sitt og gjort seg til skikkelig bestis med Charlie. Lunsjen min fikk jeg spise uten å bli akkompagnert av bjeffing, enda han ikke kunne se meg, men hørte stemmen min. Flinke, flinke go’gutten!!!

Vel hjemme fra jobb var gjensynsgleden stor, men jeg merker nå tydelig at duracell-kaninen (så bra uttrykk Hanne;o) Charlie ikke har fått ladet batteriene i samme grad som Milli, for nå er plustselig hun masekråka:o) Leken har imidlertid dabbet mye mere av, og løpingen og hoppingen blir stadig oftere byttet ut med liggende fekting. Dette går over all forventning. Charlie er fortsatt en drøm å ha i hus, og nå har vi jo gjort alt èn gang, så han begynner vel å forstå at ting har rutiner her også.

DSC_0080

Her har Milli tatt en god dott av Charlie:o)

Dette var en liten rapport fra en stor dag med to lappiser:o)

17 kommentarer:

Nøve sa...

Takk for rapporten, Gry!
Jeg rakk å oppfatte nytt innlegg hos deg - og så gikk strømmen! Det var krise i heimen..

Bra at alt funker utmerket hos dere, men det var jo det jeg regna med også :o)
NATTA!

T :-) sa...

Toppers med en oppdatering på hvordan ting har vært hos dere siste døgnet. Det er så morsomt å lese. Og at alt skulle gå bra hadde vi vel alle en mistanke om, Milli og Charlie er jo to sjarmtroll begge to som vet å oppføre seg :-) Og Milli greier hun å holde fast på at Nalle er den eneste ene etter dette???

Forsett å kose deg med "dine" to lapper, Gry. Kanskje Nina må sloss med flere for å få tilbake Charlie? Virker som om sjefen din er blitt betatt også ;-)

Gry, Milli og Charlie sa...

Det er innmari gøy!! Også er jeg jo fryktelig glad for at de er så flinke om natta:o) Men FOR en energi de to har:o)

Tove og Nalle: Bare så dere vet det, Milli og Charlie deler ikke seng, de er bare veldig gode venner. Milli er veldig bevisst på sin kjære hallingdøl:o))

I dag er begge med på jobben (Kontoristen ville ha med sekretæren i dag;o)

Ville sa...

Jeg storkoser meg når jeg leser om Milli og Charlie, (fikk med meg første innlegg også)

Det som er ekstaa gøy er at en får et innblikk i Millis hverdag når du forteller om hvordan Charlie venner seg til å være hos dere:o)

Charlie har jo den beste ferien en hund kan tenke seg når han får være ilag med Milli, Ola og deg.

He he, jeg gikk tur med Ville idag morges, da tenkte jeg på trekløveret Nalle, Milli og Charlie:o)
jeg kom frem til at Milli og Charlie er verdens beste kompiser og Nalle og Milli ER KJÆRESTER;o)

Ville sa...

Jeg storkoser meg når jeg leser om Milli og Charlie, (fikk med meg første innlegg også)

Det som er ekstaa gøy er at en får et innblikk i Millis hverdag når du forteller om hvordan Charlie venner seg til å være hos dere:o)

Charlie har jo den beste ferien en hund kan tenke seg når han får være ilag med Milli, Ola og deg.

He he, jeg gikk tur med Ville idag morges, da tenkte jeg på trekløveret Nalle, Milli og Charlie:o)
jeg kom frem til at Milli og Charlie er verdens beste kompiser og Nalle og Milli ER KJÆRESTER;o)

Gry, Milli og Charlie sa...

Berit: Du har helt rett! Charlie og Milli er skikkelige lekekamerater. Nalle er litt mer "mannfolk" liksom. Det er veldig morsomt å ha to hunder har jeg funnet ut;o) Selv to som går på duracellbatterier:o))

Nøve sa...

Skal hilse fra Nalle og si han syns det er veldig kjekt at Milli får rasa av seg litt ;o)
(sjøl om'n nok er bittelitt misunnelig)

Hanne og Bienna sa...

Kjempegøy, da Gry!!! Så flink og konsekvent du er!!

Charlie er jo en drømmehund med bare bittelitt drøyere batterier enn de fleste, men som du sier; han er mest GOD!!

Kommer dere snart hit og går tur med oss eller???

Anne-Liss sa...

Så kjekt å lese om Milli og Charlie, Charlie er en skikkelig sjarmør forstår jeg. Milli så snill som deler hus og rom med ham.
Vet ikke om jeg har sagt dette tidligere men det bildet av Milli øverst på bloggen er bare så nydelig. Hver gang jeg går inn på siden deres må jeg bare studere det litt før jeg går videre.

Ville sa...

Nalle er et ekte mannfolk, men han er jo noen flere på manken;o) hva når Charlie blir en voksen kar??? Hmm, hva da, han har jo draget;o)

Ville sa...

Uff, jeg skriver så altfor fort for tiden, jeg mener at Nalle har noen flere ÅR på manken. Jeg skriver manken og ikke baken. Manken høres så maskulint ut, passer for en hanne av Nalles kaliber;o)

Merete sa...

Trivelig lesing. Hilsen fra Benita og Merete.

Nøve sa...

Her er vel alt i skjønneste orden :o)
God helg!

Nøve sa...

eller har dere flykta?? Det blir ikke lett å gi slipp på Charlie-gutten nå. Stakkars dere :o(

T :-) sa...

Nøve, akkurat nå tror jeg Gry er veldig frustrert over en pc som nok en gang har streika og sikker i sorg over en Charlie som har reist til Larvik.
Ser ikke bort ifra at Gry følger etter og kinapper charlie i løpet av natten??? ;-)
Stille på deg også Nøve, er du ferdig med dugnadsarbeidet snart???

Nøve sa...

jeg skulle ikke sitte her...har altfor mange oppdrag igjen før jeg kan ta ferie! Kommer sterkere tilbake ;o)

Og så Gry som har ny pc!! Nei og nei og nei...

Gry og Millis blogg sa...

Jeg flykter til Larvik og kidnapper go'gutten tilbake igjen;o) Neida, han var glad for å se mammaen sin igjen (og omvendt), men det ble VELDIG tomt her nå. Det har vært så gøy å ha dem begge to. Milli får jeg ikke kontakt med når hun har venner på besøk, det er "Charming Charlie" som kommer så blid og forsikrer seg om at vi er i stua før han springer ut på verandaen for å leke mer:o)))


Jeg er helt fortvila over at ikke jeg har pc, nå som jeg har så mange fine bilder og historier!! Kanskje den nye kommer til uka, i mellomtiden tjuvlåner jeg "Lille-Per" sin så fort jeg har anledning.

God helg til dere:o)