fredag 2. oktober 2009

En liten fredagstur på Tjøme

I dag tenkte jeg at jeg skulle ta dere med på en av turene Milli og jeg pleier å gå. Jeg er sterkt inspirert av Berit og Anne-Liss (og tidligere både Tove og Camilla hvis jeg husker rett). Jeg synes det var så morsomt å “være med dem” på tur, så nå tenkte jeg at jeg skulle gjøre gjengjeld, for dem som vil:o)

DSC_0001

I denne veien bor vi. Gården ligger ca. 50 meter nedenfor der hvor dette bildet er tatt.

Først må vi ALLTID, ALLTID, ALLTID gå opp på et av beitene. Milli blir veldig skuffet hvis dette ikke skjer. Der leker vi nemlig ALLTID, ALLTID, ALLTID med ballen hennes.

DSC_0003

Her har vi kommet frem til det fineste av beitene våre - “Brannåsen”. Mange av dere har vært her før på Hundetreffet i februar (litt andre forhold da:o)

DSC_0004

Dette er et sted jeg er ordentlig glad i, her har jeg mange timer, både med sauejobbing men også som ren rekreasjon.

DSC_0008

Her er ballen kastet (Milli må sitte og bli) nå har hun fått kommandoen “Ut og søk”…

DSC_0011

Innsatsviljen er det ingenting å si på:o)

DSC_0010

“Jippi!!! Se hva jeg fant!!!!”

Når vi har gjentatt dette en del ganger, pluss noen ganger med bare å kaste ballen mens jeg teller “1, 2, 3” (dette gjør jeg for å vedlikeholde “kriseinnkallingen” – hun kommer ALLTID på”1”, så tar vi en liten pause, bare for å nyte den flotte dagen vi har hatt i dag.

DSC_0012

Se hvem som er i ferd med å få tilbake den flotte svansen sin:o)

Så går vi til en sti som går mellom beitene våre for å fortsette mot et lite sted som heter Sandbekk.

DSC_0014

Mellom disse beitene pluss et stort ett lenger bort og ett nede på gården bytter vi på å la sauene beite.

DSC_0015

Dette er Sandbekk. På jordet til venstre ser vi veldig ofte rådyr.

DSC_0016

I dag møter vi “bare” pus, som kikker mistenksomt på oss bak bondens ranker

DSC_0017

….og springer i trygghet litt høyere opp, fortsatt mistenksom.

Vi fortsetter på runden vår. Nedover Sandbekkbrekka og mot “Vestveien” en av Tjømes mest traffikerte veier. Om vinteren er det slett ikke ille, men om sommeren – huff og huff…

DSC_0018

Kjedelig bilde, men bak Vestveien ser vi en snik av Ytre Oslofjord.

DSC_0019

Nå er vi vel over veien og nede på Svelvikstranda. Det er vel noe sånt de fleste forbinder med Tjøme? Sol, sommer, strender og svaberg.

DSC_0020

Rett frem her ligger vel Danmark tror jeg. Det er i hvertfall rett ut i åpent hav.

Vi trasker videre på vei til Glennestranda

DSC_0021

Nede ved sjøen ligger hyttene. Fra gammelt av ville ikke tjømlingene bo helt nede ved sjøen, det var for kaldt og rått. Nå er stedene nede ved vannet stort sett bebygd av “hytter”.

DSC_0022

Et hyttepalass jeg (mildt sagt) ikke synes at hører hjemme i skjærgården vår….

DSC_0023

Her har vi kommet til Glennestranda og er nesten hjemme.

Legg merke til gjerdestolpene på det nederste bildet. For 15 – 20 år siden, så ble det satt opp ett gjerde her. Gjerdet ble satt opp av badegjestene som ikke ville dele strand med de fastboende. Badegjestene tok den fineste siden av stranda og forviste de “innfødte” til siden bildet et tatt fra. Et slags apartheid på 1980 tallet…. Dette skapte et oppstyr av en annen verden, også i riksmediene. En av begrunnelsene for å gjøre dette var at “de fastboende kan tisse i vannet….”. Gjerdet ble tatt ned, men det er kanskje ikke så rart at forholdet mellom fastboende og badegjestene tidvis er skikkelig anstrengt?!

Nuvel;o) På tide å begi seg hjem. Ikke langt å gå, bare en kort stubb litt oppover, krysse Vestveien igjen, også, hjemme hos oss venter:

DSC_0027

…de nyklipte sauene. Her ser vi Polly, som poserer som om hun er en dreven modell.

Har forresten plukket ut livlam (lam vi skal beholde for å avle på). Vi har så mange dyr nå, så i år beholder vi bare 5. Det er jo Thea/Feita  (som vi alle kjenner;o), Camilla, Tove og Nina (de to siste til daglig kalt Tullemor og Lillemor;o). Det siste er et av kopplamma “mine” som heter Severine (rett og slett fordi hun har nr. 90007).

Håper ikke dette ble alt for kjedelig å lese/se på for dere.

Ha en flott helg alle sammen:o)

26 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Ååååå som jeg savner Tjøme. Nå ble jeg syk av lengsel. Se alle så koselig det er der.

Det var veldig moro å være med deg og Milli på tur i dag. Passet bra siden vi akkurat har kommet inn etter snuserunden vår. Det så så sommerlig ut, nå som jeg fryser hver dag ute med røyken.

Så koselig med de navna på lamma. Nina, Lillemor passet jo glimrende.Nå ble jeg glad over å bli oppkalt. Jeg er både gris og lam nå.

Nøve sa...

Hei på deg! Har nettopp kommentert litt på det gamle innlegget ditt. Begynte å savne nytt fra dere, såg ikke at dette var på plass :o)

Nalle,Bjørn og jeg har gått den runden sammen med dere! Jeg er stolt! Det er en kjempfin runde. Husker du snakket om Kaisa bla da vi gikk gjennom en bitteliten skog der. Tjøme er ett vakkert sted, det er ikke til å komme fra. Det ødelegger helheten bare litt med de enorme hyttene og ekle folka...

Halen til Milli ser flott ut! Den har vokst mye bare på den siste uka!!!
Savner dere. Har nettopp melda med Camilla..De drar hjem fra hytta i kveld. Gleder meg til blogginnlegg derifra om ei stund også. Tenk at det er bare ei uke siden dere var her, det føles som en evighet!

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Tjøme ligger her det vet du, det er bare å komme, du er HJERTELIG velkommen. Nina Lillemor synes jeg også passer. Tove Tullemor derimot er mer en tilfeldighet. Men de er så skye de to, så jeg har ikke noe bilde av dem (tilfeldighet det også:o)

Nøve: Jeg tenkte faktisk på at dere har gått denne runden med oss og at du ville kjenne deg igjen. Kaisa hadde sitt eget "konglested" på denne runden. Jeg MÅTTE, MÅTTE, MÅTTE kaste kongler og hun måtte snuse dem opp. Jeg lar det være Kaisas sted, Milli har aldri fått leke der... Milli-mor har sine egne steder. Sola skinner nok litt ekstra på halen hennes og gjør den litt større, men den er på gang altså:o) For øvrig er jeg helt enig med deg mht. de enorme hyttene og de ekle folka!!!

Det virker så lenge siden vi var på Bergheim at det er helt utrolig at det er bare en uke siden! Håper Camilla og Rune kommer seg vel hjem og at vi hører fra Camilla snart!

Nøve sa...

Var det konglestedet,ja. Jeg tenkte på sopp, men det stemte ikke helt - huska at det var noe spesielt for deg og Kaisa nettopp der.
Det var ett stykke å gå. Og variert natur underveis :o)

Nå må jeg inn og se på Skavlan. God kveld!

Gry Viola og Roxie sa...

Så koselig å være med dere på tur!! Kjempe fint ute hos dere! Misunner dere de stiene. Slippe å gå så mye på asfalt. Her må jeg gå en del på asfalt selv om jeg prøver å la vær. Roxie liker heller ikke å gå på sasfalt, hun går i grøtene så fort hun kan. Det beste er å gå i svartskauen!

Kjempe flink Mille er til å finne ballen og så flott hun er blitt! Den lekre halen.

Skal dere til Kongsberg på utstillingen den 15 nov?

Ha en fin helg!!

Luna sa...

Så koselig det så ut, takk for turen ;)
skjønner veldig godt at det kan være litt irriterende med alle "inntrengerne" om sommeren! Jeg har aldri vært på Tjøme.. det er en øy, ikke sant? Er den stor?

Gry og Millis blogg sa...

Gry: Vi har meldt oss på:o) Jeg er ei skikkelig pyse på vinterføre og håper på bare veier, men har alliert meg med verdens beste passasjerer - Nina og Charlie, og da er vi som regel framme før vi vet ordet av det:o)

Marte: Ikke så veldig stor. Det tar ca. 20 minutter å kjøre Tjøme "på langs". Det bor ca. 4700 mennesker her vinterstid - om sommeren kan du plusse på en null...

Gry og Millis blogg sa...

Oi Marte, glemte dette: Ja, Tjøme er en øy. Kommunen består av 3 øyer - Tjøme, Brøtsø og Hvasser:o)

Gry Viola og Roxie sa...

Så kult at dere skal til Kongsberg og At Nina og Charlie skal åsså! Det blir kjempe kuult!! Blir litt spennans for det blir første utstillingen til Roxie innendørs.

I morra skal Roxie ha en venninne til å overnatte her. Hun heter Tara og er en boxer på nesten 2 år! Det blir spennans!

T :-) sa...

Takk for turen Gry og Milli! Det var morsomt å være med dere. Kan du forklare det med kriseinnkalling og telling, sånn inn med teskje?

Huff disse forferdelige tjømlingene som tisser i vannet, klart man ikke kan dele strand med dem :-(

Kos dere nå som øya er bebolig igjen :-)

Når er det utstilling på Kongsberg?

Nina og Bonnie sa...

Gry Viola: jeg er med for det sosiale og å heie på dere andre, Charlie skal ikke stille. Kjekt å få sjekket han ut innendørs.

Luna sa...

ok! Da vet jeg det også :) Er ikke så kjent på østlandet...

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Klart jeg kan:o) Da Milli var omtrent 7 måneder lærte jeg dette. Hun er jo (som Barfi) veldig, veldig glad i å leke. Ballen er favoritt nr. 1! Jeg tror det er fordi hun ikke har fri tilgang til den, men jeg har den nesten alltid med og bestemmer når vi begynner å leke med den og når leken med den avsluttes. Hver eneste gang jeg kaster den (når hun ikke skal søke etter den) teller jeg "1, 2, 3". Milli synes dette er helt fantastisk moro. Dette har ført til at hver gang jeg sier "1" på den måten jeg pleier å si det når jeg kaster ball, så kommer Milli i full fart. Jeg har med stort hell brukt denne måten for å få henne til å slutte å leke med andre hunder, slutte å løpe etter rådyr og i andre situasjoner der det er påkrevd at hun kommer. Jeg misbruker det aldri, og har jeg ikke ball, så MÅ jeg kaste noe annet. Det var et av de tipsene jeg har fått som virkelig fungerer.

Kongsbergutstillingen er 15. november. Kommer du???:o)))

Gry: Nina er verdens beste fanklubbmedlem!!! De andre gangene vi har vært på utstilling sammen, har hun jo gått med Charlie, men allikevel står hun på sidelinja med go'biter, nummerlapper, kamera og oppmuntrende ord. Hvordan hun holder styr på alt dette er for meg en gåte og en gave:o) Også har hun alltid masse skryt på lager om våre hunder. Kort sagt - Nina er en kjemperessurs på sidelinjen og i passasjersetet (en rev på å finne veien). Milli og jeg er virkelig heldige som får ha henne med oss til Kongsberg!

T :-) sa...

Takk, Gry, da er jeg med :-) (forstår)

Utstilling: Nei da jobber jeg. Mulig vi skal prøve oss i Letohallen i løpet av vinteren. Har fått antydning om hjelp der.

Nina og Bonnie sa...

Gry da, du får meg til å virke som en superorganisator. Det er jeg ikke..... Men takk, takk for de rosende ord(rødmer).

Her gikk mobilen i stykker og varmtvannstanken synger på siste verset. Tyna ut de siste varme dråpene i dusjen i dag. Jippi... mer penger flyr..., så nå må jeg søke nye jobber, har ikke råd til å jobbe deltid mer. sukk..

T :-) sa...

Uff da Nina :-( Det hørtes ikke morsomt ut. Men du får ta med en attest fra Gry så er du sikker på å få ny jobb i hvert fall :-))

Gry og Millis blogg sa...

Jeg synes du er litt av en organisator jeg Nina, det var i Sandefjord du sto klar med godispose og pølsebiter og noe nummergreier ETTER at du hadde stilt Charlie til og med... Flink Nina!!!

Så innmari dumt at du må søke ny jobb!! Du trives jo så godt der du er. Uff Nina, dette var ikke noe koselig å høre! Men som Tove skriver, jeg gir deg de beste attester:o)

Nina og Bonnie sa...

Det verste er vel å finne en jobb som er hundevennlig. Men jeg har en sjef som stiller som referanse og nå kan jeg jo bruke Gry. Vi får se om det ikke ordner seg etter hvert. Har erfaring med at det gjør stort sett det.

Nå skal jeg ut med Charlie for nå har det sluttet å regne og blåse. Snart blå himmel her.

Anne-Liss sa...

Tjøme er virkelig en flott plass, jeg har vært der ytterst på Nøtterøy ved "verdens ende".

Milli er veldig glad i ballen forstår jeg. Vi leker også "finne ball" på tur. Jeg kaster ballen og hundene må bli til jeg sier "hent ballen" da springer de og leter begge to og den som finner ballen får en godbit. Jeg passer alltid på at begge får sjangs til å få tak i ballen :-)

Halen til Milli er veldig flott, det er lapphundens stolthet pleier jeg å si.

Søtt bilde av den nyklippa sauen, hun var jo rent vakker der hun ligger.

Ville sa...

Å så herlig dere har det, de deilige jordene som Milli har til å løpe på:o)
Veldig kjekt å se hvordan der er rundt dere Gry, har lurt på skjønner du:o)
Vakre jorder og sjøkant, herlig bilde "ut mot havet".

Milli er jo helskjønn der hun viser oss rundt.

Jeg har bare lest om Tjøme, "rikmanns folkets" ferieparadis.

Ha en fin helg!

Ville sa...

Titt tei Gry:o) du lurte på om Ville var labbe-biter, tror jammen du har rett;o)
jeg har aldri sett det før, men fulgte godt med i dag når hun lekte med nabohunden Fenris.
Tror jammen santen hun bøyde seg ned flere ganger i forsøk på å få tak i labben hans.
Skal forske litt mer på det, og du... De har like fine haler jentene vår:o))) jeg tror krøllen deres er akuratt like.

Gry og Millis blogg sa...

Herlige Ville og herlige Berit! Etter fem minutters lek med Milli hadde Ville garantert vært en "labbeleker":o) Hun har det jo inne;o) Dette må definitivt forskes med på fra din front Berit:o)

Første gang jeg så det var Chicko på besøk, Milli forsøkte (og lyktes delvis) i å dra ham rundt på verandaen etter poten.... HUN synes det var kjempegøy, HAN lot det liksom bare skje:o)

Dixie sa...

Så kjekt å få se litt av Tjøme! Jeg har lurt veldig på hvordan det ser ut der! :) Det var IKKE kjedelig å være med dere på tur... :)ci

Halen til Milli har forresten blitt kjempefin!

snorredimma sa...

Endelig fikk jeg være med på tur i Tjøme rundt der dere pleier å rusle. Jeg elsker sånne innlegg - det blir så mer levende å bli med på tur!! Den hytta må være større enn huset vårt - ellers er den fin - og enig i at den passer ikke inn i omgivelsene. det er noen folk som rett og slett ikke ser lenger enn nesa rekker...synd...

Og jeg er like fornøyd som Nina over å bli oppkalt...er så fornøyd at jeg har fortalt det til hele familien!!! :-)Det er ikke så mye som skal til før jeg blir glad, skjønner du....:-)))

snorredimma sa...

Jeg kom til å tenke på det med kriseinnkalling...Jeg bruker også den metoden på Snorre, men aldri riktig skjønt hvorfor den fungerer. Jeg har tenkt mange ganger på at jeg er glad jeg aldri kommer til 3....for hva gjør jeg, da??? :-)

Gry og Millis blogg sa...

Jeg skal ta bilde av Camilla-lammet snart. Hun er et vakkert lite lam, tillitsfull og herlig:o) Nina og Tove (Lillemor og Tullemor) er foreløpig litt skye, men det ordner seg nok i løpet av vinteren:o)

På "3" kaster jeg ballen til Milli:o) Hun er LIVREDD for ikke å få med seg i hvilken retning jeg kaster, og har en sterkt overdreven tro på mine evner i å kaste "liten ball";o)