søndag 25. oktober 2009

Jeg er bergtatt!!!!!

DSC_0034a

… og her er “synderen”. Oscar, 12 uker og fantastisk sjarmerende.

På fredag kveld fikk Ola besøk av kameraten sin, og jeg hadde tilbudt meg å passe Oscar mens de jaktet. Det var akkurat litt skytelys igjen når han kom, så Oscar ble “min” i løpet av sekunder. Klok av skade lot jeg Milli møte ham ute (hun blir litt skarp når det kommer fremmede hunder inn i stua vår, de eneste som kan gjøre det er vel Nalle og Charlie). Milli var velvilligheten selv! Oscar var ørlite reservert de første 20 sekundene, men så skal jeg si han kom seg:o)

Jeg er så stolt av Milli!!!! Hilde har gjort meg oppmerksom på at hun sender ut en haug med dempende og “snille” signaler – og nå så jeg dem (takk Hilde:o)!! Slikker seg rundt munnen, lager små, små øyne, gjør seg liten og logrer og er blid. Hunden min er jammen et sosialt geni (det har hun IKKE fra sin menneske-mor!!!;o) Jeg så at Milli forsto at dette var en liten valp. Hun var faktisk litt forsiktig med ham, og nå var rollene byttet om. Milli fant seg i å bli dratt i kropp og pels av de skarpe valpetennene – akkurat som Nalle fant seg i det når Milli var valp. Det var så gøy!!! Forskjellen på Milli og Nalle er nok at Milli fortsatt, mildt sagt, er med på leken (så til de grader), men når Oscar sovnet SÅ LOT HUN HAM FAKTISK SOVE!!!!!!! Det er noe helt nytt. Vanligvis så står hun og tråkker på (særlig) Nalle til han gir opp og leker litt. Nå gikk hun ofte bort for å se om Oscar sov, eller om det kanskje var mulig å piske opp stemninga litt. Sov han så var det greit, var han våken så var det euforisk:o) Jeg tror egentlig at  det i Millis hjerne er et lekesenter som er perfekt tilpasset Charlie eller 12 uker gamle valper;o) Den eneste gangen Milli ble litt i meste laget for ham, var oppe på jordet, da glemte hun seg litt og sprang ham ned…. Da ville han hjem igjen, så vi tasset ned til huset. Da ble han like tøff som før Milli glemte seg, og herjet rundt med henne:o) Han var en liten tøffing!

Jeg måtte på Felleskjøpet på lørdag. Begge hundene satt som små prester i buret til Milli i bilen. Ikke en lyd, men de så veldig fornøyde ut over å være to:o)

Det er ikke så mye å si annet enn at Oscar er mer enn hjertelig velkommen igjen!!!!

Her kommer noen bilder:

DSC_0008a

Oscar sjekker ut “tingenes tilstand”, med en pote solid plantet i panna på Milli

DSC_0010a

To tøffinger

DSC_0013a

To venner leker fint:o)

DSC_0031a

Oscar herjer litt med Milli – mens Milli har fokus på bamsen til Oscar:o)

DSC_0036a

Bytte leker er alltid en “højdare”

DSC_0038a

DSC_0041a

Personlig hygiene er viktig!

DSC_0040a

Velkommen tilbake Oscar, håper det ikke blir lenge til:o)

DSC_0042

Det er nå godt å ha sofaen for seg selv da, etter et hektisk døgn…..

Ha en  flott uke!

23 kommentarer:

T :-) sa...

Nok en gang, mange flotte bilder Gry, dette kan du :-)Og ikke uventet har du storkost deg :-))))
Tror du bør spørre sjefen din eller Ola om de ikke skal la deg starte med ny jobb?

Ragnhild B. sa...

Så herlige bilder! Jeg skjønner du ble bergtatt av Oscar. Han er nydelig! Og så er det veldig hyggelig å oppleve at ens egen hund er sosial og viser litt "dannelse" i omgang med andre, særlig at de har yngelinstinkt og behandler de små med tålmodighet og overbærenhet! Det er tydeligvis på plass hos Milli, og da blir hun nok en fin mor også, når den tid kommer!

Eva + 4 sa...

Kjempeflotte bilder :) To gode kompiser ja :D

Nina og Bonnie sa...

Så herlig da, Gry. Milli-mor har evner til å ta seg av valper. Moro å høre. Han passet til navnet sitt, synes jeg. Nydelig han er.

Det med å lese hunden synes jeg er vanskelig og ble oppmerksom på det i en annen blogg da Merete fortalte om Benita. Så moro at du la merke til alt hos Milli. Vet vi snakket om det om søndagen.

Ville sa...

Så herlige de er isammen Milli og Oscar. Gøy å høre om hvordan Milli oppfører seg med valpen kontra Nalle og Charlie.
Synes jeg ser dere for meg Milli, som tar litt av og Oscar; "dette ble litt mye, jeg vil hjem".
Så er det påan igjen så snart han har glemt at det var litt mye ei lita stund.
Masse fine bilder av 2 glade hunder isammen:o)))
Det er så spennede å kunne tyde kroppsspåket til hunden:o)))

Nøve sa...

Åh så herlig er det første som slår meg!! og så ser jeg de andre kommentarene, herlig går igjen. Herlig er ett "fremmedord" for meg, men det finns ikke andre passende ord for Milli-mor altså!

Det er ikke alle tisper som er så vennlig innstilt til valper, men Milli er og blir ett lite vidunderbarn!

ps. Jeg liker å tro at Nalles tålmodighet da ho var lita, har prega henne bittelitt. Selv om det ikke var så mange ganger de var sammen...

Lille Oscar var nydelig han også da. Kjempeheldig som får ei barnepike som dere :o)

Gry Viola og Roxie sa...

Så søte Milli og Oscar er! Flinke Millie som tar seg av valpen og sjønner at en må leke noe mer forsiktig med valpen!!

Er enig med Nina at det å lese hundens signaler er noe vrint! Men det kommer vel etterhvvært.

Kjempe flotte bilder! Ha en fin dag og uke!!

Luna sa...

så hærlig liten valp :) Setter-valper er de søteste av alle raser syns jeg, når de er valper :))
flinke milli som la valpen sove når han var trøtt :)

Marianne sa...

For en sjarmør!..skjøner godt du falt for denne kjekkasen!

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Det er stort sett Nalle som har preget Milli når hun var så liten!! Jeg tror han har all ære for at hun har blitt så flink og forsiktig! Jeg ser hvordan hun gjør som han.

Jeg er stolt og takknemlig for at Milli hadde en så flott "mentor" som Nalle når hun var valp!!!!

Nøve sa...

Det var snilt sagt, men jeg tror Milli er mye mer med på leiken enn Nalle var :o)
Milli har iallefall bevist at ho er meget godt egna som barneoppdrager!!

Gry og Millis blogg sa...

Ja Nøve, DET er hun:o) Men tålmodigheten og roen har hun i arv fra sin mor og sin far og i miljøtrening med Nalle-mann. Du hadde kjent det igjen du også - lille Oscar kunne gjøre som han ville og Milli irettesatte ham ikke en eneste gang (nå skal det sies at han var "snillere" (roligere) enn Milli var mot Nalle....;o)

Nøve sa...

Å jeg må le av henne. Verdens nydeligste vesle terrorist :o)
Savner dere! Ha en fin dag. Klem.

Hilde sa...

Snille Milli-mor og flinke Gry!!
Veldig fine bilder av begge to!
Milli kommer til å bli en kjempefin mamma, når den tid kommer!

Så morsomt at du la merke til signalene hennes.
Jeg leser veldig mye de dempende/gode signalene til Fant, for da slapper jeg av og inngir trygghet til Fanterampen. (Det liker jeg å tro, ihvertfall, hihi... ). Da kan jeg også belønne at han viser godhet/trygghet i situasjonene.
De truende/redde signalene ser jeg, og da tar jeg han ut av situasjonen, så fort at han skal slippe å bli konfrontert med det som gjør han engstelig!

Det er kjempemorsomt å lære å lese kroppssråket til hundene, og å se hvordan de kommuniserer med hverandre.

Ha en fin dag, og hils Milli!

snorredimma sa...

Å, så herlig! Oscar er jo en bedårende valp - ikke rart at Milli tok godt vare på han. Ho vil jo seff ha besøk av han flere ganger. Du tok noen grådig fine bilder av dem to - der hvor Oscar planta poten sin i panna til Milli er et veldig sjarmerende bilde, syns jeg...

Millis kroppsspråk har jeg jo sett sjøl da ho hilste på Fant da vi var på kurs - husker du?

Ho blir en egnet mamma....

Gry og Millis blogg sa...

Ja, Camilla - jeg husker:o) Ikke minst fordi Hilde forklarte meg det så godt akkurat den gangen, ellers hadde jeg ikke visst om det tror jeg - i hvertfall ikke at mimikken hadde så mye å si.

Første gang vi møtte Fant og Hilde (rett før jul i fjor), så var Hildes første ord om Milli "Se så signalsterk hun er - hun sender ut masse dempende signaler":o) Da prøvde hun å bli mindre enn Fant;o)

Jeg var skikkelig stolt av henne i helgen. Ikke noe vokting på noenting - men jeg tror kanskje at bein kan utløse noe knurring, så jeg ga dem ikke det.

Hundens signaler er kjempespennende!!!!

Dixie sa...

Så flink Milli er som var sååå snill mot Oscar! Lot han leke når han ville det, men ville han sove var det greit det også... :D

Jeg tror jeg skjønner hvorfor Milli og Dixie ble så gode venner, Dixie liker nemlig også best av alt å leke med små valper. :P Men det er ikke alltid hun lar dem sove i fred... ;)

Det er spennende å følge med på kroppsspråket til hundene! Men det er ikke alltid jeg skjønner helt hva de prøver å si til hverandre, da... ;)

Ville sa...

Hei Gry, Virker som du har det travelt om dagen. Sauene krever sitt tenker jeg.
Tenkte jeg skulle svare deg på det du spurte, om Ville går etter forlabb.
Har fulgt godt med henne i lek, etterat du nevnte det.
Ser ut som hun gjør det med enkelte som hun leker veldig godt med. Ser ut for meg at hun gjør det for å få dem til å legge seg ned. Så kan de leke og bite hverandre liggende, sånn tolker jeg det for meg.
Når er det Milli går etter forlabb?

Gry og Millis blogg sa...

Hei Berit

Du har helt rett, men jeg har ikke vært hjemme med dyra, jeg har vært på messe i Oslo med jobben fra mandag til i går kveld, så det har blitt liten tid til å kose seg foran pc'n:o)

Milli går helst etter forlabber, men til nød tar hun gjerne en baklabb også;o) Jeg har ikke helt funnet ut av det, men jeg tror du har helt rett:o) Hun forsøker helt sikkert å få lagt dem ned, så de kan herje rundt i liggende stilling!! Herlig observert Berit!!

Ville sa...

Da var det vel helt sikkert kjekt å komme hjem til herlige Milli-mor!

Det er likt med Ville også bare forbeina. Har sett at hun går etter bakbeina også. Det er kun når de andre hundene springer så fort at hun ikke klarer å holde tritt med dem. Da lager hun sånn rare bjeffe lyder; vent på meg, vent på meg, kommer hun nærnok da, så er det bakbeina:o)))nå har hun sånn en fart selv, at nå det er heller sjelden.

Tenker dere koser dere masse nå du og Milli, skal ta igjen alt det "tapte" i uken som gikk.
En fin helg til dere alle... og en nuss på nesa til Milli fra Ville.

Til slutt, innlegget hos Nøve er jo bare hel sjønt. Det bilde av Nalle og Milli...er jo bare helt romantisk. Minner om kjærlighets paret; Lady og Landstrykeren.

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Milli lager også sånne irriterte bjeffelyder når hun ikke klarer å holde følge (eller når de er tre og hun blir holdt utenfor...)

Det var så godt å se henne igjen. Hun var veldig, veldig glad. Fortsatt uten lyd, men står på to ben oppover meg med ørene helt inntil hodet og "smiler". I natt våknet jeg av en liten labb rundt halsen (da ble jeg veldig rørt da - helt sikkert en tilfeldighet men det later jeg som om jeg ikke vet;o)

Ville sa...

Så herlig Gry! Jeg velger også som deg, å tro at det ikke var tilfeldig, hun søkte nok din nærhet, kjære søte gode Milli-mor.

Berit sa...

Det er nok noen av oss som er ganske klare for valper....