søndag 10. januar 2010

En liten rapport fra dagens trugetur:o)

Jeg har begynt å ta med meg trugene på tur, da kan jeg ta dem på når jeg vil og av når jeg vil. Jeg er fortsatt like glad for at jeg kjøpte dem. Den eneste nedturen var at Ola hadde observert ytterligere 2 trugegjengere her oppe i dag. Jeg nøt liksom følelsen av å være Glennes svar på Lars Monsen…..

Det er egentlig morsomst å gå med hodelykt i mørket (det er mulig det er “Monsen” i meg som stikker seg fram igjen;o). Det er en helt egen stemning i mørket og stillheten og jeg møter INGEN. I dag myssa det av skigåere oppe rundt jordene våre og det er ikke helt det samme synes jeg.

Her er en liten filmsnutt av Milli som leter etter ballen sin. Ikke så spennende, men jeg driver og lærer meg kameraet. Foreløpig synes jeg vel egentlig at det er mye morsommere å ta bilder, men filmkameraet er lite og hendig å ta med på tur nå om dagen. Se hvor glad Milli er i dette! Halen går som en hjulvisp når hun søker. Dette gjør vi hver dag – hvis ikke ser hun bebreidende på meg resten av turen…..

I går gikk jeg forresten tur med Lise (veldig god venninne). En lang runde rundt sentrum her på øya, som ofte brukes av turgåere med hund. Milli var spinnvill fra begynnelse til slutt. Dro i båndet og var ellevill når vi møtte noen. Når vi kom hjem til Lise igjen etter halvannen times tur, sovnet hun som en stein! Dette har jeg gjort alt for lite, og dette må jeg gjøre noe med! Hun virket VELDIG oppspilt over alle de nye luktene og alle folka vi møtte. Det var jo gule tisseflekker overalt og en dame ville hilse (det fikk hun – til gangs….. Milli overfalt henne med en ekstrem glede over førstegangs møte….:o) Lise og jeg har blitt enige om å gjøre dette oftere, så da roer hun seg vel etterhvert.

Ellers har helgen gått som en vind, og uka kommer litt for fort på meg her nå kjenner jeg….. Den nye patenten vår med varmekolbe i vannkaret ser ut til å fungere, men IKKE når det er 18 blå grader – i dag har det vært 9 og da er det et lite hull på toppen av drikkekaret som jeg ser sauene benytter seg av. Bra. Hvis kolben klarer å holde vannet åpent ved ca. 4 – 5 minusgrader – ja da er vi fornøyd.

Ønsker alle en fin uke:o)

15 kommentarer:

Anne-Liss sa...

Litt "Monsen" tendenser hører jeg ;-) det er ikke å forakte det. "Bare jag og du Milli min " :-D
Fint med truger og hodelykt, litt mer fleksibel da. Koselig å se Milli leter etter ballen, det er tydelig at hun elsker den leken.
Så la jeg merke til den flotte vinterpelsen hun har fått seg, passer veldig godt.

Nøve sa...

Herlige Gry, du får meg til å le så jeg rister :o)))
Du og Monsen, Monsen og du...

Syns forresten det var moro å lese at Milli var spinnvill i båndet. Trodde ho gikk fot som en lydig liten lappejente hele tida, jeg ;o)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Herlig Gry! Tror jeg kjøper meg truger jeg og snart! :) Så morro å se godjenta med det blikket for ballen! Mere mere!!!!

Luna sa...

høres veldig koselig ut med truger i mørket med hodelykt.. :)
Så flink milli er til å finne ballen sin da..! det der tror jeg ikke luna hadde gjort...
bra at det funker med varmekolba, slik at dere holder den åpen.. her er det litt mildere, -10 eller noe sånt.. :)
ha en fin uke!

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Kveldstur med hodelykt er bare såå stemningsfullt!! Det gir en helt spesiell følelse og jeg føler ihvertfall en slags andektighet når jeg går på slike turer.
Får bare håpe at de andre som har begynt å gå på trugetur ikke har funnet ut at det går ann å gå slike fantastiske turer om kvelden. Nå er det vel ikke alle som er så inspirert av Monsen som du heller, kanskje!! ;-)

Søte, blide og glade Milli-mor! Skal si hun koser seg med både å lete etter - og å finne ballen sin!Halen hennes går jo hele tida.

Jeg håper at det ikke blir så kaldt de neste dagene. Det gjør det vel litt enklere for dere og sauene, kan jeg tenke meg.

God uke til deg og dine, fra meg og mine!

Nina og Bonnie sa...

Ja, de trugene er jeg spent på å prøve. Og jeg må kjøpe meg en ordentlig hodelykt. Den jeg har lyser ikke godt, men jeg kjøpte den jo egentlig for å bli sett på sykkelen i høst.

Milli er Milli. Bare glad!!! Moro å se film med henne da. Jeg trodde også at hun gikk fint i bånd på tur. Uansett hvor dere gikk. Sikkert lurt å gå tur med Lise litt oftere.

Du og Monsen hadde blitt et radarpar. Når han blir ferdig med den sangerinna sin så sender vi han telefonnummeret ditt.

Irén sa...

Fint å lese om helgen din, Gry :-) Truger hadde vært artig å prøve, men så sjelden som vi har snø her er det nok en smule bortkastet for min del...

Morsomt å høre hvordan du beskriver deg selv ;-)

Filmsnutten er kjempefin! Så morsomt å se Milli "in action" med den flotte buskehalen svingende som bare det. Nydelig er hun :-)

Ønsker deg en flott uke!

Ville sa...

Så nydelig og glad hun er Milli-mor, gøy å se henne på film:o)
Monsen ja:o) så gøy da at han dukker opp i hodet ditt når du er i "villmarka".
Høres helt herlig ut og gå ut i mørket som du gjør.
Jeg blir litt felen av og til, når jeg må gå på turstien etter mørkets frembrudd, jeg og Ville alene...skummelt!
Jeg trodde også at Milli var lydigheten selv i bånd:o)
Har tenkt på dere og alle andre med dyr nå i sprengkulda.
Jeg har hvert vitne til kuldas grusomheter de siste dagene, vadefugler som ikke tåler kulda finner ikke mat...blir kråkemat. Det gjør inntrykk på en, merker jeg.
Håper gradestokken stiger noen grader, nå etterhvert.
En riktig fin uke ønsker jeg dere:o)

Siss sa...

Milli er noe for seg selv:-)Morsomt å se hun leter så intenst etter ballen.
Jeg får et smil om munnen ,når du nevner Monsen. Jeg har alle dvd av han. Vil du låene dem? Sån at du kan koppiere han helt. Ser for meg deg og Milli sove ute under åpen himmel på Glenn.
Håper kulden nå er over for denne gang, Sån at dere får orden på vannforsyningen til dyra.
Ha en fin uke.

Gry og Millis blogg sa...

He-he. Monsen går Canada på tvers, jeg går jordet på langs (kanskje NESTEN like store bragder, bare tuller, SÅ dårlig er ikke formen, men nesten kanskje;o)

Milli er stort sett grei å ha i bånd. Drar litt på vei ut av gårdsplassen, liksom for å forsikre seg om at vi VIRKELIG kommer oss hjemmefra også roer hun seg. Ikke så på lørdag!!! Helt hyper, like mye på to bein som på fire. Veldig uvant og en viktig lærepenge til meg....

Gry Viola og Roxie sa...

Der var "snuppen" så jeg kan komentere! Har sjeddenoenganger for meg det at "snutten" blir borte!
Kjempe flott film av Milli som herjer og leiter etter ballen sin!!
Monesen er flink han, ikke så dumt å kopiere han.
Morro å ha blitt kjent med dere! Gleder oss til vi skal besøke dere den 7 februar!!
Ha en flott uke!!

Ville sa...

Da er de like Milli og Ville, veldig ivrig til å begynne med på tur, så går de så fint etterhvert:o) Det er lenge siden jeg har vært på nye trakter med Ville i bånd, så jeg vet sannelig ikke hvordan hun hadde oppført seg da.
Jeg synes Milli hørtes helt nydelig søt og ivrig ut, på turen i bånd. Hun var helt sikkert overstadig lykkelig:o)))

Nina og Bonnie sa...

Helt hyper, like mye på to bein som på fire bein!!!! Hmmm, høres ut som du har Charlie hos deg.

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Det var faktisk et øyeblikk der jeg lurte på om vi hadde byttet;o)

Berit sa...

Jeg syns også at truger er tøfft !