torsdag 7. januar 2010

Supergøy!!!!

Etter flere uker i de samme stiene inne på jordene, var jeg dyktig lei av dem! Milli også, hun foretrekker å springe på brøyta vei i år (i motsetning til i fjor, da løssnøen var mest morsom).

Jeg kjøpte truger i går! Vi har gått i skogen, over jordene (utenom den ultrakjedelige stien), i skiløypene (nå lager vi bare små merker og ødelegger ikke spora i det hele tatt:o))

IMGP1120

Her har det gått en skiløype. Milli kan løpe oppe på snøen og jeg kan “trugetraske” oppå jeg også.

Det er en egen stemning, trolsk og magisk, når jeg går under snøtunge greiner og har følelsen av at ingen har gått der før. Jeg følte meg nesten litt som en “oppdager” (ikke le deg i hjel Christian;o). Vi har ikke lysløyper her ute, så sjansen for å møte på noen i det hele tatt er minimal eller ikke eksisterende. Så deilig! Der jeg før har gått til fots med snø opp til knærne (og jeg har lange bein), der går jeg nå på truger med snø til anklene. Ikke var det vanskelig heller:o) Jeg var i det gjerrige hjørnet og kjøpte et par billige truger – dersom jeg skulle “ta helt av”, så får jeg heller investere i noe bedre, men jeg tror de jeg kjøpte holder i massevis. Jeg ser dyrespor og liggemerker etter rådyra (som helt sikkert vi skremte opp), trærne henger tunge av snø og i lyset fra hodelykta blinker det som i diamanter over alt. Og stillheten, den vakre stillheten. Som om snøen isolerer oss litt fra resten av verden.

Tilbake til virkeligheten så har Milli fått øyekatarr. Det er vi nå i ferd med å kurere etter 3 dager med kamillete på øynene. Det er noe jeg bruker når lamma har øyebetennelse, og jeg synes det virker bedre enn all verdens salver jeg har fått hos dyrlegen. Det er 3 typiske “naturting” jeg har egen erfaring med at virker: Kamillete, grønnsåpe og potetmel. Enkle, geniale og billige midler for å få bukt med infeksjoner og eksem.

Nå snør det her på Tjøme igjen, det har snødd mye, men det er en sånn type snø som det er inne i sånne kuler man rister på, så den bare fyker av gårde. Vi sliter veldig med å holde fjøset frostfritt, og det er ikke den kran eller kobling som ikke har en varmelampe over seg nå. De søyene som går ute (og inn når de vil) får vann bare på dagtid nå. Vi må tømme karet om kvelden, ellers så har vi en stor firkantet isblokk i det om morgenen. I går kjøpte jeg en varmekolbe til bruk i hagedammer, vi skal prøve en patent med den, så får vi se om det virker. Problemet er at søyene skal smake på alt, så vi må tre ledningen inn i en hageslange og legge selve kolben under en rist i bunnen av karet. Det hadde vært VELDIG deilig om det hadde fungert. Minus 17 grader er ikke hverdagskost her på “Sommerøya”, og jeg gleder meg til det blir litt mildere. Milli bryr seg ikke. Hun ligger gjerne ute på verandaen så lenge som helst…

Nå er det helg for meg som ikke jobber fredager:o))))))

God helg til alle dere andre!

27 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

God helg til deg og dine! Håper at det blir litt mildere jeg og. Det har vært lenge kaldt nå synes jeg. Men det er bedre at det er kaldt en at det regner og er vått!

snorredimma sa...

Uff, jeg har tenkt på sauene i denne kulda, for ikke å snakke om hønene!!! Det er ei stri når det blir så kaldt....håper det går bra med "vanninga" og "oppvarminga"...

Så delig du er som ser liggespor etter dyra. Jeg ser dyrespor - gjerne etter rådyr - men får dessverre ikke studert dem så nøye siden jeg har verdens galeste og villeste viltelsker med meg på tur!! Noen ganger har jeg tenkt på å gå opp i skauen uten hundene...bare for å se og oppleve det jeg går glipp av når dem er med...men samvittigheta mi forbyr meg det hver gang. Hva er vel en skogstur uten Dimma og Snorre????

Jeg syns det er kaldt ute nå, jeg da, og i dag var jeg sjele-glad for at Snorre tok verden litt med ro og la seg til å slappe av. Det er ikke hverdagskost for oss lenger....Snorre er så hyper at det er veeldig slitsomt!! Men så er det så forferdelig herlig å se at han er en glad og leken hund igjen...og dermed får vi, Dimma og jeg, tåle en gal Snorre!! ;-)

snorredimma sa...

Uff, det ser ut som omk jeg syns du er deilig, Gry..hehe Mente å skrive...så heldig du er...;o)

Marianne sa...

JA..det var jo en ide....tenkte på det i dag da jeg tuslet i skutersporene..Hadde jo ikke gått ann å gå i skogen hadde det ikke vært for di! Koster det mye med truger eller?? Og kjøper man det på vanlig sportsbutikk..

Nina og Bonnie sa...

SÅ moro med truger, da! De tenker jeg du får masse bruk for hos deg. Plutselig er det gøy å gå tur igjen, ikke sant?

Ja, dyra sliter i kulden, de også. Ikke moro for dere da. Men sauene har vel ull nå? Så de klarer seg vel greit? Dette med vann er jo vanskelig, men dere er jo smarte som kjøpte en kolbe. Det var lurt og det vil jo virke.

En riktig god helg til dere på Tjøme!:o)

Christian og hundene sa...

Så gøy at du har kjøpt deg truger:-) Hehe, ja det er gøyere en man skulle tro:-)
God helg og kos dere med kulda og truger:-)

Anne-Liss sa...

Jeg har aldri prøvd å gå på truger men så pleier vi ikke ha så mye snø heller :-) Hørtes veldig praktisk ut.
Hos oss har vi minus 10 grader, det holder godt for meg.

Luna sa...

Det er ikke helt enkelt med dyra i denne kulden nei.. hos meg i løa fungerer ikke krana ute, så jeg må bære alt vann ut til hestene og de andre dyra som er ute om dagen fra kjøkkenet inne, i ti liters bøtter.. det blir endel bøtter og endel turer! og jeg må gjøre det hver dag, for alt som ikke blir drukket opp fryser...jeg er småbekymra for grisene som bor ute, og påfuglene, de har det kjempekaldt :( ingen plass å ta de inn heller. kaninflaskene er støtt til tining, de fryser etter ca 1/2 time. låser og dører fryser fast, marsvinbabyene måtte evakuere, ja, undulatene stakkar.. doen fungerer ikke, heller ikke springen på kjøkkenet.. det var de røra....jau, det er ikke helt enkelt! hjertesukk fra meg...
så gøy det høres ut med truger! er det dyrt å kjøpe?

Luna sa...

undulatene har tre varmelamper inne hos seg altså.. men i morges var vannet deres også is, til tross.. før kuldegufset kom, men når det var snø ute, var det godt og passe lunka hos dei... heldigvis meldt litt mildene på lørdag/søndag :)

Nøve sa...

Sitter fortsatt og humrer etter kommentaren fra Camilla..

Ikke greit å være dyr i denne kulda, nei. Sauene dine fryser vel ikke, de har ulla si. Hønene kan du vel stenge inne i det vesle hønehuset sammen med varmelampa? Verre med alle dyra til Marte. Tenker ho bekymrer seg nå..

Så Milli fikk øyekatarr ho også, det viste seg at det var det Nalle hadde også. Tussi har nok smitta begge to, ho var nettopp ferdig med øyedråpene sine da ho kom hit. Tussi, er den lille synderen denne gang :o)

Kos dere i eventyrskogen! Trygt når du ser hvor du har gått, så finner du vel alltids vegen tilbake til Glenne ;o)

Ville sa...

Så utrolig trolsk det høres ut Gry!!!
Skal lese det skikkelig i morgen for nå må jeg køye:o)))

Gry og Millis blogg sa...

He-he! Ja, jeg sitter også og humrer etter kommentaren til Camilla;o)

Trugene jeg kjøpte kostet ca. 600 kroner. Det er noe av det billigste, men de duger for meg. Jeg kjøpte dem i en vanlig sportsforretning (som har litt annet enn kule klær liksom;o) Ikke vanskelige å gå med og jeg er storfornøyd. Innmari trolsk og jeg ser de gamle, trauste stedene med helt nye øyne:o)

Marte; du har det definitivt værre enn oss!!! Nå synes jeg oppriktig synd på deg. Å bære vann i bøtter virker som en uendelig oppgave når det blir så tungvint. Her har sauene det bra, men vi har flyttet de som ikke er satt på inn til de andre nå. Den ene søya ("Gamla") hadde "vælva" i går, og frøys og var kald når jeg fant henne. Tok henne inn i varmen og tok tempen utover kvelden. Formen kom seg med kroppstemperaturen. Heldigvis! Ikke greit når man ikke kan reise seg opp når man ligger litt over på rygg og det er minusgrader i den delen av fjøset! Hønene har det om ikke varmt, så helt greit, de har varmelampe og stengt luke. Det ser suggete ut der, for jeg får ikke møkka ut hos dem, men de holder i allefall varmen, så får det heller være med møkka til dette er over.

Lykke til med dyra dine Marte! Du gjør i allefall det du kan!!!

Jepp, Milli fikk katarr på begge øynene. Myyyyye bedre nå (jeg tar bølgen for kamilleteen;o) Rampe-Tussi;o)))

Nina og Bonnie sa...

Får en ikke kjøpt vannfat med varme nå? Mener jeg har sett noe sånt på Finn.no. Som tilbehør til hundegård. Det må jo være en løsning for Marte og undulater og andre av de minste dyre. Høres ut som du sliter fryktelig, Marte. Dette er IKKE gøy!

Nøve sa...

Brukt såvidt kammillete jeg også, for han fikk det på det andre øyet etterhvert. Men jeg er nå litt i tvil...mulig det lindrer, og det går jo vanligvis over av seg selv MEN bakteriene blir liggende der - så det lett blusser opp igjen. Uten dråper. Det sa dyrlegen forrige gang..
Hvad gôr vi nu,lille du?

snorredimma sa...

Jeg kan bare fortelle dere det...at begge julenissene jeg hadde ute til pyst ti jul, har frøset fast!!!!! Prøvde å kaste varmt vann på den ene nissen for åse om han løsne, den gang ei.....Døm får vel stå der til mildværet setter inn...

snorredimma sa...

Jæ snakkær bare diallekt jæ...

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Fortsett med kamilleteen du. Milli er bortimot frisk og det funker på lamma hver vår. Dyrlegen her digger kamillete trikset mitt, det gjør faktisk mer enn å lindre. Jeg hadde ikke trodd dette hvis jeg ikke hadde erfart det hver vår, og funker det på lam, så funker det på hund. Jeg bruker først en bomullsdott og påfører også til sist bruker jeg selve teposen. Morgen og kveld:o)

Marianne sa...

Camilla: ikke glem sånne tullinger som meg da..som nesten ikke skjønner hva du skriver!!!:)

Hanne sa...

Å, det hørtes koselig og magisk ut med trugetur i mørket, Gry!!!

Jammen, er det kaldt, ja!! Jeg sliter med å få bilen til å starte i kulda. Idag står den derfor på verksted for å få montert motorvarmer, lader og kupevarmer - det skal bli godt!!

Jeg har fått byttet vakt og kommer derfor på hundetreffet 7.2! JIPPI!!! Gleder meg!

Gry og Millis blogg sa...

Hanne: JIPPI, JIPPI, JIPPI!!!!!! Herlig at du kommer:o)

Lykke til med bilen, det blir sikkert mye bedre nå!

Nå skal jeg ut med Milli (brrrrrrrrrrrrrrrr)

Luna sa...

takk for sympatien.. :)
i dag har jeg bært inn alle kaninbura inn i stallen, så der er det fullt! men vi slipper hvertfall fryste flasker.. og shettisene står i samme boks, slik at påfuglene også fikk plass i stallen. så da er ting litt bedre hvertfall :)
God helg!

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Så morsomt med truger, Gry. Vi har det på hytta og det er en anderledes måte å være ute på. Det så både stemningsfullt og flott ut. Det å føle naturen slik på kroppen, gir en helt spesiell opplevelse.
Tenker at Milli også koser seg ute, ja.

Jeg kan bare bifalle måten du behandler øyekatarren på. Kamillete bruker jeg også, både i øynene og også ved problemer i ørene. Jeg lærte det på et homeopatikurs for hunder, og det har fungert veldig bra for mine hunder.
Håper det ordner seg med vann og varme til dyra dine, Gry. Det er litt av en jobb dere har akkurat nå, det er sikkert og visst!

Jeg vil også svare på det du lurte på vedr. Ebbie og valper. Avtalen er at hun skal være hos Berit, men her hjemme er det noen som er veldig interesserte i at vi skal ha de hjemme. Vi får se hvordan det blir tilslutt. Spennende, iallefall!!

GOD HELG TIL DEG OG ALLE DINE, FRA OSS!!

Irén sa...

Truger høres skikkelig artig ut! Synes jeg ser deg for meg - med høye steg, luskende og smygende i skogen :-)

Det gjør ikke noe om det blir litt mildere - sånn "normalt" kaldt på en måte, hehe

Det var litt artig å lese gjennom kommentarene her. Camilla - du var "heldig" med tasteleifen ;-) Hehe

Stakkars deg Marte. Det høres strevsomt ut å holde på sånn med vannbæring, rør og doer som fryser og jeg vet ikke hva... Ikke kjekt!

Vi hadde noen gjess her for noen år siden. Badekaret og vanntrauet deres var det sånn styr med om vinteren. Savner gjessene, men ikke det frosne vannet og all jobbingen...

Ønsker deg en fabelaktig helg, Gry!

Dixie sa...

Det så veldig kjekt ut med truger! :) Men det er så sjelden snø her hos oss, at de hadde nok blitt lite brukt... Men kanskje på Hovden, forresten!? ;)

Det høres ut som det er mye arbeid med alle dyrene i denne kulden! Håper det går fint med alle sammen, både hos dere og hos Marte!

Ragnhild B. sa...

God helg til dere alle! Her går praten livlig, og det er bare å slutte seg til! Ja, det høres stemniongsfullt og praktisk ut med truger. Her omkring bor det såpass mange hundefolk at det raskt bli tråkket opp stier på kryss og tvers utenom lysløypene, så vi kommer oss godt rundt i skogen til fots. Har vært førstemann sjøl et par steder, og det har jo sin sjarm. Ja, det kan nok være et slit med å holde dyra varme og skaffe dem vann i disse dager! Det høres ikke godt ut å være påfugl! Og kamillete tror jeg også på. Har ikke kommet på det i forbindelse med øyekatarr, men kamille har en dokumentert betennelseshemmende effekt. Flere kopper kamillete med honning, litt sitron og et par blader mynte er effektiv mot forkjølelse, er min erfaring i alle fall!

T :-) sa...

Av en eller annen grunn finner jeg ikke kommentarfeltet på det nye innlegget, så kommentaren kommer her. Morsomt å se på Milli som koser seg oi all snøen på jakt etter ballen sin :-)
Ja jeg lurer på hva som er best for bikkjene, gå den samme turen rundt i byda der andre bikkjer har vært for å "lese avisa" eller springe løs i skauen?

Ha ei flott uke, satser på at den vesrte kulda gir seg snart.

snorredimma sa...

Jeg fant heller ikke kommentarboksen på det nyeste innlegget....

Milli syns det er gøy i all den snø'n....det er artig å se ho på film og ikke bare på bilder..Tenk at en ball skal være så morsom å finne...;-) Og du, artig med det"snufset" fra deg, Gry...hehe

Syns Milli har blitt enda mørkere i pelsen?

Da vi gikk over jordene på lørdag, ønsket jeg meg truger...det var slitsomt...men spørs om det hadde hjulpet! ;-))))