onsdag 28. april 2010

Millis oppriktige hjertesukk….

JEG ER GRAVID!!! Mamma’n min sier at jeg må slutte å innbille meg ting, men jeg er bare SÅ sikker i min sak – JEG ER GRAVID!!!! Jeg husker ikke helt når det skjedde, men at Nalle er pappa’n, ja det er utenfor all tvil (Charlie har prøvd seg, men IKKE, IKKE, IKKE si det til Nalle, han slapp ikke til heller – det er da måte på hva man gjør med bestisen sin!!).

Åh, jeg har så mange drømmer i hodet mitt nå….. Om alle valpene. Jeg har simpelthen ikke tid til å høre når noen prater til meg, og jeg gidder i hvertfall ikke kose med noen jeg ikke velger helt selv (dòg innrømmer jeg at jeg kanskje kan være litt ustabil på hvem jeg til enhver tid liker, men er ikke det normalt da, for en tispe i min situasjon???). Mamma sier at jeg er fullstendig fjern, men hva hun sier er meg i grunnen knekkende likegyldig nå om dagen!

Jeg må tisse om natta også. Jeg vekker bare mora mi’ (hun sier hun er redd jeg skal bæsje, så hun fyker opp – ikke rart hun blir kalt “Madam Mim” i DEN stygge badekåpe, håret rett til værs, og, hold dere fast – gummistøvler -  travende rundt i gata her midt på natta, hun virker egentlig litt irritert, men det bryr meg slettes ikke (det heller)).

Jeg må være med henne på jobben, hun sier at hun har pratet med Sissel (hvorfor må hun alltid hyyyyyle så fælt når hun snakker med henne – bare latter og fjas på de to, og ingen seriøse planer for fremtiden og familietradisjoner med å bære slekten videre). Sissel har sagt at jeg ikke får lov til å “lulle” meg inn i dette (innbilte) svangerskapet. Sissel sier mye rart. Jeg er ALLTID for tjukk – det er vel lov? Når man skal ha valper?? Uansett, jeg må altså være med på jobb, for der har mora mi’ mer kontroll på meg…. Har de aldri hørt om svangerskapspermisjon???? Dessuten har Ugla (mora mi’) tatt fra meg alle lekene og alle teppene jeg kan grave i….. I går fant jeg jammen en av valpene mine på jobben. Den var grønn og drageaktig (har det fra sin far, helt sikkert!!). Ugla tok og heiv den bortover gangen, jeg ble helt hysterisk, løp og hentet den og forta meg under sofaen, tenk å behandle valpen min sånn!!!????!!!! Jeg liker å løpe etter leker, ikke valper!!!!

Så måtte jeg til dyrlegen, bare for at jeg må tisse litt på natta…. Urinprøven var visst helt på jordet, ALTFOR høy pH sa Charlotte dyrlege… Jeg tror det er helt vanlig det også, i min situasjon altså. I dag kunne vi i allefall sove litt lenge, for vi skulle levere en urinprøve som var MAKS en time gammel, og dyrlegen åpner ikke før kl. 9 – den prøven var visst kjempefin. Ugla er ikke stort til husmor. Hun kunne funnet noe annet enn et støvete, gammelt pappkrus å la meg tisse i første gangen (jeg kniper forresten igjen så godt jeg bare kan, så fort hun putter noe inn under meg når jeg skal tisse, NOE privatliv skal man da tross alt bevare)!! Når jeg skulle ut av undersøkelsesrommet hos dyrlegen var det et svært…… “vesen”…. på venterommet. EN ELG– det var jeg skråsikker på!!! Grå og kjempestor. Det var visst en Grand Danois, den bor like ved oss, og en var kjempesnill. Da glemte jeg hele graviditeten litt, også klatret jeg på ham. Det var skikkelig langt ned når jeg sto oppå ham (selvom han lå på magen). Shit, han var SVÆR altså!!!

Så har hun (Ugla altså) fått beskjed av Sissel (jeg kaller henne bare Mussolini, i skjul da) om å slite meg ut. Vi går og går og går (helt greit, blir ikke særlig sliten av det), men så begynner ballkastinga. Det er bare SÅ gøy!!! Til å begynne med…. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke hun kan gi seg i tide… Ting er gøy 20 ganger liksom…. Jeg blir bare så utrolig sliten, tunga mi’ får tilogmed bakke på seg. Hele tiden. På slutten altså. Etter så mye styr, da skal vi hjem og da får jeg maten min. Den har jeg ikke lyst på lenger (Ugla sier at det ikke gjør noe, jeg er jo for tjukk….). Da går jeg og legger meg for meg selv. Ingen her skjønner noenting! Men bare vent. Jeg er skråsikker på at jeg snart får valper (og selv små, grønne gummidrager er skjønne, bare de er mine:o). Jeg tar dem med til Marnardal, vent å se!!!

Vi snakkes, må gå og slappe av litt nå, dette tok jammen på;o)

Hilsen Milli

DSC_0075a

“Milli Mellomfornøyd”….

22 kommentarer:

Marianne sa...

Stakkars deg da Milli...Er det INGEN som vil ta hensyn til deg??? Pass godt på den grønne drage beibien din du!! Min matmor VIL at jeg skal bli GRAVID!! Men jeg bare nekter, hun maser sånnn om løpetid og kikker meg i "rompa" HVER dag..NEI TAKK; hun skal jammen med få vente!!
Gleder meg til vi treffes på lapphundtreffet Milli!!
Boff fra Embla!!

Nina og Bonnie sa...

Milli da, stakkars, du har det ikke bra for tiden. Mammaen din skjønner jo ingen ting. Og at hun ikke er noe husmor det vet vi da. :) Og kan du vær så snill å stjele med deg kamera en natt. Jeg vil så gjerne se tante i badekåpe og støvler. :)

Nå er det kanskje på tide du rømmer hjemmenefra. Du for springe fort til Larvik. Jeg sitter i vinduet og ser etter deg. Så kan du få alle lekene mine. :))) Mammaen min passer på deg til valpene dine kommer. :))

Fra din bestis Charlie.

Inger`s blogg sa...

Jammen Milli da, så vondt å ikke bli forstått. Du skjønner du må vente til høsten med de valpegriene dine, du har ikke tid med det nå hvor du skal på flere utstillinger og lapphund treff og så tror jeg hu "Ugla" har ret i det hu gjør, vet det ikke jeg , men mor her sier så.
Du skriver bare så morsomt Milli-mor at jeg må le og le.
Vær litt grei med matmor da nå, ellers kan det tenkes hun blir ennda strengere.
Frisk luft og masse morsjon er tingen, ikke noe dulling nå.
Ha det bra da. Milli!!!
Nuss fra meg Chicko gutten!

Gry og Millis blogg sa...

.... og vet dere hva dyrlegen sa i går eller? JEG HAR MELK!!! Det er i allefall ikke innbilt (det heller;o)

Hilsen Milli

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på deg Milli mor!! Du har det ikke helt greit om dagen. Mamman din og Sissel gjør ting bare i beste mening (tror jeg..). Så må jeg bare si en ting, du er ikke tjukk!! Håper at vi kan leke skikkelig en dag og uten de teite banda!!
Synd at jeg ikke skal til Marnadal, for da kunne vi hatt en skikkelig jente prat. Begynner å bli litt stor jente jeg åsså.
Jeg har besøk av den kjekke, store, flotte gutten Dennis vær dag. Tror du hu mora mi slipper meg i hagen da. Nei da, hu tar meg bare i band eller så må jeg være på verandaen og da er noen der hele tida.
God tur til Marnadal neste helg og hils alle de andre fra lille meg Roxie!
Må bare beklage meg litt til. Jeg må dele godbitene med han lille broren min, han liker de ikke en gang, men tror du jeg får de? Han er teit han! Litt snill åsså da.
Vi snakkes!!

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Åhhh, kjære Gry og Milli-mor!
Nå har jeg ledd såå hjertelig at jeg har vondt i magen.
Jammen skjer det mye hos dere om dagen (og jammen også om natta, skjønner jeg).

Litt mental trening sliter vesle-frøkna også ut. Kanskje litt freestyle, med noen skikkelige dansetrinn og et kjempelangt spor med maaange vinkler og utfordringer hadde vært tingen?

Kos deg videre med frøkna, Gry! Det er så godt å lese at du klarer å se tingenes tilstand med et glimt i øyet - og at du er så flink til å dele det med oss!! Jeg elsker måten du skriver på!

Klem fra Jar!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Dette er noe av det herligste jeg har lest på lenge til tross for plagene Milli har med Ugla og Mussolini! Tårene trillet i strie strømmer! Gleder meg til vi treffes :) Skal hilse fra Honey og så at hun skjønner godt Milli mor!

Isac och Aiko sa...

Stackars dig Milli!Du har det inte lätt du....
Man ska vara snäll mot damer i det tillståndet, fast de bara säger att det är inbillning.. Och så säger de att du är tjock???
Du får gå till pappa`n du, för han har jag hört är bra på att dela godbitane med dig... ;-)

Kram från Isac och en ännu större kram från Aiko

Ville sa...

Kjære Milli-mor, skjønner godt at du er sinna på mammaen din. Tenk at hun kan finne på å ta fra deg kosedyra dine som du vil stelle og ta vare på.
Milli, jeg hadde det litt sånn etter sist løpetid. Jeg tok ekstra godt vare kosedyrene mine, jeg ble så fornærma på pappaen min da han kasta kosedyret mitt bortover gulvet, tenk å gjøre noe sånt!

Å Milli ta med liksom valpen din til Marnardalen, for det er det vet du...liksom valp:o)

snorredimma sa...

Milli - nå må du gi deg..du får lissom sagt det, du!! Skulle så veldig gjerne vært hos deg og gitt deg litt trøst, men det er så langt å svømme over fjorden..sukk..

Jeg har alltid lært at det er best å gjøra som morra våres sier...og det tror jeg du gjør lurt i denne gangen, også! Ho vil deg bare alt godt, selv om du ikke er helt enig i det, nå! Jeg sender deg mange mange susse-lusser over fjorden..

Hilsen Snorre, som er din hemmelige beundrer..hysj..ikke si det til Nalle!!

T :-) sa...

UFF da Milli, ikke greit dette :( Send ugla på ferie du. Jeg tror Ola og du kommer til å greie dette mye bedre ;-) Trøsten er at det går snart over og da finnes det ingen ugle lenger, bare verdens beste matmor :-)

Ville sa...

En kommentar til matmor Gry fra matmor Berit:o)

Det begynner å demre for meg nå etter en god natts søvn.
Når Ville var innbilt svanger etter sist løpetid,så hadde jeg i minne Bienna og det matmoren hennes skrev om hva hun gjorde for å komme over den innbilte drektigheten.
Det var som du og Hilde skriver, en
lystbetont aktivitet, tror det var da jeg tok den "følg meg leken" etter oppskrift fra Grimmsblogg. Da gikk det over av seg selv ganske raskt, tror vi også la bort lekedyrene.
Lykke til:o)))
God klem fra oss begge til Milli-mor.
Ps. jeg har ikke tidligere hørt så mye om innbilt drektighet, er det noe som er mer vanlig hos Lapphundene?

Gry og Millis blogg sa...

Det var en god idè Berit:o) Jeg gjemmer ballen hennes, så i tillegg til å løpe seg sliten, så må hun bruke hodet for å finne den innimellom også. Jeg tror det har hjulpet - ikke mot akkutt døvhet, men det er mindre piping, og jeg har fått sove i to netter nå:o) I dag tidlig fant hun en leke jeg hadde glemt, den ble slikket og pleid etter alle kunstens regler (før jeg la den i boden i ekspressfart;o). Kaisa var VELDIG plaget med innbilt drektighet - men om det er en vanlig plage hos lapphundene vet jeg ikke egentlig. En på jobben har Münsterländer, både den han hadde før og den han har nå er veldig "innbilte":o) Jeg tror, som du også sier, at aktivitet er cluet her, for jeg ser at de tre siste dagene har hjulpet Milli ørlite grann. Også (samtidig så kan jeg ikke hjelpe for at jeg synes hun er litt morsom også - stakkars lita. Også er det jo greit å ha en unnskyldning for at hun IKKE hører på meg i det hele tatt nå om dagen....;o)

Ville sa...

Uff ja, Gry:o) jeg er jo litt sånn jeg også da! Syntes at Ville var så søt og morsom når hun stelte lekedyra etter alle kunstens regler, men når hun begynte å skulle lage hi, graving om kveldene så ble det litt mye.
Men heldigvis så slapp jeg unna nattevandringer i pysjen med kåpe og støvler:o))) Alt de får oss til å gjøre disse små;o)

Nå vet jeg med sikkerhet at det var innbilt svanger Ville var den gang, jeg var veldig usikker på hennes oppførsel.
Men hun var jo en periode veldig til å markere og slikke seg bak også, men det var en god stund etterat lekene var liksom valper.

Nå vet vi begge hvordan vi skal hjelpe dem over kneika visst der blir en neste gang etter løpetid.

Ha en fin dag!

Ps. jorda til det nye bede mitt kommer om ei lita stund, så da kan jeg plante i morgen som planlagt, jippi:o)))

Hanne sa...

Ho, ho!!!! Nå måtte jeg bare le her!!!

Bienna sender imidlertid sin dyptfølte medfølelse. Hun sier hun kjenner seg VELDIG GODT IGJEN!!!! Og disse menneskene skjønner iallefall absolutt ingenting!!!
Hold ut, Milli-venninna mi!!!! Klem fra "søstra" di ;o)

Din Nalle sa...

Milli, Milli, Milli, ble det bare slike rare unger? Det var vel det jeg frykta i og med at jeg aldri slapp til på rette sted. Det nytter ikke å kjøre trillebår 'opp-ned' og bakfram, liksom...
Drit i de ungene der, og så prøver vi på nytt på lappetreffet ;o)

Nuss fra meg.

Wilma sa...

Hei Milli!
Jeg måtte bare skrive en medfølende kommentar til deg med én gang jeg leste bloggen din. Jeg vet nemlig AKKURAT hvordan du har det! Akkurat nå! :) Her i huset har barna mine også plutselig forsvunnet?! De var så vakre; et oransje lite neshorn, og et rødt lite piggsvin (sikkert også trekk fra farsiden, men jeg husker heller ikke helt selve "akten" eller med hvem....:)Jeg mistenker sterkt mamma'n min for å ha bortført dem, men får henne ikke til å forstå at hun må komme tilbake med dem! Så fort som mulig! De klarer seg jo ikke uten mamma'n sin!!! Hun prøver å distrahere meg med å arrangere skattejakter rundt omkring i huset, og da får jeg jo andre ting å tenke på en liten stund..... Hun sier det snart går over, men jeg vet ikke helt hva hun mener. Har man først blitt mor, så er man mor resten av livet! :) trøstevoff fra Wilma :)

Ragnhild B. sa...

Emma hilser og sier at du gjerne kan få låne Warja noen dager, Milli! Da får du sikkert nok av valper for en stund! Aldri fred å få! Og alle syns HUN er søt og skal bare klappe HENNE! Det er liksom JEG som er dama her, da! Nei, vær glad for at du kan være for deg sjøl, og nyt friheten, du Milli, så lenge det varer! Det er nok av morsomme ting å gjøre som valper IKKE kan være med på! Lydighet og sånn for eksempel - der er Warja helt dust, mens jeg kan konse og jobbe helt prima!

Kathrine og Lana sa...

Hohohoho, Milli Milli Millimor da, du er så vakker og nydelig!!

Lana sier: Altså, jeg syns du må skjerpe deg, innse fakta.. du har nok ikke fått ordentlige valper så lenge de ikke ligner på en hund.. og heldigvis for det!! (hviske: jeg har hørt at uglen din har funnet en passende kar til deg der ute.. hysj, vi må ikke snakke så høyt.. Nalle kan høre det)

Skal lære deg en ting jeg(ikke si noe til ugla om dette.. da blir hun nok ikke blid),neste gang du er hos Nallemann (hviske: eller den andre karen), så må du gjøre sånn som jeg gjør når jeg treffer en flott staut kar, da legger jeg bare halen til siden, så er det fritt frem for Nalle (hviske: eller den andre karen).. ikke bli fornærmet nå da, men jeg har jo sett noen bilder av dere, og det er ikke sånn det gjøres ;) Du skal være under, Nalle over.. Har ikke uglen din fortalt deg det? Syns jeg er dårlig gjort!

Milli (til Lana) sa...

Tusen, tusen takk Lana. Dette skal jeg jammen meg huske på:o)) *hvisker veldig lavt*

Dixie sa...

Huff da... Stakkars deg, Milli! Tenk å bare ta fra deg valpene sånn, og kaste dem bortover gulvet! Håper de skjønner deg snart, så du kan få valpene dine igjen! Jeg synes grønne gummidrager hørtes ut som noen veldig fine valper, jeg! Kan ikke finske lapphunder ha alle farger, da? De er vel bare litt spesielle... :)
Synd at vi ikke kommer til Marnadal, så jeg får møtt valpene dine! Hilsen Dixie! :)

Berit sa...

Stakkars Milli ... Kango syns egentlig det er på tide du får prøve deg på ordentlig, han er eikker på at du blir en super mamma !!! Stå på krava, Milli !