fredag 28. mai 2010

Helg igjen:o))))

Dette har startet som en perfekt helg:o) Ok vær, ingen dyr i fjøset, alle friske og ingen store planer for dagen. Innmari deilig. Har endelig fått plantet litt i noen få krukker ute, og resultatet ble “greit nok”;o)

Hundene fra forrige helg er foreløpig ikke observert noe mer. Via en bekjent har vi fått vite at det kom noen folk fra Hemsedal med et helt hundespann huskyer, hvorav 2 av dem stakk. Jeg vet ikke hvor ofte de er her, så jeg føler en trang til å fortelle dem at det faktisk BOR folk på Tjøme, og at vi har både landbruk og småvilt her ute….. PLANEN er å være ganske så hyggelig;o)) Nå gjelder det bare å finne ut hvor jeg kan få tak i dem….

Jeg har vært på beitet og spionert litt på kopplamma, de har det riktig så fint sammen med de andre sauene. De er utrolig fine, og har tilpasset seg livet uten melk og matmor på en god måte. Siden vi skal bytte beite nærmere naboen snart, så forsøker jeg nå å venne dem til å se folk uten at de går bananas. Det går bedre for hver gang. Vi skal beholde søyelamma, og de har alle fått navn og de er selvfølgelig veldig tamme. Mie tar helt kaka, hun er “mors” lille jente:o))) NB! Skru ned lyden!! Plutselig kauker jeg i vei med den ikke veldig vakre "sauestemmen" min....

Her er også noe som gleder mitt hjerte stort. Når jeg ser at kopplamma tygger drøv, ja da fungerer i allefall fordøyelsen. Nå beiter de fint (riktignok på alt som er) og siden de er så oppegående, så regner jeg med at de drikker sammen med de voksne søyene også.

Milli er ikke så bløt og god å ta på lenger. Underulla forsvinner i en rivende fart og hun blir “hard” og virker litt tørr i pelsen. Jeg husker det godt fra i fjor. Det er jo, som Nøve kommenterte i forrige innlegg , en helt perfekt tid å røyte på. Ellers så er hun ikke noe kosete om dagen. Hun vil gjerne være sammen med oss hele tiden, men nå vil hun plutselig ikke sitte på fanget noe særlig. Jeg orker ikke styre noe med akkurat det – hun får gjøre som hun vil, og når jeg har akutt behov for pelsterapi – ja, da bare må hun:o))

I morgen blir det litt mer sauejobbing enn i dag – også håper jeg innmari at vi får tid til en tur med Lise og Bella. Milli og Bella har blitt skikkelig gode venninner. Nå som Bella har blitt litt mer voksen, så leker de litt mer på samme nivå, selvom Milli stadig føler at hun må oppdra den lille kroppen littegrann – det gjøres imidlertid helt i det stille. Det er veldig moro å se på dem. Av og til kommer lille Bella og dytter hodet sitt inn i munnen på Milli (hjelper hun til med oppdragelsen tro?;o) Bella er liten men tøff!! Vi går av og til turer på godt og vel et par timer, og hun synes det er helt topp. Nå skammer jeg meg litt fordi jeg ikke har tatt noen bilder av de to “tøttene”… Skal gjøre det!

Ha en kjempefin helg alle sammen!

13 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Ååååå, for en herlig film!!! Nå fikk jeg Glenne-suget i magen. Savner dere alle nå. Charlie kom springende fra soverrommet når sauene breket og du snakket. Satte seg ved siden av meg og så spørrende ut. Og så gøy å se hvor glad alle dyra er i deg, Gry. Dette skulle du gjort på heltid. Det hadde passet deg glimrende.

Milli røyter og det gjør Charlie også. Han er også snart bar. Hvis det ikke gir seg snart så må jeg også vurdere solkrem.

Ha en riktig god helg, Gry!!! Hilse Ola og gi Milli-mor en god klem fra oss. :)))

Nøve sa...

Jeg skal se filmene seinere, de tar så lang tid å laste ned, MEN en ting er sikkert; Maken til sauebonde finns ikke :o))))
Du er egentlig for god til å være bonde,du...

Håper dere får noen fine turer med Bella i helga. Det har dere godt av, både du og Milli :o)

Ha ei riktig god helg!

Hanne sa...

Fine filmer!!! Morsomt når lamma svarer deg av full hals; Vi kommer mamma!!!!

Jeg har forresten klart det kunststykket å melde oss på utstilling i Drammen neste helg, men helt glemt at Thea skal i onkelens bryllup den dagen. Det betyr at jeg må stille Bienna selv. Hjelp - det vil jeg jo ikke!!

Har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre med det ennå... Kanskje jeg dropper hele greia.

Ønsker dere en deilig helg!! Håper dere får fine turer i fint vær!! Hils folk og fe fra oss!

Anne-Liss sa...

Så koselig film, lamma er bare så nydelige. For en deilig følelse det må være når de blir så glad for å se deg igjen.
Maila har ikke startet med røytinga enda men så hadde hun jo en røyteperiode i januar når det var frost. Egentlig er hun ganske fin i pelsen nå.
Det blir nok mange fine turer med Bella, fint for Milli å ha gode venner.
Ha en fin helg !

Dixie sa...

For noen kjempekoselige filmer! Ser ut som sauene har det veeeldig godt hos dere! :D

Det virker som Dixie også begynner å røyte litt igjen nå, så snart er sikkert hun også nesten tom for pels igjen... ;)

Håper det kommer noen bilder av Milli og Bella snart! Høres ut som de to har blitt veldig gode venner! :D

Marianne sa...

Åååå så søte de er lamma!! Skjønner du koser deg og gleder deg over fremskrittene deres...Mira har ikke mistet et "hår" enda, og jeg håper de henger på en uke til, så hun er skikkelig fin på utstillingen på lørdag!

Ville sa...

Så koselige filmer, det er jo så idyllisk på beitene deres.

De ser jo så runde og gode ut kopplamma - så utrolig glade for å se "mammaen"!!! Tanken som slo meg, de er jammen meg gode på innkalling;o)
Ville kom også løpene når hun hørte brekingen, hun virka så glad, hun trodde nok lamma fra hytta var her utafor.

Nå har jeg igjen fått en god og myk hund og ta på.
Ville liker igjen å bli kost med, hun er nok glad for at jeg ikke kommer med børsten hele tiden, eller at jeg stadig vek små napper i pelsen hennes for å få ut løs ull. Så her er det bare glede, kan tilomed si: "sol og glede" for i dag skinner sola fra skifri himmel:o)))
Håper at dere hadde en fredfull og fin helg på Glenne...en fin uke ønsker jeg dere!
Nuss på nesa fra Ville til sister Milli:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Har Ville vært "ukosete" under røytinga???? Milli er helt smårar. Vil gjerne være sammen med oss, men skal ikke ligge på fanget å kose (som hun vanligvis er så glad i), også klør hun seg mer.

Ville sa...

Ville er nok ikke helt sitt gode jeg under røytinga. Jeg har trodd at det er fordi jeg hele tiden skal børste etc.
Utenom kløingen, så har hun ristet mye på seg, begynner liksom fra hode og så forplanter det seg bakover kroppen, vurderte strekt en periode å gå til dyrlegen å sjekke ørene hennes. Ser nå når pelsen er kommet nokså godt tibake, så avtar ristingen:o)))
Har lest en plass at det er en liten påkjenning for våre små å skifte pels, når dem blir eldre vil visst fellingen avta, de er liksom litt for gamle da til den påkjenningen det er, har jeg lest en eller annen plass.

Gry og Millis blogg sa...

Dette var godt å høre Berit!!! Jeg har lurt på å få sjekket Milli for Borrelia (men dyrlegen må jo snart synes at jeg lider av Münchausen syndrom(?) på Millis vegne... Hun klør seg og rister seg og ruller seg og er ganske "utafor", det ser ut som om det aller verste er gjort nå, så da blir hun nok seg selv igjen om en uke eller to:o)) Jeg fikk vite nå nylig (av Sissel) at røyting er en relativt stor påkjenning, jeg ante det ikke, men ser jo nå at Milli-mor sliter litt. "Godt" å høre at hun ikke er alene om det - felles skjebne, felles trøst:o))

T :-) sa...

så fine de er :-)

Ville sa...

Har jobbet i helgen, reiste direkte fra jobb søndag opp til hytta.
Var så sikker på at der var et nytt innlegg om dagene på Glenne, nå når jeg kom hjem:o)
Gry, vi kommer, si 95% sjanse for at vi dukker opp på Glenne:o)))

Jeg gir beskjed når vi drar fra Stavanger. Det blir vel ca den 21. juni vi reiser på ferie. Så enten dukker vi opp den første eller andre helgen i juli, hos dere. Jeg vil tro det blir noe sånt:o) Gleder meg veldig til å treffe dere igjen.
Så kjekt at der ikke er båndtvang på Glenne, vi må vel ta noe hensyn sauene og lamma?
Håper alt står bra til med dere, klem fra oss:o)

Gry og Millis blogg sa...

JIPPI BERIT!!!! Jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi er hjemme da:o))) Det blir skikkelig, skikkelig koselig å se dere igjen!!!

Har ikke så mye å skrive om egentlig. Det går sin vante gang hos oss, og jeg har litt "skrivesperre" om dagen merker jeg - men plutselig dukker nok lysten på litt blogging opp igjen:o)

Vi har flere jorder, så jeg håper det fineste (med "mitt" sted) er fritt for sau når dere kommer. Jeg tror det - for det er der de går nå:o)))