mandag 24. mai 2010

Litt om pinsen

Her går det i hundreogti om dagen. Alle dyra har blitt satt ut på beite, og i dag gikk kopplamma ut også. De må lære alt! Spise gress, drikke vann, søke ly etc. Akkurat nå står alle 9 alene på beitet og gråter sårt etter melka si’, og jeg er litt preget av det…. Håpet er at når det mørkner søker de mot de andre, og at de i morgen er i gang med litt beiting. Vi følger dem tett opp, men vi bare “lusker” – får de øye på oss, ja da kommer vi ikke ned igjen uten å ha gitt tapt og gitt dem melka si’…. De går på nedtrapping, så de får ikke før i morgen… Jeg synes ikke dette er så moro at det gjør noe, men vi må gjøre det og det er likedan hvert år.

Jeg har hatt en usedvanlig travel pinse, forårsaket av to løse hunder som flyr rundt husveggene (og beitene) her. Jeg aner ikke hvilken rase de er, muligens en slags gjeterhund- eller huskyblanding. De er umulige å få kontakt med og de bare løper og løper og løper. Jeg er hysterisk redd for sauene mine!!! Aner ikke hvem som eier dem, går ut fra at det er noen badegjester som lar bikkjene lufte seg selv på landet…. Hvis de jakter i flokken vår, blir de skutt, noe jeg synes er veldig tragisk, da den som burde skytes er eieren. Jeg sover nesten ikke og er på beitet nesten hele tiden. Nå får jeg vel litt fri, nå som folk har reist herfra, men så er det på’n igjen til helgen, noe som gjør at jeg ikke tør å reise bort noe sted… For å være helt ærlig så er jeg drittsliten og i dritthumør. Hvis jeg møter eieren til de hundene så tror jeg han blir ganske hårløs (enten jeg brøler det av eller river det av). Har gått alle veier jeg kan – lensmann, veterinær, FB og i morgen er det lensmannen igjen. Jeg som absolutt ikke kan fordra å gå rundt å snakke med folk, har vært over hele området og bedt alle være på vakt og å ringe meg. Håper jeg eller noen andre får tatt et bilde av dem, så jeg kan henge det opp i butikken. Har ikke sett dem her siden torsdag, men de er observert i nærheten av oss både fredag, lørdag og søndag, i tillegg til at folk har hørt hundeglam og dyreskrik fra skogen. FAEN til folk!!!

Ellers er lille Milli tilbake til sitt herlige, normale jeg. Vi har gått mange flotte turer med Bella og Lise i pinsen, og vi storkoser oss:o))) Hun har begynt å røyte…. Og da snakker vi seriøs røyting. Det meste av Milli forsvinner på 14 dager og jeg vurderer å gå til innkjøp av Sunblock til sommeren;o)

DSC_0001

En god del av Milli ligger igjen etter dagens børstefangst:o)

I motsetning til i fjor, så kommer jeg ikke til å stille henne ut i avrøytet tilstand i år (man lærer så lenge man lever), litt pinlig det å komme med en liten, hårløs, hudfarget Milli, selvom sjarmen er tilbake nå;o)

Dette var mitt lille solskinnsinnlegg for denne gang, lover (nesten helt sikkert) at humøret er bedre i neste innlegg:o)

Ha en fin uke!

20 kommentarer:

Nøve sa...

Jeg håper så inderlig du får tak i den hundeeieren! Jeg vet du kommer til å gi ham en lærepenge han ALDRI glemmer, og det trenger slike!

Milli røyter til rett lapphundtid. Du hadde vel ikke tenkt å stille henne i Drammen uansett, eller?

Lamma dine har det ikke så ille, Gry, du har det nok værst ;o)
Ha ei riktig så fin uke!!!

Nina og Bonnie sa...

Ikke funnet ut noe om de løshundene ennå??? Det er ikke gøy. Og så skummelt med dyrelyder fra skogen. Da er det rådyene som de jakter på. De MÅ bli tatt!!!!!! Skal bli spennende å høre om de blir borte når hyttefolket forsvinner.

Skjønner du er sliten nå. ;o) Både kopplamma som skal vennes av med melk og disse fandens løsbikkjene. Da har det ikke blitt mye avslapning i pinsen.

Skal se jeg dukker opp en helg hos deg i neste månede. Siden du ikke får dratt noen sted så for selskapet komme til deg. Hvis det passer sånn da?????? Selvfølgelig!!!!!

Ville sa...

Uff, det hørtes ikke godt ut med de 2 hundene. Stakkars hunder som har sånne eiere som ikke holder dem i bånd der det er sauer og andre husdyr.
Gi ham inn så håret flagrer, Gry!!!

Forstår godt at du har det vondt nå, å høre de små rope på deg, kan ikke være enkelt. Hør på Nøve du, Gry... det er nok du som har det værst.

Røyte må de jo en eller annen gang. De er jo så fine med full pels. Ville var jo på sitt værste på treffet, jeg som hadde håpet at hun skulle fått litt mer tilbake da, men men, sånn ble det ikke. Litt forfengelig er vi jo på våre jenters vegne;o)
Nå begynner hun endelig, vel 2 måneder etterat fellinga startet å få den gode myke pelsen og kjakene tilbake.

Marianne sa...

Dette hørtes jo helt forferdelig ut..løshunder som går løs på dyr i skogen om natta, og som sikler på lammene på dagen...Hva slags folk er det som eier disse her?? Håper dere finner ut av det å får strammet opp disse eierene!!

Gry og Millis blogg sa...

Takk for gode ønsker alle sammen. Var oppe og spionerte (egentlig bare lyttet) til kopplamma før jobb i dag, de gråt, men gikk sammen med de andre:o)

Når det gjelder hundene, så håper jeg bare at vi rekker å få tak i eieren før hundene går bananas i saueflokken vår, det kan vi ikke stå å se på....

Nina: Kos med besøk av deg og go'gutten:o) Juni er ganske tettpakket for min del (hvis jeg tør å reise noe sted som helst). For første gang på det jeg kan huske har vi ikke dyr i fjøset, og jeg hadde gledet meg til komme meg vekk litt. Vi tar det litt på sparket Nina, en natt er nok langt enklere for meg enn en helg nå tror jeg - men vi gleder oss til å se dere på Glenne:o)))

Ville sa...

Gry, jeg strør vel bare salt i såra, men jeg kan forstå hvordan du har det akkurat nå. Var jo på hytta i helgen, hørte jo de små lamma rope sårt på mammaene sine dersom de kom litt bort fra dem.

Uff, bare tanken på at hundene skal løpe inn mellom sauene og lamma -og skremme dem, gjør meg skrekkslagen.
Håper de er reist med eierne sine!!!
Du har litt å stri med om dagen, Gry!

Gry Viola og Roxie sa...

Håper at dere får tak i eierene til disse hundene! (skulle gjerne vært flue på veggen når du konfirmerer eieren til de hundene)

Sauene hos dere har det som plommen i egget!!

Godt at Milli er tilbake til sitt vante. Pinsa har vært fin den bortsett fra i går ettermiddag. Da åpenet slusene seg her og noen må ha slått av bryteren til varmen!!

Ha en fin dag/uke på Glenne

Håper at dere får tatt de hundene snart eller eirene!!

Gry og Millis blogg sa...

Berit: De er faktisk hjerteskjærende å høre på dem, for jeg er jo på en måte mamma'n deres (i hvertfall i lamma sine øyne;o)

Jeg er ikke så ofte sliten heldigvis, ikke av at vi tidvis jobber ganske mye, men jeg blir fryktelig sliten av å være så redd. Hvis det er rett type hund, så river de sauene i hjel (evt. "bare" sprenger dem). Hver gang jeg går opp på beitet hjemme (det ligger ca. 300 meter fra husene våre), stålsetter jeg meg for skrekkelige syn. Snakket akkurat med Lensmannen igjen, og det er ikke så mye mer å få gjort akkurat nå. Jeg er så vannvittig sint på disse eierene at jeg for en gangs skyld ikke har ord....

Ville sa...

Får håpe at disse hundene er et engangs tilfelle i sommer, slik at du får senket skuldrene litt. Ingen ting er verre enn å gå å være redd for at noe skal skje med dyra.
Hva med å kontakte lokalavisa,og fortell hvordan ståa er. Forsøk å få et innlegg på lørdagene. Hyttefolk kjøper vel lokalen i helgene.

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Lensmannen hadde bedt Tønsbergs Blad skrive om det på lørdag. De ville ikke skrive om det. Han skulle forsøke i dag igjen.... (grunn nok til å si opp abonnementet vårt). Det kommer ut en veldig lokal avis - "Øyene" -hver torsdag - de tar det helt sikkert med og den leses også av mange badegjester. Alle sånne tips mottas med takk. Jeg vurderer også å henge opp plakater i butikkene der ute, bare så synd jeg ikke har tatt bilde av dem!!!

Ville sa...

Aviser blir men aldri helt klok på.
Allefall godt at Øyane tar det med!
Ellers tenkte jeg det samme som deg, oppslag i butikk og andre plasser som gjester på øya ferdes, mer enn det kommer ikke jeg på.
Tvi tvi, Gry!

Nina og Bonnie sa...

Dette besøket tar vi selvfølgerlig på sparket. Det var det jeg mente. :)
Nå har jo ikke jeg arbeidshelger etter juni, ever......

Den avisa var jaggu sær. Enda godt dere er på lag med lensmann. Tenk at folk ikke kan se alvoret i dette. Grrrrrr, jeg blir så irritert. ;-(((

snorredimma sa...

Uff, så forferdelig Gry! Lamma som gråter etter "mor" og din konstante redsel for at du ikke skal bli møtt av et uønsket syn på beitet. Jeg håper bare så inderlig at du får lokalisert disse to løshundene og eierne tidsnok...Jeg blir så irritert når jeg hører om sånne eiere...så fullstendig mangel på respekt overfor andre...både tobeinte og firbeinte! Fysj!! Men makan for ei udugelig lokalavis - dette burde de da hjulpet til med...

Her har jeg to som røyter og røyter noe skikkelig - de har aldri mistet så mye pels før....Jeg grer og jeg grer..

Ha fortsatt en fin uke!

Anne-Liss sa...

Får inderlige håpe at dere finner ut hvem som eier hundene, gi han ham en skikkelig lærepenge slik at det ikke skjer igjen. Forstår at det er frusterende å tenke på dyra som er på beite og disse hundene som springer løst.
Lamma venner seg nok til å være uten "mor" etter hvert men det er nok en tøff overgang for både deg og dem. Snart går de og beiter sammen med de andre og blir en del av flokken :))
Ha en fin uke !

Ragnhild B. sa...

Å, du har det slitsomt, Gry! Jeg føler virkelig med deg! Både de ulykkelige kopplamma, og de elendige løshundene (eller de elendige eierne, helst. De må du bare få fatt i og lese dem teksten! Det er så hensynsløst! Kan ikke kalles tankeløst, for såpass tankevirksomhet må det vel være til stede. Nei, det er arrogant og fryktelig hensynsløst!

Nøve sa...

Hvordan går det med 'melkesprengen' din,Gry? Har det blitt bedre i løpet av dagen?
...jeg har litt vondt av deg,stakkars. Du er for god til å være bonde, skjønner du.

Gry og Millis blogg sa...

Langt mindre melkespreng i dag Nøve:o) Var oppe i går med 9 liter melk til de 9 små trolla. Kan tro de var glade. I dag tidlig var det fred og ro og jeg så ikke en sau (der jeg spionerte på avstand;o). Antar at de var på en annen del av jordet sammen med de andre. Sitter nå og lurer på om jeg skal gi dem mer melk i dag, eller om jeg skal satse på at de beiter mer eller mindre "fint" nå...


Tønsbergs Blad hadde et innlegg om løshundene i dag ("Saueeier vil avlive løshunder på Tjøme"). Fint!! Håper det skremmer noen og enhver fra å slippe ut bikkjene sine og la dem lufte seg selv!!! Mer fornøyd i dag. Var faktisk på tur med Tjøme Hundeklubb i går. Veldig hyggelig og uformelt og uforpliktende hundetreff er mer eller mindre planlagt:o)

Ville sa...

Det kom på trykk allikevel, godt!!!

Skremmer nok godt det, spinner det nok vett i hundefolka på Tjøme så har de nok bånd på hundene resten av sommeren, nå tenker jeg.
Hardt skyts hjelper som regel, jeg synes det var et kjempegodt hjelpemiddel til å røske litt i de ferierende:o)))

Så bra ar lamma vender seg så raskt til å være på beite og at du har en bedre dag idag:o)))

Dixie sa...

Huff, for noen plagsomme løshunder! De må jo ikke skremme sauene og lammene! Håper eierne deres tar dem i bånd snart - i hvert fall etter innlegget i avisa! :)

Ellers røyter Milli på myyye bedre tider enn Dixie! Nå får jo Milli nye pels til sommeren og sikkert ny til vinteren igjen også. Dixie røytet verst i desember/januar tror jeg det var, midt på den kaldeste tida, også begynner hun vel igjen midt på sommeren, da... ;)

Hanne sa...

Tror jeg leste om dere og hundene i avisa?? Helt enig; faen til folk!!

Det er kanskje like greit om hundene avlives (selvom det ikke er deres feil)?? Eierne har jo tydeligvis ikke peiling på hundehold!!