søndag 5. september 2010

En helg i gledens tegn på Solbu:o))))

Endelig skulle “runderingsgjengen” treffes igjen!! I fjor høst hadde vi jo to runderingskurs med Hilde. Denne gangen var vi invitert til hytta til Hilde – Solbu – for trening og kos!! Jeg har kjørt forbi Solbu noen ganger. Jeg har sett hytta fra veien, men ikke fra baksiden…… Det er helt sprøtt hvordan Paradis åpenbarer seg når du runder hushjørnet fra veien…..

DSC_0004

Solbu sett fra vannet

DSC_0001

Vannet sett fra Solbu

DSC_0037

Når det kommer kjempesnille menner vannveien med griseører til hundene, ja da kan det jo ikke bli bedre??!!! 

Et fantastisk sted. Solrikt, med egen “strandlinje” og en egen, deilig følelse av at “her får jeg puste”. Helt nydelig!!!! Fredelig og rolig (i hvertfall til Milli kom;o).

Hilde ønsket oss hjertelig velkommen inn, et perfekt sted med “alle fasiliteter”, så utrolig deilig!!! Ebbie og Milli kjente hverandre umiddelbart igjen, og begynte “jaktleken” rundt hytta (som selvfølgelig er hundevennlig inngjerdet). Milli kunne når som helst avkjøle seg med en liten svømmetur på egenhånd, og hun nøøøøøøøøøøøøt det:o)

DSC_0021

Åh, så gøy med en venninne som vil løpe:o)

DSC_0025

….løpe masse!!!!

Etterhvert kom også Camilla og Dimma, og det var stor stas å se dem igjen. Litt klabb og babb med Milli og Dimma til å begynne med, men det gikk seg fort til. Jeg lurer litt på hva det er med disse to. Ingen av dem viser tegn på å reagere på Ebbie, men Dimma og Milli er som Tuppen og Lillemor! Plutselig kjempevenner og plutselig ikke fullt så kjempevenner. Mest kjempevenner er de jo da:o)

DSC_0033

Her er de tre jentene i full gallopp:o)

Verdige Nalle-mann tar livet litt mer med ro enn jentene, men synes han må si fra at de er utrooooolig barnslige innimellom;o) Dessuten luktet jo Dimma så godt “der bak”, at han glemte hele forloveden sin av og til;o) Mannfølk er nå en gang mannfølk!

Etter at Camilla og Dimma hadde kommet, og roen hadde senket seg, så disket Hilde opp med nyyydelig, hjemmelaget pizza. Vi koste oss, hundene koste seg og alt var bare velstand, med mye hundeprat, litt annen prat og mye latter:o)

Lørdagen opprant og det var tid for trening,  etter at Hilde selvfølgelig disket opp med flott frokost:o) Jeg hadde fått dispensasjon pga. beina, men hadde jo veldig lyst til å legge et lite spor for Milli. Vi/de trente også på rundering. Utrolig hva de husker disse hundene våre, bare de blir minnet på hva de skal!

DSC_0014

Her er det Nøve og Nalle som går, når jeg ser nøyere på bildet, så ser det da jammen ut som om Milli har blandet seg inn også?!

DSC_0015

En blid og fornøyd gjeng returnerer etter vel gjennomført økt:o)

Vel tilbake på hytta var det tid for litt rødvin og koseprat:o) Milli har forresten “kosepratet” noe alvorlig i helgen. Siden Ebbie ikke er noe glad i mye kjefting, har jeg latt henne holde på. “Tause-Milli” er nå erklært død – i hvertfall på Tunhøvd!!! Hun har “underholdt” både oss og fjerne og nære nabolag med å fortelle alle hva som skjer. Hele tiden. Ganske slitsomt, men jeg har latt henne holde på av hensyn til Ebbie. Ebbie er forresten et kapittel for seg. Hun har bergtatt meg helt!!!!!! Så myk og god og tillitsfull og glad. Åh, så glad jeg har blitt i den jenta i løpet av denne helgen!!!

Hilde disket opp med råstekte potetbåter, kyllingfilèt og ratatouille. NAM, NAM, NAM!!! Ikke bare kan hun hund, hun er jammen litt av en kokke også!!! Kvelden gikk fort, med mere rødvin, Irish Coffee og prat. Dimma og Milli begynte å bære preg av å være slitne, og røyk litt fortere i tottene på hverandre. Noe som er deilig for meg, som ikke liker det, er at det er mest spill for galleriet, og absolutt ikke blodig alvor!

DSC_0070

Tuppen og Lillemor i morsom og langvarig lek:o)

DSC_0071

DSC_0069

DSC_0062

Men du, og du så sliten man blir!

Milli klarer ikke så godt å hvile. Hun blir litt som et overtrøtt barn, med stadig mere lyd! Det skal MYE til før den dama der kaster inn håndkleet og tar seg en hvil….. (det må en Charlie til tror jeg;o) I tillegg er jeg rimelig sær, og trenger mye “alenetid”. Derfor dro Milli og jeg ganske tidlig fra deilige Solbu til Maristua (hytta vår!!!:o)) ganske tidlig i formiddag. Nå sitter jeg her med et glass rødvin(!;o) og er ganske så takknemlig for alt vi har fått lov til å være med på i helgen. Vi har hatt det så fint, sammen med utrolig hyggelige folk og hunder, og jeg tenker med forundring på hva Internett/bloggen har gjort for oss….:o)

En ting må jo sies!! Når Nøve og Nalle klarte prøven og ble godkjent ettersøksekvipasje, da var jeg så glad og så stolt på deres vegne at jeg faktisk hadde klump i halsen og tårer i øynene!!!

DSC_0076

Se på Nalle i den nye vesten!!! Ikke ville han sprade rundt å briefe nei, han satt seg verdig ned og lot seg beundre. Stolt!!!!

Nok en gang dere to, GRATULERER!!!!

Rett før avskjeden vår, så skulle vi prøve selvutløseren… Nøve har greie på slikt, men alt lar seg slett ikke planlegge, særlig ikke med fire hunder;o)

DSC_0084

Oi da, her manglet av en eller annen grunn jeg….

DSC_0087

Her er jeg på plass, men hvor er Nøve, Nalle og Ebbie???

DSC_0086

….her er nesten alle på plass, men nå synes Nalle-mann dette tullet begynner å bli kjedelig.

DSC_0088

Men se så:o))) Ingen av hundene ser i kameraet, men vi er i allefall med hele gjengen:o)

DSC_0080

Kjære Hilde!!!! Tusen, tusen, tusen takk for oss!!

Kjære Nøve og Camilla, tusen, tusen, tusen takk for en flott helg fylt med latter, glede og HUND!!!

Jeg sitter her på Maristua, full av inntrykk og dette innlegget bærer nok preg av det er jeg redd:o) Litt hulter til bulter, men at man smiler mens man skriver, ja det er da i aller høyeste grad et tegn på en flott helg!!

Ha en fin uke alle sammen!!!

15 kommentarer:

Nøve sa...

Jeg VISSTE vel at du satt i Maristua di med ett glass vin nå :o))))
(Milli er da IKKE på Nallerunderingsbildet??)

Tusen tusen takk for nå! Vi ses kanskje på onsdag - hvis vi er følk atte ;o)

Nøve sa...

Lurer på om Dimma og Camilla er hjemme nå?
Dette var forresten ett veldig fint referat fra drømmehelga vår. Og så så kjapt levert!
..men jeg har muligens noe å tilføye etterhvert jeg,også ;o)

Gry og Millis blogg sa...

He-he Nøve:o)))))) Jeg synes det ser ut som om Nalle er på din høyre side også er det enten et merkelig bilde eller så er det da en lysere hund på din venstre??? Kanskje rødvinen spiller meg et puss (igjen;o)?!

Håper vi er følk atte på onsdag, jeg er i hvertfall i full "rekreasjon";o)

T :-) sa...

Så mange flotte knallbilder :-) Og ingen tvil om at dere har hatt en superduper flott helg :-))))

Gry Viola og Roxie sa...

Prøver igjen!!
Kjempe flotte bilder! Hvem var det som sykklet dit da?
Så flott Nalle var med vesten sin!! Kjempe tøff!!
Sånn runderings kurs hørtes kjekt ut!! Så heldige hundene var da som fikk griseøret av en mann som kom vann veien!
Heldige Milli som kunne bade veldig mye i helga da!
Ha en fin uke!!
Håper det går bra med beina dine!! Nå må du ta det med ro slik at du blir bra!!

Nina og Bonnie sa...

Å,som dere har kost dere i helgen. Synd vi ikke fikk se noen bilder av kveldene inne på hytta. ;) Det kunne vært underholdene. Hihi....

Nå kan du kose deg på DIN hytte noen dager alene. Bare Milli og deg. Og et himmelsk vær på fjellet. Det er meldt sånn vær flere dager framover.

Så Milli har litt Charlie-takter? Sånn han ble i Kristiandsand? Ikke får noe ro i kroppen. Det er ikke greit for dem på tur. Det kommer seg nok. Det håper jeg på.

Nå håper jeg beina dine holder ut. Og at du får en fin uke på Maristua. Det fortjener du virkelig nå. :o)

Hanne sa...

Å, så koselig dere har hatt det!! Jeg vil også!!

Kos dere videre på hytta!!

snorredimma sa...

Jøss, så kjapp du var, Gry! Men så har du jo hatt noen timer for deg sjøl nå, og nå håper jeg at du koser deg skikkelig. Regner med at Millie er like sliten som Dimma og ligger rett ut på gølvet....??

Du har jo fått tatt noen fine bilder, og tenk på alle dem du ikke legger ut på bloggen da...Jeg har over 300 bilder å se igjennom...hehe..

Vi har hatt en skikkelig deilig helg, det er sikkert og visst!!!!

Koz deg veider sammen med bare Millie....og vina di....

Klem klem

Ville sa...

Johooo er du våken oppe i lia:o)
Håper du storkoser deg i fint vær:o)))

Det er jenter som kan kose seg i lag:o))) og Nalle eneste hanen i flokken.
De er så fine i sammen kjæresteparet!!!

Du er blitt ekspert på i farta bilder og tannbildene er super bra:o)))
Kos deg Gry og nyyyyyt freden og roen rundt deg....fikk lyst å legge til...vi talas:o)))

Ville sa...

Glemte jo å nevne Nalle i sin nye vest. Vet du...det ser ut som han forstår hva den betyr...han ser så utrolig glad/stolt ut, det er gutten sin...mener selvfølgelig mann, som har et hav av ansikt utrykk. Forstår at du blir rørt til tårer!!!

Lappelykke sa...

Dæven, så fint det var der!

Så ut som en kjempekoselig tur, koselig at dere hadde det så bra. Og så heldige med været, da!

Kjempefine bilder:)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Du skulle sett ham! Han forsto det - helt sikkert. Til å begynne med sto og gikk han rolig rundt med et spesielt uttrykk i ansiktet, så satt han seg ned og bare lot seg beundre. Man skal da tross alt ikke be om oppmerksomhet når man er godkjent ettersøkshund tror jeg han tenkte:o)

Jeg storkoser meg her oppe nå. Har akkurat ryddet ut av kjøkkenskap og knust en brødboks. Gøy å gjøre hytta litt i min ånd (og godt at Ola ikke ser på, han påsto i telefonen at brødboksen var så koselig.......;o)

Været er litt skiftende, men i dag er det bytur som står på programmet, så da er det bare fint egentlig:o)

snorredimma sa...

Ops, jeg ser at jeg gjør en alvorlig skrivefeil...
"Unnskyld, MILLI! Skal aldri gjøre det igjen...." :-)

Håper du har fint vær og slapper av skikkelig, og....lader opp til Nøve og Nalle kommer!!

Elses og Goyas blogg sa...

Ser ut som en helt utrolig flott helg. Og så sprer du litt glede til oss andre også med måten du deler opplevelsen på!

Malin sa...

Virket som en utrolig koselig tur! Og de fine bildene!