søndag 27. februar 2011

En fantastisk helg i Stavanger

…..enda “sliter” jeg litt med å fordøye inntrykkene, men at jeg har storkost meg i Stavanger er hevet over enhver tvil! Berit har beskrevet besøket i sin blogg, som du kan finne her: http://beritogville.blogspot.com/2011/02/ville-og-jeg-har-hatt-besk-av-ei-god.html 

Jeg kan vel egentlig bare supplere litt.

DSC_0023

Stavanger slik jeg forestilte meg det.

Fredag morgen satt jeg kursen for Torp, for videre å fly til Stavanger. Torp er en herlig flyplass synes jeg, litt sånn “uformell” liksom. Liker å reise derfra! Alt var i rute og alt var vel, helt til vi skulle lande i Stavanger. I Vestfold er det et uttrykk som sier “det blåser hattær og høy”, i Stavanger blåser det adskillig mer enn som så, og det lille Widerøeflyet danset heftig samba ned på rullebanen. En blid Berit møtte meg i ankomsthallen, og her var ingenting overlatt til tilfeldighetene – Berit begynte guidingen umiddelbart.

DSC_0001

“Stavanger-losen” i full gang med guiding og forklaring.

Først satt vi kursen mot flotte Solastrand, før i dro til Hafrsfjord som jeg hadde ønsket meg (fordi jeg hadde sett bilder av noen flotte sverd på bloggen til Anne-Liss).

DSC_0003

Et mektig stykke kunst på et historisk sted i Norge!

Det slår meg jo da, når jeg står der, at AKKURAT HER skjedde slaget ved Hafrsfjord. Det gir faktisk rom for noen refleksjoner sånn i forhold til historien vår.

Vi begynte å kjøre hjemover mot Øystein og Berit, og ganske kjapt forsto jeg at jeg ALDRI kunne bodd i Stavanger. Det er fullstendig uoversiktlig. Jeg hadde aldri funnet veien hjem! Ikke noe logikk i hvordan man finner fram (Nina og Nøve, jeg vet hva dere tenker, men Stavanger ER virkelig herlig ulogisk!).

DSC_0012

Det er noe “Fru Pigalopp-aktig” over dette synes jeg…. og det illustrerer kanskje hvorfor jeg sleit “litt” med retningssansen…..

Etter å ha hilst på herlige Ville både lenge og vel, ja da var jeg spent på hvordan det hadde gått med eggene jeg hadde INSISTERT på å ta med meg. Har vrengt hodet og tenkt over hvordang jeg skal pakke egg i en koffert som skal håndteres på flyplassen…… Valgte en koffert i kofferten –løsning (på bekostning av klær…..). Under over alle undere – det hadde gått helt fantastisk bra. Bare to eller tre egg med stekk i, og det har jeg nok ordnet selv tror jeg…..

DSC_0006

Sånn skal det gjøres! Ville er helt enig i at tante Gry har vært veldig lur (akkurat der Ville-mor har nesa si’, ja der lå det jammen en pose med leverbiter…..)

Vi skulle møte Wenche (mamman til Dixie) og Anne-Liss på byen. Berit ordnet med et perfekt utkikksbord på en pub. Kjempekoselig å møtes der! Både Wenche og Anne-Liss var akkurat like hyggelige som jeg husket dem, og kvelden ble perfekt! Vi fortsatte til et spisested jeg har sett på TV (Berit hadde selvfølgelig ordnet bord der ogsåSmilefjes. Nyyyyyydelig mat og vi storkoste oss masse! Når vi skulle gå fra restauranten hadde heldigvis både vind og regn tatt en liten pause, for utfordringen er å finne et sted man kan prate sammen, uten for høy musikk og uten alt for mye folk (himmel, jeg SER at jeg har blitt en gammel kone når jeg skriver dette……). Kristina hadde jo nevnt et sted som het Sting – og gjett om ikke vi havnet der. Vi tenkte på deg Kristina. Det var helt perfekt! Vi pratet og lo og koste oss, før vi satt kursen hver til vårt.

Jeg fikk også være med på “runden” til Ville. Gøy å se stedene Berit har beskrevet. Noe som forundrer meg (men som kanskje ikke burde komme som noe sjokk) er at vi er så nær vannet hele tiden. Titter man forbi en høyblokk, ja så ser man havet, langs runden til Ville, ja der var havet. Det morsomste var egentlig Heksedalen. Og Nøve, den VAR trolsk!!! Der bor det hekser! Det er tilogmed fartsstriper i bakken etter sopelimer som trenger å komme seg på serviceSmilefjes som blunker

DSC_0008

Trappa i Heksedalen…., mon tro hvor den fører. Kanskje den lille bekken øverst her ikke er så uskyldig som den ser ut til å være……

Jeg hadde så lyst til å treffe Caspian, barnebarnet til Berit, som vi har hørt om på bloggen. Sønnen til Berit tok vel i mot oss, og sjekk ut denne lille sjarmøren da

DSC_0016

Kjempesøt!!!

Vi hadde vel egentlig planlagt å møtes i Sørmarka (det hundestedet som alle vi andre er ganske så misunnelige på….) Dette ble litt forandret i forhold til planen, for det regnet og regnet og regnet…… Jeg hadde FRYKTELIG lyst til å hilse på Dixie, for hun blir jo halvsøsteren til en evt. Tjorven…. Vi fikk lov av Wenche å komme på besøk. Veldig koselig å se både Einar og Tina igjen, men sjekk ut denne go’jenta……

DSC_0028

Vakre, go’e Dixie-mor!!

Dixie var utrolig glad for å se Berit igjen, og hun var bare sånn måtelig interessert i meg, men JEG synes dette var fryktelig stas. Hun er ei flott jente!

DSC_0030

Se det gode blikket hennes. ELSKER å bli kost med av tante Berit.

Lørdagskvelden gikk Berit og jeg ut for å spise, og jeg har aldri smakt så god meksikansk mat før…. jeg ble så mett at jeg ikke hadde plass til en eneste liten sjokoladebit resten av kvelden… Men et glass rødvin fikk jeg plass til, mens Ville, Berit og jeg hadde jentekveld hjemme hos Berit. En sånn kveld jeg har med Nøve innimellom. Liggende i hver vår sofa, gikk praten om alt og ingenting og stemningen er god og rolig. Berit og Øystein har dessuten en utrolig kul stue. Det å ligge å glo i taket der, gir liksom en slags mening.

DSC_0031

Sjekk den kule løsningen! Masse lys og luft og veldig originalt.

Så må jeg jo skrive litt om Ville. Det var veldig, veldig moro å bli kjent med henne uten Milli til stede. Da ser jeg jo at de er like, både i uttrykk og i sinnelag. Hun har sjarmert meg fullstendig i senk. Alltid glad for å se meg og alltid veldig, herlig nærværende. Som jeg sa til Berit; det verste er jo ikke å reise fra Stavanger eller fra Berit, for vi kan snakkes i telefon, maile og sende meldinger, det verste er å reise fra Ville, for når får jeg se denne nydelige jenta igjen??? Det kan bli mange år til, og det er trist å tenke på!!!!

DSC_0032

Vakre, skjønne, lille, store, myke, fine Ville!!!

Søndag var avreisedag, og jeg hadde et tidlig fly (som ikke viste seg å være så tidlig allikevel). Nå er jeg i allefall hjemme, og jeg koser meg med turen (og det kommer til å vare leeeeeeeengeSmilefjes)

Til Anne- Liss og Wenche vil jeg gjerne takke for en fantastisk hyggelig kveld. Det var utrolig koselig at dere tok dere tid!!!

Til Berit vil jeg gjerne si tusen, tusen takk for gjestfriheten din, varmen din og omtanken din. Jeg har hatt en kjempehelg!

Til Ville vil jeg si, takk for all pelsterapi og sjarm. Du har bidratt til denne flotte helgen i bøtter og spann!

DSC_0033

Til alle dere andre vil jeg si; ha ei knakande flott ukeSmilefjes

20 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Du har jo hatt det som plummen i egget, bokstavelig!!!!!

Det lyser jo glede av hele innlegget. :)))) Tipper det ikke blir lenge til dere møtes igjen. Dere har jo fått en sånn god kontakt og den vil vare. :o)

Og mye har du rukket å oppleve. Jeg ble jo nesten æøl- sorry Charlie måtte skrive litt til tante. Det jeg begynte på var at jeg ble sugen på å reise litt selv. Jeg som er sååååå hjemmekjær. ;)

Gry da, de har vel adresser i Stavanger???? Da finner en fram!

Ville sa...

Kjære Kjære Gry, du skriver så utrolig morsomt og levende.
Du fikk røska det litt under landing...eggene også, godt pakket;o)))
Leila var innom nylig, hun fikk historien om eggene...himlet med øynene og sa: det er ikke mulig..helt hele egg:o)))

Når jeg ser bilde ditt fra heksedalen...det må være en åpning inn i fjellet bak vannet som renner, garantert!!!

Du og Ville fant tonen, muligens så kjente hun deg igjen fra Tjøme... for hun pleier ikke å vise sånn en glede...kun Leila får samme velkomst som du fikk Gry:o)

Jammen fikk du et blinkskudd av go`gutten min Caspian, han er ikke lett å få tatt bilde av.

Ville har du også fått med, hun ser etter om tante følger med, hun var sååå stolt av å ha deg med på turstien. Synd at det blåste og begynte å regne sånn, en annen gang blir det bedre vestlandsvær;o)))

Sitter her med en følelse av vi burde gjøre det en gang til:o)))

Takk for et veldig koselig besøk!!!

Klem

Siss sa...

jeg må le av deg:-)Helt utrolig at du fikk med deg egg i en kofert.uten å knuse dem.

Ser ut som du har fått med deg alt du drømte om.

Marianne sa...

Imponert over hvor mye dere to klarte å få plass til i en helg ;) Ikke noe tvil om at dere koste dere!!
Å hva var det med at du ikke fikk hilse på Ville på mange år?? Det er da ikke såååå langt til Stavanger vel ;) Ha en fortsatt fin søndag Gry...Koste meg med bildene..Nå skal jeg inn å kikke på Berits blogg!

Nøve sa...

Ja du får sagt det, du Gry :o) Herlighet for ei helg dere har hatt! Det bildet av Stavanger-guiden burde forstørres og rammes inn - noe så flott!

snorredimma sa...

Det var litt av en tur!! Herlige bilder og herlig beskrivelse....Jammen fikk dere gjort mye, ja - og på så kort tid! Skjønner at Berit hadde planlagt dette besøket til punkt og prikke....og selvfølgelig måtte du ha med egg på flyet! Det var jo en lur løsning det, da - å ha eggene i en koffert inni en annen koffert. Fikk du med noen klær i det hele tatt????
Du får nok se Vile fortere enn du aner - tviler på at det vil ta flere år!!!

Ville sa...

Gry; liten vær-rapport fra vestlandet: vindstille - sol fra skyfri himmel - frost i natt - 0 grader nå.
Ps. idag blir det greske kjøttboller alla Gry:o)))

Nøve; bilde av losen, (liker aldri å se meg selv) sjekk sjøbeina, den losen er visst ikke så vant til å være på landjord;o)

Dixie sa...

Høres ut som dere fikk tid til mye i helga! :D Men det var synd at været ble så dårlig... Kjekt at dere fikk tid til å komme innom oss også!

Ville sa...

Sitter å nyter "Pigalopp" bilde ditt. Du har fått stemningen av husene, jeg har forsøkt mang en gang å ta bilde av husene i den skråningen, på vei hjem fra Gillien, ser nå at jeg gjør den feilen å ta med for mye:o)))

Gry Viola og Roxie sa...

Artig å lese din beskrivelse av Stavanger!! For det var det første som slo meg åsså at husen hele byen var jo lissom sån fru pigalopp over!! Veldig snåle hus!! "må si at vi sier snål når vi synes noe er vakkert,søtt osv. Vet at noen sier snålt om noe som er rart ikke så fint.
Ha en flott uke videre!!

Anne-Liss sa...

Takk for sist, det var så koselig å hilse på deg igjen like hyggelig og blid som jeg husker deg.
Kjekt at du sitter igjen med gode minner fra Stavangerturen, Berit er jo så sprudlende så det kan jo ikke bli kjedelig å besøke henne.
Håper vi treffes igjen ved senere anledninger.

Unknown sa...

Eg nevnte det også på Berit og Ville sin blogg, men eg må sei det igjen; det ser ut som de har hatt ei kjempekoseleg helg!! Så moro at de var på Sting! :) eg syns det er ein kjempekoseleg kafè, så det var bra den falt i smak hjå dykk også! :D

Eg kjenner meg att i den der beskrivinga av Stavanger og at byen eigentleg er arrangert litt "hulter til bulter"! eg er nok litt geografisk inkompetent, og hadde store problemer med å manøvrere meg gjennom gatene og finne fram sist gong eg var i Stavanger! Godt eg hadde med meg min bedre halvdel som hadde full kontroll :)

...nei, no fekk eg lyst heimatt til vestlandet altså!

Ville sa...

Gry og Kristina; kan ikke sjønne at det er så vanskelig å finne frem i Stavanger, det er jo kjempelogisk....Når man spaserer så kan en gå hvilken vei en vil, når en kjører så må en passe seg for enveiskjøring...og alle rundkjøringene er jo fabelaktige...den som kommer først...vinner og kjører igjennom, de andre må bråbremse;o)

En kan ikke gå seg bort i Stavanger...alt går i ring og en kommer alltid tilbake til utgangspunktet...tror eg;o)))

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Når jeg var liten så prøvde jeg en gang å gjøre som i eventyrene; å gå den veien nesa pekte. Jeg prøvde og prøvde, og husker enda håpløsheten når det ledet omtrent ingensteds, jeg fikk tilbake min barndoms følelse når jeg forsøkte å finne ut hvor jeg var bare jeg gikk ut døra hos dere. Helt fortapt! IKKE enkelt og logisk:o)))

Nøve sa...

Hahahaha, syns jeg ser Vesle Gry! Har noen andre prøvd det samme???

Nina og Bonnie sa...

Den varianten har jeg ikke prøvd. Haha!!!! Det må være der orienterings-sansen til Gry stammer fra. :)))))

Gry og Millis blogg sa...

Jeg kan i tillegg glede dere to med at adskillige timer i min barndom gikk med til å prate med døde trepinner, jeg lærte å lese tidlig, og stavet meg gjennom flere bøker om "Knerten". Jeg var overbevist om at hvis jeg bare lette lenge nok i skogen, ja DA fant jeg en pinne som svarte når jeg snakket til den....;o)

Unknown sa...

Hehe, syns eg ser deg Gry, der du leitar etter din egen Knerten i skogen :)

Berit: Stavanger ER ulogisk oppbygd, men herlig ulogisk! gatene går jo berre rundt, og eg skjønnar aldri kor eg akkurat kom frå! :D

Inger`s blogg sa...

Hørtes ut som den flotte og spennende helg.
Du beskriver så morsomt og "levende", koselig å lese og SE de fine bilder.

Jeg har heller ikke mye stedsans, så Stavanger er helt sikkert en by "å rote seg bort i"

Ragnhild B. sa...

Så hyggelig å lese om hvordan du har kost deg med Berit og de andre trivelige lapphundedamene i Stavanger!