søndag 20. mars 2011

Så ymse:o)

Her går livet sin vante gang, i allefall stort sett. Jeg er fryktelig valpesyk, og tenker masse på om det kommer en liten Tjorven på Fjelldronningen i løpet av uka. Tør ikke slippe gleden løs før hun er født….

Ellers så begynner det å gå opp for meg at jeg har leddgikt (det har tatt sin tid). Jeg har ventet og ventet og ventet på at det skal gå over (ingen skal klage på manglende optimisme her i gården). De siste 14 dagene har vært ganske kjipe og jeg orker ikke snakke så mye om det, for da høres jeg ut som en sånn sippekjærring jeg aldri har likt. I dag har jeg vært innmari fin! Jeg finner ikke “gangen” i hva som gjør meg syk og hva som holder meg frisk, det virker helt tilfeldig egentlig. Det verste er heller ikke at det er vondt, men jeg er så utrolig trøtt og sliten. Jeg har aldri vært flink med håndarbeid, moter, mat, interiør eller noe særlig annet, men jeg har vært supersterk og flink til å bære og til å jobbe, nå svimer jeg omtrent av hvis meg så mye som ser på en kraftfòrsekk som skal flyttes på. Fryktelig frustrerende og fryktelig irriterende og jeg blir fryktelig sur.

Sånn, da er jeg i grunnen ferdig å ha kontakt med den indre sippekjærringa i meg for denne gang. Jeg skylder kanskje å si at Ola er helt fantastisk!! Snille mannenSmilefjes

I dag har jeg som sagt vært i knallform, og jeg gledet meg sånn, for Hanne og Bienna skulle komme. Vi har ikke gått tur siden i fjor, og jeg husker ikke om det var i desember eller enda lenger siden. Utrolig koselig å se de to igjen! Som Hanne skriver på sin blogg, så har de blitt så voksne nå de to jentene våre, at etter gjensynsgleden er over, ja da er de såre fornøyd med å rusle side om side. Her kommer noen bilder fra dagens tur.

DSC_0024

Venninnene, så glade for å se hverandre igjen.

DSC_0014

Og SÅ glad var Milli for å se Hanne igjen (Hanne prøvde bare å sette seg ned for å ta et bilde – den gang ei – Milli ville kose og vælva hele Hanne!)

DSC_0015

En hoppende glad Bienna

DSC_0025

Et dårlig “tannbilde”, men det MÅ med…

DSC_0020

SÅ fornøyde daSmilefjes

DSC_0022

….og så gikk de der da, sammen, de to voksne damene våre!

I dag gikk vi over jordet på utsiden her hjemme og opp i skogkanten, gjennom skogen og til Sandbekk. Jeg må få skryte av Hanne! Hun har, og har alltid hatt, et særdeles avslappet forhold til mine “off-road” –turer. De blir ofte lengre enn planlagt, for jeg har jo stedssans som en rosin. Hanne går på med dødsforakt, og i dag plumpa vi i vei en 100 meter eller noe, før skaren bar oss igjen. Skravla gikk ustanselig på oss, så det er utvilsomt god trening for lunger og kropp, det å prate og plumpe samtidig! Etterhvert kom vi ned på Sandbekkveien, og stoppet litt på Svelvikstranda i nydelig vårvær. Etterhvert ble Bienna opptatt med noe på stranda…..

DSC_0026

En død svane. Det var ikke olje på den, men brystet var borte og det er vel nærliggende å anta at den var et offer for oljeutslippet i Østfold. Så trist og så sørgelig unødvendig!

Til tross for den døde svanen hadde vi fire en kjempefin tur i dag. Akkurat i det vi gikk oppover mot huset vårt, ja da skyet det over og blåste opp litt, og det ble surt og kaldt.

Tusen takk for turen dere to. Kom snart igjen! Det er så koselig å være sammen med dere!

Nå skal jeg bruke uken til å føle meg som en vordende far…. Går med telefonen klistret til kroppen, det kan jo skje at Tjorven har kommet til verden. Kryss fingre da, alle sammen!!!

Ha en fabelaktig uke!

19 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Så fint vær dere har hatt i dag!! Her har det heller vært overskyet.
Ser av bildene at de to jentene var veldig glade for å treffes igjen!!
Det er jo lov å klage litt da!! Så noen "sippe kjerring" er du ialle fall ikke!!
Ha en flott uke videre så krysser jeg fingre og tær på at det kommer en liten Tjorven på fjelldronningen denna uka!!

KAIAK sa...

Så koselig med besøk da, alltid morro å være flere på tur. Tenker jentene kosa seg når det var så lenge siden :o) Du har lov å klage litt når du har leddgikt, huff det er ingen god sykdom. Godt du ar i form i dag da :o) Spennende da og se om det blir en liten Tjorven.
Lykke til og ha en fin uke:o)

Anne-Liss sa...

Du må da vel få lov til å klage når du ikke er i form. Du er vant til å jobbe med kroppen og når den ikke helt vil det hodet ditt vil så er det er ikke greit. Det er en stor overgang og det tar nok tid før du blir kjent med den "nye" kroppen din.

Så koselig besøk dere har hatt, Milli og Bienna ser ut som de trives godt i lag. (ingen krangling?) og Hanne ser ut som hun koser seg med Milli "angrepet" :-)

Lille Tjorven kommer til å få det fint sammen med dere. Spennende tider i vente Gry, Lykke til !

Hanne sa...

Føler meg helt slem som helt glemte å spørre om formen din. Huff!! Det er vel normalt at det går litt opp og ned kanskje, men jeg er veldig glad for at dagen i dag var en skikkelig opp-dag!!

Så bra at du fikk knipsa Milli og meg da hun veltet meg over ende. Det var jo bare SÅ komisk!! Herlige Milli, hun grep muligheten og kastet seg "om halsen" min!!

Ja, skravla går med oss Gry - likevel føler jeg at det var mye mer jeg skulle ha sagt. Vi får ta det neste gang, og det kan ikke bli så lenge til!!

Ønsker dere en fin (om enn nervepirrende vente-) uke!!

Hege og Tussi sa...

Herlige bilder! Ikke godt å høre om plagene dine , Gry! Jeg forstår litt hvordan du har det. Det kan jeg faktisk skrive litt om i et innlegg seinere. Men synes du er så fantastisk positiv, selv om det nok holder hardt innimellom. Det er viktig! Jeg har jo møtt deg også! Ei strålende dame, som virkelig bryr seg om de rundt seg, både dyr og mennesker. Noe som ikke er vanskelig å lese gjennom det du skriver og ikke minst måten det gjøres på:)
Som jeg har skrevet i mitt eget kommentarfelt så håper jeg at det blir en Tjorven snart, og er så heldig som skal få flytte til dere etter 8 ukers trygg og god oppvekst i Sandefjord:)) Ser du ikke at svanen er på vei til å bli en engel? Jeg er ikke spesielt religiøs, men litt sånn raring-alternativ-aktig:))) Det får folk bare finne seg i:)) hehe

Go´ kveld Gry, Ola og Milli!

Nina og Bonnie sa...

Vet du Gry, hvis du klager litt mer så får du det bedre med deg selv. Det er LOV!!!!!!!! Du har min mailadresse. Dessuten tipper jeg det er frustrasjonen som er verst. Og det er ikke under katagorien "klager". Vel, nok om det.

Jeg er nesten like valpesyk som deg. Når det er kjente som venter på valp så er det enda mer spennede å følge med for meg også. Og så er jeg så spent på fargene. Disse siste dagene går veldig sakte for meg og da tenker jeg på deg. ;)

Synes nok at Hanne og du skulle sett hverandre litt oftere. Bor så nærme og ikke sett hverandre siden lenge før jul. Det var lenge! Se bare så fint jentene deres har det sammen. :))))

Ha en fin vente-uke!!!!! Sol og fint vær er det meldt. :))))

Unknown sa...

Eg seier som dei andre har sagt; det er lov å klage litt også! Det er berre godt å ha ei utblåsning innimellom, skulle no berre mangle! Men eg syns det verkar som du er veldig flink til å fokusere på det positive! Det er kjekt å høyre at du har vore i fin form idag ;) Men leddgikt er noko dritt, for å sei det rett ut! Eg har sjølv ein leddsjukdom, og har smerter i knea med jamne mellomrom (av og til også i fingerledd og albogar, men det er ikkje så ofte). Har hatt det sidan eg var lita, og det er dessverre ingen legar som har klart å funne ut kva som er gale. Eg har testa meg for reumatisme fleire gongar, men den slår alltid negativt ut - sjølv om symptoma verkar veldig "leddgikt-aktige." Så eg har ingen problem med å forstå at du syns det er trasig å ikkje vere på topp, og du HAR lov til å klage!

Ellers så tek du som vanleg kjempekoselege og flotte bilete, og det ser ut som de har hatt ein aldeles nydeleg dag alle sammen! Og så fint vêr de ser ut til å ha! Her oppe har det vore heilt forferdeleg idag; kraftig vind og regn. Eg har høyrt på vindkasta i huset i heile dag. Men det er no litt koseleg òg, iallefall når ein sitt inne under eit varmt teppe og kan høyre på ruskevêret! ..det er ikkje like moro når ein må ut og lufte hunden.....

Ville sa...

Det Milli blikket på det første bilde, helt nydelig!

Gry, sånn litt svak kjenner-det- nesten-ikke-smete, tror jeg er slitsomt og en blir trøtt av det. Så har du medisinene, har de en bivirkning som fører til tretthet???
Det er lov å sippe litt;o)))
Ola flytter nok kraftfòrsekkene, så slipper du å bruke så forykende masse enegi av å se på dem.

Erlig, så bør du ikke løfte så tungt.
Ting tar tid Gry, å endre på arbeidsoppgaver som du gjorde med letthet før.

Forstår veldig godt spenningen din med å vente på om Tjorven kommer snart, kan jo komme nårsomhelst nå:o)

Smiler her jeg sitter av turen til deg og Hanne idag, er som jeg nesten har vært med på den, beskrivelsene dine er som vanlig veldig levende:o)
Så gøy at Bienna og Milli er så gode perlenevenninner og viser så fin gjensynsglede:o)))

Flotte bilder av de 2 venninnene:o)))

Tenk Gry; om ikke så altfor lenge er jeg hos dere, ser frem til lamminga...får en sånn andektig og takknemlig følelse for det jeg skal få lov å være med på.
Ei flott uke ønkser jeg deg...og regner med en aldri så liten SMS om Tjorven nyheter:o)

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk for oppmuntrende kommentarer alle sammen. Av og til renner det bare litt over tror jeg:o)

Anne-Liss: Du kan jo litt om dette og vi snakket jo ørlite om det i Stavanger. Du og du hvor jeg kjente meg igjen i noe av det du fortalte. Det var faktisk godt! Og nei, Milli og Bienna kranglet ikke i dag. Av og til kan det være litt bråkete til å begynne med. Men i dag slapp vi dem løse fra første stund, og det var nok lurt:o)

Hanne: Når du glemte å spørre blir jeg glad! For når dagen var så fin som den var, så gidder jeg i allefall ikke snakke om det:o) Det var herlig når Milli veltet deg i dag. SÅ glad, og som du lo:o)

Søteste Hege: Svanen lignet faktisk på en engel (i hvertfall før jeg begynte å pirke og sjekke den med en pinne). Det tenkte jeg ikke på, men jeg så det nå:o)

Nina og Kristina: Tusen takk for varmende ord:o)

Berit: Jeg spurte legen, og han sa at det er sykdommen som lager den ekstreme trettheten, det er også det siste "vi" får bukt med.... Gleder meg sånn til du kommer!!! Og klart du skal få melding om Tjorven-nyheter!!!

Siss sa...

Det var en ekte solskins tur dere hadde der. Koselig å ha noen å dele tur med en gang i blant:-)

Så du venter på en Tjorven du, det gjør jeg også:-))))

Ofelia er stor og god nå,hun ville ikke være med på tur i dag. Hun pleier å ta det med ro noen dager før hun skal føde.

Jeg ringer så fort det skjer noe.

Det er ofte godt å få ut frustrasjon på det som plager en. Jeg kaller ikke det å "sippe" Det er rett og slett sunt.

Klem til deg fra Ofelia .

Inger`s blogg sa...

Klart du skal få dele dine plager med oss her på bloggen. Det skal mye til før du "klager".

Koselig det ble en god dag med besøk og tur i godværet.
Så bra at de to firebente pels jentene kommer så godt overens.

Vente tiden......ikke så lenge igjen til Ofelia kommer med sine små. Klart du gleder deg!
Lykke til!

Nøve sa...

Kjære go'e Gry, så fint å høre om solskinnsdagen deres :o))))
Det virker nesten som om valpesyken din er verre en 'leddsyken' :o)
Kjempekoselige bilder av Milli og Bienna! Synd ikke jentene kunne lånt kamera og knipsa dere når dere plumpe framover i snøen, men jeg ser dere vel egentlig ganske levende for meg...
Så spennende dager du har i vente nå!! Skulle ønske jeg kom meg nedover en tur, men det er så vanskelig å få fri fra jobb :/ Og Nalle maser og maser...han har aldri sett Milli så vakker som nå.

Ha ei fin uke!

T :-) sa...

Ser ut som en kjempeflott dag! Nydelig vær og gode venner på to og firebein :-)

Trist å høre at du har hatt en dårlig periode. Jeg er overbevist om at det å klage på en eller annen måte er veldig god terapi. Så det syns jeg du burde gjøre mye mer av. Det kan selvfølgelig ta overhånd og virke motsatt, men det er jeg helt sikker på ikke du kommer til å gjøre.

Kristina: har du sjekket deg på psoriasis-leddgikt (husker ikke navnet)? Vet ikke så mye om det, bare at den ikke gir utslag på slike tester som brukes på "vanlig" reumatisme

Ha ei flott uke og kos deg med å være valpesjuk :-)

Lappelykke sa...

Her krysses fingre, tær, armer og alle andre ledige lemmer for at Tjorven snart kan ønskes velkommen. Er så spent på dine vegne!

Det er lov å lufte sine frustrasjoner over ens utfordringer, det betyr ikke at man er sippete. Søk på noen "rosablogger", så vil nok finne sipping:)

Det så ut som en kjempefin tur, så godt at du kan utnytte dagene hvor du har det så bar, til noe hyggelig. Og det så jo ut som alle damene hadde en kjempedag!

Ha en fin uke! Frost vinker og gleder seg til flere lekekamerater på Tjøme;)

Unknown sa...

T: no har eg lest litt om psoriasis-leddgikt, men symptoma stemmer ikkje heilt, så eg trur ikkje det kan vere det eg har. Men eg trur også det finst fleire former for gikt som ikkje slår ut på dei vanlege testane for reumatisme. Problemet er at eg også har vore til røntgen mange gongar utan at noko gale har vorte funne der heller. eg er eit levande mysterium tydelegvis :p

Gry og Millis blogg sa...

Kristina: Har du bedt om å få komme til ultralyd???? Det var sånn de oppdaget det hos meg. I grunnen så hadde jeg vel flaks, for blodprøvene slo ut også.

Unknown sa...

Gry: Nei ultralyd har eg ikkje vore til, ikkje som eg kan hugse iallefall! stort sett alle testane eg har vore gjennom vart gjennomført då eg var lita, så det er ikkje alt eg kan hugse. Det er ein del år sidan eg tok testar sist, for me gav vel eigentleg litt opp til slutt. Legane konkluderte med at det var voksesmerter - og det stemmer jo VELDIG bra med tanke på at eg er heile 157 cm høg idag, og fortsatt har vondt! Kanskje eg fortsatt er i vekst? det er jo lov å håpe! :D

Men ultralyd skulle eg altså ha prøvd ja! takk for tipset ;)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Kjære Gry! Klart det er lov å "klage" litt. Det letter jo trykket ditt. Allikevel tar du oss med på en herlig tur og fotosession med voffene og Hanne, fantastiske bilder, vet du at du er bare dritgod til å ta bilder!!
Gleder meg til vi treffes :) Klemmmms

Ville sa...

kjære Gry, gratulerer med lille Tjorven. Jeg ble så glad når jeg hørte at der var ei lita ei og alt vell med de mammaen og de fire små.

Tanken min har vært med deg og Ofelia de siste dagene. En skummel tanke lurte inni hode, tenk om der bare er gutte-valper og ingen jenter...hva da liksom???

Det var som vi sms`et på hengende håret!!!
Jeg gleder meg med deg og smiler fra øre til øre:o)))
Gleder meg til morsfølelsen din slår ut i full blomst...Les;alle innleggene om Tjorven:o)))
En STOOOOR gratulasjons klem fra oss til deg, Ola og Milli...ha en fin fin helg:o)))