mandag 27. juni 2011

Koselig besøk og fjelltur:o)

Forrige helg gikk vi tur med Hanne, Thea og Bienna. Hver gang vi går tur, så lurer jeg på hvorfor vi ikke gjør dette oftere – det er jo så koselig å være sammen med dem, men så flyr dagene hastig av gårde, og vi sees alt for sjelden. Denne søndagen var imidlertid Hanne, Thea og Bienna så sporty at de stilte på kort, kort varsel. Kjempekoselig. De var spente på Tjorven tror jeg, og jeg tror hun innfridde forventningeneSmilefjes

DSC_0001

Hanne og Thea storkoser med Tjorven.

Milli har inntatt en veldig beskyttende rolle overfor Tjorven, så jeg var spent på hvordan det skulle gå når Bienna kom. Det gikk helt strålende. Det er tydelig at Milli stoler på gamle kjente, og det var kun ved èn eller to anledninger hun følte behov for å passe litt ekstra på. Hun utagerer ikke på noen som helst måte, hun bare stiller seg beskyttende mellom Tjorven og den andre hunden eller over Tjorven.

DSC_0004

Milli følte behov for å passe litt på “lillesøster” akkurat her.

Bienna er definitivt sjefen av de to, det ser man også av bildet synes jeg, Milli bare står der, og akkurat da viker hun ikke, men viser like fullt av Bienna er sjef. Flotte, språksterke jenta mi’Rødt hjerte

Ellers koste jentene seg med hverandre. Tjorven sluttet ganske fort å dra Bienna i halen og ellers i kroppen, og de tre bare løp og lekte mens vi menneskene deres hadde nok med å se på dem (mens skravla gikkSmilefjes) Bienna hadde vel forresten mer enn nok med å finne ferske, bløte saueruker å rulle seg i – noe hun lyktes svært så godt medSmilefjes

DSC_0005

Go’ jenter!

DSC_0003

Bienna i fartaSmilefjes

DSC_0007

Tripp, trapp, tresko (og gummistøvlene til TheaSmilefjes som blunker)

Tusen takk for turen dere tre nøttlendingene, det er alltid så utrolig koselig å være sammen med dere!!!!!

Forrige mandag bråbestemte Lise og jeg oss for å ta en jentetur til Vaset i helgen som var. SOM vi har kost oss. To gamle venner og tre hunder. Vi har gått lang fjelltur og vi har spist og drukket godt.

DSC_0029-1

Milli, Tjorven og Bella høyt til fjells

Hundene har travet og gått, Tjorven måtte bæres litt på lørdag, da turen ble lenger enn planlagt. Vi tok hyppige, små pauser så hun kunne samle krefter. Veslejenta var så flink atte! For ikke å snakke om Bella, som har de korteste beina av alle (folk ler når de møter oss, man forventer liksom settere og andre typiske jakthunder, men Bella forventer man definitivt ikke å møte 1368 moh!

DSC_0011

Fjellreven vår

Lise er fryktelig flink til å lage mat, og på lørdag fikk jeg ønske meg akkurat hva jeg ville. Jeg slet fælt med å bestemme meg! For et luksusproblem. Valget endte til slutt på hjemmelaget lasagne. Du og du hvor det smakte godt etter mange og lange timer i fjellet! Jeg er mer glad i å rydde og vaske opp, så både Lise og jeg var superfornøyd med arbeidsfordelingen! Vi har akkurat samme “rytme” i kroppen vi to, så det blir tidlig til sengs og tidlig opp. Vi lo litt når vi følte at vi var sterkt på overtid lørdag kveld kl. 2215Hvorfor meg?

DSC_0034

Fiiiiineste jentene det!!!!

Milli har det samme behovet for å beskytte Bella som hun har med Tjorven. Det kladda seg litt til for henne, når de to begynte å bråke litt. Tjorven er jo mye større enn Bella, og hun synes det var uhyre festlig å dra henne metervis av gårde etter halen. Bella satt definitivt ikke pris på denne formen for underholdning. Etterhvert fant de to ut av det, og det ble nesten bare tull når Milli kom for å ordne opp…. Løsningen var å avlede Milli med litt pinnekasting, og å sette noen grenser for unge Tjorven-Lorven.

DSC_0022

Alle tre jentene i lek

Her hjemme har vi kommet inn i riktig så fine rutiner synes jeg. De dagene jeg jobber, så står jeg opp, mens Tjorven må ligge i senga si’ til jeg har stelt meg litt. Det går fint. Da hilser jeg god morgen til en henrykt liten lappevalp, og bærer henne ned trappa og ut. Det tisses og bæsjes og vi går inn og spiser litt mat alle tre. De to søstrene leker på verandaen til jeg er ferdig med å fòre sauene her nede. Da går vi ut og det tisses og bæsjes igjen. Så bærer det av gårde på jobb, Milli er av og til med, men hjemme hvis Ola har korte dager. Jeg tror det er lurt å skille dem litt av og til. Tjorven er kjempeflink på jobben, og enten leker hun med Millis gamle leker som jeg har på jobben eller sover. Jeg kan godt gå ut en tur, og de andre har til gode å høre noen mishagsytringer fra den unge damen. Utrolig flink. Når vi kommer hjem er gjensynsgleden stor hos dem begge. DA er Tjorven full av futt og fart, og det gjelder bare å få på seg skoa og komme seg ut. Jeg kaster ball med Milli og leker litt godbitsøk med Tjorven. De to leker og jager hverandre, før jeg kobler dem og vi går en “vanlig” tur. Vel hjemme igjen er det fòring og Olas tørrfiskutdeling (det er rart hvor fort minstejenta vendte seg til den gitt…..). Tjorven er utrolig matglad, noe som gjør det veldig moro å trene med henne. Vi kan ikke så mye, men er i gang med “give me five”, “sitt”, “sitt og bli”, “på plass”, “legg deg ned” og, selvfølgelig “kom”. Jeg er litt usikker på om det er et godt tegn at hun allerede nå er litt bedre enn Milli på innkalling…… Jeg tar dem med ut en 5 – 10 minutter hver for seg hver dag for å trene litt lydighet. De synes det er moro begge to. Jeg har totalt forbud mot lek inne og lek når de går i bånd. Det fungerer også veldig greit. Når det nærmer seg sengetid er Tjorven storfornøyd når jeg bærer henne opp trappa. Hun forter seg bort i senga si’ og har stort sett sovnet før jeg har krabbet opp i min egen seng (noe som er litt omstendelig om dagen, siden jeg har “gjerdet” Tjorven inne ved siden av “min” sengeside, og Milli okkuperer Olas sengeside…. Tjorven knirker og sover før jeg har dikkedert meg på plass, og roen senker seg over oss alle tre.

Alt er ikke bare “glory, glory”. Milli er uhyre klar over at jeg har latt “dragefjesdressuren” ligge ganske så i brakk etter Tjorven kom, og det utnytter hun til fulle. Innkallingen jeg var så stolt av en stund er pr. tiden historie dessverre. Vi får ta det opp etterhvert. Jeg stresser ikke så mye med det nå, for jeg har ikke så lyst til å være så streng når jeg har to å fordele tiden på og mye av den går til Tjorven (sikkert dumt, men sånn er det nå en gang). “The dragon will be back”! Det er faktisk det eneste jeg synes er litt dumt, ellers storkoser jeg meg med mine to, og våre hundevenner. Til helgen kommer halvbror Frost, og både Milli og jeg gleder oss masse. Tjorven vet jo ikke hva som venter enda, men at hun blir glad – ja det er jeg ikke i tvil omSmilefjes som blunker

Dette var litt fra oss – ha en fin uke alle sammen!

10 kommentarer:

Marianne sa...

Tjorven begynner å bli stor jo.....Å virkelig vakker!! Kjekt at hun får hilse på mange hunder også, å så klart Milli på passe litt ekstra på ;)

Hanne sa...

Ja, det er alltid koselig å komme til Glenne og ja, vi burde selvfølgelig gjort det mye oftere!!

Det var så moro å få hilse på Tjorven og å se hvor fint hun og Milli har tilpasset seg hverandre. Nesten som det alltid har vært de to...

Jeg synes hun har vokst mye siden sist, jeg! Også ligner hun skremmende på Bienna på den alderen.

Deilig fjelltur har dere også hatt! Veldig fint å dra på tur med noen en er så samkjørt med. Og arbeidfordelingen var jo også upåklagelig!

Leo sa...

Hei søss! :) Det er så moro å lese om deg, Milli og eierne dine at jeg sitter og gliser litt for meg selv her jeg sitter.

Du har iallefall fått verdens mest fantastiske ste-storesøster, hun gjør jo alt hun kan for å bekytte deg mot store voksne hunder som du selv har ertet på deg! En sånn ste-storesøster skulle nok jeg også hatt fra tid til annen.. :)

Gleder meg til jeg skal på fjellet i sommer jeg også etter å ha sett de fine bildene av dere, selv om jeg nok kommer til å bli litt bekymret for alle sauene. Jeg er jo ikke så vant til sauer som deg, vettu. :) Sov godt da go-søstra mi! Hils til Milli og de snille to-beinte eierne dine. Nattanuss på nesen fra Leo.

Gry Viola og Roxie sa...

Så stor Tjorven er blitt! Artig å lese om hvordan Milli passer på Tjorven. For det er akurat som å lese om Jackie og Roxie. Er helt enig med deg at de har veldig godt av å være litt hver for seg. Så stor gjensyns gleden er når de treffes, Om det er 1 t siden eller 5 så er den så å si like stor!!
Mange fine bilder!!
Ha en fin uke videre!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Lorvetufsa begynner å bli stor nå. Og så morro med de bildene av Bienna og dine. Bienna viker jo faktisk blikket for Millie på det ene, og sier okey da, jeg skal ikke tulle. :) Morro

Ville sa...

Så koselig innlegg Gry:o) Tjorven vokser utrolig fort og alt tyder på at hun er/blir ei skikkelig vakker lappejente. Føler en tantes stolthet akkurat nå:o)))

Milli høres så flink ut med Tjorven, det er en fryd å lese hvordan hun er vakre Milli:o)

Vaset virker så spennende. Har lest om Vaset på flere blogger. Er det det samme Vaset tro.

Nydelige bilder fra besøk og tur.

Klem fra oss:o)

Siss sa...

Gode venner for hunder og mennesker er godt å ha.

Det ene bildet av Tjorven, hvor du kaller henner en fjellrev er helt utrolig vakkert.

Jeg trodde du hadde hvert på hytta jeg, men skjønner at der var du ikke:-) En fin tur så det ut til at dere hadde uansett hvor dere var i vårt deilige land.

Det med Milli og innkalling går seg til igjenn. Hun kan det, men gidder ikke . Hun har jo en lillesøster å passe på. Og det er slitsomt :-)))

Ragnhild B. sa...

Så hyggelig å lese hv ordan de går hos dere! Milli er flink, men det er jammen du også, Dedt er nok ikke så farlig om dragefjeset er lagt til side!

Lappelykke sa...

Å som vi gleder oss til å se dere på søndag, jeg har ikke sagt det til Frost enda for an blir så glad når han hører navnet til Milli:) Så det blir en trivelig overraskelse! Bringer lapper og iste?

Og jeg ville ikke engste meg for mangel på Dragefjes, dette går seg til, det vil bare være en periode hvor det er slik. Og Milli setter nok pris på det, for oss som har vært der - det er slitsomt å bli storesøster:) Du er så flink med de to jentene - som er utrolig vakre helt igjennom!

Ses snart!

Nina og Bonnie sa...

Vel Gry, bedre sent enn aldri fra meg. ;)

Så kos med Hanne og gjengen på besøk. Bienna og Milli koser seg sammen med Tjorven på slep. Gøy å se bildene av dem. :)

Så hyggelig å kunne ta med Lise på hytta. :) Det høres ut som dere har det så fint sammen og med hundene som koser seg sammen. :)) Står gjerdet der ennå?

Tjorven vokser og gror. :) Det er så fint å lese om hvordan dere har det i hverdagen og hvordan ting bare faller på plass. Selv om Milli benytter friheten til å være litt bøllete. Det synes jeg er litt sjarmerende selv om ikke du synes det. :))))

Ha en riktig god helg!!!