søndag 27. november 2011

En fiiiiin helg:o)

For lenge siden avtalte Sissel og jeg at jeg skulle komme ned å se på valpene fredag 25. november. Jeg hadde gledet meg helt siden da, og utpå fredagen var jeg ikke sen om å sette kursen mot Sandefjord. Det er alltid utrolig koselig å komme til Sissel, Per og de andre Fjelldronningene! Så gjestfritt, avslappende og koselig! Sissel hadde (som vanlig) laget nydelig mat, og med godt drikke og hyggelig selskap ble det en innmari fin kveld. Jeg hadde jo dessuten ikke hilst på selveste Baronessen. Hun var utrolig vakker og hun levde opp til navnet sitt synes jeg.

DSC_0005

“Baronessen”.

Hun virket i grunnen som hun har inntatt sjefsrollen over både hundene og folket på Jåberg, så hun er virkelig en ordentlig baronesseSmilefjes

DSC_0008

Her gjør hun seg litt kostbar bak Pengetreet.

Honey og Labbetuss’ valper var bare helt fantastisk fine. For meg, som liker de lyse variantene av FL’ene best, var jo dette helt perfekt!

DSC_0001

To vakre brødre på vei mot nye eventyrSmilefjes

DSC_0021

Vakre, lille Minni

DSC_0015

Det ser nesten ut som om hun smiler.

DSC_0016

Mira sjekker kvaliteten på glidelåsen. Det ble gjort grundige tester.

DSC_0022

… og en av de utrolig vakre hannene

DSC_0011

Honey, Ofelia og Indy lurer på hva i all verden Sissel og jeg driver med ute i gangenSmilefjes

Jeg sover alltid så godt hos Sissel og Per, koselig rom, god seng OG ALLER VIKTIGST TROR JEG; en lapphund eller to i senga. Finnes ikke bedre sovemedisin.

Tusen takk for meg Sissel! Alltid koselig å komme på besøk, og deilig å føle at jeg drar hjem etter mye latter, mye alvor og med ny energi på lager! Storkoser meg på disse kveldene våre!

Ola hadde tatt seg av Milli og Tjorven, og da jeg kom hjem hadde han tatt dem med på drivjakt etter rådyr (altså nok en runde offroad kvistslalom med to hunder i bånd – beundringsverdig mann!). Denne gangen fikk de et dyr, og Ola hadde tatt med Tjorven bort for å snuse på det. Hun hadde syntes det var litt skummelt, men var helt vill etter å komme ut igjen når de kom inn, så det var nok en skrekkblandet fryd tror jeg.

Jeg klaget jo min nød over at Tjorven tar seg sine turer på egenhånd. Etter tips fra Anne-Liss (og andre) har jeg nå konsekvent begynt å gjemme meg når hun ikke ser på meg. Jeg tør nesten ikke skrive det, men det ser ut til å ha hjulpet (vær så snill alle som leser dette – bank i bordet!). Hun har ikke forsvunnet siden tirsdag kveld, og ta tok jeg med meg Milli, skrudde av hodelykt og “blinkere” og satt oss langt inni et briskekratt. Hun kom tilbake i ekspressfart og begynte målrettet å snuse oss opp. Moro å se det blå og hvite blinkende lyste søke over jordet i full fart! Det gikk ganske fort, men jeg håper det har satt en støkk i henne. Det kan muuuuligens virke sånn. Håper, håper håper!!! Milli synes kanskje ikke det er så moro å blir dratt inn i all verdens kratt og buskas sånn hurten og sturten, men det får bare være enn så lenge. Milli og Tjorven begynner å ha skikkelig glede av hverandre. Når Millis hormoner sluttet og herje i den lille kroppen hennes, har hun jo blitt riktig så omgjengelig, og hun byr ofte opp til lek med lillesøster. Jeg blir så glad av å se på dem!

DSC_0016

Milli erter Tjorven

DSC_0021

Tjorven plager Milli

DSC_0031

….men vi kan være flinke jenter å ligge og bli også.

I dag har det blåst noe forferdelig på denne sommerøya vår ytterst i Oslofjorden. Glemmer liksom at vi bor på ei øy, for vi er tett på Tønsberg. Men av og til merkes det godt!

DSC_0033

To lappedamer i frisk medvind.

Da jeg sjekket TB.no i ettermiddag, ble jeg litt forskrekket for det var meldt storm i kveld. Den har så til de grader ankommet! Det er helt vilt ute! Hadde vært greit å vite om ørlite grann lenger på forhånd synes jeg.

DSC_0036

Nissefar flyttet inn på høyloftet i dag, men han fant jeg igjen flere meter inne på gulvet, helt forblåst stakkars.

DSC_0035

Adventstreet lyste sist jeg sjekket

DSC_0041

Vi har fått lagt inn strøm i “utefjøset”. Veldig praktisk når Ola måtte løpe ut for å sikre dører og takplater. Sauene koser seg inne!

Dette har vært en fin, fin helg. Neste helg er jeg i Barcelona, og Ola tar vare på både sau og hunder. Gruer meg litt til å reise fra Tjorven og Milli, men de får det nok fint her hjemmeIkke si det til noen

Nå få jeg gå og henge opp adventsstjerne og sette opp adventsstaken inne. Synes egentlig det er mye mer moro å pynte ute og på låven, men nå må jeg ta meg sammen litt på innefronten.

Ønsker alle en fin første søndag i adventskveld og en fin uke.

11 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Baronessen var da en veldig nydelig katt. Hun var ikke inne sist jeg var hos sissel så jeg har ikke fått hilst på henne.
Fine bilder av Milli og Tjorven. På det bilde av Tjorven der hun erter Milli, så så jeg igjen 2 stk lapper jeg har her!!
Tenker nok at han nisse far ble rimelig fortumla da han ble blåst innover på låve gulvet!!
God tur til Barcelona!! Kanskje nissefar på låven vil ha en bekjent hos seg?
Ha en fin uke!!

Kristine sa...

Bildet av de to glade halene på tur var bare fantastisk! Gjorde kvelden min! Håper vi kan ha to så fine glade lappehaler etter hvert:-D

Nina og Bonnie sa...

Så sant, så sant, alltid så koselig å komme til Fjelldronningen. :))) Både hundene og katten er jo bare herlig. :)

Ola er jo en supermann. Tar seg av det meste, hihi. :)))

Så deilig å komme seg til litt varmere strøk nå. God tur!!!

PS, har Sissel smittet deg? Du er jo nesten blitt huslig, hihi. :)))

Ville sa...

Åååå, sier jeg og vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne denne gang Gry;o)
Du har skrevet og lagt inn så mange flotte stemningsbilder. Honeys valper *sukk* så enig med deg, vi deler jo smaken der;o) Selv om alle lapper er vakre, så er det bare noen som gjør større inntrykk enn andre, sånt er det bare!
Moro og lese hvordan du og Milli "lurte" Tjorven med tipset fra Anne-Liss, kjekt at det virket. Min erfaring er visst Tjorven er som tanta, så gir hun seg ikke så lett, men når en har funnet "nøkkelen(e)" til innkalling og kontakt så er alt så mye enklere;o)))

Bilde av Tjorven og Milli, der Tjorven kaster ett blikk på deg, er som å se tante sine øyne:o)
Milli er helskjønn og tilbake til seg selv igjen, helt herlige bilder av dem ilag, koser meg med å se dem igjen ilek!
Sauene-i-fjøset et flott stemningsbilde!
Så Gry skal til Bacelona....GOD TUR og kos deg masse, fortjener det, etter en lang sommer med mye arbeid!

Isabelle Genevey sa...

Hej Gry!
Jeg har fulgt lidt med i dine beretninger - også om Tjorven som stikker af fra dig. Jeg har også trænet min Finske Lapphund Mio, med at gemme mig. Det er utrolig effektivt! Han er min hund nr. 2 og i starten løb han aldrig langt væk, og lærte at komme fordi min hund nr. 1 er ret god til indkald. MEN så blev han teenager og skulle prøve grænser af...Næsten hver tur, øver jeg aldrig at kalde, men skifte retning uden at sige noget - så han har lært at holde øje med mig. Nogle gange kan jeg næsten høre hans hjerte banke af angst over, hvor jeg er henne, når jeg har gemt mig. Han kommer løbende i fuld galop og ser mig slet ikke, hvis jeg er gemt bag et træ. Så det gør jeg ikke så tit :-)
Hund nr. 2 lærer så utrolig meget af den gamle hund - så Mio er blevet rigtig glad for at gå på hare- og rådyrjagt - alene...Det er vi ikke så glade for. Så selvom det er hyrdehunde, kan der altså være masser af jagtlyst i en Lapp!

Nøve sa...

Det må være deilig med en skikkelig "time out" hos Fjelldronningen en gang iblant - det har du godt av. Da glemmer du alt anna, trur jeg! Men som Nina er inne på...det kan virke som om du blir litt påvirka av Siss i en huslig retning, gitt ;-) Det er jo nesten jul på Glenne allerede!!

Så fine bilder av jentene dine også. Du takler to hunder svært så bra, syns jeg. Kommer den tredje snart?? Du har jo kennelnavn i orden :)

Anne-Liss sa...

Ikke rart du koser deg hos Fjelldronningen, så ser det ut som de koser seg med ditt besøk også. Valpene er jo bare nydelige, det er så spennende å følge fargeutviklingen på dem når de er små.
Baronnessen var en dronning hun også, nydelig.

Tjorven bare vokser og vokser, nesten litt nifst så fort det går. Mye av gleden ved å ha to hunder er å se hvordan de koser seg sammen. Kjekt å høre at tipset hjalp.
Ønsker deg god tur til Barcelona.

Ville sa...

Jeg måtte bare innom en tur å se på jentene dine Gry:o) Så vil jeg legge til litt som jeg alltid glemmer å nevne. Halene er jo bare helt nydelig, Milli sin voksne og Tjorven sin ungdoms svans.... vifter som fine faner når de går foran:o)))

Synes jo at bilde som er tatt gjennom vinduet av Honey, Ofelia og Indy er aldels nydelig, har så sansen for sånne bilder!

Ha ei fin uke før du reiser.
Ps. Barna mine og Caspian er i Egypt, jeg får reisebrev med masse bilder hver dag fra dem, kjempekos!

Inger`s blogg sa...

Sier som Nøve: bra for deg med et opphold på Fjelldronningen. Jeg syntes valpene derfra blir finere for hvert kull, de får.

Låvenissen er på plass og jentene dine har det bra, alltid morsomme fine bilder og opplevelser, da kan du rolig ta deg en tur Barcelona.
Riktig god tur, Gry!

Siss sa...

Aller først,så fint du har pyntet til jul på Glenne:-)
Det er mer en jeg har fåt til her hos meg.

Jeg syntes Milli blir bare pener og penere . Hun er helt bedårende i sin vinterpels. Og Tjorven ser ut som unghunder flest i den aldren:-) Godjenta til gamle matmor...

Og til slutt! Takk for en utrolig koslig kveld sammen med deg.

God tur i stormen. Flyturen går sikkert ekstra fort i denne vinden.

Unknown sa...

For ei Baronesse, måtte flire av det bildet der ho gøymer seg bak pengetreet :)

Så bra at det har vorte mindre av Tjorven sine utflukter på eigahand!

Uffja det der været..eg fekk "Berit" rett i fleisen då eg skulle flytte frå Helgeland - der var det verkeleg storm!

Håpar du har hatt det flott i Barcelona :)