søndag 6. november 2011

Litt om oss igjen:o)

Her går ting sin vante gang. Ingen store begivenheter. Vi har så vidt begynt med bedekkingen. I den forbindelse har vi leid oss en ny vær, en suffolkblanding med svart hode og svarte ben. Jeg er veldig, veldig spent på lammingen til neste årSmilefjes med åpen munn. Håper det kommer mange små Sirkeliner og Marikker!!!

DSC_0006

Væren “Anstein” (oppkalt etter bonden vi leier ham av).

Anstein er en rolig og sindig fyr, han bedekket den første søya i går, og han tror vel han har kommet til Paradis. Fra en værbinge i Fon, til bare mer eller mindre villige damer på TjømeÆdda-bædda. Jeg var nede og sjekket tidligere i dag, og da sto han jammen med et par, tre flørtende damer rundt seg. Han så litt sliten ut, så han har nok vært på frierføtter fra tidlig morgen tror jegSmilefjes

Milli-mor later til å komme seg ut av sitt falske svangerskap. Sakte, men sikkert synes jeg at hun blir i bedre humør. Nå har jeg dessuten fått tips fra Yvonne om en type homøpatmedisin som skal virke mot sånt, så da håper vi det bedrer seg over tid. Hun har det ikke godt når hun er så nedstemt stakkars. Hun er ikke akkurat sitt gamle, glade jeg enda, men det er lys i tunnellen tror jeg.

Milli har blitt så forferdelig voksen….. Nå fyller hun jo 4 år i mars, så det skulle vel skje, men jeg tror jeg har litt vanskelig for å innse det. I går vekket Tjorven meg og måtte ut. Milli ble aller nådigst med ned i første etasje før hun stakk seg bort, jeg ropte og lette og fant henne til slutt i go’stolen “hennes”, med et blikk som sa at “jeg skal IKKE ut så tidlig på morgenen, GLEM DET!!!”. Jeg kunne ikke annet enn å trekke på smilebåndet og la henne ligge og kose seg.

Tjorven er i spøkelsesalderen, men det varierer veldig hva som er skummelt. Hun er aldeles bedårende myk og hengiven. Hun er dessuten blitt ganske flink på “på plass”, “bli”, “stå”, “dekk” og “kom”. Det siste gjelder bare når det ikke er noe som frister i nærheten. Jeg har hatt hund i noe sånt som 30 år, men har aldri opplevd maken til sporing, og finner hun et spor som lokker, ja da er hun borte. Gjennom sauenettingen i full fart etter det hun jakter/sporer på. Hun kommer tilbake etter ca. 10 minutter, og jeg er ikke så veldig redd, men de 10 minuttene virker på en måte som 20….. Det er et lite stykke til vei og andre folk fra jordene våre, men hun kan i teorien komme seg ut på veien… Allikevel velger jeg å satse på at det går bra, for jenta må få mulighet til å løpe litt løs også, og det har ikke vært mer enn to ganger hun har blitt borte. Lille, rare, myke, tøffe Tjorven-dokka mi’. Når Milli var på Tjorvens alder, begynte hun å vise at hun ikke ville være med på jobben, det er så snodig å se at nå gjør Tjorven akkurat det samme. Etter tisse- og bæsjerunden på morgenen, går hun opp trappa til annen etasje, som for å si at “jeg klarer meg fint her jeg”. Nå har jeg dem av og til med på jobb begge to, noen ganger er Milli alene hjemme og i forrige uke var Tjorven alene. Det gikk kjempefint! Det er jo bare en fire timer eller no’ fordi Ola stort sett kommer hjem før kl. 12.

Det er litt spennende synes jeg, å se hvordan de to jentene mine, som kommer fra hvert sitt flotte oppdrett, etterhvert begynner å ha de samme vanene og væremåtene i kraft av hjemmet vi gir dem her, og at de blir mer og mer like fordi hverdagene deres er som de er. Jeg er så forferdelig glad i dem begge to, og det er fantastiske små lappejenter jeg har. Av og til (faktisk ganske ofte) får jeg en varm klump i magen når jeg sitter og betrakter dem. Ikke rart det vel????

DSC_0012

Dronninga og Prinsessa av GlenneRødt hjerte

Det var ørlite grann om oss, ønsker alle en fin søndag og en fin uke!

17 kommentarer:

Kristine sa...

De er vakre disse to damene dere har i hus ;)

Solveig sa...

Hej Gry ! Jag har saknat dig på bloggen!Men det är skönt att höra nu att ni har det bra,"damerna" dina är väldigt fina! Och Tjorven har blivit stor;-)och fin i färgerna.

Siss sa...

For en fin vær dere har hos dere nå. Det bli spennende å se hva som blir etter han. Håper han ikke sliter seg helt ut på alle damene:-)
Jentene dine er bare så fine der de sitter og smiler til matmor. Gøy at Tjorven har slik en god nese.

Hanne sa...

Anstein var jo knakande kjekk vær, da!! Det blir nok vakre lam til våren!!

Kjenner veldig igjen det du sier om Milli og å bli voksen, ja! Samme med det innbilte svangerskapet. Det er kjipt å ha en så trist hund, selvom vi vet at det går over. Hører gjerne mer om den homøopatmedisinen - ellers har jeg jo også fått tips av Nina om akupunktur. Alt er verdt å prøves!

Jammen har Tjorven blitt stor!! Lenge siden sist visst...

Irén T. A. Færevaag sa...

Koselig innlegg, Gry! Artig å høre om smått og stort hos dere på Tjøme :-)

Stram kar han Anstein. Tror nok han er kommet til Paradis ja, hihi

Nyyydelige flotte lappe-jentene dine...må bare beundre dem :-)

God søndag, hilsen Balder og matmor :-)

Nina og Bonnie sa...

Koselig å se det er liv på Glenne. :)

Ja, det blir spennende til våren å se på fargene på lamma. Kanskje dere skal begynne å avle på farger? Det hadde vært gøy. :)))

Jentene dine er sååååå flotte. Milli kjenner jeg jo, trodde vel ikke hun skulle bli voksen noen gang, men nå er det lenge siden. ;)

Lykke til med Anstein og damene!!!

Leo sa...

så stor Tjorven har blitt! :)
Vakre er disse jentene dine, det er det ingen tvil om ;)

ha en flott uke.

Hilsen kodalingene

snorredimma sa...

Joda, jeg kjenner igjen den varme følelsen i magen, Gry! Og jeg deler den med deg...Må si at dronninga og prinsessa av Glenne kler sine kjælenavn - men det skulle nok sittet en skikkelig GLENNA der, også..hehe..

Heldig du er som kan la Tjorven og Milli være alene uten at det skjer noen hyss hjemme. Den siste gangen Glenna var hjemme alene (riktignok sammen med Snorre og Dimma) ble Snorres seng overfalt av piraya'n. Dem var alene knappe to timer, og da hadde ho jammen i meg klart å tygge istykker Bia bed'en til Snorre - den senga dem skryter av på reklamen skal holde helt til bikkja blir gammal, vettu..

Og jeg gleder meg til å se resultatet etter at Anstein har gjort sitt...spennende...

Inger`s blogg sa...

Flott kar han væren, han gjør nok jobben sin!

Jentene dine er bare skjønne. Milli er kjempe vakker.
Tjorven er lik på mammaen sin ( ikke fargen, men ellers.Fint bilde av de to!
Skulle ha vært koselig å få hilse på de.....
Ha en fin uke dere også!

Ville sa...

Han Arnstein så riktig så fin og snill ut, blir spennende å se avkommet hans:o)
He he, du må passe på ham så han ikke blir helt utslitt av de gærne Glenne (saue)jentene;o)

Koselig du nevner det med at de er blitt så like i oppførsel jentene dine Gry. Jeg har jo følt at jeg har sett litt sånn Milli blikk hos Tjorven, helt herlig:o) Moro å lese om hvor god nese Tjorven har:o)

Nydelige er de begge både dronninga og prinsessa. voksne Milli...minner meg veldig om sånt som Ville er blitt nå. Jeg må innrømme at jeg nå etterhvert synes at en voksen hund også har sinn sjarm. Ville har fått sånn herlig trygg bestemthet over seg og har mange flere utrykk nå enn før som jeg setter stor pris på:o)

Ble ingen rensing av ulla i helgen, det regnet og blåste, så det blir nok å sitte i garasjen å rense den. Fikk heller ikke tak i boken om toving, tovedama hadde stengt, var på salgsutstilling, men det kommer flere dager:o)

En fin uke til deg og dine, koselig med en oppdatering fra dere!

Nøve og Nalle sa...

Glenne er paradis for liten og stor :)
Heldige Gry som har to av verdens søteste lappejenter! Skulle ønske jeg kjente Tjorven bedre, men ingen INGEN kan måle seg helt med kloke og vakre Milli for meg, da... Det er så koselig å høre om dagene deres :)

Liv og lyst i sauefjøset nå til dags, ja! Det blir jo ekstra spennende der til våren :)
Du tenker ikke akkurat økonomi når du blander inn det sorte får,kanskje - men avkommet blir sikkert fargerikt og artig!

Ha ei fin uke!

Dixie sa...

Så koselig å lese litt om hvordan dere har det! :) Det blir spennende å høre mer om sauene, og kanskje også lam, om noen måneder! :)

Milli og Tjorven er så fine begge to! Dixie legger seg forresten også helst i godstolen "sin" om morgenen, og ser absolutt ikke ut som hun har lyst til å bli med ut på tur. Men hun kommer til slutt, da... ;)

Unknown sa...

verdas finaste lappejenter ;)

...så spennande med Anstein på "friaren" - får håpe det vert flotte lam til våren!!

Stine sa...

Så godt å høre at hverdagen er god for dere på Glenne. Morsomt med Anstein, han har nok definitivt kommet til himmelriket.

Og fine lappedamene, da. Som smiler så godt. Vittig med Milli som er blitt så voksen, hun som alltid har vært den som har dratt Frost med på lek. Men hun er nå like god, da. Frost' favorittvenn. Ser med spenning frem til dagen Frost er å anse som voksen. Kanskje den aldri kommer?:)

Håper dere får en fin uke videre, så ses vi kanskje på et hjørne.

Klem

Gry Viola og Roxie sa...

Prøver igjen!! Skyller på pc`n.

Så flott væren dere har lånt da!! Han er nok sikker på at han har kommet til himmelen!! Bare han ikke blir helt utslitt da!!

Så fine Tjorven og Milli er da!! Bærer kjælenavna med det rette!!! Artig å se på åssen de inretter seg etter verandre!! Her så er Jackie den som skal utforske og si i fra om det kommer noen. Roxie hu bare ligger og ser på at Jackie ikke blir for voldsom!!

Blir spennans å se til våren da åssen lam som kommer til Glenne!!

Ha en fin uke videre!!

Hilde og gjengen sa...

Fantastisk flott bilde av jentene dine, Gry. Tjorven vokser for hver gang jeg ser bilde av henne og FOR noen fine tegninger hun har. Dronninga Milli som sitter så flott ved siden av henne, er også helt nydelig!! Jeg skjønner at du koser deg med dem, begge to.

Jeg tenker nok væren har gode dager, ja, og det blir spennende å se resultatet til våren.

Jeg håper at Milli kan få hjelp med det innbilte svangerskapet sitt. Det er sikkert ikke godt for henne å være så plaget med det. Jeg vet om et par andre, som har hatt godt utbytte av å benytte homeopatmedisin mot innb. svangerskap. Verdt å prøve, ihvertfall.

Kos dere videre, alle sammen, og nyt fridagen din i morgen! Det er godt med en fridag som ikke er helg (lørdag/søndag).

God klem fra meg.

Anne-Liss sa...

Hei Gry ! Leste innlegget ditt for noen dager siden,trodde jeg hadde lagt igjen en liten kommentar men her var det ingen hilsen fra meg :(
Så stor Tjorven har blitt, hun eeer veldig lik Maila :) Dronning Milli er jo strålende vakker som alltid.
Kos deg med jentenedine og ha en flott og fantastisk helg.