søndag 1. mars 2009

En fin helg:o)

På fredag var det nydelig vær, og jeg er så utrolig lei av å gå den faste runden med Milli, så jeg bega meg ut på en slags ekspedisjon. Traska rundt oppe i en ås her, med snø til midt på låra, men det var verdt det – vi gikk i allefall et annet sted:o) Prøvde å ta noen “I sitt rette element” –bilder. Men det ble ingen jeg ville bruke.

Bilde 025

Milli graver snøhule

På lørdag kom Tine og Wilma. Det var så utrolig koselig!! Vi vet det vel alle sammen, men Wilma er helt vilt herlig! Så rolig og god og leken og blid. Jeg er sjarmert i senk av Eurasieren til Tine:o)

DSC_0242

Vakker, vakker Wilma

Wilma og Milli fant tonen umiddelbart, og de leker på akkurat samme måte, med litt løping (ikke så lett nå, med så mye snø) og mye brytekamp. Wilma “vant” (stort sett).

DSC_0228

To gode venner:o)

DSC_0231.jpg2

Dessverre ble dette bildet uskarpt, for motivet synes jeg er kjempefint….

CSC_0253

Milli “kjører trillebår”, mens Wilma snuser på “stubben til Nalle”

Vi var på jordet en stund også gikk vi en liten runde. Da vi kom hjem oppdaget vi hadde det hadde gått 3 (fine) timer:o). Tine måtte selvfølgelig hilse på sauene, og Lille-Thea var et selvfølgelig valg. Det blir helt sikkert ikke siste gang vi er ute på tur med Tine og Wilma, for dette var bare kjempekoselig. Både for folk og dyr:o)

DSC_0251

Tine og Lille-Thea

Nå har jeg ENDELIG fått igjen min egen pc, og jeg har forsøkt å filme Lille-Thea. Her får hun mat av mammaen sin. Litt kjedelig egentlig, men det er så sjarmerende med den “romperistinga” (ser du Tove:o) når hun får melk av juret til mamma Snipp. De tre store værene nesten helt på slutten av filmen heter Kyrre, Günther og Øivind:o)

I dag snør det Gud hjelpe meg igjen…… Mer og mer…… Nå lengter jeg desperat etter våren!! Har sjekka Olas fòringsplasser for rådyra i dag, og de ser heldigvis ut til å bli flittig brukt. De sliter nå rådyra, og det er godt å hjelpe dem litt på vei mht. maten, når de har det så tungt.

IMGP1017

Her har Ola lagt ut havre, høy, epler og gulrøtter. Fòringsplassene blir flittig besøkt av rådyra “våre”

Siden jeg først er i gang med å laste opp filmer, og synes det er fryktelig gøy, så slenger jeg med en av Lille-Milli Balltrikser oppe på jordet i dag:o) Den ble litt mørk (jeg vet ikke hvorfor), men dere kan fint se at hun er helt normal (Nøve:o) og bare liker å kose seg med ballen sin. Vakre, vakre jenta mi’:o))))

Det var egentlig helgen vår, i veldig korte trekk. Skulle ønske jeg kunne spole over ukedagene, og bare være sammen med Milli og de andre dyra hele tiden….. Nå går jeg konstant og peller søyene mellom bakbeina for å kjenne etter jur. Det kjennes lovende ut. Det ser ikke ut som om det har vært flere tjuvparinger, da er det bare vi som har “sovet litt i timen”når bedekkinga skulle noteres. Vi har forresten fått navn på to til av søyene våre:o) 800018 heter Tine og 800027 heter Wilma;o) Nøve og Lille-Thea har vi jo allerede, så de neste ut til dåp, blir nok Hanne, Tove og Nina:o)

25 kommentarer:

Christian og hundene sa...

Du lengter etter våren, mens jeg lengter etter vinteren! Jeg vil hjem til snø og vekk fra mildværet!

Skjønner hva du mener med å spole over ukedagene, jeg er sååå enig med deg:-)

Milli er søt når ho trikser med ball da:-)

Anonym sa...

Er du ikke i Luftforsvaret Christian? Søk deg til Luftforsvarets stasjon Mågerøy, her er det snø NOK;o)

Anonym sa...

Så søt lille thea var "live" .. og Milli med ball også of kårs :) Dere har virkelig kost dere i helga, dere er heldig som får så masse besøk av firbeinte venner :)

Dixie sa...

Her snødde det bitte, bitte litt i går, men ingenting legger seg på bakken lenger... Det har begynt å ligne en del på vår her nå faktisk (!) og vi ser både gåsunger, krokuser og snøklokker når vi er ute på tur! :) Men det høres jo kjekt ut med såå masse snø også, da, synes jeg...

Høres ut som dere hadde et kjekt besøk av Tine og Wilma. Det må det jo ha vært siden dere var på tur i tre timer uten å merke det! :)

Anonym sa...

Hei Gry. Takk for en kjempe hyggelig tur sammen med dere igår. Det var flott å hilse på dere alle sammen. :-)Det må vi gjøre igjen.

Nina og Bonnie sa...

Det var en helt nydelig Thea når jeg ser henne "live". Sååå søt, da. Og Milli er jo bare flott. Hun er jaggu velsignet med en kjempefin pels. Det er lissom en sånn jeg ser for meg Charlie i, derfor maser jeg så mye om den. Jeg er misunnelig på den. Milli-jenta er så nydelig når hun ligger med ballen sin, og Nøve: ikke noe unormalt med det. Sånn gjør Charlie med alt han leker med. Ha-ha. Vi har kanskje noen snåle hunder.

Dere er heldig som får så mye hunde besøk. Charlie har vel ikke lekt med noen siden treffe på Tjøme. Glemte torsdagen i farta. Den var ikke med i beregningen.

Grattis med å få igjen PCen din, var deilig tenker jeg. Og så er jeg med på å sveive ukedagene forbi. Jeg kan sveive mandag til tirsdag.

Anonym sa...

Jeg tror det er på tide vi tar en tur til Larvik igjen Nina. Kan jo ikke la Charlie og Milli glemme hverandre helt. Si fra når du får hodet litt over vannet (bokstavelig talt:o). Ja, Milli har en flott pels. Kaisa hadde det også. Jeg vet ikke helt hva det er, for hun er ikke SÅ mye ute. Jeg har nok hatt flaks tror jeg, med pelskvaliteten på lappisene mine:o)

Jeg trenger litt trening og kan sveive tirsdag til torsdag;o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg setter inn litt fart på leiligheten på neste helg da har jeg fri igjen. Så håper jeg det meste er ferdig der. Da er jeg klar til å ta i mot besøk. Håper litt snø er gått så de kan springe og springe.

snorredimma sa...

Lille-Thea er nå veldig vakker....Men jeg syns jo mamma-Snipp var fin, også - såå tålmodig når du filmet...

Syns du har hatt en herlig helg,jeg Gry, og det er deilig å ha fri - lenge...

Milli kan det der med å trikse ball, og hvis Charlie gjør likedan....ja, da er dem jo to!

Nøve sa...

Koselig å lese om helga deres! Og det er jo så moro å få hundebesøk og oppleve hunder i leik! Jeg som "glemte" å gratulere Wilma med ett års dagen...håper det kan tilgis! Syns det trillebår-bildet var artig, men jammen har du mange fine bilder! Og filmer ;o)
Labbebildet av Milli er jo uforglemmelig, og moro å høre at Charlie gjør slik også. Er det bare vestfoldingene,eller er det typisk lappis? (Hannes Marco sitter på en spesiell lappemåte så jeg)

T :-) sa...

Ååååh så herlig film av Lille-Thea. Blir reint "lammesjuk" jeg. Og så herlige Milli da, der hun leker med ballen. :-) Nydelig det øverste bildet.
Vår??? Nå har jo jeg begynt å vurdere om jeg skal finne fram skia. Nei la oss nå få beholde vinteren 1 mnd til. iIkke at jeg tror det er noen fare for noe annet... Ikke uvanlig at det fortsatt ligger snø i skyggen her i mai.

Marianne sa...

Åhh så skjønn lille Thea er blitt..og så den lille halen som logrer så når hun får mat! lammesjuk jeg og nå....men blir nok ikke sau her i gården i år tror jeg...men til neste kanskje!!

Anonym sa...

Jeg har ingen blogg ennå, Gry...men 3 "gode" grunner for ikke å ha laget en ennå;)
l. bruker til daglig en overfylt gammel bærbar pc, med kun bilder fra Villes første halv år.
De andre bilde ligger på en annen pc.
2. jeg må ta bruk min nye pc og overføre alle bildene til den.
3. Får liksom aldri tid til å gjøre noe med det.

Jeg har sett nærmere på stamtavlen til Milli og Ville.
Det er Ässi som stammer fra begge sider, og Ville er faktisk ganske lik henne.
Villes bestefedre er Heldalan Onni og Risukarhin Gairi (bror til Gaisa).
Så dermed er det på Millis morside de er i slekt. Ville kommer fra Fairdogs kennel.
Jeg synes det var sååå spennede når jeg skulle kjøpe hund, og ha mulighet å følge stammtavlene og bilder til de forskjellige, etterhvert så var det hunder jeg falt for.
Nå ettertid er det morro å se og følge med foreksempel Milli, da Rødmossa var en av de kennelene jeg festet meg ved.

Jeg/vi er jo så heldig å ha kontakt med Dixie, Ville er jo "tanta" hennes...

Gry og Millis blogg sa...

Lille-Thea er kjempeskjønn. Jeg skal filme henne når hun får et av raptusene sine. Da går det i hundre inni bingen med små bukkesprang og løping. Gleder meg til det kommer noen venner til henne:o)

Berit: Sånn hadde jeg det også. Var så full av forventning at jeg satt og kikket på stamtavler:o) Rödmossa hadde jeg litt kontakt med en lang stund før Kaisa døde (jeg så jo hvilken vei det bar). Og tok opp tråden igjen når vi skulle ha Milli. Det var liksom meningen det, at Milli skulle komme til oss tror jeg. Etter vi hadde vært på besøk der for å hilse på henne, følte Yvonne det på samme måte. Milli SKULLE liksom være hos oss hun. Risukarhin Gaisa er jo oldemoren tl Milli og Heldalan Onni er morfaren, så da er de jo ganske nært beslektet:o) Sissel nevnte noe om da både Milli og Ofelia (og Ville?) har det Raiddokas preget.

Jeg håper du husker på oss når du lager en blogg, for vi kommer til å være flittige gjester:o))Veldig koselig å høre fra deg her inne så lenge da:o)

Anonym sa...

Trist er det å miste sin beste venn, det er jo synd at livet til våre hunder er såå kort.
For mange er det ikke alltid like lett å få en ny hund å knytte seg til, men det klarte du Gry..:D...å sånn en kjekk, morsom og vakker hund du fikk.
Milli er veldig spesiell i fargen...synes jeg. Har vær innom siden din helt fra du fikk henne, det er rart hvordan hun har utviklet seg, fra en slank FL til en rundere med MASSE fin og tykk pels.

Raiddokas prek... den likte jeg :D
På Villes stamtavle er det flere Raiddokas.
Fikk sansen for hundene hennes når jeg var på let etter valp på nettet. Det var jo litt sjansespill å kjøpe usett fra Sverige, jeg ringte til Norsk lapphund klubb for å forhøre meg og få gode råd.
Etter hvert så lot jeg magefølelsen styre meg...Fairdogs skulle ha valper,på det tidspunktet som passet, og hunder jeg hadde falt for og likte utseende messig var fra samme linje...jeg slo til og har ikke angret et sekund på valg av hund..

Koselig med lam:) på hytta vår går der sauer og lam rett utfor hytteveggen om sommeren, Ville er blitt venner med noen. Tror det er en og samme søya, som er veldig uredd, og kommer helt bort til oss. Før vi fikk Ville kunne vi ta et av lamma hennes på fanget.. helt utrolig opplevelse for meg.
En ettermiddag vi gikk tur,treffer vi på dem, Ville legger seg ned tillater at søya og lamma lukter på henne. Søya hadde da i langtid gått å kikka, på den nye skapningen som var kommet innforbi gjerde. Veldig kjekt å få lov oppleve sånne møter mellom dyr...

Anonym sa...

Hei Berit

Ja, Milli har blitt veldig fin! På Biriutstillingen i august så hun ut som en hare(!), med veldig lange ben, lite pels og tynn kropp, også skjedde det ett eller annet på veien:o) Jeg har aldri sett en FL med den fargen, men hun kan minne mye om moren sin, så Raidokkas preget synes godt:o)

Du bare MÅ lage en hjemmeside Berit;o). Jeg blir så nysgjerrig på flere bilder av Ville, enn det jeg kan se i bloggen til Tina. Hun høres jo helt fantastisk ut. Særlig når hun er så flink med sau og lam:o) Jeg har så lyst til å se og høre mer av/om henne:o)

Anonym sa...

Jeg skal gjøre noe med det nå, har bestemt meg for å gå igang med blogg og hjemmeside. Det har vært en litt skremmende tanke det å lage en blogg og hjemmeside, men føler nå at jeg er kurert og klar for neste skritt på nettet.

Anonym sa...

Berit, så bra!!!! Det er ikke mer enn 9 måneder siden jeg synes hjemmeside ikke var noe for meg, og blogg syntes jeg det bare var "veldig" unge mennesker, eller veldig rare mennesker på min alder som drev med.....

Jeg snakket så mye om Milli at folk gikk lei, så jeg måtte revurdere hele internett tankegangen min, så jeg fikk skrevet det av meg. Også møtte jeg så mange herlige hundemennesker:o)

Gleder meg til å se din og Villes side og din og Villes blogg:o)))

Anonym sa...

Vi er sikkert litt rare i andres øyne, da Gry ;o)

Veldig moro hvis du slenger deg på, Berit! Da får vi sikkert se mange bilder av Ville :o) Vakker dame som jeg la merke til for lenge siden, på hjemmesida til Dixie.
Apropos hjemmesidene våre, de blir grovt forsømt nå til dags..

Anonym sa...

Vet du hva Nøve, jeg tenkte akkurat det samme i det jeg skrev den setningen. Til og med Ola synes vi er "helt gærne" (men han sier det med glimt i øyet da). Men vi lider jo av den samme form for galskap, og jeg tror Berit har beinet godt innafor hun også;o) Jeg kjenner meg veldig igjen i det å sitte og lese stamtavler, full av forventning og "svanger":o)

Anonym sa...

Nøve og Gry, gal..:D ble jeg for enkelte den dagen jeg fikk meg hund;)

Kommentar fra noen bekjente: "Hund??? også du Berit, det hadde jeg ikke trodd om deg".

De kjenner meg nok dårlig, det de ikke visste var at jeg var et hundemenneske uten hund, som endelig fikk seg en hund ved sin side

Så nå gjenstår litt forarbeid...innstallering av ny PC etc. så blir jeg også litt rar...:)))

Anonym sa...

Jeg tror det tippa litt for oss alle når vi fikk hund Berit;o)

Jeg gleder meg sånn til å følge deg og Ville:o) Send meg en link så fort du er oppe og går, og i mellomtiden, så er det jo veldig koselig med kommentarer fra deg:o))

Anonym sa...

Leste en eller annen plass at du lager godis til Milli av lammelever...høres veldig godt ut..sier Ville.
Er det en mulighet å få oppskrifta???

Ellers takker jeg for at jeg får lov å legge inn en kommentar i ny og ne, føler meg litt som en "inntrenger" når jeg går inn på andre sine sider og skrive det en har på hjerte og kommentere innlegg.

Anonym sa...

Hei Berit. Vi er flere som føler oss som inntrenger første gangen, men det er jo sånn vi blir kjent.

Vi har da funnet ut etter hvert at vi er veldig like hele gjengen,og folkene rundt oss til daglig gjerne trenger litt avlastning for vår hundegale side. Velkommen på min blogg også.

Anonym sa...

Hei Berit! Som Nina skriver, vi følte oss litt som "kikkere" hele gjengen til å begynne med tror jeg:o) Blogger ble liksom litt "for privat" til at jeg syntes at jeg skulle lese dem og langt mindre kommentere dem... Det var jo helt feil!!! Jeg ble henrykt når du la igjen en kommentar om hvor like Milli og Ville er!! Vær så snill og fortsett å skrive. Det er kjempe, kjempe hyggelig. Det VET jeg at de andre også synes!! Nå bare gleder vi oss til å fråtse i nyheter om deg og Ville:o)

Det er ikke lammelever jeg bruker. Jeg bruker vanlig storfelever. Den koker jeg i 20 minutter (i hele stykker), så putter jeg den i stekeovnen på 200 grader i 20 minutter. Vips, så er det ferdig (bortsett fra at jeg deler det opp (kjeeeedelig). Det fungerer på Milli, da får jeg det nesten alltid som jeg vil;o)