mandag 30. mars 2009

Innkallingskurs og “familieforøkelse” på Tjøme

Så har vi lært innkalling….. Jeg håpet Thomas hadde en trylleformel han kunne lære bort, sånn at  Milli  kommer på kommando uansett hva som frister i “andre enden”. Jeg håpet, men jeg visste jo at det kanskje var litt annerledes:o)

Nøve kom fra Nesbyen (hun slutter aldri å imponere meg – kjører MILEVIS for Nalle-mann sin skyld) litt før de andre. Milli og Nalle var henrykt over å se hverandre, og lekte litt på verandaen.

DSC_0087

Gjensynsgleden var stor;o)

Nøve har beskrevet kurset helt glimrende på sin blogg, så det trenger jeg ikke gjenta her. Jeg er imidlertid litt opptatt av å se om vi virkelig fikk noe ut av det. Thomas er uten tvil en fantastisk flink hundetrener, man ser hva han gjør for å få kontakt og for å få det beste ut av hundene våre. Thomas har også muligens litt lett for å “prate seg bort”…. Jeg synes det ble vel mye teori og lite praksis. Her må jeg legge til at jeg har full forståelse for at teori må til, men jeg mener at den delen kan gjennomføres raskere og mer effektivt, slik at øvelsene kan begynne i praksis… Jeg lærer mye om meg selv. Jeg er ikke konsekvent nok, jeg har samme tonefall på “nei” og “bra” og jeg er rett og slett for lat. Jeg går gjerne tur, og vi trener litt på både søk og lydighet Milli og jeg, men ikke på langt nær nok. Skjerpings fra nå:o) Jeg tror det er takket være Millis milde og snille sinnelag at vi har kommet dit vi har (et ørbittelite stykke:o). Nøve nevner Hanne i sin blogg:o) Hun ble liksom vårt intelligente alibi i går. Når Thomas stilte spørsmål, kom vi andre med mer eller mindre intelligente betraktninger, mens Hanne til stadighet skar gjennom med sin lynskarpe hukommelse. Bølgen for Hanne! Du ble savnet etter at du reiste – han fortsatte nemlig å stille spørsmål….:o)

Jeg synes det ble ganske dyrt, selvom det ble mange timer. Alle betalte jo sin del av dette, og jeg håper dere føler at dere i hvertfall fikk litt ut av det. Jeg tror vel egentlig at man har mer igjen for å leie Thomas “alene”, for da kan man gnage i vei om sin hund så mye man bare orker;o) Uansett, tusen, tusen takk til alle som kom og gjorde dagen vellykket (for det var den). Takk til omtenksomme Inger, som atter en gang kom med hjembakst, kaffe og til og med pappkrus (lurt, jeg hadde glemt det), Hanne stilte med nydelig kake og Anne bidro i godtebollen:o) Man sulter definitivt ikke i hjel i vårt selskap:o)

I dag tidlig kom det to nye, små medlemmer i sauefamilien vår til verden. Mora ble født i fjor, men er kjempeflink! Jeg lar denne lille filmsnutten tale for seg:o)

Ha en fin uke alle sammen!

31 kommentarer:

Hanne sa...

Å, gratulerer!! Er det Sirkeline som har blitt mamma til to søte små?? Ja, det var noe annet enn store Thea det...

Tusen takk for kjempefin dag igår! Enig i at teoridelen tok vel mye tid, men det var sikkert nyttig. Har fått øvd litt idag og skal prøve å være mer iherdig fremover, for jeg ble jo litt inspirert.

Jeg får komme tilbake med bilder og innlegg fra kurset - har hatt fryktelig vondt i hodet etter jobb idag (sikkert pga. vinden). Skal komme meg i seng nå...

Gry og Millis blogg sa...

JA!! Så du at det var Sirkeline?? Dyktige Hanne (selvfølgelig måtte det være deg;o)

Anne-Liss sa...

Dere hadde en trivelig dag da forstår jeg.
Har selv erfart at slike kurs kan være ufattelig treige noen ganger, mye venting og mye snakking. Men det jo treningen i ettertid som gir resultater, så stå på !!

Lam er så utrolig søte :-D

Dixie sa...

For noen kjempesøte små lam! :)

Det hørtes ut som en veldig koselig dag! :) Det er jo alltid kjekt å lære nye ting, selv om det kan bli litt mye teori i forhold til praksis...

T :-) sa...

Åååå, jeg blir helt sjuk av å høre på sauen/lamma dine. Har hun "lykkeflekk" i nakken?

Det er vel både fordeler og bakdeler med å ha privattimen aleine. Nå var vel noe av hensikten å trene med forstyrrelser = andre bikkjer?

Luna sa...

Såå søte lam! Og dere er heldig som kan møtes innemellom å gjøre forskjellig sammen, det misunner jeg dere stort :) Gleder meg til vi også kan få møte dere en gang, for dere viker kjempe kjekke alle sammen :)

Siss sa...

ÅÅÅÅÅÅ så søte lam.Artig med vidio,syntes jeg kunne kjenne den gode varmen og lukta i lammefjøset.

Nina og Bonnie sa...

Grattis med lamma. De var jo bare skjønne.

Og takk for i går. Vist ble det slitsomt med mye teori, men når jeg har fordøyd det litt nå synes jeg at det var mye som kom fra som var nyttig. Det var bare at alt skulle skje på en dag. Derfor ble det litt sånn. Og vi var vel like interessert i å skravle oss i mellom. :-)

Nøve sa...

Gratulerer med de nye velskapte verdensborgerne på Glenne :o)))

Jeg tror nesten jeg foretrakk Thomas når han prata seg bort... Teori blir kjedelig og tørt i mine ører, mye artigere å høre historiene hans. Fikk mange aha-opplevelser.
Tove er inne på det, vi skulle trene med forstyrrelser. Det ble ikke tid til så mange forsøk på hver av oss dessverre, pga litt for mye prat om psyke og hvorfor de gjør som de gjør.. Nyttig å vite, men vi over 40 glemmer fort..

Gry sa...

Lamma er kjempesøte. Nå står de der, begge to, bittesmå, også prøver de allerede på vaklende "bukkesprang":o)

Tove: Hva er lykkeflekk??? Hun har en stor, rund, svart flekk i nakken (derav navnet:o)

Kjedelig å leie Thomas alene, han har hund å friste med, men det er jo ikke halvparten så koselig da:o) (Kanskje det er litt av problemet mitt? Jeg skal kose meg så innmari hele tiden, og da må jeg jo ha så mange som mulig av dere der:o))

Tove sa...

Jeg er ikke sikker, men jeg mener å huske at han vi kjøpte gård og sauer av, kalte små svarte flekker på sauene for lykkeflekk. Men det er 100 år siden, så det er mulig det bare er fantasi.

Gry sa...

Nei, ikke fantasi:o) Lykkeflekk var et koselig uttrykk Tove, så ja, det er en lykkeflekk. En stoooor en:o)

Ville sa...

jeg har jobba en del og står på farten til å gå på jobb igjen, gleder meg til å lese om kurset i bloggen til deltakerene når jeg har fri, ha en fin dag :o)

Marianne sa...

Grattis med nydelige lam..det må være sååå koselig å bo på gård når våren får alle slags liv til å blomstre.....

Og kosing må til gry...det skal være kos å trene hund.....

Nina og Bonnie sa...

Gry, jeg regner med du sender et lite innlegg til Lapphundstikka. Jeg var så stolt av deg sist. Du er så flink til å skrive.

Inger`s blogg sa...

Tusen takk for sist, Gry!
Gratulere med de søte små og lykke til med de kommende.

Gry og Millis blogg sa...

Nei Nina, noen andre kan skrive inn til Lapphundstikka, ikke meg denne gang. Mer moro hvis ikke jeg, som bor "der", skriver inn "hele tiden":o) Noen som melder seg? Nøve har jo det herlige bildet av alle lappisene som sitter i ro(!) i svingen, med Thomas gestikulerende foran....

Nina og Bonnie sa...

Ja, Nøve kan skrive noen ord. Hun er flink. Hva sier du, Nøve?

snorredimma sa...

Jeg blir aldri lei av å se på disse små søte lam-ungene...ekstra moro er det når det er lyd...Morsomt med den ene som svirret på svansen ustanselig. Det må være av lykke!!

Kurs er nyttig - noen ganger er det mer kjedelig enn andre ganger. Og jeg er så enig, Gry: Det er viktig å kose seg, og selvfølgelig er det litt ekstra når folk kommer langveisfra (Flinke, Nove og Nalle!) :-)

Nøve sa...

Hei på dere,morgenfugler ;o)
Det var stille fra Gry i gårkveld, har dere fått flere lam?

Jeg kan prøve å skrive noe, men da stjeler jeg litt tekst og bilde fra de andre som var der...ok?

Ett positivt resultat av kursdagen ser ut til å være at alle vil trene litt mer! Dette ser ut til å bli en strålende dag. Snøen smelter i rekordfart, og vi skal gå tur med Kango og Mozart i efta :o)))

Nina og Bonnie sa...

Bare stjel fra meg. Jeg er ikke nøye på det. Vet du...

Gry sa...

Nei, ikke flere lam. Var i 50 års burdsdag til søsteren min. Theatercafèen i Oslo. Veldig hyggelig, men jeg er sørgelig malplassert på sånne steder, og blir sånn passe klumsete..... Ser jeg en hvit duk, så er det gjort liksom. Vi er litt forskjellige hun og jeg da;o)

NALLE sa...

Ingen er så god som du,da :o)

Christian og hundene sa...

Begynner å mimre tilbake til da vi drev med sau når jeg ser lamma... Koselig med lam om våren:-)

Så flinke dere er som "lager liv" i lapphundstikka:-)

Ville sa...

Virker for meg som alle fikk noe å tenke på i ettekant av kurset og et puff til å trene og da har dere jo fått mye ut av kurset.

He he, synes jeg ser dere på kurset, visst dere er som meg, så kokte det vel under topplokket enkelte ganger.
Teori, praksis og firbeinte som en håper oppfører seg.
Da... er det godt å kunne kose seg og slappe litt av Gry.

Ååå så søte lam, jeg har aldri sett nyfødte før, så små de er.
I dag når vi gikk tur så vi noen lam ute på marka, å det er VÅR og PÅSKE....tegn:o)

Nøve sa...

Tenkte du mat, da Berit ;o)

Nye lam i løpet av natta?

Gry sa...

Ingen lam i løpet av natta... Typisk, nå skal alle lamme på samme tid, og det blir fullt kaos i fjøset (jeg tror ikke de kan uttrykket "èn om gangen";o). Nå går vi bare og venter....

Ville sa...

:D :D, jeg er ikke like vill som Vakre Pekka og Ville:)
Heldigvis klarer jeg å skille det;)
søte lam på jordet er ikke mat...

allikevel ligger detlammelår og pinnekjøtt klar i fryseren på hytta. Det er påskemat hos oss.
Blir det lam hos Dere også Nøve, siden du spør?
Hvilke mat tradisjoner i påsken har dere?

Nøve sa...

Vi har ingen mat-tradisjoner,vi. Liker ikke sau, men da jeg prøvde såvidt en lammesmak ifjor, ble jeg gledelig overraska. Kvikklunsj,appelsin,sol og ski, det er påske for meg :o)

Hilde sa...

Hei Gry og Milli.

Takk for koselig påskehilsen. Fanterampen ble veldig stolt over at han fikk en egen hilsen fra Milli.

Jeg skjønner at dere vil få ei travel påske, med jeg håper det blir tid til litt kos, tur, vin og god mat innimellom.

Jeg ønsker deg og dine ei riktig god påske.

Mvh Hilde og "ungene".

Tine sa...

Hei igjen!!! Flott at løpetiden endelig kom. Det er stas... :) Vil bare ønske dere en god påske og lykke til med alle lammene. Hadde vært flott å gå en tur snart??..