søndag 22. februar 2009

Begivenhetsrike dager:o)

Denne helgen har det skjedd mye (til meg å være da, for all del). Fredag jobbet jeg. Ikke så dumt i grunnen, med tanke på at jeg har fri i morgen:o) Jeg trodde at uken skulle virke eviglang når jeg måtte jobbe en fredag, men det skjedde ikke. Det som skjedde var at lørdagen kom så fryktelig brått på. Jeg trodde liksom det var fredag hele tiden. Heldigvis kom jeg til sans og samling, for på lørdag var det mye gøy som skulle skje. Jeg skulle treffe Tove OG jeg skulle få være med henne til Sissel og Per på Fjelldronningen. Jeg vet ikke helt hva jeg gledet meg mest til av å se Tove for første gang, eller få hilse på folk og dyr i Sandefjord:o) Jeg trengte ikke tenke noe mer over det i grunnen, for begge deler skulle jo skje:o). Litt sånn Ole Brum dag – ja takk, begge deler.

I et forrykende snøvær møtte jeg Tove og Irene på Fokserød. Kjempekoselig! Tove så IKKE ut som jeg hadde tenkt meg!! Jeg hadde sett henne for meg med brunt, litt krøllete, halvlangt hår, høy og frodig. Oppe i hodet mitt satt hun i en lenestol foran TV sporten og spiste kaker uavlatelig, med et stort smil om munnen. FEILFEILFEIL!!!! Kort, lyst hår, slank som et siv og ikke en krøll og spore…. Jeg tror ikke Tove spiser en eneste kake noen gang…. Det er ikke spor av så mye som en kakesmule på den figuren der. I ettertid har jeg tenkt at det er meg selv jeg har sett oppe i hodet mitt…. Mer treffende det i grunnen. Uansett, smilet til Tove var på plass, og dama har guts nok til å gi MEG veibeskrivelsen til Sissel og Per i Sandefjord…. DET er ekstremsport i sånt vær (egentlig uansett forresten). MEN, vi fant fram!!! På første forsøk!!! Veiforklaringen til Per er herved erklært idiotsikker. Den er testet ut og har bestått!! Jeg er HELT sikker på at både Nøve, Hanne og Thea er enige i det!!!

Av en eller annen grunn har jeg fullstendig lagt min elsk på Asca. Jeg tror det skjedde når jeg så henne i Hundesport. Det lyser liksom godhet av henne, selv fra bilder. Jeg ble ikke skuffet. Hun var helt skjønn! I tillegg til å bli ønsket velkommen av en blid Per og en bollebakende Sissel, underskjønne Asca og valpene hennes har Ofelia nå også tatt helt rotta på meg. Hun er så utrolig lik Milli i måten å være på! Blid og myk og mild… Ofelia var forresten en ekstremt god barnevakt for valpene til Asca, hun gikk veldig opp i rollen som reservemamma og det var gøy å se. Når vakre Indy også kom for å hilse på, ja, da var jeg helt solgt!

Bilde 043

Asca, Ofelia og Indy. Vakre, ikke sant?!

Bilde 031

Indy….

Bilde 033

En vakker liten “Fjelldronning” tar en pust i bakken

Når så Bell og Beauty også kom ned, var jeg i Paradis!! Bell minnet meg sånn om Charlie i væremåten sin. Veldig, veldig glad!!! Så rolige, glade, hengivne hunder. Valpene var helt fantastisk skjønne! De var kontaktsøkende og tydelig vant til mennesker og menneskelyder. Dette var veldig, veldig gøy å få være med på. Skal jeg kjøpe valp i Norge, så vet jeg hvor jeg skal henvende meg!

Jeg bøyer meg i støvet for Per og Sissel! Når vi kom, var det ikke en lyd. Huset var helt blåst og jeg hadde ALDRI trodd at det bodde 5 hunder (+ valpene) der! Sånn kommer jeg aldri til å få det. Jeg har det ikke sånn med èn hund engang…. Med så mange hunder, så ånder liksom huset av ro og orden. Beundringsverdig!!!

Jeg prøvde å huske på at det ikke var jeg som skulle spørre og grave og at det var pga. Tove vi var der. Jeg er ikke helt sikker på om jeg lyktes med det, for jeg hørte min egen stemme ganske ofte, men jeg hadde det i hvertfall i tankene, og det er jo GODT TENKT om ikke annet:o) I likhet med meg er Sissel overbevist om at Milli har noe løpetidgreier på gang. Hun så jo også hvor interessert alle hundene var i henne når vi var samlet her. Sissel mener at hun enten har en stille løpetid eller at hun har noe på gang snart. Da fikk jeg roet meg litt på det greiene der.

Etterhvert satt jeg kursen hjemover, i et enda mer forrykende snøvær. Det var virkelig helt vilt! Kø på E18 (og takk for det), biler og busser “parkert” flere steder utover Nøtterøy og Tjøme.

Med så mye snø er det tungt å skulle kjøre fòr til dyra, få åpnet dører som går utover etc. Alt tar så mye lenger tid. Nå har det i tillegg gått et gigantisk takras foran fjøsdøra, så jeg har sagt til Ola at jeg får tendenser til høydesyke når jeg skal forsere den. Håper han brøyter den før jeg må fraktes liggende inn i “base-camp” for å hvile ut og komme til krefter igjen:o)

Lille-Thea har snart blitt Store-Thea. Hun vokser og trives, men kjeder seg. Hun har jo bare moren sin å ta etter, så hun har allerede begynt å drikke litt vann av bøtta og spise litt kraftfòr. Ola synes hun har blitt VEL veslevoksen;o) Hun blir veldig sosial, og synes det er spennende når vi kommer i fjøset. Da vil hun gjerne hilse og bli klødd, og blåser en lang mars i mamma Snipps brekende formaninger.

Bilde 033

Snipp og Lille-Thea

Bilde 031

Meg og Lille-Thea

Bilde 035Bare Lille-Thea

I dag fikk vi besøk av en Japansk Spisshund valp. Jeg tenkte at hundene ville leke masse sammen, men den var veldig redd for Milli. Ikke så rart egentlig. I sin iver etter å ha noen å leke med er Milli veldig voldsom, selvom hun er så blid, så blid. I begynnelse så jeg at hun prøvde å høre når jeg sa “nei”, og hun tok seg sammen i noen sekunder, før hun ble helt spinnvill igjen. Vi tok dem med opp på jordet, og på et tidspunkt der oppe koblet hun helt av og nektet å høre på meg (for å si det mildt). Hun blokkerte helt for mine rop og etterhvert ganske heftige “lekselesing” og heiv seg over lille Mini, bare for å leke. I ettertid ser jeg at jeg bare skulle tatt henne i bånd og tatt henne ut av hele situasjonen, men det er så lett å tenke etterpå…. Jeg SÅ at hun bare måtte få lekt med den lille bamsen og at kontakten med henne var lik null. Det endte til slutt med at Milli måtte gå i bånd, mens Mini fikk gjøre seg litt kjent. Jeg burde tatt henne i bånd før, og spart både Mini, Milli og meg for “dårlige vibber”.

Bilde 038

Vakker, vakker Mini:o)

Allerede i går, når vi gikk tur, synes jeg Milli var inne i en “jeghørerikkehvadusieroghørerjegdetsådriterjegidet” –periode. Hun må liksom ta seg sammen for å høre (eller lukker ørene og driver med sitt). Det går helt greit så lenge vi er alene, men kommer det noen andre mennesker eller hunder, så er vi ute og kjører. Jeg må finne en løsning på det (og tror jeg har noe på gang;o)

Bilde 046

Mas, mas, mas!!! Hva ER problemet ditt??? Ser du ikke at jeg er opptatt med seriøs balltriksing?"

Bilde 047

I morgen har jeg ingen planer. Deilig. Bare gå tur med Milli og holde på litt med Lille-Thea. Har forresten begynt å kjenne jur på flere av søyene. Det er liksom litt begynnelsen av lamminga det å kjenne etter jur.

Nå får jeg snart tilbake min egen pc (håper jeg), da skal jeg ta film av Lille-Thea. Det er gøy, nå som det er litt fart i henne.

Ha en fin uke alle sammen!

43 kommentarer:

Hanne sa...

Der var du jo, Gry!! Sjelden det går så lenge mellom hvert innlegg hos deg. Begynte nesten å bli litt bekymra...

Skjønner at du har hatt en begivenhetrik helg!! Heldige dere som fikk hilse på valpene (og de voksne hundene) på Fjelldronningen! Jeg blir helt "sukat" i øya av å tenke/se på valper. En gang blir det kanskje vår tur...? Godt forresten at dere kom helskinnet frem og tilbake i DET snøværet!

Også så stor lille-Thea har blitt. Jøss som hun vokser!! Må visst snart komme på besøk igjen.

Thea kommer til å bli helt sjuk når hun ser den japanske spisshunden - hun ønsker seg jo en sånn..

Her har uken og helgen gått med til sykdom. Stemmen min er mer eller mindre fraværende og det er utrolig slitsomt å prøve å snakke. Resten av meg føler meg mye bedre heldigvis!!

Nå håper jeg våren snart er i anmarsj!!

Nina og Bonnie sa...

Hei Gry, der var du. Har lissom savnet deg denne helgen. Viste jo du hadde litt på programmet. Du skal ikke si du er pysete til å kjøre i snøvær. Den lørdagen var grusom her. Som jeg har sagt før, du er tøffere enn toget.

Vet det er såååå koselig hos Per og Sissel. Der det er husrom er det hjerterom er det noe som heter. Man føler seg så velkommen og hundene er jo med på den. Var det fint med lille Bell? Charlie har mange fakter etter sin mor. Det er snålt å se.

Lille Thea er blitt stor da gitt. Må være fint å vite at henne skal dere beholde.

Nina og Bonnie sa...

Glemte helt å kommentere de fine bildene du har tatt av Milli. De var supre. Lukter jeg konkurranse og en seier??!!

Anonym sa...

Åh, jeg har datatrøbbel igjen! Hadde skrivi den lange kommentaren, og så kobler det ut...

Ser du har hatt ei strålende helg, iallefall! Ett av høydepunktene var vel å treffe Tove (du skulle lurt deg til å ta ett bilde av henne også ;)
Og Fjelldronningfolket er noe helt for seg sjøl. Slettes ikke avskrekkende å ha mange lappiser!!

LilliMilliumulius-klart noe er på gang der...
Kos deg/dere imorgen!!!

Gry og Millis blogg sa...

Jeg har kanskje vært litt fraværende? Det har jeg ikke tenkt over. Meeen her er vi, blide og glade og alt er bare bra!

Lille-Thea har blitt kjempestor, og dere må komme før hun går i ett med søyene;o)

Det er en nydelig liten valp, men jeg holder en stor knapp på FL....!!!

Håper du blir bedre fort Hanne!

Nina: Jeg har ikke likt å kjøre på vinterføre på flere år! Det ble mye bedre etter jeg kjøpte den store bilen, men jeg er redd merker jeg. Belle var helt herlig, og hun var så glad og hilste og buktet og vred seg, akkurat som Charlie, men hun var oppe i 2. etasje mesteparten av tiden, og kom ned for å få mat og luftes. Hun var skjønn, og minner meg som sagt veldig om gla'gutten din.

Jeg har blitt flinkere til å ta bilder ute, men inne bruker jeg automatikken hele tiden. Har liksom ikke kommet helt i gang med "inne-delen" enda. Jeg synes de bildene av Milli var så morsomme.

Anonym sa...

Det med å kjøre på vinterføre har jo litt å gjøre med bilen. Føler man seg trygg på bilen så er/blir man en bedre fører, tror jeg. Jeg fikk kjøpt meg piggdekk nå. Føler ting går bedre da.

Neste gang skal jeg også ha valp fra Fjelldronningen. Ikke i tvil. Har sagt i fra til Sissel. Hun vet det blir en gang i fremtiden....

T :-) sa...

Åååååhhhh så nydelig Thea er!!! Og så herlige bilder av Milli. Og selvfølgelig de andre også.

Jeg skriver mer om gårsdagen i morgen. Men jeg kan bekrefte det dere allerede vet; Gry er akkurat så god som jeg har fått inntrykk av gjennom bloggingen :-))

Nøve sa...

De bildene av Milli er HELT spesielle. Se hvordan ho holder ballen med framlabbene. Nalle bruker labbene veldig når han "jobber" med bein eller noe, men å ligge på rygg på den måten!!
Er Milli helt normal?
(Misforstå meg rett;)

Nina og Bonnie sa...

Sånn ligger Charlie når han leker også. Da er nok han litt unormal også, haha. Hadde aldri sett det før jeg fikk lappe.

Marianne sa...

For en koselig helg du har hatt Gry. Tro det eller ei, det inntrykket du hadde av Tove på forhånd, er omtrentlig helt likt det jeg hadde...Utroligt å feil man kan ta....hehe. Det må ha vært gøy å få hilse på alle de skjønne hundene på fjelldronningens, og folka selvsagt..Ble du valpesjuk du og eller?
Vi har hatt sol i helgen, og slapp visst billig unna snøkaoset....

Anonym sa...

Det er aller mest ballen sin Milli holder på sånn med. Særlig etter første gang jeg har kastet den, og hun henter den. Da legger hun seg på ryggen og trikser i vei. Veldig søt da.

Jeg er jo glad for at jeg så agilityfilmen med Tove og Vina, for da var jeg LITT forberedt på at Tove ikke lignet på det bildet jeg hadde laget meg... Det er rart det der, hvor skråsikre vi/jeg blir på at det er sånn som vi tenker liksom. Å JA, jeg ble valpesyk! Veldig. Men så fort jeg kommer hjem, så ser jeg jo at jeg har så mye å jobbe med hos Milli enda, så det roer seg fort!!

Anonym sa...

Det er jo etterhvert blitt en del bilder av meg på hjemmesiden og bloggen min og selv om jeg har ny frisyre så skjønner jeg ikke hvor du har fått krøllene fra ;-) Men ellers så har jeg det på samme måte, spesielt med folk i radioen. Når jeg ser bilder av folk som jeg har hørt mange ganger på radioen så blir jeg alltid like overrasket.

Anonym sa...

Tove; jeg skjønner ikke hvor jeg har fått hverken det brune håret eller krøllene fra. Ikke den frodige figuren heller for den saks skyld:o) Det var noe med det at du skrev at du var så glad i kaker og go'stolen og tekoppen kanskje?! Nå er jeg helt sikker på at du skuffer alle kaker ned i veska og tar med deg hjem til grisene;o))

Jeg har jo sett filmer, men har trodd at det har vært Irene som har gått med Vina!!! Et stort kompliment vil jeg si. Etterhvert begynte det å demre, derfor spurte jeg om det var deg som gikk med henne på en av de siste filmene.... Jeg lager meg fort bilder av folk. Veldig morsomt da, at Marianne hadde neste helt likt bilde av deg i tankene som jeg hadde. Hvor tok du det fra Marianne?

Anonym sa...

Skal si deg at det hadde jeg også..!! det bilde av tove altså.. Det var jo kjemperart!! Hvorfor er hun blitt sånn oppi alle hodene? Merkelig...
Så heldig du er som fikk møte alle de flotte hundene hos Sissel og Per. Bra at det er så bra folk som "fronter" finsk lapphund :)
Nydelige bilder av milli som altid, hun blir bare penere og penere syns jeg ;)
Og lille-thea har blitt stor jente allerede. Så søt. Er ikke så lenge til vi får koppelam og kje på dyreklubben no, det gleder jeg meg til - selv om det er ganske mye arbeid..! jeg har heldigvis god hjelp :)

Hundecrazy sa...

Thea min har blitt stor jente jo! Snart er vell jeg lille thea igjenn da.. =) Så Nusse NUsse den jappisen var! Hvis jeg får meg jappis skal den hete minnie, så det var jo ikke så langt unna!

Jeg må snart komme og besøke dere igjenn savner jo lille-Thea:) Mamma må bare bli frisk igjen:)

Hilsen Thea

Marianne sa...

Glemte jo å si at bildene av Milli med ballen var nydelige, så kult at hun har sorte poter. Det gjorde hele bildet synes jeg.

Ja hvor fikk jeg iden om Toves mørke krøller og runde mage?. Ingen anelse egentlig, kanskje fordi hun virker så gosselig og snill...og så har jeg jo sett heldig grisen babe!...Kanskje jeg innbiller meg at "grisedamer" er like glad i mat som grisene?

Anonym sa...

Det er ganske så fornøyelig å lese om deres forstilling om meg :O) Og til at dere overser mine bilringer sier jeg tusen takk!!! Og ja jeg er glad i mat, akkurat som grisene ;-)

Anonym sa...

Noe annet, det er litt snodig at det er så mange av "oss" som er 42-43 år. Ingen på 39 og 44 f.eks. Huff, ikke bare mangler jeg krøllene men jeg er eldst også....

Gry og Millis blogg sa...

Du blir snart Lille-Thea igjen Thea. Hun vokser og gror så fort det lille lammet! Du må forte deg å få mamma frisk. Finsk lapphund er kulere enn jappis!!!!!!!!! Selvom hun var veldig søt da:o)

Så morsomt at både Marte, Marianne og jeg hadde omtrent det samme bildet av Tove!! Jeg tror kanskje jeg har det fra en dame som driver på et hjemmebakeri på Nøtterøy...:o) Tove, jeg har bilder av deg, og det er virkelig ikke en eneste bilring å spore. KANSKJE du, hvis du leter godt, kan finne antydning til et sykkeldekk. Vi andre kaller det hud....:o)

Det med potene til Milli er jeg helt enig med deg i Marianne! De gjorde hele bildet. Har flere bilder av henne der hun ligger og trikser med ballen, men med hodet mot meg, De er ikke på langt nær så fine. Det ble nesten et slags "potespor" bilde (dårlig forklart), men sånn Eukanuba poter, bare i lufta liksom. De var hvite når hun var liten, men har blitt mørke nå.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg blir 44 i august, med Nøve tett følgende på i september. Hjelper det noe Tove?

Anonym sa...

Er det ingen av dere som har sett feriebildene til Tove? Der er det et par bilder av henne. Og der er hun tynnnnn også. Men med halvlangt hår.

For noen gamlinger dere er. Jeg føler meg som en ungdom, jeg. (kommer ettet til sommeren)

Gry og Millis blogg sa...

Jeg så feriebildene til Tove, men var så skråsikker på det brune, krøllete håret, at jeg automatisk antok at ALLE bildene var av Irene.....:o)

Blir du også 44 etter sommeren Nina?

Nøve sa...

Trodde Tove var lita og rund, jeg også :o) Har ikke sett for meg brune krøller akkurat, men ellers var visst det meste feil. Rare bilder vi lager oss, men jeg tror ho må ha vært ganske medvirkende ;o)
Gamlinger, vi? Sitter her og fniser som en unge jeg!

Anonym sa...

Nei, jeg holder meg ung. 43 år.

Hundecrazy sa...

Hehe, mamma er ganske frisk nå, men hun er på jobb i dag. Så vi kommer nok opp en tur snart :) Jappis er bare ett hakk under lappis :P

Nøve sa...

Har du fått tilbake pc'n din eller ikke???
Vært stille fra deg i hele dag, det e jo merkelig...
Alt er bra med dere, vil jeg tro!

Anonym sa...

IKKE!!! (Jeg hater).

snorredimma sa...

Hallooo....Det her er absolutt det morsomste innlegget med kommentarer jeg har lest på lenge...hehe..
Her går det i lamunger, alder, lappiser, jappiser og åssen Tove ser ut i hodene våre....
Er det ingen som har sett Tove med musefletter, da?
Hmmm - er jeg virkelig yngst???

snorredimma sa...

Fooresten herlige labbe-bilder av Milli-mor...Helt klart i sitt rette element....
Har aldri sett en hund gjøre sånn med en ball...:-))

Anonym sa...

Helt enig i labbebildene Camilla. Håper jeg får se dette "live" en gang...

Selv om du er myyyye yngre enn meg så tviler jeg på at du er yngre enn Thea ( på to bein ;-))? Men av oss "voksne"?? Marianne slår deg nok, de på Vestlandet?? Men unge til sinns det er vi da alle ;-)

Anonym sa...

He-he. Jeg tror Tina og Christian slår deg litt også Camilla, og Marianne kanskje?:o)

Jeg har enda ikke sett (for meg) Tove med musefletter, men med det halvlange, brune, krøllete håret, kan jeg godt sette på henne noen. Det går i en fei;o)

Milli klarer ikke å holde ballen sånn så lenge av gangen, så her er nok speilrefleksen god å ha. Det har klart å fange de få sekundene hun ligger sånn. I går fant hun en skrumpete plomme under all snøen, da begynte hun sånn igjen. Du får helt sikkert se det en gang Tove:o) Det virker som om hun virkelig nyyyyter leken (eller tingen) hun er veldig glad i.

Nina og Bonnie sa...

Nå følte jeg meg gammel, disse ungdommene som er her!! Men hvem sa;ung til sinns? Det er vi da alle.

Marianne sa...

Så kjekt å høre at jeg er ung da!!! Ikke så vanlig for meg det..Alle tror jeg er stein gammel, siden jeg har en sønn på 14 år...Kevin er 26, så av og til føler jeg meg gammel ja. Godt jeg har dere da hehe!

Anonym sa...

Men Lille-Thea burde hatt svart nese da...;-)

Gry og Millis blogg sa...

Nei Tove. De fleste av sauene våre har svart nese, så Lille-Thea er en av dem som skiller seg ut med sin rosa. Hun er såååå fin med den lille rosa nesa si:o)

Dixie sa...

Jeg har ikke fått tid til å lese bloggene mens vi var på Hovden, så det var mye å "ta igjen" nå! :) Og her tok det jo lenger tid å lese kommentarene enn selve innlegget! Hehe... :)

Uansett høres det ut som dere har hatt en fin helg hos Sissel og Per, og med besøk av Mini! :)

Også så stor og fin Lille-Thea hadde blitt! Det var forresten noen utrolig fine bilder av Milli med ballen! :) Kjempemorsomme var de! Dixie bruker også labbene til alt mulig, både når hun leker, når hun "jobber" med noe, når hun tygger på pinner, når hun har lyst på noe godt og så videre... :)

Anonym sa...

Og jeg som trodde alle lam var født med rosa nese :o)

Vi så forresten barnetv ikveld! Det var så artig, direkte fra ett grisefjøs med bittesmå grisunger :o) De snakka bittelitt om koteletter og juleribbe, men grisungene hørte ikke det. Og det er jo lenge til jul...
Lurer på om Tove ser på barne-tv??

Luna sa...

Da ble jeg litt nyskjerrig på hvor gammel Marianne er? Jeg er nok yngst av de "voksne" jeg er bare 29!! :D (hadde ikke fått med meg alle kommentarene her jeg...)

Marianne sa...

Jeg er nettopp tippet 31. Og heldigvis stolt av det!

Og oppi all snakk om alder, mitt "passord" for å skrive denne kommentaren er "sigefu" !
Passet bra eller......hehe

Marianne sa...

I tilfelle dere ikke vet det, så betyr "fu", rompe på sørlandsk!

Anonym sa...

hi hi.. Ok (sigefu var et snodig ord..) Jeg trodde du var litt eldre, sikkert pga sønnen din som du sier.. Vi er nesten like gamle vi da :)

Anonym sa...

Hei Gry,
tror ikke jeg har lagt igjen en kommentar på din side, selv om jeg er innom titt og ofte.

Det er så kjekt for meg å lese beskrivelsene av Ofelia og MIlli, da min Ville er halvsøster til Ofelia (samme far).
Visst jeg ikke tar feil så er din Milli og Ville i familie på begge sider.
Myk og vennlig og veldig glad i firbeinte er også Ville.
Jeg måtte smile når jeg leste innlegget Milli og lille Mini.

Ville tror hun "eier" alle små hunder, visst de ikke umiddelbart blir redd henne når hun hopper og danser rundt dem,
så kan hun oppføre seg som om de er hennes kose bamse.
Litt brutalt i mine øyne, og jeg blir litt flau, for som Milli så er det null kontakt.
Det går stort sett fint, når de andre hundeeierne synes det er ok, får hun leke med dem en liten stund. Hun er såååå fornøyd etterpå.

Anonym sa...

Hei Berit, så koselig at du har lagt igjen en kommentar hos oss:o)

Sissel la merke til det før meg, det at Ofelia og Milli har mye til felles, og det har de virkelig! Som du beskriver Ville er de myke og vennlige og VELDIG glad i firbente venner:o) Millis mamma, Äzzi, er jo fra Raiddokas, der har jo også Ofelia gener fra. Har du en hjemmeside eller blogg jeg kan "treffe" dere på? Ble så nysgjerrig på Ville nå skjønner du:o)