mandag 9. februar 2009

Se hva vi har fått i dag

Da jeg kom hjem i dag, så jeg at Snipp (søya) var utilpass og viste tegn på at noe var på gang. Sjekket i fjøset et par ganger, og ved 21 tiden kom jeg ut, og da lå hun der, med en liten melkeskvett i munnviken sin. Et lite og flott resultat av en tjuvparing:o) Alt er bra med mor og barn, og det ser ikke ut til å komme flere, så vi tør å ta kvelden nå.

Hun kommer til å bli så stor før høsten, at vi allerede har bestemt oss for å beholde henne. Hun skal hete Thea:o) Dere kan jo gjette hvem hun er oppkalt etter;o)

Bilde 007

Et nyfødt lite liv…

Bilde 005

Så fin jente! Det gule i ulla er (bl.a.) varmeisolerende fett, fint å ha når man er født i februar… Bilde 001

Mett og go’ med en ørliten melkeskvett på underleppa.

I morgen skal hun veies og stelles litt mere med. I kveld er det viktig at mor og barn får litt ro. Hun kommer nok til å savne noen lekekamerater en stund, dette lille livet. Allerede for noen timer siden var det antydning til noen famlende hopp i den lille kroppen.

Så Thea, det ser ut som om du har fått deg et “adoptivbarn” på Glenne. Gratulerer.

15 kommentarer:

T :-) sa...

ååååh så søt :-)

Nina og Bonnie sa...

Såååå nydelig. Jeg hadde blitt helt tullete med sånne små søte skapninger rundt meg.Så fint navn da. Thea må være stolt nå.

Nøve sa...

Thea-navnet kler alle :o) Tipper dere får besøk snart... Så flott når alt har gått bra. Da ble det en fin forsmak på årets lamme-sesong likevel.

Anonym sa...

Åå så fin! :) gratulerer med årets første lam, Thea må være stolt nå ja :) flott at alt står bra til med mor og barn :)

Anonym sa...

Næmen, så moro!! Thea har visst ikke sett dette ennå..?. Skal vekke henne snart (hun er syk idag) og vise henne bloggen din, Gry!

Nå må vi jo i hvertfall komme på besøk ganske snart, og se til at adoptivbarnet har det bra.
Så søt!!! Gratulerer!!!!

snorredimma sa...

Åååå, så nydelig....(smelt, smelt). The blir nok glad nå, tenker jeg - det er jo ikke alle som har et lite lam oppkalt etter seg.

Får lissom litt asosiasjoner....
dette lille hodet og øra på Thea-lammet er så likt hodet og øra til Dimma!! Ikke så rart, kanskje...er ho ikke en fårehund, kanskje? :-))

Da venter jeg spent på videre oppdateringer...

Anonym sa...

Tror ikke Thea har sett det enda Hanne:o) Du må si god bedring fra meg (og "Lille-Thea";o)

Det er bare å komme. Sjekket i dag tidlig, alt er fortsatt bra med mor og barn, Thea prøvde faktisk å få i seg noen strå med høy (litt ubehjelpelig er jeg redd). Hun blir nok dyktig bortskjemt den lille jenta, når vi bare har ett lam så lenge, og mamma'n er ei god melkesøye.

Hundecrazy sa...

nåhh! Så utrolig søt Gry<33 Jeg elsker navnet på den lille jenta, du kommer nokk til og få deg helge besøk hver helg<3 Gjett om Pappa ble missunelignår han fikk høre det da;)
Jeg gleder meg til å se henne i levende Livet, tror nesten mamma ble litt missunelig også jeg.

Hilsen Thea og Bienna

P.S Hils til Thea

Marianne sa...

For en skjønn liten jente da, så koseligt å få lam, og så nå i en kald og kjedelig tid. Nå har du fått våren på forskudd...kos deg med den lille da.

Grattis til deg da Thea som har fått et ekte adoptivlam, med samme navn...

Anonym sa...

"Lille Thea" er kjempeskjønn!! Hun lå så fint og tittet på meg i går når jeg kom i fjøset. Mamma Snipp sto sammen med en annen søye (vi kaller henne for Pannluggsauen, naturen var raus mot henne når pannlugger ble delt ut;o). Hun fikk et skikkelig hormonrush, og prøvde å "stjele" Lille-Thea. Da stiller hun seg i veien hele tiden, så ikke Snipp slipper til. Hun begynner å sleike lammet og vil gjerne overta det. Da er det fint å være i nærheten, sånn at Snipp og Lille-Thea fikk sin egen binge og litt fred og ro. Du får ta med både mamma og pappa Thea, når du skal introdusere navnesøsteren din;o)

Anonym sa...

Jo Petter ble misunnelig, ja... Han gleder seg til å besøke "Thea". Sauer er jo hans favorittdyr, som nevnt.

Jammen er vi heldige som har blitt kjent med dere. Dette blir en fin vår!!!

(Koden jeg må taste inn for innlegget er "mistro" - mye rart den foreslår..hi-hi...)

silja sa...

velkommen til livet lille thea:D så vellykket og nydeli:)

Anonym sa...

Jeg synes det er et lite mirakel jeg, hver gang vi har lamming. Det er vel egentlig helst i begynnelsen forresten, for etterhvert er det bare om å gjøre å skaffe nok binger til lammende søyer, hive ut morkaker, få inn ren halm og det går i 100 (minst). Lille Thea er nok litt heldig, til tross for mangel på lekekamerater. Søyene skal egentlig vaksineres før lamming, dyrlegen kommer på lørdag for å gjøre det. Ringte henne tidligere i dag, er bekymret fordi Lille Thea ikke er vaksinert (gjennom moren sin). Hun mente det skulle gå bra. Puh!

Jeg ler av de kodene av og til jeg også, det er MANGE rare....:o)

Så koselig å se deg her inne Silja, jeg skal hilse til det vakre, nye livet på gården:o)

Dixie sa...

For et utrolig søtt lite lam! :) Jeg syntes hun passet navnet Thea veldig godt! Moro for den opprinnelige Thea å få et adoptivlam! :)

Nøve sa...

1o.februar...det var vel på Millis 11mnd.dag??? Det ble bare NESTEN glemt, fordi det var så mye å glede seg over :o)

En spesiell dag idag også. Tenker på deg,Gry.