søndag 15. februar 2009

Helgen går jo så alt for fort!!!!!

Så er det søndag kveld igjen…. Hver torsdag ettermiddag synes jeg at jeg har et hav av fritid foran meg, men klimakrisen virker motsatt på mine helger, for de blir bare borte i en fei!

Fredag var det iskaldt og strålende sol. Milli og jeg gikk på skitur. Kjempegøy, i hvertfall for meg:o) Milli er litt skeptisk til mine forlengede stavarmer og skiføtter, og synes det er ganske skummelt tror jeg, for ikke å nevne hva hun synes om andre skiløpere. De er kjempeskumle! Det hjalp ikke noe særlig på skepsisen hennes at jeg ble litt eplekjekk i en nedoverbakke, og kom borti stakkars Milli som trøstig løp i vei foran meg. Ingen skade skjedd, med hun liker helst å gå bak meg nå, helst laaaaaangt bak…. Det er kjørt opp fine langrennsløyper her på Tjøme, og det virker som om hele øyas befolkning har tatt skiene fatt.

Etter at vi var ferdige med skituren gikk Milli og jeg opp til et sted vi har sett oss ut som foringsplass til rådyra, og la ut havre, høy og gulrøtter. Milli er en liten gulrotelsker, og stjal selvfølgelig litt av lasset;o) Vi prøvde oss også på noen “I sitt rette element” bilder… Dessverre har vanen med å ta “I farta” bilder, virkelig satt seg hos meg, men jeg trøster meg med at det jo kan være to sider av samme sak:o)

Bilde 022

Bilde 009

Bilde 010

På ettermiddagen fikk vi superkoselig besøk av Hanne, Thea og Bienna. Thea ville veldig gjerne hilse på lammet “sitt”, og jammen tror jeg ikke mamma Hanne var like ivrig;o) Det er alltid så koselig når de er her. Lukten av sau gjør dem ingenting, og alle dyra får sin store dose kos av begge to. Lille-Thea og Thea fant så absolutt tonen, men for mamma Snipp var festen over da brødposen til Hanne og Thea var tom. Da våknet morsinnstinktet igjen, og det så ut til at hun ønsket oss ut av bingen fort som fy (hvilket vi selvføgelig etterkom:o) Vi tok med Milli og Bienna og gikk opp på jordet, der fikk de springe litt før vi trasket hjemover igjen, og trekløveret reiste.

Lørdag skulle dyrlegen komme for å vaksinere alle dyra før lamming. Til og med Lille-Thea fikk sin dose. Jeg er ikke så glad for det, for jeg har ved et par anledninger sett at enkelte av søyene kan reagere på vaksinen. Det ser imidlertid ut til å gå aldeles strålende, og Lille-Thea hopper glad og fornøyd rundt i sin nye, store binge. Jeg måtte bytte binge, for den de sto i var ved siden av værene og hun begynte å vise en påfallende interesse for “The big boys”. Hvis vi hadde hatt skikkelig uflaks hadde hun klart å komme seg inn til dem, og det hadde vært tragisk, for de gutta der stanger HARDT på det meste. Nå har vi imidlertid forebygget det, og hun ser ut til og stortrives der hun går nå.

Vi har verdens mest fantastiske dyrlege, men hun har et eget tidsbegrep. Hun skulle komme mellom 12 og 15, og da blir jeg mest gående rundt å tråkke (og vente – ikke morsomt). Hun kom innenfor avtalt tid(!), 47 store og ett bittelite dyr ble vaksinert. Søyene er rolige og fine å ha med og gjøre, men påsettlamma er litt mer dramaqueens…. Det blir litt sånn rodeoaktig når jeg skal få tak i dem og holde dem fast mens de får sprøyta si’. Nå er jobben imidlertid gjort, og vi kan gå lamminga trygt i møte.

I dag var det fram med skia igjen (til Millis fortvilelse tror jeg). Jeg er fast bestemt på at Milli skal lære å like det med skigåing. De mest brukte ordene på denne turen var, beskrivende nok, “Milli inn i løypa”, “Milli først” og “braaaaaa”. Vi tok “Nøvetrikset”, med et sånt springerbånd rundt livet. Det fungerte kjempebra. Ellers ville Milli helst hoppe over alt som var av gjerder, i håp om å komme inn på et eller annet jorde, der vi kanskje kunne leke med ball, og ta av de skrekkelige skia:o) Det skjedde ikke i dag. Etterhvert fant hun ut at “nei” betydde stort sett at vi skulle holde oss i det skisporet vi var, “JAAAAA, kom igjen” betydde at hun måtte få opp farta litt, for jeg kom litt (ukontrollert) fort bakfra. Etterhvert ble vi riktig så flinke synes jeg:o) Alt skal jo øves på, og Milli SKAL få så mye selvtillit på å gå sammen med meg på ski, at det blir gøy. At jeg ikke har noen bilder fra skituren er kanskje ingen overraskelse, vi hadde mer enn nok med alle de andre remediene vi har festet oss fast i. På en liten åpning i skogen sto et ektepar og så spørrende på oss når vi kom. Mannen i følget begynte å le og sa at “sånn som du prater, så trodde vi at du hadde med deg en hel ungeskokk” (ref. “Inn i løypa”, “Milli først” og “BRAAAAAA”;o). Rett skal være rett. Jeg skal ærlig innrømme at det ble skreket et par desperate “NEEEEEEEEI” også;o) Summasummarum så er skitur med Milli innmari gøy!!! Det så ut som den lille frøkna også kunne like det, bare vi fant ut av tingene, sånn helt på slutten.

Det var egentlig en oppsummering av helgen her hos oss. Ikke så mye nytt og spennende å fortelle om, og godt er vel kanskje det?!

Bilde 011

Ha en fin uke alle sammen!

26 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Skal si du har koset deg i helgen. Litt jobb å ha sau også.

Den siste turen så jeg for meg mens jeg leste. Lo god når jeg leste om mannen som kommenterte.

Det siste bilde av Milli-mor må du sende til konkurransen. Det var knallbra. Og du er jo blitt så flink. Så klare og fine bilder. (sukk)(misunnelig) Milli er jo så søt og god at da er det lett å ta bilder, tenker jeg.

Hvordan går det med løpetiden? Er den på vei?

Anonym sa...

Det er vel ikke rart helga di går fort!!
Det ser ut som om dere er på høgfjellet, så flott det er hos dere! Synd vi ikke får se noen bilder av dere i skiløypa, men jeg ser og hører dere egentlig ganske så levende for meg :o)))
Du har forresten tatt noen skikkelig fine bilder igjen!

Ha ei fin uke! - og så håper jeg inderlig at Milli kniper igjen ei uke til!!! Tenk om vi får en liten skitur sammen neste helg :o)

Marianne sa...

Såå flotte bilder Gry! Du har fått skikkelig taket på det ja...

Flott helg dere har hatt, med skiturer og kos i snøen....Det hørtes ut som en hard jobb å få vaksinert alle de sauene..vaksineres værene også?
Hvor mange har du av de?

Anonym sa...

Litt jobb å ha sau Nina, men dette gikk fort. Det er mye mer jobb når søyer og lam skal få ormekur, flåttmiddel og settes ut på beiter. Da er det mye skrik og skrål:o)

Jeg hadde Mariannes ord foran meg, TA BILDER I SKARP SOL. Det gjorde det mye lettere. Charlie er ikke no' mindre søt og god enn Milli, men han er helt hvit, det tror jeg kanskje gjør det til en krevende oppgave å ta bilder i snø?

Det er mye slikking bak, men ikke noe blod enda, så dette ser lovende ut mht. helgen på Bergheim:o)

Marianne: Dyrlegen vi bruker nå, vaksinerer værene også. Det gjorde ikke ha forrige. Jeg må innrømme at jeg aldri har spurt hvorfor.

Vi har 3 værer. Det er nok for mange, men vi har gamle søyer vi bruker "gammelværen" på også går det nedover i alder mht. hvilke værer vi bruker på hvilke søyer. Den eldste væren vår gir flotte avkom også liker vi han litt, så vi har ikke hjerte til å slakte ham:o) Hadde jeg skullet ha sau mer på hobbybasis hadde jeg ikke hatt min egen vær, jeg hadde lånt/leid en. De blir store og uberegnlige alle sammen, og de KAN være farlige.

Takk alle tre for rosen av bildene, det er kjempegøy!

Anonym sa...

Kan ikke tispene ha en rar løpetid første gangen? Ikke blod eller "stille" løpetid. Mener jeg har hørt noe om det. Siden hun slikker seg mye kan Milli være flink til å holde seg rein.

Krysser fingrene for dere så dere får dere en tur til helgen.

Her snør det og nå er jeg lei. Trenger ikke så mye og det er vanskelig å komme til på tur med Charlie.

Anonym sa...

Det er det jeg også tenker på Nina! Basert på interessen fra samtlige hunder, uansett kjønn, forrige søndag, så er det noe på gang. Hun er ikke hoven bak, og det er ikke tegn til blod i selve "greia" heller. NOEN SOM HAR PEILING????????

Marianne sa...

nå ho er så gammel som hun er, så blir det neppe en stille løpetid. det kan vel heller skje visst de løper veldig tidelig, 5,6,7 mnd.
Hun er nok bare ikke kommet der enda, vent å se...
Det er ihvertfall ikke vanskelig å se.. embla blør veldig lite, og vasker seg godt, så det synes nesten ikke. bare hovenheten røper hva som skjer.

Anonym sa...

Det er en grunn til jeg har en hanne. Og at den neste også blir en hanne. Dette har ikke jeg peiling på. Milli har jo så stor flott pels, kanskje vanskeligere å se bak.

Anonym sa...

Jeg må jo få lov å skryte av de flotte bildene du har tatt jeg også.. Jeg syns det første var aller finest :) glitrende snø, blåfargen og flotte milli :)
Kan tenke meg det var en utfordring å gå på ski med milli ja, jeg har ikke prøvd det med Luna, men jeg syns jeg ser det for meg..!! (skrekk og gru) kanskje vi må prøve oss en dag... (jeg er ikke så kjempeglad i å gå på ski, tror skia mine fremdeles står hjemme med mine foreldre...!!)
Luna var også flink å vaske seg og vaske etter seg under løpetida, men det var lett å se likevel, skal vel litt til at det ikke blir noe søl i det hele tatt, eller??

Anne-Liss sa...

Knallflotte bilder !!!! Mille er jo så fin, flott farge på henne.

Forstår at det er mer jobb med sau enn folk flest tror, men den travleste tida er vel under lamminga ?

Anonym sa...

Hei Maila og Leia

Det er egentlig ikke så mye jobb med sau synes jeg. Lamminga er fryktelig hektisk, det skorter nok også litt ekstra på pga. søvnmangel. Så er det ganske travelt når de forskjellige søyene med (riktige) lam skal settes ut på beitene. Før de flyttes må de har ormekur og flåttmiddel. Ellers så handler det mye om å være hjemme - daglig foring og ettersyn. Når det skal gjøres i tillegg til "vanlige" jobber, hender det at det hoper seg opp litt. Men det er veldig, veldig mye kos også:o)

Nøve sa...

Du tar vel bilder av Thea fortsatt?
Det kan bli moro å se hvor fort ho egentlig forandrer seg og vokser til. Det er nok ikke mange sauebønder som har slik dokumentasjon..men dere er jo ikke helt normale sauebønder heller,da ;o)

Anonym sa...

Flotte bilder, Gry!! Spesielt det første - rene julekortet.

Så dere levende for meg i skiløypa. Ikke rart mannen trodde du hadde med deg en hel skokk, nei!

Jeg har ikke fått prøvd meg på ski ennå. Kjøpte nye skisko for mer enn to år siden - feil type, viste det seg, for de passet ikke til bindingene. Viser jo også hvor lenge det er siden jeg brukte skiene mine...(rødme). Nå har Thea smittet meg med sin forkjølelse, så skitur er uansett ikke øverst på ønskelisten akkurat nå.

T :-) sa...

Her er jeg :-) Nydelige bilder Gry, spesielt det første. Og jeg sier som Nina, jeg satt og smålo, da jeg leste om skituren og møtet i skogen.

Helt enig i det med å vente på noen, enten det er dyrlege, dyrebil eller konsulent. Får jo ikke begynt på noe annet.

snorredimma sa...

WOW, så flink du er blitt til å ta flotte bilder!!! Det siste bildet av Milli er nyydelig...sukk!

Gry, du har vel ikke glemt det jeg fortalte om Dimmas løpetid, vel???

Ser det med en gang - rene rosa...
Dimma stakkar blødde en del, men blei veeldig flink til å slikke seg og holde seg rein etter hvert.

Flere bilder, Gry.....

Anonym sa...

Jeg sjekker og sjekker og sjekker Milli bak Camilla, i går synes jeg kanskje at "greia" bak der hadde en antydning til hevelse. Hun slikker og slikker seg bak, men det er ikke noe blod enda... Nå har jeg forresten glodd så mye baki der at jeg ikke er sikker på hva jeg ser lenger;o)

Anonym sa...

Du er ikke i tvil når løpetida begynne, Gry. Da er hun svææær. På Vina merker jeg det på at hun markerer mer og ikke minst vasker seg etter nesten hver eneste markering. vanligvis vasker hun seg en gang pr luftetur, men altså mye oftere i løpetida. I tillegg så er hun hoven.

Anonym sa...

Hei. Høres flott ut med skitur. Kjempe flotte bilder. Det ser ut som dere er på fjellet. :)

Anonym sa...

Hei. Høres flott ut med skitur. Kjempe flotte bilder. Det ser ut som dere er på fjellet. :)

Nina og Bonnie sa...

Stakkars Milli, hun skjønner vel ikke noe av det du driver på med. Hun føler seg nok skikkelig nedvergret nå. Sjekket i det private. Må jo le litt også, sikkert slemt, men jeg ser det for meg.

Anonym sa...

Hei Tine. Det er virkelig høyfjellsstemning på Tjøme nå:o)

Jeg synes det begynner å bli litt kjedelig, for jeg har nesten ingen steder å gå på beina, jeg begynner å bli lei av å gå opp på jordet, men jeg tror Milli ELSKER det!

Neida Nina, Milli er ikke lei! Hun legger seg på ryggen, jeg koseprater også koser jeg mage med den ene hånda, mens jeg tafser som en gal og kaster stjålne blikk ned "midt i privaten" på henne. Hun ligger bare helt stille og tror vi "koser mage":o)

Anonym sa...

Hei igjen!!
Jeg vet, det er litt kjedelig å gå tur nå for tiden, blir ganske slitsomt å gå i skogen når det ikke er noe særlig opptråkket.Men jeg tror også Wilma elsker å hoppe rundt i snøen.. :) Skal dere til Bø i helgen?? Vi vil gjerne komme en tur ut å besøke dere. Når passer det?

Anonym sa...

Vi skal ikke til Bø i helgen. I morgen har jeg litt på programmet, ellers passer det både søndag og mandag (fri på mandag:o))))))))). Så koselig hvis dere kommer!! Bare si når, og vi er hjemme!

Anonym sa...

Hva med til lørdag??? Den 28? Hadde passet fint med en tur på dagen for vår del. :-)

Gry og Millis blogg sa...

Kan vi ringes/tekstes nærmere helgen Tine? Jeg er ikke helt sikker på hva som skjer (enda:o)

Anonym sa...

Det kan vi gjøre vettu. :) Fine bilder av snøballtriksing forresten . hihi...